ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:20
Feindflug έγραψε: 26 Δεκ 2023, 13:13
NewModelArmy έγραψε: 26 Δεκ 2023, 12:44
Που κολλάει ο Βόλος με το ερώτημα, χωριό είναι η νησι;
Κολλάει εδώ ρε δικέ μου, που όλα είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Baldur έγραψε: 26 Δεκ 2023, 09:37
Νησια βγαινουν απ ευθειας εκτος λογω ανυπαρκτης προσβασης σε στοιχειωδη νοσοκομειακη περιθαλψη.
Αν οχι η πατριδα μου η Θεσσαλονικη (ανετα μενεις εντος 30' απο την πολη και νιωθεις την ηρεμια της υπαιθρου), τοτε ανετα Βολος / Πηλιο. Μεγαλη οσο πρεπει, παραθαλασσια, σωστο φαγητο, επιλογες για καλοκαιρι και χειμωνα, κατεβαινεις Αθηνα / ανεβαινεις Θεσνικη ανετος, εχεις και τη Λαρισα διπλα (αν τη βρισκεις με τον καμπο).
Τριτη επιλογη Καβαλα σε παρομοιο τεμπο.
Αν πρεπει ντε και καλα νησι, Λημνος για απολυτη ησυχια και ευκολη συνδεση με Καβαλα για να μη νιωθεις αποκομμενος απο τον πολιτισμο ή καμια Συρο / Ερμουπολη γιατι γουσταρω την αρχιτεκτονικη της.
Για εκτος Βορειου Ελλαδος, θα αξιολογουσα Χανια, Καλαματα αλλα εχω καιρο να πατησω.
Για να μην πω για τις καταστροφές που υπέστησε η επαρχία από τις πλημμύρες και πόσο γρήγορα θα συνέλθουν. Τα ξέρω αρκετά καλύτερα και από πρώτο χέρι. Όλο αυτό το φολκλορικό του όλα είναι δίπλα, μπορώ να κάνω σχεδόν τα ίδια, απλά βάλε και ένα μισάωρο παραπάνω ενώ τσιθα αναπνέω φρέσκα κατσικοκούραδα και άγρια ρίγανη, δεν ισχύει.
Συνήθως δε, οι τύποι που είναι της τηλεεργασίας, είναι και φαν της τεχνολογίας, του όλα δίπλα μου, των γρήγορων ρυθμών της πόλης
και όχι της κοπιαστικής και στερημένης σε αρκετά ζωής της επαρχίας. Είναι δύσκολο να είσαι μάνατζερ στην Αμαζον και να γουστάρεις ταυτόχρονα φάρμες και σπίτια χωρίς πολλά ψηφιακά καλούδια, όπως της επαρχίας.
Μα το θέμα δεν αφορά μόνον σε τηλεργασία. Σ' αυτές τις φάσεις οι επιλογές είναι απεριόριστες. Το ζητούμενο είναι ΚΑΙ για τις περιπτώσεις που η εργασιακή έδρα είναι εντός της πόλης και η κατοικία στα περιφερειακά χωριά της πόλης.
Μπορείς να κάνεις μια διευκρίνηση στα μπολντ, τύπε;
Εννοώ, τύπισσα, ότι αναλόγως τον βαθμό της απομακρύνσεως από τον πολιτισμό, αλλάζει και ο καθημερινός κόπος για την συντήρηση ενός σπιτιού. Από το ακραίο σενάριο φάρμας με ζώα και οπωροκηπευτικά, όπου απαιτείται αρκετή χειρωνακτική εργασία, μέχρι της οικίας σε μια κανονική επαρχία, όπου δεν έχει μάστορες για όλα κάθε ώρα και στιγμή, μπορεί να χρειαστεί να φτιάξεις τον φράχτη μόνος σου ή να περιμένεις λίγο παραπάνω να εφοδιαστείς με καύσιμα θέρμανσης.
Οι υπηρεσίες δημοσίων έργων, διαδικτύου, ηλεκτροδοτήσεως και λοιπές κοινής ωφέλειας, δεν είναι απίκο εκεί, ούτε δίνουν τόση σημασία στην επαρχία.
Χώρια τις περιορισμένες επιλογές σε ένδυση, τροφή και αναλώσιμα και μη ενός σπιτιού.
Οι γκατζετάκηδες μανατζαραίοι των έξυπνων σπιτιών, του
Alexa, play some smooth jazz και της ποικιλίας σε κοπές κρεάτων, περιποιημένων φοντύ, υψηλή ραπτική και υπηρεσιών beauté, δεν νομίζω να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια περιβάλλοντα, όσο και αν ενθουσιάζονται στην ιδέα και στην απλότητα μιας τέτοιας ζωής, όπως οι άποικοι από τους ιθαγενείς.
Πολύ απλά, δεν μπορείς να μεταφέρεις μια αστική ζωή*, με την τεχνολογία της και τις ευκολίες της, στην επαρχία.
*Δεν αναφέρω καν την διασκέδαση, γιατί υποτίθεται ότι για να πας στην επαρχία, δεν την βάζεις καθόλου προτεραιότητα.