Δε σου λέω μαλακιες. Σου δίνω απλά την ευκαιρία εν τέλει, να γκουγκλάρεις τώρα (αφού σε αδίκησα πριν) ώστε να αντιληφθείς το λάθος σου και να μάθεις και κάτι καινούργιο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2023, 23:14Ε, μαλακίες μού λες. Έχεις όμως κάθε ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την νέα σου θεωρία που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής και να μας πεις πώς γίνεται αυτό.Otto Weininger έγραψε: 14 Μάιος 2023, 22:55 Ξαναλέω: έγραψες ότι είναι αδύνατο να τρώω τα ίδια με κάποιον, εγώ να βάζω κιλά και αυτος όχι, εκτός και αν είναι άρρωστος.
Σου λέω ότι δεν ισχύει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Διάλεξε χάπια
- Otto Weininger
Re: Διάλεξε χάπια
Let them make the first mistake. We make the last move.
- hellegennes
Τι να γκουγκλάρω; Αν άλλαξαν οι νόμοι της φυσικής;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πες μας τις δικες σου επιλογές όμως.Otto Weininger έγραψε: 15 Μάιος 2023, 07:54Δε σου λέω μαλακιες. Σου δίνω απλά την ευκαιρία εν τέλει, να γκουγκλάρεις τώρα (αφού σε αδίκησα πριν) ώστε να αντιληφθείς το λάθος σου και να μάθεις και κάτι καινούργιο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2023, 23:14Ε, μαλακίες μού λες. Έχεις όμως κάθε ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την νέα σου θεωρία που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής και να μας πεις πώς γίνεται αυτό.Otto Weininger έγραψε: 14 Μάιος 2023, 22:55 Ξαναλέω: έγραψες ότι είναι αδύνατο να τρώω τα ίδια με κάποιον, εγώ να βάζω κιλά και αυτος όχι, εκτός και αν είναι άρρωστος.
Σου λέω ότι δεν ισχύει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν ξέρω αν άλλαξαν οι νόμοι της φυσικής αλλά για μένα ισχύει.Ερμής έγραψε: 15 Μάιος 2023, 12:36Πες μας τις δικες σου επιλογές όμως.Otto Weininger έγραψε: 15 Μάιος 2023, 07:54Δε σου λέω μαλακιες. Σου δίνω απλά την ευκαιρία εν τέλει, να γκουγκλάρεις τώρα (αφού σε αδίκησα πριν) ώστε να αντιληφθείς το λάθος σου και να μάθεις και κάτι καινούργιο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2023, 23:14
Ε, μαλακίες μού λες. Έχεις όμως κάθε ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την νέα σου θεωρία που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής και να μας πεις πώς γίνεται αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- hellegennes
Παιδιά, για κανέναν δεν ισχύει, οι θερμίδες είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας· είναι ίδιες για όλους. Είτε εσύ φας ένα κιλό ζάχαρη είτε εγώ θα ελευθερώσουν την ίδια ποσότητα ενέργειας στον οργανισμό και το μόνο που αλλάζει είναι πόση απ' αυτήν θα αποθηκευτεί χωρίς να δαπανηθεί, που εξαρτάται από τον βασικό μεταβολισμό σου, δηλαδή τις θερμίδες που καις χωρίς να κινείσαι, εξαιτίας των ζωτικών διεργασιών, που είναι συνάρτηση και της μάζας σου, καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς σου (κάθεσαι, κινείσαι, τρέχεις, γυμνάζεσαι, κτλ).
Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα και δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι τρώνε πολύ χωρίς να βάζουν βάρος ενώ άλλοι βάζουν με το παραμικρό είναι ότι:
α) δεν αντιλαμβάνονται πόσο τρώνε στην πραγματικότητα, γιατί είναι όντως κάτι δύσκολο να το αντιληφθείς ακριβώς και ακόμη και μικροδιαφορές συσσωρεύονται. Δηλαδή αν κάποιος τρώει 5% παραπάνω από κάποιον άλλον, δεν είναι καθόλου ορατό με το μάτι ακόμη κι αν δεν οφείλεται σε μικρογεύματα αλλά σε καθαρό φαγητό στο πιάτο. Αλλά αν αυτό το 5% είναι πάνω από το όριο διατήρησης βάρους, σταδιακά αυτός ο άνθρωπος θα παχαίνει (αν το όριο διατήρησής του είναι π.χ. 2000 θερμίδες, αυτός ο άνθρωπος σε έναν χρόνο θα έχει βάλει 4-5 κιλά).
