!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΆΡΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΆΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ;

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΆΡΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΆΣ ΤΩΝ ΖΏΩΝ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Green Dragon έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:23
Ερμής έγραψε: 09 Μαρ 2023, 20:12 Τα έχουμε ξαναπεί για το δράκο του κομοντο.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να γενοκτονηθει και να μη μείνει ούτε κύτταρο από δαυτο
Μήπως είσαστε λίγο υποκριτές;
Εγώ δεν υποστηρίζω την άποψη περί γενοκτονίας του δρακομοντο. Όπως και κανενός ζώου, θα έλεγα.
Γιατί πιθανότατα να συμβάλλει και αυτό στην εξισορροπηση του οικοσυστήματος εκεί τριγύρω στα μέρη του στην Ινδονησία. Μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο (υπερ)πληθυσμου κάποιων ειδών που προκαλούν ζημιές σε σοδειες ξέρω 'γω.
Όπως πχ κάνουν τα φίδια με τα ποντίκια, τις ακρίδες κτλ.

Αλλά ξεκάθαρα, αν το έβλεπα μπροστά μου να ξεσκίζει ζωντανό ελάφι και να τρώει και το έμβρυο του, και ήμουν οπλισμένος θα του άδειαζα γεμιστήρα πάνω του.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 19:56
vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 18:35 Μια και βρέθηκα σε λιονταροτιγρονήμα...
Εικόνα

Εγκατέλειψαν τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Το έχω δει σε άλλο δημοσίευμα. Προφανώς το έκλεψαν και μετά το παράτησαν επειδή είναι παράλυτο. Δεν άνοιξα καν τα βίντεο. Καλύτερα να του κάνουν ευθανασία, γιατί σίγουρα θα υποφέρει.

Είναι αυτό το "ανθρώπινο" κατιτίς βρε παιδί μου. Σε καθηλώνει.
Κάπου διάβασα ότι δεν θα ζήσει, είναι θέμα χρόνου να πεθάνει. Παίζει να έχει και τίποτα άλλο οργανικο, πέραν της παράλυσης του, για να το λένε αυτό λογικά.

Με αυτά τα δεδομένα, εγώ θα ψηνομουν να το υιοθετήσω και να του παρέχω μια όσο το δυνατόν ωραία και αξιοπρεπή ζωή, ώσπου να φύγει. Αν μπορούσα να συμβουλευτώ έναν ειδικό και με διαβεβαίωνε ότι θα ήταν ασφαλές κάτι τέτοιο, θα το έκανα.
Και τί θα γινόταν όταν μεγάλωνε; Δεν είναι σκυλάκι ή γατάκι. Έχει συγκεκριμένα ένστικτα και συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες.

Άσ' το γιατί δεν υπάρχει λύση σε κάτι τέτοιο. Και ακριβώς θεωρώ την ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ τα πάρκα/κλουβιά με τα άγρια ζώα. Κάτι σαν πιο σοφτ εφαρμογή του τσίρκου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:52
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 19:56

Το έχω δει σε άλλο δημοσίευμα. Προφανώς το έκλεψαν και μετά το παράτησαν επειδή είναι παράλυτο. Δεν άνοιξα καν τα βίντεο. Καλύτερα να του κάνουν ευθανασία, γιατί σίγουρα θα υποφέρει.

Είναι αυτό το "ανθρώπινο" κατιτίς βρε παιδί μου. Σε καθηλώνει.
Κάπου διάβασα ότι δεν θα ζήσει, είναι θέμα χρόνου να πεθάνει. Παίζει να έχει και τίποτα άλλο οργανικο, πέραν της παράλυσης του, για να το λένε αυτό λογικά.

Με αυτά τα δεδομένα, εγώ θα ψηνομουν να το υιοθετήσω και να του παρέχω μια όσο το δυνατόν ωραία και αξιοπρεπή ζωή, ώσπου να φύγει. Αν μπορούσα να συμβουλευτώ έναν ειδικό και με διαβεβαίωνε ότι θα ήταν ασφαλές κάτι τέτοιο, θα το έκανα.
Και τί θα γινόταν όταν μεγάλωνε;
Δεν θα μεγάλωνε, υποτίθεται ότι οι μέρες του είναι μετρημένες, απ'οτι διάβασα σε κάποιο άλλο άρθρο. Υπό αυτές τις συνθήκες και μόνο, θα ήθελα να το κάνω.
Αν μου λέγανε ότι θα μεγαλώσει, χαίρω πολύ, δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω :lol:

