!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
chris

Re: Υπάρχει θεός; Και αν υπάρχει τι είναι;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris »

Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 04:41 Κοίτα, επειδή και η ώρα που γράφω δεν είναι κατάλληλη και το θέμα είναι ολόκληρη θεολογική ανάπτυξη θα πάρω αφορμή και από οπτικοακουστικό που ανέβασες και θα απαντήσω αναλόγως για όλα όσα παραθέτεις, επίσης αντιγράφω ,ελαφρώς τροποποιημένο, και μπολντάρω το ρεζουμέ :) )
Eλπίζω να καταλάβεις (έστω, κάπως), δώσε βάση :)
Το μακάριο και άφθαρτο Ον ούτε το ίδιο έχει προβλήματα ούτε και σε άλλους προκαλεί. Έτσι δεν οργίζεται με κανέναν αλλά και δεν χαρίζεται στο Κακό, καθώς αυτό αντιστρατεύεται την Θεία Τάξη . Γιατί αυτά είναι γνωρίσματα αδύναμων όντων
Μέρες που είναι είπα να το προσπεράσω αλλά... αυτή η φράση "μακάριο και άφθαρτο Ον" μου θύμισε ένα μυθιστόρημα το οποίο μιλούσε για το σύμπαν. Δώστε βάση παρακαλώ:
ο Θεός είναι άχρονος, πανταχού παρών, τέλειος αλλά και ΑΠΕΙΡΟΣ. Το άπειρο τώρα είναι μεγάλο μανίκι, περιλαμβάνει εξ' ορισμού τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις πιθανότητες, ότι μπορεί να υπάρξει υπάρχει μέσα στο άπειρο ήδη σε όλες τις εκφάνσεις του και μάλιστα άπειρες φορές, τα πάντα όλα είναι μέρος της τέλειας άπειρης ουσίας του Θεού.
Αν όμως ο Θεός καταλαμβάνει τα πάντα και τα πάντα είναι μέρος του Θεού, τότε τι παίζει με το σύμπαν;
πως δημιουργήθηκε; ο τέλειος Θεός μπορεί να δημιουργήσει κάτι ατελές;
από τι δημιουργήθηκε; όλα είναι η άπειρη, χωρίς να χρειάζεται τίποτα, τέλεια ουσία του Θεού,
που δημιουργήθηκε; που βρέθηκε ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, αφού είπαμε, τα πάντα ανήκουν στο άπειρο του Θεού και αυτό το άπειρο είναι τέλειο, δεν χρειάζεται τίποτα, δεν έχει ανάγκη τίποτα, τα έχει όλα, ΕΙΝΑΙ τα πάντα όλα!

Για σκεφτείτε το λίγο, είναι καλή ερώτηση, διαφωνείτε; κάποιος με φιλοσοφικές γνώσεις;

Προς Σουβλίτσα: Το Κακό δεν είναι και αυτό μέρος της περίφημης Θείας Τάξης; Εκτός και αν ζω σε παράλληλο σύμπαν και γω βλέπω άλλα... :)
c/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

hellegennes έγραψε: 06 Απρ 2018, 01:27
ΟΥΤΙΣ έγραψε: 05 Απρ 2018, 14:55 Με αφορμή την εξέλιξη της συζήτησης σε άλλο νήμα, ανοίγω τη συζήτηση σε καινούργιο νήμα.

τί είναι θεός λοιπόν;
Αν υπάρχει θεός, είναι το ίδιο το σύμπαν. Εννοώ κυριολεκτικά.
οχι, ειναι το κυτταρο. η το ατομο. απειροι θεοι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Natasha έγραψε: 06 Απρ 2018, 02:12 Υπάρχει και είναι πνευματική λογική ενέργεια.
δεν υπαρχει πνευματικη λογικη ενεργεια. αν ειναι πνευματικη, δεν ειναι λογικη, και το αντιστροφο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
chris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από chris »

