Gordian Knot έγραψε: 11 Ιαν 2024, 19:23
omg kai 3 lol έγραψε: 11 Ιαν 2024, 15:28
[user]Gordian Knot[/user]
γιατι να φας ακυρο; εισαι λιγο φοβικος μου φαινεται..
εγω το περιμενω απο μερα σε μερα,
για τα υπολοιπα σε αυτο το αρθρο αναφερομουν κι εγω πιο πανω υπαρχει και στο ελληνικο Techwar
https://www.techwar.gr/269985/meinete-m ... ha-eprepe/
απο κει και περα σε αντιθεση με τα κινητα δεν εχει εντοπιστει ποτε κατι παρομοιο σε επιπεδο hardware σε OEM laptop και pc το μονο που κανουν ειναι να το γεμιζουν ο καθενας με τα δικα του bloatware,
γνωριζουν οτι αν καποιος τολμησει κατι τετοιο και μαθευτει, την επομενη εχει κλεισει οποτε δεν παιρνουν το ρισκο
Ως προς μεγεθυσμένο κείμενο, διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Η ιστορία διδάσκει πως αν το περιτύλιγμα είναι όμορφο/το λογότυπο έχει πέραση στην αγορά, τα πελατάκια καταπίνουν αμάσητο οτιδήποτε τους πλασάρουν.
Πόσο μειώθηκαν οι πωλήσεις της Apple μετά το σκάνδαλο μεγατόνων/κανονική ΡΟΧΑΛΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ “You’re holding it wrong”;
Τώρα θα μου πεις αυτό δεν συνέβη ηθελημένα, ήταν defective hardware. Σε αντίθεση με τη διαχείριση των μπαταριών που έπεφταν δυσανάλογα γρήγορα καθιστώντας τις συσκευές δυσλειτουργικές («πάει, πάλιωσε αυτό, καιρός να αγοράσουμε καινούργιο»)
Για να μην μιλήσουμε για accessories τιμολογημένα 10 φορές πάνω σε σχέση με άλλες εταιρείες/ecosystems.
Bottom line:
Ο ΜΑΛΑΚΑΣ (κολλημένος) δεν σώζεται με τίποτα (Έχω κι εγώ συμπάθειες/αδυναμίες σε design και μάρκες, αλλά όταν φτάνει η ώρα να βάλω το χέρι στην τσέπη τα ξεχνάω όλα).
Η Huawei στην πυρά (κατόπιν πολιτικών αποφάσεων βέβαια), η Apple στο απυρόβλητο.
@
Γιασέρ Αραφάτ/Μουαμάρ Καντάφι/Ηγέτη της Χαμάς
Σου απάντησε ήδη ο
OMG, πολύ μπάνικο και γκαζιάρικο (για την κατηγορία) το
Minisforum αλλά στη
διπλάσια τιμή.
Κυριολεκτικά: €360 (με shipping insurance) το BMAX B8 Pro , €699 το Minisforum EM780.
Το ’χουν δει κάπως στραβά το έργο οι εταιρείες. Επικεντρώνονται αποκλειστικά στις μικρές διαστάσεις.
Στο παρακάτω video ο Αυστραλός YouTuber Rob παρουσιάζει ένα χρέπι (ποιότητα κατασκευής κάτω του μετρίου, πλαστικά που υποχωρούν & τρίζουν στο παραμικρό άγγιγμα - κάνει κρα πως η εταιρεία είναι ΓΤΠ και το ’βγαλε στο πόδι) που έχει όμως μια σημαντική ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ:
Κανονικό ΓΑΜΗΜΕΝΟ ανεμιστήρα διαμέτρου 9 εκατοστών που καλύπτει ΟΛΟ το κουτί.
Ο κατασκευαστής που θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το standard μέγεθος των mini PCs για κάτι μεγαλύτερο προς όφελος της ψύξης/ελάττωσης θορύβου (που ταυτόχρονα θα δώσει περιθώριο για ξεζούμισμα του CPU/APU)
θα κάνει θραύση στην αγορά.
https://www.youtube.com/watch?v=KsEr0ho69rk&t=50s
Παίρνουμε έναν 12άρη Noctua των €20 (consumer price) και τον τοποθετούμε σε ένα αναλόγων διαστάσεων heatsink που εφάπτεται στο board.