Τα πάρκα με ζώα είναι αηδία, μου λένε πολλοί φίλοι και γνωστοί μου να πάμε και δεν έχω πάει ποτέ.
Και μικρός εκλαιγα επειδή δεν με πήγαιναν οι γονείς μου, ενώ τους το ζητούσα. Όταν μεγάλωσα, κατάλαβα.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

Ένας θηλυκός δράκος μπορεί με παρθενογένεση να παράξει αρσενικούς δράκους. Μόνο αρσενικους. Τα θηλυκά αυγά δεν αναπτύσσονται. Στην συνέχεια τα αρσενικά ζευγαρώνουν με την μαμά τους, γεννάει αρσενικά και θηλυκά, αυτά αλληλοπηδιούνται κ.ο.κ.

Ένας θηλυκός δράκος μπορεί να ξεκινήσει μόνος του έναν ολόκληρο πληθυσμό μέσα από ένα όργιο συνεχόμενης αιμομιξίας
Let that sink in
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Null την 09 Μαρ 2023, 22:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Green Dragon έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:23
Ερμής έγραψε: 09 Μαρ 2023, 20:12 Τα έχουμε ξαναπεί για το δράκο του κομοντο.
Πρέπει με κάποιο τρόπο να γενοκτονηθει και να μη μείνει ούτε κύτταρο από δαυτο
Μήπως είσαστε λίγο υποκριτές;
Γατοσκυλολαγνεια
Οτι δεν είναι χνουδωτό και υπάκουο να πεθάνει
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:57
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:52

Και τί θα γινόταν όταν μεγάλωνε;
Δεν θα μεγάλωνε, υποτίθεται ότι οι μέρες του είναι μετρημένες, απ'οτι διάβασα σε κάποιο άλλο άρθρο. Υπό αυτές τις συνθήκες και μόνο, θα ήθελα να το κάνω.
Αν μου λέγανε ότι θα μεγαλώσει, χαίρω πολύ, δεν σκοπεύω να αυτοκτονήσω :lol:

Τα πάρκα με ζώα είναι αηδία, μου λένε πολλοί φίλοι και γνωστοί μου να πάμε και δεν έχω πάει ποτέ.
Και μικρός εκλαιγα επειδή δεν με πήγαιναν οι γονείς μου, ενώ τους το ζητούσα. Όταν μεγάλωσα, κατάλαβα.
Εγώ με το που είδα το χαμένο βλέμα δεν άνοιξα τίποτα άλλο. Και ακριβώς γι' αυτό αναφέρθηκα σ' ευθανασία.

Κατά τα άλλα, "λευκή τίγρις" στην Ελλάδα σε τόσο σύγχρονες και ιδανικές για τα ζώα εγκαταστάσεις. Και κάπου εκεί θα φταίω εγώ να πω το "άι σιχτίρ" ρε τσιρκομαλάκες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Null έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:01 Ένας θηλυκός δράκος μπορεί με παρθενογένεση να παράξει αρσενικούς δράκους. Μόνο αρσενικους. Τα θηλυκά αυγά δεν αναπτύσσονται. Στην συνέχεια τα αρσενικά ζευγαρώνουν με την μαμά τους, γεννάει αρσενικά και θηλυκά, αυτά αλληλοπηδιούνται κ.ο.κ.

Ένας θηλυκός δράκος μπορεί να ξεκινήσει μόνος του έναν ολόκληρο πληθυσμό μέσα από ένα όργιο συνεχόμενης αιμομιξίας
Let that sink
Αν ήμουν ο Σουκαρνο/Σουχαρτο τότε που δεν έπαιζε και έλεγχος θα επιδοτουσα τον αφανισμό τους. Αυτό το πράγμα είναι οι επτά πληγές του φαραώ μαζί. Εικάζω πως και τα κουφάρια τους μολύνουν τον τόπο σαν βιολογικά όπλα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Eπ' ευκαιρία, προτείνω κάτι δημιουργικό για την εξέλιξη του ευφυούς ανθρώπινου είδους.

Προτείνω στον ΟΣΕ να δοκιμάσει και εναλλακτική με μέλισσες, γιατί κατά τα φαινόμενα τα παίρνουν πιο εύκολα από τους εκπαιδευμένους με σκιλ ελικικικιού σεμινάρια για θέσεις ευθύνης.

