!!! DEVELOPMENT MODE !!!

γινεται να μη ξερουν τι κορονοιο εχει καποιος?

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: γινεται να μη ξερουν τι κορονοιο εχει καποιος?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:23
Gherschaagk έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:08 Όχι, η παιδίατρος ήταν σαφής.

Οι γαστρεντερίτιδες δεν έχουν εποχή.

Κολλάνε και καλοκαίρι και φθινόπωρο και χειμώνα και άνοιξη. Συνήθως η πρώτη γαστρεντερίτιδα της σχολικής χρονιάς είναι Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Με τον αγιασμό δλδ.

Αυτό που αλλάζει είναι πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο πιο δύσκολα μεταδίδονται.
Ίσως να μην ξέρει τι λέει η παιδίατρος. Σε όλο το βόρειο ημισφαίριο οι γαστρεντερίτιδες είναι σαφώς συχνότερες τον χειμώνα:

Εικόνα

Εικόνα
Είναι δυνατόν να ξέρει μια παιδίατρος τι λέει;;;
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Davidian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Davidian »

SUV έγραψε: 29 Δεκ 2021, 19:13 Δεν καταλαβαίνω από πού κι ως πού δεν έχω το δικαίωμα και το Κράτος την υποχρέωση να μου πει από τί νοσώ? Και μάλιστα για ασθένεια που έχει επιφέρει και επιβάλλει υποχρεωτικότητες

Απο κει και πέρα, εγώ δεν έχω καταλάβει, τί επακριβώς τελικά βρίσκουν μέσα απο τα μοριακά

Άλλη απορία, γιατί οταν κάνεις PCR σε ρωτάνε και το ιστορικό των ασθενειών σου?
Για να περναει η ώρα. Δεν έχει κανένα νόημα σαν ερώτηση κ δεν την κάνει κανεις για να βγάλει κάτι.

Κατά τ'άλλα, δεν υπάρχει κανένα πρακτικο ενδιαφέρον να ξέρει ατομικά ο κάθε ασθενής η ο γιατρός αν μιλάμε για Ο Χ Ψ Ω. Αυτά είναι για τους επιδημιολογίας κ τους στατιστικολογους
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Davidian έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:51
SUV έγραψε: 29 Δεκ 2021, 19:13 Δεν καταλαβαίνω από πού κι ως πού δεν έχω το δικαίωμα και το Κράτος την υποχρέωση να μου πει από τί νοσώ? Και μάλιστα για ασθένεια που έχει επιφέρει και επιβάλλει υποχρεωτικότητες

Απο κει και πέρα, εγώ δεν έχω καταλάβει, τί επακριβώς τελικά βρίσκουν μέσα απο τα μοριακά

Για να περναει η ώρα. Δεν έχει κανένα νόημα σαν ερώτηση κ δεν την κάνει κανεις για να βγάλει κάτι.

Κατά τ'άλλα, δεν υπάρχει κανένα πρακτικο ενδιαφέρον να ξέρει ατομικά ο κάθε ασθενής η ο γιατρός αν μιλάμε για Ο Χ Ψ Ω. Αυτά είναι για τους επιδημιολογίας κ τους στατιστικολογους
Αν για την Ο χρειάζεται μόνο 5 ημέρες καραντίνα, υπάρχει πρακτικό ενδιαφέρον.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Davidian

SUV έγραψε: 29 Δεκ 2021, 19:59
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Δεκ 2021, 19:57
Ζενίθεδρος έγραψε: 29 Δεκ 2021, 19:27

Ναι, πλήρως και με κατανοητό τρόπο.
Επίσης αν έχεις συνάχι , οφείλει ο γιατρός να σου πει ποιος από τους 118 ρινοιους που προκαλούν κοινό κρυολόγημα είναι υπεύθυνος.
Είναι συνταγματικό σου δικαίωμα σύμφωνα με το άρθρο 11 και αναφέρεται και στον όρκο του Ιπποκράτη.
Δεν καταλαβαίνω ρε Τζίτζι, εαν ο γιατρός μπορεί να γνωρίζει και ο ασθενής το ζητήσει κι όλας, δεν είναι υποχρεωμένος?
Ήμαρτον πια δηλαδή
Αν παρεχει την υπηρεσία το μικροβιολογικό που θα πας κ είσαι διατεθειμένος για...λογους να πληρωσεις το οποίο έξτρα κόστος, γιατί όχι?
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

