!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έλλειψη προσωπικού

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Re: Έλλειψη προσωπικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

talaipwros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 14:59
Υδράργυρος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 14:56
Beria έγραψε: 12 Ιουν 2022, 14:27

Είχαν μάθει να δουλεύουν με φτηνούς, παρανόμους εργαζόμενους και δεν δείχνουν καμία ευελιξία να προσαρμοστούν.
Έφυγαν οι περισσότεροι για Ευρώπη και τώρα κλαίγονται
Εσυ ολα νομιζεις οτι τα ξερεις.
Η μεταναστευση τα τελευταια χρονια γινεται με τον εξης τροπο: οταν ερχονται κανουν μια αιτηση ασυλου και παιενουν το "χαρτι ασυλου". Με αυτο ανοιγεις αφμ αμκα, δουλευεις, και κινεισαι ελευθερα στη χωρα μεχρι να τελεσιδικησει η υποθεση σου στην επιτροπη εξετασης του ασυλου. Αυτους λοιπον τους απασχολεις ΝΟΜΙΜΑ.

Μεχρι προσφατα μεχρι να τελεσιδικησουν οι υποθεσεις μπορει να περναγε η τριετια, και εκαναν αιτηση για αδεια παραμονης.

Αλλα αυτο το αλλαξε ο βοριδης. Το εκανε επταετια (καθολου τυχαια επιλογη χρονικου διαστηματος)
Οποτε τωρα δεν υπαρχει ελπιδα. Μολις απορριφθει η αιτηση ασυλου ο μεταναστης πρεπει να φυγει για ευρωπη.

Υπαρχουν δουλειες χαμηλου κοινωνικου κυρους που απαιτουν μυικη δυναμη και αντοχη. Υπαρχουν μεταναστες που ειναι σκληραγωγημενοι γιατι δουλευαν σε τετοιες δουλειες απο μικρα παιδια. Ειναι καταλληλοι. Και να διπλασιασεις τα μεροκαματα δεν προκειται να βρεις αλλους. Το θεμα δεν ειναι αν καταδεχεται καποιος να την κανει αλλα αν μπορει.

Τεσπα ειναι δυσαρεστο να χανει τη δουλεια του καποιος που δουλευει και ειναι χρησιμος. Για ποιο λογο; δεν υπαρχει λογικη απαντηση.
αριστερε μου φιλε, ας κανομε ενα τεστ

Διπλασίασέ τα και πας μας τι εγινε
Διότι, ως γνωστόν, η αριστερά φταίει που δεν ανεβαίνουν οι μισθοί
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Υδράργυρος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 14:56 Υπαρχουν δουλειες χαμηλου κοινωνικου κυρους που απαιτουν μυικη δυναμη και αντοχη. Υπαρχουν μεταναστες που ειναι σκληραγωγημενοι γιατι δουλευαν σε τετοιες δουλειες απο μικρα παιδια. Ειναι καταλληλοι. Και να διπλασιασεις τα μεροκαματα δεν προκειται να βρεις αλλους. Το θεμα δεν ειναι αν καταδεχεται καποιος να την κανει αλλα αν μπορει.
Αυτό σωστό αλλά δεν αφορά ούτε τον τουρισμό, ούτε την εστίαση. Να έλεγες ότι λείπουν εργάτες για νταμάρια να το καταλάβω.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Beria έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:09
Υδράργυρος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 14:56

Εσυ ολα νομιζεις οτι τα ξερεις.
Η μεταναστευση τα τελευταια χρονια γινεται με τον εξης τροπο: οταν ερχονται κανουν μια αιτηση ασυλου και παιενουν το "χαρτι ασυλου". Με αυτο ανοιγεις αφμ αμκα, δουλευεις, και κινεισαι ελευθερα στη χωρα μεχρι να τελεσιδικησει η υποθεση σου στην επιτροπη εξετασης του ασυλου. Αυτους λοιπον τους απασχολεις ΝΟΜΙΜΑ.

Μεχρι προσφατα μεχρι να τελεσιδικησουν οι υποθεσεις μπορει να περναγε η τριετια, και εκαναν αιτηση για αδεια παραμονης.