Μέλισσες μαθαίνουν να λύνουν γρίφους, παρακολουθώντας άλλες

https://www.lifo.gr/now/perivallon/meli ... ntas-alles

Πως λέμε "κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες";

Ακριβώς έτσι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:48 Αλλά ξεκάθαρα, αν το έβλεπα μπροστά μου να ξεσκίζει ζωντανό ελάφι και να τρώει και το έμβρυο του, και ήμουν οπλισμένος θα του άδειαζα γεμιστήρα πάνω του.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:06

Εγώ με το που είδα το χαμένο βλέμα δεν άνοιξα τίποτα άλλο. Και ακριβώς γι' αυτό αναφέρθηκα σ' ευθανασία.

Κατά τα άλλα, "λευκή τίγρις" στην Ελλάδα σε τόσο σύγχρονες και ιδανικές για τα ζώα εγκαταστάσεις. Και κάπου εκεί θα φταίω εγώ να πω το "άι σιχτίρ" ρε τσιρκομαλάκες.
Εδώ είναι η χώρα όπου ο υπουργός των οικολόγων πράσινων πήγε να νομιμοποιήσει την σφαγή Κοσέρ
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 21:48 Αλλά ξεκάθαρα, αν το έβλεπα μπροστά μου να ξεσκίζει ζωντανό ελάφι και να τρώει και το έμβρυο του, και ήμουν οπλισμένος θα του άδειαζα γεμιστήρα πάνω του.
Καλό είναι όμως να μπει στο πλαίσιο ότι είναι προτιμότερος ο θάνατος ενός εμβρύου από έναν δράκο, από κάποιον που σκοτώνει ένα ελάφι, αγριογούρουνο ή οποιοδήποτε θήραμα που έχει ζωντανά μωρά. Αυτά θα πεθάνουν πολύ πιο αργά και βασανιστικά. Για κάποιο μυστήριο λόγο, το ανώτερο είδος θεωρεί ιδιοκτησία του και το απόλυτο ανθρώπινο άβατο, ακόμα και ό,τι δεν του ανήκει. Γουστάρει φύση, δάσος, περιπέτεια, τραλαλά αλλά θεωρεί τους κατοίκους του δάσους, ως ενοχλητικές παρεμβάσεις στο φυσιολατρικό του λάιφστάιλ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Null έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:39
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:06

Εδώ είναι η χώρα όπου ο υπουργός των οικολόγων πράσινων πήγε να νομιμοποιήσει την σφαγή Κοσέρ
Ε, εδώ παίζουν άλλου τύπου ευαισθητοποιήσεις. Πιο δυναμικές.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono

ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:47
Καλό είναι όμως να μπει στο πλαίσιο ότι είναι προτιμότερος ο θάνατος ενός εμβρύου από έναν δράκο, από κάποιον που σκοτώνει ένα ελάφι, αγριογούρουνο ή οποιοδήποτε θήραμα που έχει ζωντανά μωρά. Αυτά θα πεθάνουν πολύ πιο αργά και βασανιστικά. Για κάποιο μυστήριο λόγο, το ανώτερο είδος θεωρεί ιδιοκτησία του και το απόλυτο ανθρώπινο άβατο, ακόμα και ό,τι δεν του ανήκει. Γουστάρει φύση, δάσος, περιπέτεια, τραλαλά αλλά θεωρεί τους κατοίκους του δάσους, ως ενοχλητικές παρεμβάσεις στο φυσιολατρικό του λάιφστάιλ.
Δεν διαφωνώ. Η άποψη μου για τους κυνηγούς είναι η χειρότερη. Τους θεωρώ την επιτομή του κομπλεξισμου και μικροτσουτσουνισμου.
Άβαταρ μέλους
Sid Vicious

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sid Vicious »

Ρε σεις αφηστε τους ησυχους τους Δρακοντες, σε 2-3 μικρα νησακια ζουν απο τα καμια 15αρια χιλιαδες της Ινδονησιας, δεν ενοχλουν κανεναν
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

vantono έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:53
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2023, 22:47
Δεν διαφωνώ. Η άποψη μου για τους κυνηγούς είναι η χειρότερη. Τους θεωρώ την επιτομή του κομπλεξισμου και μικροτσουτσουνισμου.
μπα ενα χομπι ειναι κι αυτο, τα θηραματα παιζει να ειναι τοσο λιγα πια που οι κυνηγοι κανουν κυριως πεζοπορια

εξαιρουνται τα αγριογουρουνα που οι πληθυσμοι τους εχουν αυξηθει πολυ και προκαλουν ζημιες σε κτηματα ή ακομα και τροχαια οταν πεταγονται στον δρομο
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”