β) αυτοί που φαίνεται να τρώνε παραπάνω χωρίς να βάζουν έχουν περισσότερη δραστηριότητα. Μπορεί απλώς να κάνουν πιο σωματικά κοπιαστική δουλειά ή ακόμα και νοητικά πιο κοπιαστική δουλειά.
Δυο άνθρωποι αν τρώνε το ίδιο και έχουν ίδιο επίπεδο δραστηριότητας, θα έχουν την ίδια εξέλιξη βάρους εκτός αν έχουν διαφορετικό βάρος και ύψος εξαρχής.
Αυτά είναι βασικές αρχές της φυσικής, δεν είναι τίποτα περίπλοκες εξισώσεις και αντιδράσεις.
Αυτό που περιπλέκει τα πράγματα και δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι τρώνε πολύ χωρίς να βάζουν βάρος ενώ άλλοι βάζουν με το παραμικρό είναι ότι:
α) δεν αντιλαμβάνονται πόσο τρώνε στην πραγματικότητα, γιατί είναι όντως κάτι δύσκολο να το αντιληφθείς ακριβώς και ακόμη και μικροδιαφορές συσσωρεύονται. Δηλαδή αν κάποιος τρώει 5% παραπάνω από κάποιον άλλον, δεν είναι καθόλου ορατό με το μάτι ακόμη κι αν δεν οφείλεται σε μικρογεύματα αλλά σε καθαρό φαγητό στο πιάτο. Αλλά αν αυτό το 5% είναι πάνω από το όριο διατήρησης βάρους, σταδιακά αυτός ο άνθρωπος θα παχαίνει (αν το όριο διατήρησής του είναι π.χ. 2000 θερμίδες, αυτός ο άνθρωπος σε έναν χρόνο θα έχει βάλει 4-5 κιλά).
β) αυτοί που φαίνεται να τρώνε παραπάνω χωρίς να βάζουν έχουν περισσότερη δραστηριότητα. Μπορεί απλώς να κάνουν πιο σωματικά κοπιαστική δουλειά ή ακόμα και νοητικά πιο κοπιαστική δουλειά.
Δυο άνθρωποι αν τρώνε το ίδιο και έχουν ίδιο επίπεδο δραστηριότητας, θα έχουν την ίδια εξέλιξη βάρους εκτός αν έχουν διαφορετικό βάρος και ύψος εξαρχής.
Αυτά είναι βασικές αρχές της φυσικής, δεν είναι τίποτα περίπλοκες εξισώσεις και αντιδράσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
6 - για να πάω στο UFC και να σηκώσω ζώνη σε 2 κατηγορίες, κάνοντας τους bookers να πηδάνε από ταράτσες.Ερμής έγραψε: 15 Μάιος 2023, 12:36Πες μας τις δικες σου επιλογές όμως.Otto Weininger έγραψε: 15 Μάιος 2023, 07:54Δε σου λέω μαλακιες. Σου δίνω απλά την ευκαιρία εν τέλει, να γκουγκλάρεις τώρα (αφού σε αδίκησα πριν) ώστε να αντιληφθείς το λάθος σου και να μάθεις και κάτι καινούργιο.hellegennes έγραψε: 14 Μάιος 2023, 23:14
Ε, μαλακίες μού λες. Έχεις όμως κάθε ευκαιρία να ξεδιπλώσεις την νέα σου θεωρία που καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής και να μας πεις πώς γίνεται αυτό.
7 - για ευνόητους λόγους
- Otto Weininger
Λέμε ότι δυο άνθρωποι μπορούν να τρώνε τα ίδια, ο ένας να βαλει κιλά και ο άλλος τίποτα.hellegennes έγραψε: 15 Μάιος 2023, 13:07 Παιδιά, για κανέναν δεν ισχύει, οι θερμίδες είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας· είναι ίδιες για όλους. Είτε εσύ φας ένα κιλό ζάχαρη είτε εγώ θα ελευθερώσουν την ίδια ποσότητα ενέργειας στον οργανισμό και το μόνο που αλλάζει είναι πόση απ' αυτήν θα αποθηκευτεί χωρίς να δαπανηθεί, που εξαρτάται από τον βασικό μεταβολισμό σου, δηλαδή τις θερμίδες που καις χωρίς να κινείσαι, εξαιτίας των ζωτικών διεργασιών, που είναι συνάρτηση και της μάζας σου, καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς σου (κάθεσαι, κινείσαι, τρέχεις, γυμνάζεσαι, κτλ).
