Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Green Dragon έγραψε: 19 Απρ 2022, 10:55
Δεν είπα αυτό. Αλλά πες μου, πόσες φορές έχεις δει τον 'λαό' να αντιδρά στοχευμένα και αυθόρμητα συγχρόνως; Πάντα υπάρχει κάποιος από πίσω που υποδαυλίζει (τουλάχιστον).
Δεν δόθηκε κανένα σύνθημα.Η εξήγηση είναι πολύ απλή : η επιδημία και τα επιδόματα.Εκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν ότι μπορούν και αυτοί να κάθονται και να πληρώνονται εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους.
Αυτό κλόνισε τις εργατικές συνήθειες παγκοσμίως.Επακόλουθο αυτών επίσης ήταν ο πληθωρισμός που παρατηρείται τώρα.
Θα χρειασθεί χρόνος για να επαναισορροπήσει το σύστημα κάπου αλλού.
Η πρώτη φάση πληθωρισμού οφείλεται σε έλλειψη αγαθών λόγω σπασίματος των εφοδιαστικών αλυσίδων, όχι σε υπερβάλλουσα ρευστότητα. Έχεις συνηθίσει σε αυτήν την ερμηνεία και πέφτεις στην παγίδα (έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος αρχικά και μιλούσα για τα επιτόκια της ΕΚΤ). Η δεύτερη (τωρα δηλαδή) στον πόλεμο.
Για το άλλο παραμένω καχύποπτος, οι λαοί δεν αντιδρούν στοχευμένα χωρίς τσοπάνη.
Leporello έγραψε: 19 Απρ 2022, 13:07
Πάντοτε έτσι μετριώταν η ανεργία. Και τουλάχιστον από το 2010 οι part-time δουλειές αυξάνονται. Το καλύτερο στατιστικό μέτρο είναι ο μέσος μισθός.
Μακάρι να βελτιώνεται η κατάσταση αλλά δεν το βλέπω γύρω μου. Ωστόσο αυτό μπορεί να μην λέει και τίποτα.
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Απρ 2022, 12:59
Πάντως έχει ενδιαφέρον που λένε οι γραβατάκηδες ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα είναι καλή. Δε λέω, μπορεί να έχουν δίκιο,
απλώς το θέμα είναι πως η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. Ίσως βέβαια για να μείνω στο θέμα του
νήματος, να τους καίει αυτό το θέμα και να ψάχνουν τρόπους για να δικαιολογήσουν μία ενδεχόμενη αύξηση των τιμών που θα χρεώνουν
από εδώ και στο εξής.
Ό,τι είναι να χρεώσουν φέτος το έχουν ήδη χρεώσει από το Σεπτέμβριο. Έχουν δώσει ήδη τιμές σε booking κλπ. Εδώ στα εξτραδάκια (φαγητό, ποτό, ενοικίαση οχήματος, σκάφους, μασάζ) θα παίξουν λίγο μπάλα.
Για να λένε ότι θα πάει καλά έχουν ήδη κρατήσεις.
Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να πάνε καλά. Βέβαια, ένας επιχειρηματίας που σέβεται τον εαυτό του, πρέπει μονίμως να παίζει τη μισή μέρα την
κασέτα πως η επιχείρηση του πάει τρένο και την άλλη μισή πως δε βγαίνει λόγω αυξημένου κόστους Ανάλογα σε ποιόν απευθύνεται και γιατί.
Αυτός είναι και ο λόγος που έχω σταματήσει να ακούω "τους παράγοντες της αγοράς" βλέπε Ανδρεάδηδες, Κορκίδηδες κλπ κάθε φορά που μιλάνε
στα ΜΜΕ.
Δεν δόθηκε κανένα σύνθημα.Η εξήγηση είναι πολύ απλή : η επιδημία και τα επιδόματα.Εκατομμύρια άνθρωποι έμαθαν ότι μπορούν και αυτοί να κάθονται και να πληρώνονται εκτός από τους δημόσιους υπαλλήλους.
Αυτό κλόνισε τις εργατικές συνήθειες παγκοσμίως.Επακόλουθο αυτών επίσης ήταν ο πληθωρισμός που παρατηρείται τώρα.