Αλλα αυτο το αλλαξε ο βοριδης. Το εκανε επταετια (καθολου τυχαια επιλογη χρονικου διαστηματος)
Οποτε τωρα δεν υπαρχει ελπιδα. Μολις απορριφθει η αιτηση ασυλου ο μεταναστης πρεπει να φυγει για ευρωπη.

Υπαρχουν δουλειες χαμηλου κοινωνικου κυρους που απαιτουν μυικη δυναμη και αντοχη. Υπαρχουν μεταναστες που ειναι σκληραγωγημενοι γιατι δουλευαν σε τετοιες δουλειες απο μικρα παιδια. Ειναι καταλληλοι. Και να διπλασιασεις τα μεροκαματα δεν προκειται να βρεις αλλους. Το θεμα δεν ειναι αν καταδεχεται καποιος να την κανει αλλα αν μπορει.

Τεσπα ειναι δυσαρεστο να χανει τη δουλεια του καποιος που δουλευει και ειναι χρησιμος. Για ποιο λογο; δεν υπαρχει λογικη απαντηση.

Διότι, ως γνωστόν, η αριστερά φταίει που δεν ανεβαίνουν οι μισθοί
πλακα κανεις; ποιος ευθυνεται για το μεροκαματο που δινει ο υδραργυρος, αν οχι ο υδραργυρος;
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Δε ξέρω τι συμβαίνει σε κλάδους όπως η εστίαση, πάντως σε γραφειακούς οι εργοδότες σκέφτονται εδώ και πολλά
χρόνια πως θα βρουν έτσι και αλλιώς εργαζόμενους άρα καταλήγουν στο να ψάχνουν κάποια μετενσάρκωση του Στιβ
Τζομπς που θα δουλεύει ήλιο με ήλιο, θα αναλαμβάνει τις δουλειές 2-3 ατόμων, θα φέρνει χρήμα και πελατεία στην επιχείρηση
και ταυτόχρονα θα ζητάει το βασικό μισθό. Με δεδομένο το ότι εστιάτορες και γραβατάκηδες ζουν στην ίδια χώρα, δε θα εκπλαγώ
αν μάθω πως ο μέσος Έλληνας ταβερνιάρης ψάχνει τον Τζέιμι Όλιβερ να δουλεύει το μαγαζί όσο ο ίδιος "συναντάει τον λογιστή" ή
σε ελεύθερη μετάφραση όσο συναντάει τη γκόμενα.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Να κανουμε το αλλο πειραμα μια και εισαι παρων.
Αν σου δωσω χ% παραπανω απο οσα παιρνεις εκει, ερχεσαι εσυ; Πες το ναι και τριτη πρωι φορας φορμιτσα εργασιας
Μη μου πεις "αλλο εγω". Γιατι ολοι λενε "αλλο εγω". Παντα οι προτασεις τους αφορουν καποιους αλλους
talaipwros

Υδράργυρος έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:11

Να κανουμε το αλλο πειραμα μια και εισαι παρων.
Αν σου δωσω χ% παραπανω απο οσα παιρνεις εκει, ερχεσαι εσυ; Πες το ναι και τριτη πρωι φορας φορμιτσα εργασιας
Μη μου πεις "αλλο εγω". Γιατι ολοι λενε "αλλο εγω". Παντα οι προτασεις τους αφορουν καποιους αλλους
ναι βεβαια, συνολικο εισοδημα γυρω στα 200 χιλιαρικα.
δωσε μου 400 χιλιαρικα λιρες το χρονο και ειμαι εκει την τριτη
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Για 200 χιλιάρικα εισόδημα δεν δείχνεις πάντως να ξέρεις πως κινείται η αγορά στην εστίαση και τον τουρισμό.
Δεν είναι παράλογο, αλλά δίνεις συμβουλές σε πράγματα που δεν γνωρίζεις
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:10 Δε ξέρω τι συμβαίνει σε κλάδους όπως η εστίαση, πάντως σε γραφειακούς οι εργοδότες σκέφτονται εδώ και πολλά
χρόνια πως θα βρουν έτσι και αλλιώς εργαζόμενους άρα καταλήγουν στο να ψάχνουν κάποια μετενσάρκωση του Στιβ
Τζομπς που θα δουλεύει ήλιο με ήλιο, θα αναλαμβάνει τις δουλειές 2-3 ατόμων, θα φέρνει χρήμα και πελατεία στην επιχείρηση
και ταυτόχρονα θα ζητάει το βασικό μισθό.
Έτσι ακριβώς. Θα ρίχνει και κάνα σκούπισμα/σφουγγάρισμα στο γραφείο γιατί δεν περισσεύουν λεφτά για καθαρίστρια.
talaipwros