enaon έγραψε: 05 Απρ 2018, 23:23 Πιο πρακτικά και λόγο των ημερών, ο Θεός είναι αυτό που μπήκε μέσα μας όταν κλαίγαμε στην κολυμπήθρα.
1η version
- ο Θεός υπάρχει ρε, και μπαίνει μέσα σου όταν βαφτίζεσαι
- αλήθεια ρε συ;
- ναι ρε, αλήθεια, δεν το θυμάσαι όταν βαφτίστηκες;
- οχι, τίποτα, μπορεί να μην έκανε καλή επαφή το βύσμα, δεν ξέρω, είσαι σίγουρος; και ο Ινδος που δεν βαφτίζεται;
- αυτός κολυμπάει στο Γάγγη!
- σωστόοοος... κάτσε, και ο κινέζος;
- ε είσαι ντιπ παπάρας, τι να σου πω!
- ώπα, άσε, το έχω, τώρα κατάλαβα τι εννοούν όταν λένε ότι αυτός δεν έχει το Θεό του!
enaon έγραψε: 05 Απρ 2018, 23:23 Δεν λέω οτι κλαίγαμε που μπήκε, μπορεί να κλαίγαμε που βγήκε ο διάβολος όπως λένε τα επίσημα έγγραφα, αλλά γενικά νομίζω δεν είναι ξεκάθαρο, όποιος θυμάται ας πει.
2η version
- ο Θεός υπάρχει ρε, και όταν βαφτίζεσαι μπαίνει μέσα σου
- σίγουρα ρε;
- ναι ρε, 100%, δεν θυμάσαι;
- τι να θυμηθώ ρε, πας καλά;
- για ρώτα την μάνα σου, δεν έκλαιγες όταν σε βάφτιζαν;
... τηλέφωνο και τα σχετικά...
- την ρώτησα
- και, τι σου είπε;
- ξεσκίστηκα στο κλάμα μου είπε, τραβούσα και τα γένια του παπά κιόλας, βέβαια μετά με ρώτησε που έχω μπλέξει και αν έχω πιεί πάλι και κάτι άλλα...τα δικά της μωρέ
- εμ είδες, ξέρεις γιατί έκλαιγες;
- γιατί δεν ήθελα μπάνιο;
- είσαι ντιπ παπάρας, έκλαιγες γιατί όταν μπήκε ο Θεός μέσα σου, έβγαλε τον διάβολο!
- είσαι σίγουρος;
- ναι ρε, 100%
- κάτσε ρε, και ο διάβολος πως μπήκε μέσα μου;
- ήταν από παλιά!
- πόσο παλιά δηλαδή;
- πολύυυυυυ παλιά, άστο, κανείς δεν ξέρει
- κάτσε ρε και ο κινέζος;
- τι ο κινέζος;
- αυτός δεν βαφτίζεται...ώπα, άσε, ευκολάκι, το'χω και αυτό, τώρα κατάλαβα τι εννοούν όταν λένε αυτός έχει τον διάολο μέσα του

χιουμοριστικά τελείως και χωρίς καμμιά διάθεση να προσβάλω κάποιον.
μου'ρθε και δεν μπόρεσα να συγκρατηθώ.... :-)