SUV έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:14 Ποιός θα τα πληρώνει στην τελική, μου είναι αδιάφορο
Το παρακάτω μπορεί να σου εξηγήσει γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει μαζικά για όλα τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γονιδιωματικής επιτήρησης, από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος Omicron στην Ελλάδα στις 2 Δεκεμβρίου έως και τις 27 του μηνός, έχουν διαγνωστεί 87 συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα, που φέρουν το στέλεχος Omicron. Ωστόσο, τα 87 αυτά κρούσματα δεν αντανακλούν τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων Omicron στην κοινότητα, που είναι πολύ μεγαλύτερος.

Την ίδια ώρα και πέρα από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), καθώς και σε άλλα περιφερειακά εργαστήρια, διενεργείται έλεγχος για πιθανά δείγματα Omicron με τη μέθοδο real-time PCR, που μπορεί να διαχωρίζει με αρκετή αξιοπιστία τα ύποπτα δείγματα Omicron από τα υπόλοιπα κυκλοφορούντα στελέχη σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 728 θετικά δείγματα για κορωνοϊό την εβδομάδα από τις 20 έως και τις 27 Δεκεμβρίου και τα 198 βρέθηκαν θετικά στο στέλεχος Omicron (27,2%) με τα ποσοστά ανά ημέρα να κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Ακαδημαϊκός κ. Δημήτρης Θάνος, μιλώντας στο protothema.gr και το ygeiamou.gr, «η γονιδιωματική ανάλυση είναι μια εξαιρετικά σύνθετη, κοστοβόρα και χρονοβόρα διαδικασία. Η γονιδιωματική ανάλυση απαιτεί συνολικά τέσσερις ημέρες από την στιγμή που παραλαμβάνονται τα δείγματα έως ότου αποφανθούμε για την ταυτότητα του στελέχους του ιού σε κάθε ένα από τα δείγματα. Το εργαστήριο γονιδιωματικής του ΙΙΒΕΑΑ έχει την δυνατότητα ανάλυσης 1.500 δειγμάτων ανά εβδομάδα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι δεν πρόκειται για ένα Rapid ή PCR τεστ που μπορεί να κάνει κάποιος στο φαρμακείο ή σε ένα τυπικό διαγνωστικό εργαστήριο».

Ακολουθείται ένα ενιαίο πρωτόκολλο ανάλυσης που εφαρμόζεται παγκοσμίως ώστε να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η αξιοπιστία του αποτελέσματος. «Στο ΙΙΒΕΑΑ πραγματοποιείται περίπου το 90% της γονιδιωματικής ανάλυσης δειγμάτων που αφορούν στην Ελλάδα» εξηγεί ο κ. Θάνος.

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... n-eidikon/
Davidian

Ζενίθεδρος έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:53

Αυτό καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν γίνεται για ιατρικούς λογους κ μάλλον είναι μετρό που αφορά στοχευμένα εξ αρχης το υγειονομικό προσωπικο. Κ βέβαια αποτελεί μέγιστο καραγκιοζιλίκι
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Ναι οκ, αλλά πώς θα αποφασίσει το εκτελεστικό όργανο πόσες ημέρες θα κάτσω καραντίνα? Και αφού δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα να ελεγχθεί ποιό στέλεχος του ιού φέρω, πώς ανακοινώνει τέτοια απόφαση? Και πώς εμείς θα το περάσουμε στο ντούκου?

Τέλος πάντων, όλοι καταλαβαίνουμε για ποιό πράγμα επι της ουσίας μιλάμε
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Gherschaagk έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:47
hellegennes έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:23
Gherschaagk έγραψε: 29 Δεκ 2021, 20:08 Όχι, η παιδίατρος ήταν σαφής.

Οι γαστρεντερίτιδες δεν έχουν εποχή.

Κολλάνε και καλοκαίρι και φθινόπωρο και χειμώνα και άνοιξη. Συνήθως η πρώτη γαστρεντερίτιδα της σχολικής χρονιάς είναι Σεπτέμβριο με Οκτώβριο. Με τον αγιασμό δλδ.