Beria έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:13 Για 200 χιλιάρικα εισόδημα δεν δείχνεις πάντως να ξέρεις πως κινείται η αγορά στην εστίαση και τον τουρισμό
στην ελλαδα; που να ξερω, γενικες υποθεσεις κανω.
το να λεμε σε μια χωρα με 12% εργασια οτι δεν υπαρχει κοσμος να κανει την δουλεια ανειδικευτου εργατη στην εστιαση, ειναι αστειο. Ο μονος λογος να μην υπαρχει κοσμος ειναι να ειναι οι μισθοι για τα πανηγυρια

ακομα και τωρα στα facebookικα γκρουπς, βλεπουμε κοσμο να ανεβαινει αγγλια και να λεει οτι ψαχνει δουλεια στην εστιαση
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

talaipwros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:11
ναι βεβαια, συνολικο εισοδημα γυρω στα 200 χιλιαρικα.
δωσε μου 400 χιλιαρικα λιρες το χρονο και ειμαι εκει την τριτη
:smt005: 200 χιλιαδες λιρες τουρκιας :smt005:
Καλα θα το συζητησω με τον κυριο ταγιπ και θα σου πω :smt005:
talaipwros

οριστε, σε 10 δευτερολεπτα ψαξιμο, σημερινο

Εικόνα

δωσε υδραργυρε κανα μισθουλακο να κατσει ελλαδα ο ανθρωπος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος talaipwros την 12 Ιουν 2022, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

talaipwros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:14
Beria έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:13 Για 200 χιλιάρικα εισόδημα δεν δείχνεις πάντως να ξέρεις πως κινείται η αγορά στην εστίαση και τον τουρισμό
το να λεμε σε μια χωρα με 12% εργασια οτι δεν υπαρχει κοσμος να κανει την δουλεια ανειδικευτου εργατη στην εστιαση, ειναι αστειο. Ο μονος λογος να μην υπαρχει κοσμος ειναι να ειναι οι μισθοι για τα πανηγυρια

ακομα και τωρα στα facebookικα γκρουπς, βλεπουμε κοσμο να ανεβαινει αγγλια και να λεει οτι ψαχνει δουλεια στην εστιαση
Προφανώς φταίει ότι οι μισθοί είναι για τα πανηγύρια.
Ο γιος μου, μετά από πολλά χρόνια στην Βιέννη, αποφάσισε να κάνει σεζόν (ως σεφ) σε ελληνικό νησί.
Νοσταλγία και επαγγελματικό ενδιαφέρον τον οδήγησαν στην απόφαση, αλλά έχει φρικαρει με το επαγγελματικό περιβάλλον.
Δεν τον βλέπω να το ξανακάνει
talaipwros

Beria έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:17
talaipwros έγραψε: 12 Ιουν 2022, 15:14

Προφανώς φταίει ότι οι μισθοί είναι για τα πανηγύρια.
Ο γιος μου, μετά από πολλά χρόνια στην Βιέννη, αποφάσισε να κάνει σεζόν (ως σεφ) σε ελληνικό νησί.
Νοσταλγία και επαγγελματικό ενδιαφέρον τον οδήγησαν στην απόφαση, αλλά έχει φρικαρει με το επαγγελματικό περιβάλλον.
Δεν τον βλέπω να το ξανακάνει
δεν εχω καταλαβει που διαφωνουμε
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

Πως φαίνεται ορισμένοι ότι δεν έχετε δουλέψει ούτε λεπτό κάτω από Έλληνα εργοδότη.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

εδιτ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Βλήμα την 12 Ιουν 2022, 15:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”