chris
c/
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

chris έγραψε: 06 Απρ 2018, 09:52
Σουβλίτσα έγραψε: 06 Απρ 2018, 04:41 Κοίτα, επειδή και η ώρα που γράφω δεν είναι κατάλληλη και το θέμα είναι ολόκληρη θεολογική ανάπτυξη θα πάρω αφορμή και από οπτικοακουστικό που ανέβασες και θα απαντήσω αναλόγως για όλα όσα παραθέτεις, επίσης αντιγράφω ,ελαφρώς τροποποιημένο, και μπολντάρω το ρεζουμέ :) )
Το μακάριο και άφθαρτο Ον ούτε το ίδιο έχει προβλήματα ούτε και σε άλλους προκαλεί. Έτσι δεν οργίζεται με κανέναν αλλά και δεν χαρίζεται στο Κακό, καθώς αυτό αντιστρατεύεται την Θεία Τάξη . Γιατί αυτά είναι γνωρίσματα αδύναμων όντων
Μέρες που είναι είπα να το προσπεράσω αλλά... αυτή η φράση "μακάριο και άφθαρτο Ον" μου θύμισε ένα μυθιστόρημα το οποίο μιλούσε για το σύμπαν. Δώστε βάση παρακαλώ:
ο Θεός είναι άχρονος, πανταχού παρών, τέλειος αλλά και ΑΠΕΙΡΟΣ. Το άπειρο τώρα είναι μεγάλο μανίκι, περιλαμβάνει εξ' ορισμού τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις πιθανότητες, ότι μπορεί να υπάρξει υπάρχει μέσα στο άπειρο ήδη σε όλες τις εκφάνσεις του και μάλιστα άπειρες φορές, τα πάντα όλα είναι μέρος της τέλειας άπειρης ουσίας του Θεού.
Αν όμως ο Θεός καταλαμβάνει τα πάντα και τα πάντα είναι μέρος του Θεού, τότε τι παίζει με το σύμπαν;
από τι δημιουργήθηκε; όλα είναι η άπειρη, χωρίς να χρειάζεται τίποτα, τέλεια ουσία του Θεού,
που δημιουργήθηκε; που βρέθηκε ο χώρος, ο χρόνος, η ύλη, αφού είπαμε, τα πάντα ανήκουν στο άπειρο του Θεού και αυτό το άπειρο είναι τέλειο, δεν χρειάζεται τίποτα, δεν έχει ανάγκη τίποτα, τα έχει όλα, ΕΙΝΑΙ τα πάντα όλα!

Για σκεφτείτε το λίγο, είναι καλή ερώτηση, διαφωνείτε; κάποιος με φιλοσοφικές γνώσεις;

Προς Σουβλίτσα: Το Κακό δεν είναι και αυτό μέρος της περίφημης Θείας Τάξης; Εκτός και αν ζω σε παράλληλο σύμπαν και γω βλέπω άλλα... :)
Η Ορθόδοξη Θεολογία δίνει απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα. Δεν έχω χρόνο τώρα να τις παραθέσω. Μόλις βρω θα το κάνω, όμως. Αν ενδιαφέρεσαι διάβασε τους Πατέρες της Εκκλησίας. Ο Ιωάννης Δαμασκηνός είναι μια καλή και περιεκτική εισαγωγή.
Φυσικά, δεν χρειάζεται να είσαι πιστός για να τους διαβάσεις. Τόσο από άποψη ύφους όσο και από άποψη φιλοσοφική αποτελούν μνημεία πολιτισμού.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Συριζαίος έγραψε: 06 Απρ 2018, 07:46 Kαι τον υποτιθέμενο Θεό ποίος τον δημιούργησε;

Άλλος Θεός;
Κανείς. Είναι το σύμπαν είπαμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

chris έγραψε: 06 Απρ 2018, 09:52

Παιδιά μια διεκρίνηση : Η ρήση είναι του φιλόσοφου που οι "αντικειμενικοί" καταγραφείς κατέταξαν ψευδώς ως άθεο (και όχι ως άθρησκο όπως πράγματι ήταν) του Επίκουρου και την παρέθεσα γιατί την συμερίζομαι και για να δείξω και ποια είναι ας πούμε η θέση μου στο ερώτημα του νήματος.
Η τροποποίηση που της έκανες σουβλίτσα να υποθέσω πως απλά εκφράζει την δικιά σου πεποίθηση έτσι ? Γιατί ο Επίκουρος δεν πίστευε σε θεία πρόνοια και θεία δικαιοσύνη.

Το βασικό επιχείρημα του Επίκουρου σε αυτήν την ρήση είναι πως μόνον άνθρωποι (αδύναμα όντα) αναλώνονται σε προβλήματα, χαρίζονται και οργίζονται με άλλους ανθρώπους, άρα αυτά τα γνωρίσματα δεν είναι δυνατόν να τα αναζητήσουμε σε ένα Ον που ΔΕΝ το θεωρούμε εξίσου αδύναμο με τους ανθρώπους !