PROBLEM SOLVED.
Και φυσικά μαζεύεις όλο το χρήμα, χέζεσαι στο τάλαρο.

Γιατί μην μου πει κανείς πως οι πελάτες θα δυσανασχετήσουν με τόσο μικρή αύξηση όγκου, μια χαρά mini θα παραμείνει το μηχανάκι.
μη τα σαλατοποιεις ολα, τα κινητα εκ κατασκευης τους πολυ πριν τα smartphones ειναι μηχανες παρακολουθησης κι εντοπισμου,
στους υπολογιστες γνωριζουμε οτι η κατασκοπεια προσπαθει με απιθανους τροπους πχ. απο τους ηχους των πληκτρων του πληκτρολογιου να αποκωδικοποιησει το τι γραφεται σε ενα τερματικο κλπ. αν ειχε chip μεσα δεν θα χρειαζονταν τετοια και πολλα αλλα απιθανα κολπα
οτι byte φευγει απο ενα pc και προς ποια ip πηγαινει μπορει ευκολα να παρακολουθηθει, δεν ισχυει το ιδιο και για τα κινητα, τα chip που εχουν μεσα και τα metadata που μαζευουν οι εταιριες αφορουν αλλο κομματι και ειναι μερος αλλου πολεμου, οχι αυτο που συζηταμε εδω
οκ το μικρο καταφερνει να εχει συγκριτικα τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες και μαλιστα χωρις throttling αλλα αυτο το κατορθωμα ειναι αδιαφορο για ενα τοσο μικρο pc
ενας τετοιος ανεμιστηρας για low power cpus ειναι overkill, και θα ηταν κριμα να χαραμιζεται το μεγεθος του κουτιου εξαιτιας του ανεμιστηρα
ο 5700U ειναι ultra low power θα ηθελα να τον εβαζε σε κανενα i9-13900H που maxαρει στα 115W να δω πως θα συμπεριφεροταν..
το ποσο αθορυβη και αποτελεσματικη ειναι η ψυξη εξαρταται απο την ποιοτητα των υλικων πχ. ενος
cooper heatsink, ενος καλου μικρου ανεμιστηρα, και τον σχεδιασμο που αφορα τη ροη στην εισοδο και εξοδο του αερα,
ενα τετοιο mini-pc θα καθεται ειτε πισω μια οθονη ειτε στα 50 εκ απο το ανθρωπινο αυτι δλδ, πολυ μακρυτερα αποτι ενα laptop,
που σημαινει οτι τα περιθωρια θορυβου μπορει να ειναι λιγο μεγαλυτερα λογω αποστασης,
επισης αυτα τα μηχανηματα οπως και τα laptop δεν ειναι για να δουλευουν σε 100% full load ειναι μικρα τερατακια κι οχι τερατα ιπποδυναμης οπως τα desktop οποτε το σεναριο να κανει throttling θα ειναι μονο για κανενα benchmark :p
τα mini pc οσο κατεβαινουν τα νανομετρα ολοενα και θα συρρικνωνονται και θα γινονται περισσοτερο power efficient που σημαινει οτι θα χρειαζονται ολο και λιγοτερη προσπαθεια για ψυξη και οχι το αντιθετο
πιστευω παντως οτι ολολοκληρη η αγορα των mini pc αναλωνεται στο να αντιγραφει η μια την αλλη δεν εχει καινοτομησει και δεν εχει βαλει αρκετη προσπαθεια ακομα για να βγαλει το maximum οπως πχ εκανε η Apple με το Mac Studio,
αρα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης να δουμε πολυ καλυτερες και αποδοτικοτερες κατασκευες στο μελλον, με το αναλογο κοστος φυσικα, γιατι mini σε αποδοση = και φθηνο συνηθως