pylothess έγραψε: 12 Φεβ 2023, 09:32
plouf έγραψε: 12 Φεβ 2023, 09:21
Libre arbitre έγραψε: 12 Φεβ 2023, 09:16
Έχουν υποστεί ήδη πολλές μειονότητες ρατσισμό στην Ρωσία. Τις εξόντωσε ο Στάλιν.
Καμια μειονοτητα δεν υπετη εξοντωση την ΕΣΣΔ και οσες εκτοπισεις εγιναν συνεβησαν επειδη θεωρουνταν εν δυναμει συνεργατες των Ναζι
οπως οι γερμανοι του Σταλινγκραντ και οι τσετσενοι που μου ερχονται προχειροι στο μυαλο.
Κοίτα, αν θέλεις να μιλήσουμε σοβαρά , χωρίς τρολάρισμα , ο Σοσιαλισμός δεν είναι ρατσιστική ιδεολογία όπως είναι ο εθνικός σοσιαλισμός (Ναζισμός) και ο φασισμός. Ο Σοσιαλισμός είναι μια καθαρά διεθνιστική θεωρία που θεωρεί όλους τους ανθρώπους ίσους ανεξαρτήτως φυλής και χρώματος . Έχω επανειλημμένως τοποθετηθεί σε προηγούμενα μου γραπτά περί ολοκληρωτισμού . Σε ένα σύστημα που υπάρχει μόνο ένα κόμμα στην εξουσία και απαγορεύεται η ίδρυση , η δράση και η λειτουργία άλλων κομμάτων ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν και πολιτικές διώξεις;
Οι διώξεις που γίνονται στην Ρωσία δεν ήταν εθνικές η φυλετικές . Θρησκευτικές μπορεί να ήταν , δεν αντιλέγω. Κοινωνικές και πολιτικές το συζητάω αλλά φυλετικές επιφυλάσσομαι. Φυλετικές ήταν οι διώξεις που έκαναν οι Ναζί στους Εβραίους.( Παραδόξως ο Μεταξάς τους συμπεριφέρθηκε άριστα). Πάρτε παράδειγμα ότι ο Λένιν είχε και Μογγολική και Γερμανική και Εβραϊκή καταγωγή. Ο Τρότσκι ήταν Εβραίος. Ο Μπρέζνιεφ είχε ασιατικά χαρακτηριστικά. Η Ρωσία είναι ένα πολυεθνικό κράτος.
Μια πολυ μεγαλη αδικια που εγινε στα σταλινικα γκουλαγκ ηταν οτι στους πολιτικους κρατουμενους συμπεριφερονταν πολυ χειροτερα απο
οτι στους εγκληματιες που διεπραξαν κακουργηματα.
Το τραγικο της υποθεσης ειναι οτι τοτε οι καουργοι χρησιμοποιουνταν εκει ως οργανα καταπιεσης των πολιτικων κρατουμενων στα γκουλαγκ.
Στην Ελλαδα τουλαχιστον ειχες την δυνατοτητα να υπογραφεις μια δηλωση μετανοιας και να αφεθεις ελευθερος.
Το κακο με την αποσταλινοποιηση ειναι οτι πολλοι κακουργοι αφεθηκαν ελευθεροι απο τα γκουλαγκ και αυτο συνεβαλλε στην παρακμη της
σοβιετικης κοινωνιας και μην απορεις που οι σημερινοι ρωσοι ειναι καθαρματα και οι σημερινες ρωσιδες εχουν την ρετσινια της πουτανας
που ψαχνεται να τυλιξει εναν πλουσιο γαμπρο.