Θα χρειασθεί χρόνος για να επαναισορροπήσει το σύστημα κάπου αλλού.
Η πρώτη φάση πληθωρισμού οφείλεται σε έλλειψη αγαθών λόγω σπασίματος των εφοδιαστικών αλυσίδων, όχι σε υπερβάλλουσα ρευστότητα. Έχεις συνηθίσει σε αυτήν την ερμηνεία και πέφτεις στην παγίδα (έκανα κι εγώ το ίδιο λάθος αρχικά και μιλούσα για τα επιτόκια της ΕΚΤ). Η δεύτερη (τωρα δηλαδή) στον πόλεμο.
Για το άλλο παραμένω καχύποπτος, οι λαοί δεν αντιδρούν στοχευμένα χωρίς τσοπάνη.
Αυτό κάλυψε την ρευστότητα που χάθηκε από την υπολειτουργία της οικονομίας. Οι καραντίνες κόστισαν στην οικονομία αλλά όχι στην ρευστότητα. Ούτε και αυξήθηκε όμως.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 19 Απρ 2022, 13:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντί να βρίσκετε διάφορες δικαιολογίες γιατί δεν λέτε απλά πως δεν θέλετε να δουλέψετε? Αριστεροί είστε άλλωστε οι περισσότεροι, κανένας δεν θα παραξενευτεί...
Aυτο ακριβως σκεφτομουν και εγω ρε φιλε. Αν εχεις αληθινά ανάγκη τα χρηματα, βαζεις το κεφαλι κατω και πας να δουλεψεις.
Αυτα εδω τα κοπροσκυλα, θα μαζεψαν τιποτα χιλιαρικα σε επιδοματα και θελουν διακοπουλες μετα απο 2 χρονια κορονωιου. Για μετα? "Ε μωρε, εχει ο θεος"
Αναρωτιέμαι αν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωη σου.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Ερμής έγραψε: 19 Απρ 2022, 10:28
Το πρόβλημα δε πιστεύω πως είναι στους μισθούς αλλά στις συνθήκες εργασίας. Δηλαδή και με 2000-2500 θα πήγαινε να δουλέψει ο άλλος δεκάωρο εξαήμερο, αλλά εδώ μιλάμε για δωδεκάωρα καθημερινά για μήνες, συν την όλη πίεση, τις δυνθήκες διαβίωσης. Δεν ειναι εύκολο.
το 24/7 και με αυτή την πίεση δε ξέρω αν ξεπληρώνεται με ένα δυο μηδενικά παραπάνω.
Είναι σκληρή η εποχική δουλειά του τουρισμού.
και αυτο με τον ιδιο τροπο λυνεται. με λεφτα, απο τη μερια του εργοδοτη. προσλαμβανει περισσοτερους, για να δουλευουν λιγοτερες ωρες.
γω παντως βλεπω τα πραγματα λιγοτερο δραματικα απο οτι λενε και οι 2 πλευρες.
και οι ξενοδοχοι, μια χαρα βρισκουν εργαζομενους, και οι εργαζομενοι μια χαρα ικανοποιητικες δουλειες βρισκουν.
φυσικα υπαρχουν εξαιρεσεις, επειδη υπαρχουν μαλακες. εργοδοτες και εργαζομενοι.
Άμα δεις τα δεδομένα κίνησης και τις τιμές (για ξένους με πακέτο) στα πολύ τουριστικά μέρη, είναι εντελώς ασύμβατες με λογικές υψηλής προστιθέμενης αξίας, ποιότητας και κατ' επέκταση καλών μισθών. Ιδιαίτερα αν λάβεις υπόψη την εποχικότητα της φάσης και το γεγονός ότι ο ξενοδόχος -σε αντίθεση με τον εργαζόμενο- όντως πρέπει να βγάλει όλη τη χρονιά μέσα στους 6 μήνες της σεζόν (και ουσιαστικά τους 3 της φουλ σεζόν).
Αντί να βρίσκετε διάφορες δικαιολογίες γιατί δεν λέτε απλά πως δεν θέλετε να δουλέψετε? Αριστεροί είστε άλλωστε οι περισσότεροι, κανένας δεν θα παραξενευτεί...
