!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
neon imposter
Phorum.gr user: neon imposter

Re: Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από neon imposter »

hellegennes έγραψε: 14 Μαρ 2023, 23:33 Οι Αμερικάνοι σίγουρα έχουν καλύτερο γούστο από τους Γερμανούς, συλλογικά. Εννοείται ότι διαλέγεις τον πιο κιτς λαό για να κάνεις την ερώτηση αλλά και πάλι οι Γερμανοί από κάτω βγαίνουν.
πολύ περίεργη γενίκευση
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Γιατί κάποιοι αντιπαθούν τους γερμανούς;
Γιατί είναι κλισέ, τί άλλο;

Σε επίπεδο φιλοσοφίας, ποίησης, μουσικής, αρχιτεκτονικής, σπέρνουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Κι επειδή κάπου ήδη αναφέρθηκε και η γερμανική έλλειψη χιούμορ, να υποθέσω ότι όσοι αντιπαθούν ή υποτιμούν τους Γερμανούς γι' αυτό, εκτιμούν το αγγλικό χιούμορ;

Σοβαρά τώρα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2023, 12:50 Κι επειδή κάπου ήδη αναφέρθηκε και η γερμανική έλλειψη χιούμορ, να υποθέσω ότι όσοι αντιπαθούν ή υποτιμούν τους Γερμανούς γι' αυτό, εκτιμούν το αγγλικό χιούμορ;

Και μόνο που το ρωτάς θα έπρεπε να φας μπαν. Το βρετανικό χιούμορ είναι η κορυφή του χιούμορ παγκοσμίως. Έλεος δηλαδή.
neon imposter έγραψε: 15 Μαρ 2023, 12:35
hellegennes έγραψε: 14 Μαρ 2023, 23:33 Οι Αμερικάνοι σίγουρα έχουν καλύτερο γούστο από τους Γερμανούς, συλλογικά. Εννοείται ότι διαλέγεις τον πιο κιτς λαό για να κάνεις την ερώτηση αλλά και πάλι οι Γερμανοί από κάτω βγαίνουν.
πολύ περίεργη γενίκευση
Όταν μιλάς για ολόκληρους λαούς, αναγκαστικά θα γενικεύσεις. Δεν είναι όλες οι γενικεύσεις λανθασμένα στερεότυπα, κάποια πράγματα χοντρικά ισχύουν σαν τάσεις και έχουν να κάνουν με την κουλτούρα κάθε λαού, τις κοινωνικές συνθήκες στην ουσία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 15 Μαρ 2023, 14:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2023, 12:50 Κι επειδή κάπου ήδη αναφέρθηκε και η γερμανική έλλειψη χιούμορ, να υποθέσω ότι όσοι αντιπαθούν ή υποτιμούν τους Γερμανούς γι' αυτό, εκτιμούν το αγγλικό χιούμορ;

Και μόνο που το ρωτάς θα έπρεπε να φας μπαν. Το βρετανικό χιούμορ είναι η κορυφή του χιούμορ παγκοσμίως. Έλεος δηλαδή.
Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό βέβαια και σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς ως γενικό, παγκόσμιο κανόνα. Για κάποιους το γαλλικό χιούμορ είναι καλύτερο και για αρκετούς το αμερικάνικο ακόμα καλύτερο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε υποτιμητικά για το βρετανικό, ή που το χρησιμοποιούν ως όρο όταν αναφέρονται σε άνευρο/φλεγματικό/κρύο χιούμορ, έτσι;

Και σου το λέω εγώ που είμαι φαν του βρετανικού χιούμορ, και μεγάλος φαν μάλιστα. Έχω δει άπειρες σειρές ή κωμικές εκπομπές τους και τις περισσότερες απ' αυτές πάνω από μία φορά... :wink
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Bic έγραψε: 15 Μαρ 2023, 14:29 Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό βέβαια και σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς ως γενικό, παγκόσμιο κανόνα. Για κάποιους το γαλλικό χιούμορ είναι καλύτερο και για αρκετούς το αμερικάνικο ακόμα καλύτερο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε υποτιμητικά για το βρετανικό, ή που το χρησιμοποιούν ως όρο όταν αναφέρονται σε άνευρο/φλεγματικό/κρύο χιούμορ, έτσι;