Αυτό, θα έπρεπε να είναι κατά τη γνώμη μου η περί θεού συζήτηση : Ανοιχτόμυαλη Φιλοσοφία που να συμβαδίζει με την κατανόηση του σύμπαντος γύρω μας και την πρόοδο των κοινωνιών !

Όχι, δόγμα "Θεός υπάρχει, έχει το τάδε όνομα, την τάδε υπόσταση, την τάδε ιστορία, το τάδε βίωμα, την τάδε βούληση, τα τάδε θαύματα, την τάδε φορολογική δήλωση, και εμείς ως γνώστες του Θεού ομιλούμε, πράττουμε, ενεργούμε, διαδίδουμε και ο πιστεύσας σωθήσεται ενώ ο μη πιστεύσας κατακριθήσεται, και όλα αυτά τα κάνουμε εις το όνομα της αόρατης ύπαρξής του" ...

Σουβλίτσα δεν ξέρω αν έχει νόημα ολόκληρη θεολογική ανάπτυξη (έτσι κι αλλιώς ξέρουμε πως διαφωνούμε) ας μείνουμε λοιπόν στα ρηχά ...

Πάντως τέτοιου είδους μουσική την καραγουστάρω, την θεωρώ πολύ ατμοσφαιρική.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 06 Απρ 2018, 16:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

hellegennes έγραψε: 06 Απρ 2018, 14:37
Συριζαίος έγραψε: 06 Απρ 2018, 07:46 Kαι τον υποτιθέμενο Θεό ποίος τον δημιούργησε;

Άλλος Θεός;
Το σύμπαν όμως έχει αρχή... :D
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 06 Απρ 2018, 14:40
hellegennes έγραψε: 06 Απρ 2018, 14:37

Άλλος Θεός;
Το σύμπαν όμως έχει αρχή... :D
Το χωροχρονικό συνεχές έχει αρχή. Το σύμπαν μάλλον όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Παραπομπή;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Θεός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Το μόνο σίγουρο ότι υπάρχει
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

enaon έγραψε: 05 Απρ 2018, 23:23Πιο πρακτικά και λόγο των ημερών, ο Θεός είναι αυτό που μπήκε μέσα μας όταν κλαίγαμε στην κολυμπήθρα. Δεν λέω οτι κλαίγαμε που μπήκε, μπορεί να κλαίγαμε που βγήκε ο διάβολος όπως λένε τα επίσημα έγγραφα, αλλά γενικά νομίζω δεν είναι ξεκάθαρο, όποιος θυμάται ας πει.
Όταν βρίσκεσαι σε ένα σε ένα περιβάλλον άγνωστο και γεμάτο αγνώστους, που κάνουν φασαρία, σου κάνουν χαζές γκριμάτσες ή σε τσιμπούν στο μάγουλο και σε αρπάξει ένας άγνωστος μαυροφούστανος και μουσάτος Κινγκ-Κονγκ (σε αναλογία με σένα) από την αγκαλιά της μάνας σου και σε χώσει ξαφνικά και άγαρμπα στο νερό, ενώ έχεις ήδη χάσει το ένστικτο της κολύμβησης, και σου μπει νερό στα μάτια και στην μύτη, τότε το παράξενο θα είναι να μην κραυγάσεις με οργή και τρόμο!
Υπάρχει μια θεωρία ότι από εκεί προέρχεται ο φόβος του νερού και κατ' επέκταση του μπάνιου!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

την έχω ακούσει και αυτή την εξήγηση, αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να παίρνουμε σοβαρά αστήρικτες πρόσκαιρες θεωρίες, όταν υπάρχει σχετική βιβλιογραφία χιλιάδων ετών. Γιαυτό είναι σημαντικοί οι νονοί, πριν δεσμευτείτε μόνιμα με κάποιον, γνωρίστε τον νονό του, ρωτήστε διακριτικά, έκλαψε καλά;

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”