Aυτο ακριβως σκεφτομουν και εγω ρε φιλε. Αν εχεις αληθινά ανάγκη τα χρηματα, βαζεις το κεφαλι κατω και πας να δουλεψεις.
Αυτα εδω τα κοπροσκυλα, θα μαζεψαν τιποτα χιλιαρικα σε επιδοματα και θελουν διακοπουλες μετα απο 2 χρονια κορονωιου. Για μετα? "Ε μωρε, εχει ο θεος"
Έτσι ακριβώς είναι. Ξάπλα, μάσα και ραχάτι ψάχνουν.Και όσοι δεν έχουν μαζέψει τίποτε βασίζονται στο χαρτζηλίκι της μαμάς, του μπαμπά, της γιαγιάς και του παππού...
Και μια σύνταξη από τα 35 δεν θα τους έπεφτε άσχημα. Άλλωστε, αν ήταν καλή η δουλειά θα δούλευαν και οι δεσποτάδες...
Δε νομίζω ότι αυτοί που πήγαιναν σεζόν και πλέον αρνουνται είναι απ' τους τεμπέληδες..
Επίσης, όταν διατείνεσαι ότι η "βαριά βιομηχανία" σου είναι ο συγκεκριμένος κλάδος, τότε εκτός απ' τις υπηρεσίες που πρέπει να είναι τοπ (και δεν είναι) πρέπει να είναι τοπ (και δεν είναι) οι συνθήκες εργασίας και οι αποδοχές..
Αυτό κάλυψε την ρευστότητα που χάθηκε από την υπολειτουργία της οικονομίας. Οι καραντίνες κόστισαν στην οικονομία αλλά όχι στην ρευστότητα.
1) Αν προσέξεις ξεκινά από το 2015. Ο λόγος είναι το πουσάρισμα των ασθενέστερων οικονομιών (νότος) για τις οποίες το ευρώ είναι σκληρότερο από όσο αντέχουν.
2) Ο κορωνοιός έκοψε δουλειές. Αντίστοιχα όμως δεν μειώθηκε η ρευστότητα, όπως σωστά γράφεις, λόγω τυπώματος. Εφ' όσον λοιπόν παρέμεινε η ίδια ρευστότητα με λιγώτερα προϊόντα/υπηρεσίες στην αγορά δημιουργήθηκε πληθωρισμός. Τίποτε περίπλοκο εδώ.
Μιλάμε για διπλασιασμό της ποσότητας
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Απρ 2022, 12:42
Τα επιδόματα αντιστοιχούσαν σε μέρος των εισοδημάτων, όχι στο σύνολο αυτών. Με βάση τη δική σου λογική, τα επιδόματα θα έπρεπε να οδηγήσουν
σε αντιπληθωρισμό και όχι σε πληθωρισμό.
Τα εισοδήματα,δηλαδή οι μισθοί αντιστοιχούσαν σε παραγόμενο προιόν.Τα επιδόματα δεν αντιστοιχούσαν σε κανένα προιόν.
Αυτό κάλυψε την ρευστότητα που χάθηκε από την υπολειτουργία της οικονομίας. Οι καραντίνες κόστισαν στην οικονομία αλλά όχι στην ρευστότητα.
1) Αν προσέξεις ξεκινά από το 2015. Ο λόγος είναι το πουσάρισμα των ασθενέστερων οικονομιών (νότος) για τις οποίες το ευρώ είναι σκληρότερο από όσο αντέχουν.
2) Ο κορωνοιός έκοψε δουλειές. Αντίστοιχα όμως δεν μειώθηκε η ρευστότητα, όπως σωστά γράφεις, λόγω τυπώματος. Εφ' όσον λοιπόν παρέμεινε η ίδια ρευστότητα με λιγώτερα προϊόντα/υπηρεσίες στην αγορά δημιουργήθηκε πληθωρισμός. Τίποτε περίπλοκο εδώ.
