nik_killthemall έγραψε: 11 Οκτ 2022, 23:03
taxalata xalasa έγραψε: 11 Οκτ 2022, 20:14
nik_killthemall έγραψε: 11 Οκτ 2022, 19:21
αχαχαχαχα

ναι γιατί η αρχαιο-αλβανικο-ιλλυριακη γραμματεια είναι πλουσια οποτε σου παρέχει και αδιαμφισβήτητα τεκμηρια χααχχαχαχα τον έχεις σπουδάσει τον κομπογιανιτισμο και αυτό φαίνεται.
From Venetian trata, from Italian tratto, from Latin tractus, perfect passive participle of trahō (“I drag; extract”), from Proto-Indo-European *tragʰ- (“to draw, drag”) or Proto-Indo-European *dʰerāgʰ-.
https://en.wiktionary.org/wiki/τράτα
Μεγάλε κάποια προτιμούν να μορφώνονται από τους ακαδημαϊκούς, κάποιοι άλλοι από τους αλμπάνηδες. Στους πρώτους είμαι εγώ, στους δεύτερους εσύ. Περαιτέρω η κουβέντα δεν έχει νόημα.
ΥΓ Μα δεν ισχυριστηκες ρε αστείε τύπε οτι τώρα δεν χρησιμοποιούνται αρχαιο-ελληνικοι ναυτικοί όροι, αλλά ότι η ελληνική γλώσσα δεν έχει καθόλου ναυτικό λεξιλόγιο, δηλ. έλεος ποσο πιο κουβά μπορείς να πέσεις ?
Τεσπα, απο κομπογιανιτες στα βαλκάνια άλλο τπτ ...
ρε γκιωνη, εσυ λες την Ιλλυρική λέξη tratë...
δεν λες tractus, ουτε τρακτερ οταν πας για ψαρεμα... γκιωνη!
ουτε *tragʰ- ουτε *dʰerāgʰ- που αν ειδες καλα ειναι επινοησεις και αμαρτυρες λεξεις... μπουφο... ειναι με κοκκινα γραμματα στην ετυμολογια... δεν υπαρχει στοιχειο που να τα επιβεβαιωνει... ειναι φτιαχτα απο τον γκωλο των γκιμπουτιων νανων....
Μα τι Γκιωνης που σαι συ ρε αναγνωστη των ακαδημαϊκωνε που σημερα ειναι και αυριο δεν ειναι...
σε φαγανε το μυαλο οι ειδικοι... γιατι απο μονος σου δεν βλεπω να μπορεις να σκεφτεις τιποτα....
παπαγαλλος εισαι του κοπρα εισαι και εκεινος παπαγαλλος αλλωνωνε... γκωσαμε στους παπαγαλλους ρε πουστ...
Και εισαι και ψευτης... εγω δεν ειπα οτι οι ελληνες
δεν έχουν καθόλου ναυτικό λεξιλόγιο...
Εσυ λες οτι εγω το ειπα για να ριξεις ψογο στον taxalataxalasa...
Εγω ειπα πως το επιχειρημα πως οι αλβανοι δεν εχουν ναυτικο λεξιλογιο ειναι κουφιο γιατι και οι ελληνες εχουν λατινικο νατυικο λεξιλογιο και ξερουμε οτι εισαν θαλασσοποροι...
Αν δεν το καταλαβαινεις και πιστευεις οτι μαλακια σου σερβιρουν τα γερμανα ακαδημαικα βληματα τοτε εισαι για λυπηση... Τα γερμανα ακαδημαϊκα βληματα πριν 100 χρονια μιλαγανε για παπαριες φυλες...
Βλημα!, ε! βλημα!....
''O λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του''.
Κοίταξε μπάζο, αν διαφωνείς με το wiktionary μπορείς να κάνεις claim και να δημοσιοποιήσεις την απάντηση που θα λάβεις για να γελάσουμε όλοι μαζί σου.
Για να δεις όμως το πόσο αλμπανης κομπογιανιτης είσαι η λέξη τράτα έχει γίνει δάνειο όπου είχε η λατινική επαφές, όπως π.χ. η
Ισπανία και Πορτογαλία.