Αυτό που αλλάζει είναι πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά τόσο πιο δύσκολα μεταδίδονται.
Ίσως να μην ξέρει τι λέει η παιδίατρος. Σε όλο το βόρειο ημισφαίριο οι γαστρεντερίτιδες είναι σαφώς συχνότερες τον χειμώνα:

Εικόνα

Εικόνα
Φυσικά και είναι δυνατόν. Αυτό που δεν είναι δυνατόν είναι να κάνουν λάθος τα διαγράμματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

SUV έγραψε: 29 Δεκ 2021, 22:10 Ναι οκ, αλλά πώς θα αποφασίσει το εκτελεστικό όργανο πόσες ημέρες θα κάτσω καραντίνα? Και αφού δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα να ελεγχθεί ποιό στέλεχος του ιού φέρω, πώς ανακοινώνει τέτοια απόφαση? Και πώς εμείς θα το περάσουμε στο ντούκου?

Τέλος πάντων, όλοι καταλαβαίνουμε για ποιό πράγμα επι της ουσίας μιλάμε
Eκείνο που είπαν ότι τόσες ημέρες κάθεται καραντίνα όποιος ήλθε σε επαφή με κρούσμα.Το ίδιο το κρούσμα δεν νομίζω να σταματά την καραντίνα πριν βγει αρνητικό το τεστ.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Davidian έγραψε: 29 Δεκ 2021, 21:00

Κ βέβαια αποτελεί μέγιστο καραγκιοζιλίκι
Τρου.
Σε λίγο καιρό προβλέπω ότι θα κολλάτε ο και θας σας λένε, οκ, πάρε μιά ασπιρίνη και από αύριο βάρδια.
Οι μπάσταρδοι.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

sys3x έγραψε: 29 Δεκ 2021, 23:52
Davidian έγραψε: 29 Δεκ 2021, 21:00

Κ βέβαια αποτελεί μέγιστο καραγκιοζιλίκι
Τρου.
Σε λίγο καιρό προβλέπω ότι θα κολλάτε ο και θας σας λένε, οκ, πάρε μιά ασπιρίνη και από αύριο βάρδια.
Οι μπάσταρδοι.
:lol:
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Υπάρχουν πολλές γαστρεντεριτιδες. Δεν είναι όλες ιογενεις ούτε είναι όλες εποχικες. Από αυτήν την άποψη έχει δίκιο η παιδίατρος. Για τους ενήλικες όμως η συμπτωματικη, ιογενης γαστρεντεριτιδα έχει συνήθως μια αιτία: τον norovirus. Ο norovirus είναι εποχικος. Στο β. ημισφαίριο είναι κάπως ετσι:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Δεκ 2021, 00:11
Υπάρχουν πολλές γαστρεντεριτιδες. Δεν είναι όλες ιογενεις ούτε είναι όλες εποχικες. Από αυτήν την άποψη έχει δίκιο η παιδίατρος. Για τους ενήλικες όμως η συμπτωματικη, ιογενης γαστρεντεριτιδα έχει συνήθως μια αιτία: τον norovirus. Ο norovirus είναι εποχικος. Στο β. ημισφαίριο είναι κάπως ετσι:

Εικόνα
Περίεργο σχήμα έχει για ιός, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Εικόνα
Οι μόνες γαστρεντερίτιδες που μου έτυχαν μέχρι στιγμής στην ενήλικη ζωή μου, ήταν αυτές που κόλλησα από το παιδί. Την πρώτη φορά που αρρώστησε Ιούλιο μήνα, ήταν από γαστρεντερίτιδα.

Έχουμε 3 χρόνια που ησυχάσαμε. Για πάντα ελπίζω.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Gherschaagk έγραψε: 30 Δεκ 2021, 00:18

Εικόνα
Οι μόνες γαστρεντερίτιδες που μου έτυχαν μέχρι στιγμής στην ενήλικη ζωή μου, ήταν αυτές που κόλλησα από το παιδί. Την πρώτη φορά που αρρώστησε Ιούλιο μήνα, ήταν από γαστρεντερίτιδα.

Έχουμε 3 χρόνια που ησυχάσαμε. Για πάντα ελπίζω.
Εμένα με πιάνουν ακόμα, δικιά μου.

Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια, τέτοια περίοδος ήταν Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά. Παθαίνω μια ίωση και με το που συνέρχομαι με πιάνει και γαστρεντερίτιδα καπάκια.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”