Ναι αλλά ο πληθωρισμός το καλοκάιρι άρχισε ν' ανεβαίνει, πριν ήταν σταθερός παρόλο που υπήρχαν οι προϋποθέσεις όπως λες. Αυτό πως εξηγείται;
Green Dragon έγραψε: 19 Απρ 2022, 10:49
Άσχετα με τα υπόλοιπα, μιας και το έθιξες, αυτό το κύμα παραιτήσεων και αιτημάτων για αυξήσεις μοιάζει κεντρικά κατευθυνόμενο. Σιγά μην ξύπνησαν τα πρόβατα, μάλλον κάποιοι τα τσίγκλισαν. Να δούμε που θα οδηγήσει...
Το ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ είναι ακόμα πιο ύποπτο.
Είναι παγκόσμια συνωμοσία, σιγουρα
Δεν είπα αυτό. Αλλά πες μου, πόσες φορές έχεις δει τον 'λαό' να αντιδρά στοχευμένα και αυθόρμητα συγχρόνως; Πάντα υπάρχει κάποιος από πίσω που υποδαυλίζει (τουλάχιστον).
Δεν αντιδρά ο λαός στοχευμενα. Στις κοινωνίες εμφανίζονται κατά καιρούς τάσεις, υπάρχει μιμιτισμος και επίσης σήμερα ο κόσμος έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά.
Είναι πολύ πιο εύκολο και να ταξιδέψεις σε άλλη πόλη, χώρα για δουλειά και επίσης το παίρνεις πολύ πιο εύκολα απόφαση όταν βλέπεις τον διπλανό σου να το κάνει
Ναι αλλά ο πληθωρισμός το καλοκάιρι άρχισε ν' ανεβαίνει, πριν ήταν σταθερός παρόλο που υπήρχαν οι προϋποθέσεις όπως λες. Αυτό πως εξηγείται;
Όλη του η ανάλυση βασίζεται στο ότι η πανδημία έκοψε δουλειές, κάτι που δεν ισχύει στο βαθμό τουλάχιστον που πιστεύει. Βέβαια, όταν οι ΚΤ τυπώνουν αβέρτα χρήματα μπορούν να τροφοδοτούν τον πληθωρισμό αλλά αυτό δεν αναφέρεται συνήθως από τα ΜΜΕ τα οποία χαιρετίζουν κάθε
πρωτοβουλία της ΕΚΤ σα να είναι μάννα εξ' ουρανού. Δε ξέρω τι έλεγε ο σαρπ συγκεκριμένα για την πολιτική της ΕΚΤ που κατακρίνει τώρα, πριν 2 χρόνια αλλά και εδώ μέσα και στα mainstream media ήταν πολλοί εκείνοι που θριαμβολογούσαν για τις παρεμβάσεις της Λαγκάρντ τότε. Συμμερίζονται τη σαρπική άποψη περί πληθωρισμού? Δεν έχω κάτι υπόψη μου αλλά αν σκεφτεί κανείς πως παρουσιάζονταν το lockdownt της Ουχάν και πως παρουσιάζεται εκείνο της Σανγκάης, δεν αποκλείεται μία ακόμα κωλοτούμπα από τους Έλληνες δημοσιολόγους
Δεν αντιδρά ο λαός στοχευμενα. Στις κοινωνίες εμφανίζονται κατά καιρούς τάσεις, υπάρχει μιμιτισμος και επίσης σήμερα ο κόσμος έχει πολύ περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά.
Είναι πολύ πιο εύκολο και να ταξιδέψεις σε άλλη πόλη, χώρα για δουλειά και επίσης το παίρνεις πολύ πιο εύκολα απόφαση όταν βλέπεις τον διπλανό σου να το κάνει
Βασικά ήδη έχει μελετηθεί το great resignation
Αυτό εννοώ, την τάση, δεν είπα ότι παίρνουν εντολές. Μπορεί η τάση να πυροδοτήθηκε και να τροφοδοτείται τεχνηέντως.
Βασικά ήδη έχει μελετηθεί το great resignation
Αυτό εννοώ, την τάση, δεν είπα ότι παίρνουν εντολές. Μπορεί η τάση να πυροδοτήθηκε και να τροφοδοτείται τεχνηέντως.