Έφτασαν τα αρχαία ιερά παπάρια των Ιλλυριών και στην Ισπανία για να τους δώσουν τη λέξη τράτα ?
Μιλάμε είσαι τέρμα αγύρτης.
Γκιώνη,
ο,τι σου γράφω εδώ θα τα δεις αργότερα στο wiktionary, αφού τα χωνέψουν πρώτα καλά. Εγω δεν χρειαζεται να κανω κατι αλλο, απ το να σου κανω πλακα εσενα εδω μεσα που το παιζεις γνωστης ενω
εισαι παπαγαλλος αναγνωστης.
Τα δανεία
ειναι χαρακτηριστική μαλακία των ηλιθίων... Άκου δάνειο!... Ναι ρε πηγανε οι ισπανοί στην λατινική τραπεζα και ζητησανε δανειο μια λεξη αλλα δεν πληρωσανε τοκο... Τι αλλη μαλακια θα ακουσουμε... Ξερεις πως μαθανε οι ισπανοι την τράτα; που ουτως η αλλως η ισπανικη τρατα δεν εχει κυριολεκτικη σχεση με την ιλλυρικη tratë, αλλα μεταφορικη σχεση και σημαινει πολλα... κοιτα να δεις τι σημαινει γκιωνακο,
1.
Tratado de Lausana 1923... αυτό ρε μπούφο το ξέρει μέχρι και η κουτσή μαρία τι σημαίνει... αρκεί να δεις την λέξη που αρχίζει από L και το έτος και το άλλο θα καταλάβεις τι σημαίνει.
2.
Trato de hacerte entender ...
Προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις
3.
Trata de carne banca humana...
λαθρεμπόριο ανθρώπινου κρέατος
4.
Tratamiento para hemorroides, regalado por el Taxalataxalasa, hacia el perico nik_killthemall ...
Θεραπεία για αιμορροΐδες, δωρισμένο από τον Taxalataxalasa, προς τον παπαγαλλο nik_killthemall ...
Και άλλα που βαριέμαι να σου γράψω... γκέγκέ το point; ρε φιλε γκιώνη...; γιατί και γκιώνης πουσαι, πάλι φίλο σε θωρώ αφού μπαίνεις στο βάσανο να σε γουλίζει σαν 8pussy, ο taxalataxalasa, αφού πρώτα σε τράβηξε με την tratë του από τα φορουμικά ύδατα...
Και για να μαθαίνεις και λίγο αρχαίες γλώσσες σαν γκιώνης νεο-ελληνιαρης με σοϊμπλέγματα κατωτερότητας που έχεις...
δωρεάν φροντηστήριο από τον Taxalatalaxalasa..
tratado > συνθηκη
trato > συμφωνια
trata > σχετικά με
tratar > θεραπεύειν, αντιμετωπίζειν
tratame > κέρασέ με , και εξού η «βυζαντνινή

» φράση ... έλα να σε τρατάρουμε ένα συκαλάκι καλαματιανό...
trataré > θα προσπαθήσω
tratemos > ας δοκιμάσουμε
και οι Αλβανοί πατέρες σε χαιρετούν νεο-ελληνιάρικο βλήμα και θύμα... έχεις χαιρετίσματα από τους
Κλοέλιο, Κουριάτιο, Γκεγκάνιο, Ιούλιο (τον γνωστό), Μετίλιο, Νουμίτορα, Κοιΐνκτιο, Σέρβιο και τον Τούλλιο τον Αρακά (Τσίτσερο, Κίκκερο*, Σίσερο).
Ancient Macedonian *κίκερροι (kíkerrhoi, “chickpea”, αρακάς / ρεβύθι)
Χαϊβανόσπορε... που βγάζεις γλώσσα στους Αλβανούς... και στους Αρβανίτες... groupie κοπροfollower...
και μην το παρεις προσωπικα και εξαφανιστεις και δεν εχω ποιον να γουλιζω μετα...! ξηγημενοι ε;!