Και σου το λέω εγώ που είμαι φαν του βρετανικού χιούμορ, και μεγάλος φαν μάλιστα. Έχω δει άπειρες σειρές ή κωμικές εκπομπές τους και τις περισσότερες απ' αυτές πάνω από μία φορά... :wink
Είναι υποκειμενικό όπως και κάθε τι που δεν είναι σκληρά δεδομένα, αλλά δεν είναι καν ένα είδος χιούμορ. Είναι σαρκασμός, αυτοσαρκασμός, μακάβριο χιούμορ, λεπτή ειρωνεία, αυτοσχεδιασμός, σουρεαλισμός, nonsensical. Έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία. Αυτό που έχουν ως γενικό κοινό σημείο είναι το delivery. Αυτό είναι το πιο υποκειμενικό κομμάτι και μπορώ να το δεχτώ. Αλλά μεταξύ του να μην είναι του γούστου σου ένα συγκεκριμένο στιλ χιούμορ και να λες ότι δεν είναι χιούμορ υπάρχει τεράστια απόσταση.

Το ίδιο ισχύει παντού, έτσι; Υπάρχουν είδη μουσικής που δεν μ' αρέσουν αλλά δεν λέω ότι είναι άθλια ή δεν είναι μουσική. Άλλο το να μην μ' αρέσει κάτι κι άλλο το να θεωρώ ότι είναι βλακεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 15 Μαρ 2023, 14:49
Bic έγραψε: 15 Μαρ 2023, 14:29 Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό βέβαια και σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς ως γενικό, παγκόσμιο κανόνα. Για κάποιους το γαλλικό χιούμορ είναι καλύτερο και για αρκετούς το αμερικάνικο ακόμα καλύτερο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε υποτιμητικά για το βρετανικό, ή που το χρησιμοποιούν ως όρο όταν αναφέρονται σε άνευρο/φλεγματικό/κρύο χιούμορ, έτσι;

Είναι υποκειμενικό όπως και κάθε τι που δεν είναι σκληρά δεδομένα, αλλά δεν είναι καν ένα είδος χιούμορ. Είναι σαρκασμός, αυτοσαρκασμός, μακάβριο χιούμορ, λεπτή ειρωνεία, αυτοσχεδιασμός, σουρεαλισμός, nonsensical. Έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία. Αυτό που έχουν ως γενικό κοινό σημείο είναι το delivery. Αυτό είναι το πιο υποκειμενικό κομμάτι και μπορώ να το δεχτώ. Αλλά μεταξύ του να μην είναι του γούστου σου ένα συγκεκριμένο στιλ χιούμορ και να λες ότι δεν είναι χιούμορ υπάρχει τεράστια απόσταση.

Το ίδιο ισχύει παντού, έτσι; Υπάρχουν είδη μουσικής που δεν μ' αρέσουν αλλά δεν λέω ότι είναι άθλια ή δεν είναι μουσική. Άλλο το να μην μ' αρέσει κάτι κι άλλο το να θεωρώ ότι είναι βλακεία.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες και σου είπα ότι προσωπικά είμαι (μεγάλος) φαν. Ποιο σκετς ή ποια σειρά να πρωτο-θυμηθεί κανείς, τι να λέμε τώρα;

Αυτό που σου λέω είναι, ότι η άποψη πως είναι βλακεία ή μη-χιούμορ όπως λες, δεν είναι μόνο της Γαλής ή κάποιων λίγων. Είναι πολλοί αυτοί που δεν το αντέχουν και δεν το θεωρούν καν χιούμορ, σε σημείο που να το χρησιμοποιούν συχνά και ως όρο (όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, ξέρω επαναλαμβάνομαι) για το κακό ή ανύπαρκτο χιούμορ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ναι, το ξέρω. Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που το λένε χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: αυτούς που έχουν αυτήν την αντίληψη χωρίς να έχουν αληθινή εικόνα από το βρετανικό χιούμορ, δηλαδή από προκατάληψη, καθώς κι αυτούς που δεν έχουν καθόλου χιούμορ και γενικά τους αρέσουν οι χοντράδες. Συνήθως οι δεύτεροι είναι άτομα χαμηλής αντίληψης γενικότερα και η λεπτή ειρωνεία είναι κάτι που περνάει πάνω απ' το κεφάλι τους (για να στριμώξω κι έναν αγγλισμό).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Bic έγραψε: 15 Μαρ 2023, 14:29

Αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό βέβαια και σίγουρα δεν μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς ως γενικό, παγκόσμιο κανόνα. Για κάποιους το γαλλικό χιούμορ είναι καλύτερο και για αρκετούς το αμερικάνικο ακόμα καλύτερο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που μιλάνε υποτιμητικά για το βρετανικό, ή που το χρησιμοποιούν ως όρο όταν αναφέρονται σε άνευρο/φλεγματικό/κρύο χιούμορ, έτσι;

Αυτό είναι υποκειμενικό αλλά ξέρεις τι είναι όσο το δυνατόν αντικειμενικό; το ότι η ίδια η λέξη - έννοια humor είναι αγγλική και η λεξιπλασία της έχει τις ρίζες της στην ελληνική λέξη χυμώδης, αυτό από μόνο του, νομίζω, λέει πολλά και μάλλον δικαιολογεί και τις δικές σου (και δικές μου fwiw) προτιμήσεις.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner »

Δε νομίζω πως υπάρχει αντιπάθεια για τη Γερμανία και τον λαό της στην Ελλάδα.
Αρνητικά σχόλια ακούς τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά και μόνο γιατί τα συστημικά ελληνικά ΜΜΕ και μερίδα πολιτικών έτσι κατεύθυναν τον κόσμο.
Τα ίδια έκαναν και παλαιότερα χρόνια με τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς.
Επίσης, η Γερμανία και η ΕΕ ήταν πολύ εύκολες και χρήσιμες δικαιολογίες για τις ελληνικές κυβερνήσεις και τον μέσο Ελληναρα για να καλύψουν τις δικές τους κλεψιες, ρεμουλες, μίζες, απάτες, την ανοργανωσια του κράτους κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μα δεν διαφωνώ σ' αυτό. Συμφωνώ απολύτως.

Κατά τα άλλα, το γερμανικό και βρεττανικό στοιχείο είναι αυτά -που κατά τη γνώμη μου- συγκροτούν σήμερα το οτιδήποτε αντιλαμβανόμαστε ως δύση. Και για να το πάω και πιο μακριά, ως την πιο συμβατή εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, που ήταν ο θεμέλιος λίθος της δύσης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 15 Μαρ 2023, 15:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Δεν το νομίζω. Οι Γερμανοί σαν έθνος είχαν μια όψιμη συνεισφορά και μετακύλιση προς την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά οι κύριοι εκπρόσωποι ήταν οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

Αυτό βέβαια αφορά την φιλοσοφία, τις τέχνες και τις επιστήμες, όχι το χιούμορ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

hellegennes έγραψε: 15 Μαρ 2023, 15:41 Δεν το νομίζω. Οι Γερμανοί σαν έθνος είχαν μια όψιμη συνεισφορά και μετακύλιση προς την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά οι κύριοι εκπρόσωποι ήταν οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

Εννοείς ότι θεωρείς τους Γάλλους και Ιταλούς φιλόσοφους/μουσικούς καλύτερους από τους Γερμανούς;

Ή ότι το χιούμορ δεν είναι μια έκφραση της φιλοσοφικής αντίληψης των πραγμάτων;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Μαρ 2023, 15:50
hellegennes έγραψε: 15 Μαρ 2023, 15:41 Δεν το νομίζω. Οι Γερμανοί σαν έθνος είχαν μια όψιμη συνεισφορά και μετακύλιση προς την εξέλιξη του ελληνικού πολιτισμού, αλλά οι κύριοι εκπρόσωποι ήταν οι Βρετανοί, οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

Εννοείς ότι θεωρείς τους Γάλλους και Ιταλούς φιλόσοφους/μουσικούς καλύτερους από τους Γερμανούς;
Δεν είναι αρχικά ποιοτική η σύγκριση, όσο ποσοτική. Μην περάσουμε και μια αιωνιότητα σε αντιπαράθεση για το αν ο Πασκάλ ήταν "καλύτερος" από τον Λάιμπνιτς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

Bazoomba έγραψε: 13 Μαρ 2023, 22:18
The Age of Aquarius έγραψε: 13 Μαρ 2023, 22:14 Χωρίς τα γερμανικά χρήματα, η Ελλάδα θα ήταν ένα ακόμη ασήμαντο προτεκτοράτο.
Πλέον είναι προτεκτοράτο με μια σεπτή αστική τάξη
:lol:
Ο Έιτζ είναι μεγάλος παπάρας :smt005:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”