Επίσης λέμε, ότι κάνουν και οι 2 την ίδια γυμναστική, παίρνουν τα ίδια συμπληρώματα, ο ένας φορτώνει μύες και ο άλλος όχι.
Απλά είναι.
- hellegennes
Βελοπουλικά είναι, αγαπημένε μου Ότο και με θλίβει που το λες.Otto Weininger έγραψε: 15 Μάιος 2023, 13:18 Λέμε ότι δυο άνθρωποι μπορούν να τρώνε τα ίδια, ο ένας να βαλει κιλά και ο άλλος τίποτα.
Επίσης λέμε, ότι κάνουν και οι 2 την ίδια γυμναστική, παίρνουν τα ίδια συμπληρώματα, ο ένας φορτώνει μύες και ο άλλος όχι.
Απλά είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Οχι ακριβως.2 ανθρωποι στα ιδια κιλα και υψος μπορει να εχουν διαφορετικο bone density η ο ενας να εχει πχ τεραστιους τετρακεφαλους και γαμπες που καινε by default περισσοτερες θερμιδες απο τις υπολοιπες μυικες ομαδες.Η αν το παμε ακομα παραπερα,μερικοι οργανισμοι χρησιμοποιουν περισσοτερη ενεργεια απο καποιους αλλους στη φαση της αποκαταστασης μετα απο προπονηση,γιατι ετσι,δεν ειναι ακριβως επιστημη,ετσι ειναι προγραμματισμενοι.hellegennes έγραψε: 15 Μάιος 2023, 13:07
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος για την ορολογία, αλλά από τα λίγα που θυμάμαι από όταν είχα ξεκινήσει τη διατροφή, αυτό που περιγράφεις νομίζω πως είναι ο ενεργός μεταβολισμός και όχι ο βασικός (οι αντίστοιχοι δείκτες δηλαδή).hellegennes έγραψε: 15 Μάιος 2023, 13:07 Παιδιά, για κανέναν δεν ισχύει, οι θερμίδες είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας· είναι ίδιες για όλους. Είτε εσύ φας ένα κιλό ζάχαρη είτε εγώ θα ελευθερώσουν την ίδια ποσότητα ενέργειας στον οργανισμό και το μόνο που αλλάζει είναι πόση απ' αυτήν θα αποθηκευτεί χωρίς να δαπανηθεί, που εξαρτάται από τον βασικό μεταβολισμό σου, δηλαδή τις θερμίδες που καις χωρίς να κινείσαι, εξαιτίας των ζωτικών διεργασιών, που είναι συνάρτηση και της μάζας σου, καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς σου (κάθεσαι, κινείσαι, τρέχεις, γυμνάζεσαι, κτλ).
Το λέω επειδή πριν ξεκινήσουμε το πρόγραμμα, ο διατροφολόγος μού μέτρησε τον δείκτη βασικού μεταβολισμού (σε πλήρη ηρεμία και για κάποια ώρα) με ένα μηχάνημα μέσω της αναπνοής, και όταν βγήκε το αποτέλεσμα (το οποίο btw ήταν απλά ιδανικό...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Ο Otto έχει δίκιο. Υπάρχουν διαφορετικοί μεταβολισμοί ακόμα και σε άτομα που έχουν ακριβώς την ίδια σωματομετρία, φύλο και ηλικία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις ίδιες προσλαμβανόμενες θερμίδες, στον ένα μπορεί να παρατηρείται σημαντικά υψηλότερο TEF (thermic effect of food) απ'ότι στον άλλον. Δείτε πχ εδώ: "The more physically active you are, the more energy you lose via TEF. This difference is highly significant – physically active people expend 31%-45% more energy via TEF than those who are sedentary".
Ένας άλλος λόγος που οι ίδιες ακριβώς τροφές μπορεί να μη συνεισφέρουν στην ίδια μεταβολή του βάρους ακόμα και σε εντελώς όμοια άτομα, είναι το διαφορετικό εντερικό μικροβίωμα, πχ από εδώ: "Many gut microorganisms have been identified to be related to obesity. They induce the occurrence and development of obesity by increasing host energy absorption"
Υπάρχουν ακόμα γενετικοί παράγοντες που μπορεί να καθορίζουν κατά πόσον κάποιος έχει μια προδιάθεση στην παχυσαρκία, πχ από εδώ: "Metabolic phenotypes (thrifty vs. spendthrift), uncovered by low-protein overfeeding and characterized by plasma FGF21 concentrations, can identify subjects who are more/less susceptible to weight gain. Namely, individuals with a modest FGF21 response to a low-protein diet have a thrifty metabolism and they are more at risk of future weight gain."
