Στην εκκλησια συχναζε ο αθρωπας ρε. Θεοσεβουμενος ητο.
Ισως σημερα να διαβαζε ποιηση Μπογδανου.
Στην εκκλησια συχναζε ο αθρωπας ρε. Θεοσεβουμενος ητο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Bazoomba έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:35Στην εκκλησια συχναζε ο αθρωπας ρε. Θεοσεβουμενος ητο.
Ισως σημερα να διαβαζε ποιηση Μπογδανου.

Το αποκλείεις να άκουγε σήμερα, αν ζούσε; Μπορεί να είχε αφήσει και φράντζα
φράντζα;Γράφων έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:56Το αποκλείεις να άκουγε σήμερα, αν ζούσε; Μπορεί να είχε αφήσει και φράντζα![]()

εεε, ξέρω εγώ, κάπως έτσιneon imposter έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:59φράντζα;Γράφων έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:56Το αποκλείεις να άκουγε σήμερα, αν ζούσε; Μπορεί να είχε αφήσει και φράντζα![]()
![]()
Δεν το ήξερα!Γράφων έγραψε: 06 Μάιος 2023, 14:28Λες ότι ήθελαν οι χριστιανοί να δαιμονοποιήσουν τον Ηράκλειτο; Δεν το αποκλείω, αλλά και από πληροφορίες που παρέθεσαν χρήστες στο νήμα, φαίνεται ότι ο χαρακτηρισμός προηγήθηκε του Χριστιανισμού
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
re tora eida th σούζι πάνω αριστερά - πρέπει να βρεθεί αν είχε μούσα ο Ηράκλειτος
Γιατί δεν φαίνεται ήδη;nemo έγραψε: 06 Μάιος 2023, 08:51 να βαλετε στην συζητηση και ποια ειναι η σχεση νεοελληνων με τον ηρακλειτο
ισως τοτε φανει και η αγνοια και η γελοιοτητα
Αν αυτό πάει για εμένα, δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι γνωρίζω σε βάθος τον Ηράκλειτο και, όσο μπορώ, μελετώ, για να τον μάθω καλύτερα... Γιατί δεν ξεδιπλώνεις και εσύ τις γνώσεις σου για τον Ηράκλειτο;
Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεις εδώ κάνε ένα κόπο και δώσε την συσχέτιση με τα παρακάτω...Γράφων έγραψε: 05 Μάιος 2023, 23:13Όπως σωστά παρατήρησες η υπογραφή είναι απόφθεγμα του Ηρακλείτου. "Στο ίδιο ποτάμι μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε". Πρακτικά, και αυτό νομίζω ότι έχει παρόμοια ερμηνεία με το "τα πάντα ρει". Θέλει να δείξει την μεταβλητότητα των πάντων. Το γίγνεσθαι. Ο ποταμός δεν είναι ο ίδιος, γιατί το νερό δεν μένει στάσιμο
ποταμοῖσι τοῖσιν αὐτοῖσιν ἐμβαίνουσιν ἕτερα καὶ ἕτερα ὕδατα ἐπιῤῥεῖ· καὶ ψυχαὶ δὲ ἀπὸ τῶν ὑγρῶν ἀναθυμιῶνται.
ποταμῷι γὰρ οὐκ ἔστιν ἐμβῆναι δὶς τῷι αὐτῷι...σκίδνησι καὶ πάλιν συνάγει... καὶ πρόσεισι καὶ ἀπεισι. (ἔμπεδον οὐδέν).