Τώρα βέβαια είναι γεγονός ότι ο "μεταβολισμός" (με την γενική και αόριστη έννοια που χρησιμοποιεί τον όρο ο πολύς κόσμος) έχει χρησιμοποιηθεί υπέρ του δέοντος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά εκεί εισερχόμαστε σε πολύ πιο πολύπλοκες διεργασίες - δηλαδή κατά πόσον η αυξημένη όρεξη και ακολούθως κατανάλωση τροφής είναι ψυχοσωματική, κατά πόσον είναι γενετικής προδιάθεσης, κατά πόσον επηρεάζεται από το μικροβίωμα κτλ. Τεράστια συζήτηση.
Ένας άλλος λόγος που οι ίδιες ακριβώς τροφές μπορεί να μη συνεισφέρουν στην ίδια μεταβολή του βάρους ακόμα και σε εντελώς όμοια άτομα, είναι το διαφορετικό εντερικό μικροβίωμα, πχ από εδώ: "Many gut microorganisms have been identified to be related to obesity. They induce the occurrence and development of obesity by increasing host energy absorption"
Υπάρχουν ακόμα γενετικοί παράγοντες που μπορεί να καθορίζουν κατά πόσον κάποιος έχει μια προδιάθεση στην παχυσαρκία, πχ από εδώ: "Metabolic phenotypes (thrifty vs. spendthrift), uncovered by low-protein overfeeding and characterized by plasma FGF21 concentrations, can identify subjects who are more/less susceptible to weight gain. Namely, individuals with a modest FGF21 response to a low-protein diet have a thrifty metabolism and they are more at risk of future weight gain."
Τώρα βέβαια είναι γεγονός ότι ο "μεταβολισμός" (με την γενική και αόριστη έννοια που χρησιμοποιεί τον όρο ο πολύς κόσμος) έχει χρησιμοποιηθεί υπέρ του δέοντος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά εκεί εισερχόμαστε σε πολύ πιο πολύπλοκες διεργασίες - δηλαδή κατά πόσον η αυξημένη όρεξη και ακολούθως κατανάλωση τροφής είναι ψυχοσωματική, κατά πόσον είναι γενετικής προδιάθεσης, κατά πόσον επηρεάζεται από το μικροβίωμα κτλ. Τεράστια συζήτηση.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
6, 7, 8
Ειμαι μεταξυ αυτων των τριων, εαν μιλαμε για σουπερ παουερ φαση Hulk θα επελεγα το 6 και το 8
αλλιως θα επελεγα το 7 και το 8
Ειμαι μεταξυ αυτων των τριων, εαν μιλαμε για σουπερ παουερ φαση Hulk θα επελεγα το 6 και το 8
αλλιως θα επελεγα το 7 και το 8
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- hellegennes
Δεν έχει δίκιο γιατί δεν μιλάμε για διαφορά στην δραστηριότητα, που ανέφερα, ούτε για πρόβλημα υγείας, που επίσης ανέφερα. Η συζήτηση ξεκίνησε από την βλακεία με το χάπι, που ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ότο είπε ότι δεν θα το ήθελα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος γιατί θα εξαφάνιζε μαγικά τις θερμίδες από το φαγητό αλλά όχι την συσσώρευση λίπους, το οποίο επίσης δεν θα προστίθονταν στο βάρος, που είναι ακριβώς αυτό: μαγεία.micmic έγραψε: 15 Μάιος 2023, 14:16 Ο Otto έχει δίκιο. Υπάρχουν διαφορετικοί μεταβολισμοί ακόμα και σε άτομα που έχουν ακριβώς την ίδια σωματομετρία, φύλο και ηλικία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για τις ίδιες προσλαμβανόμενες θερμίδες, στον ένα μπορεί να παρατηρείται σημαντικά υψηλότερο TEF (thermic effect of food) απ'ότι στον άλλον. Δείτε πχ εδώ: "The more physically active you are, the more energy you lose via TEF. This difference is highly significant – physically active people expend 31%-45% more energy via TEF than those who are sedentary".
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hellegennes την 16 Μάιος 2023, 02:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Ναι, μπορεί, αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές και δεν έχει σχέση με το αν ο ένας παίρνει κιλά κι ο άλλος όχι.GoBack έγραψε: 15 Μάιος 2023, 13:50 Οχι ακριβως.2 ανθρωποι στα ιδια κιλα και υψος μπορει να εχουν διαφορετικο bone density
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 305 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