Σελίδα 6 από 11

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:07
από hellegennes
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05
vagabondo έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:02
GoBack έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:05

Εγω παντως τη βρισκω και με σκετες πατατες βραστες,φαγηταρα.
Έτσι, με σέλινο και αλάτι. :vp12:
Αρχίσαμε με σκέτες, μετά βάλαμε λάδι, ρίγανη, αλάτι, σέλινο...
Μου θυμίζει το παραμύθι με την πετρόσουπα, μόνο που αντί για πέτρες χρησιμοποιούμε πατάτες.
Καλά, εσύ όταν βράζεις ψάρι βάλε μόνο νερό.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:08
από Βλήμα
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10
GoBack έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:55 Δηλαδη θα βρασεις μοσχαρι και δεν θα βαλεις πατατες;Εισαι ανωμαλος;
Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.
Χάθηκε το μπροκολάκι μέσα; Το σέλινο, το ζυμαρικάκι;
Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.
Ρύζι ή κριθάρι στην σούπα; Πού ακούστηκε!

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:10
από Βλήμα
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:07 Καλά, εσύ όταν βράζεις ψάρι βάλε μόνο νερό.
Το βραστό ψάρι έχει γεύση, η πατάτα όχι.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:11
από Χαοτικός
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10
GoBack έγραψε: 26 Ιούλ 2021, 23:55 Δηλαδη θα βρασεις μοσχαρι και δεν θα βαλεις πατατες;Εισαι ανωμαλος;
Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.
Χάθηκε το μπροκολάκι μέσα; Το σέλινο, το ζυμαρικάκι;
Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.
Όχι πίτσα, πίτες για σουβλάκι :wink

Μαλάκας είσαι; :8) όταν λέμε ζυμαρικό δεν εννοούμε όλη η γκάμα ρε! Εννοείται Ανόητε! Θα βάλεις αστράκι, πεπονάκι, άντε ψιλό κριθαράκι αλλά λιγο

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:13
από hellegennes
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:08
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:10

Τότε γιατί να το φας το καψερό το μοσχαράκι ρε; Πέρα από το ότι θα του γαμήσεις όλο το σίδερο και τις πρωτεΐνες του γαμάς και τη γεύση.
Χάθηκε το μπροκολάκι μέσα; Το σέλινο, το ζυμαρικάκι;
Για το όνομα του πούτσου! Σιγά μην βάλω και πίτσα στο βραστό.
Ρύζι ή κριθάρι στην σούπα; Πού ακούστηκε!
Το κριθάρι και το ρύζι δεν είναι ζυμαρικά. Μήπως μπερδεύεσαι με το κριθαράκι;

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:15
από Χαοτικός
Το Εννοείται Ανόητε ήταν τυχαία έμπνευση της στιγμής. Το θεώρησα ευρηματικό και το έβαλα. Δεν είναι ωραίο; Ποιότητα και αισθητική τα ποστ ρε μαλάκες! :102:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:16
από I know just what you re sayin
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:39
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:34 Είστε ψιλοάσχετοι από μαγείρεμα, έτσι;
Όταν εγώ μαγείρευα εσύ χαζολόγαγες στην ΟΝΝΕΔ.
Όση σχέση είχα εγώ με την ΟΝΝΕΔ άλλη τόση είχες εσύ με τις κατσαρόλες.

Σε συνάξεις συλλογικής κουζίνας τα' μαθες αυτά τα κόλπα; :lol:

viewtopic.php?f=33&t=94&p=722107&hilit= ... 82#p722107


:giggle: :giggle: :giggle: :giggle:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:17
από hellegennes
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:11 Μαλάκας είσαι; :8) όταν λέμε ζυμαρικό δεν εννοούμε όλη η γκάμα ρε! Εννοείται Ανόητε! Θα βάλεις αστράκι, πεπονάκι, άντε ψιλό κριθαράκι αλλά λιγο
Σοβαρά τώρα, θα αντικαταστήσεις τον διατροφικό θησαυρό που λέγεται πατάτα με το διατροφικό σκουπίδι που λέγεται μακαρόνι (σε όποια μορφή κι αν είναι);

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:18
από GoBack
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:00

Αυτό δεν είναι φαγητό, είναι side dish.
Πως ειναι side dish αν φας μονο αυτο; :o

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:20
από GoBack
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:05
vagabondo έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:02
GoBack έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:05

Εγω παντως τη βρισκω και με σκετες πατατες βραστες,φαγηταρα.
Έτσι, με σέλινο και αλάτι. :vp12:
Αρχίσαμε με σκέτες, μετά βάλαμε λάδι, ρίγανη, αλάτι, σέλινο...
Μου θυμίζει το παραμύθι με την πετρόσουπα, μόνο που αντί για πέτρες χρησιμοποιούμε πατάτες.
Ρε μλκ σκετες με το αλατι οταν τις βραζεις μετα μπορεις να κανεις μεχρι και οργια με τριμμενα τυρια παριζακια και αλλες μαλακιες.Κατι που δεν συνιστω γιατι ειμαι υπερ της σωστης διατροφης πλεον.

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:20
από vagabondo
Εικόνα
Και ζυμαρικό και πατάτα. :vp12:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:21
από Βλήμα
hellegennes έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:17
Χαοτικός έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:11 Μαλάκας είσαι; :8) όταν λέμε ζυμαρικό δεν εννοούμε όλη η γκάμα ρε! Εννοείται Ανόητε! Θα βάλεις αστράκι, πεπονάκι, άντε ψιλό κριθαράκι αλλά λιγο
Σοβαρά τώρα, θα αντικαταστήσεις τον διατροφικό θησαυρό που λέγεται πατάτα με το διατροφικό σκουπίδι που λέγεται μακαρόνι (σε όποια μορφή κι αν είναι);
https://www.iatronet.gr/diatrofi/trofim ... oniwn.html

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:26
από Μπαντάς
vagabondo έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:20 Εικόνα
Και ζυμαρικό και πατάτα. :vp12:
Ρε μπουφόν, μόνο σε Ται κουζίνα δικαιολογείται καλοκαιριατικα αυτή η εμφάνιση :lol:

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:27
από I know just what you re sayin
Βλήμα έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:05
Awesomatic έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 00:01 Δεν βάζω πάντα αλλά για παράδειγμα ανάλογα με το φασόλι αν είναι σκληρό/παλιό για να μην διαλυθεί βάζω μέχρι και στη φασολάδα για να γίνει πιο βελουτέ. Απλά θέλει πολύ βράσιμο αλλιώς απλά έχεις το ζουμί και μέσα σκληρές πατάτες. Επίσης χρειάζεται και η σωστή πατάτα, δεν είναι ίδιες αυτές που θα πάρεις για τηγάνισμα με αυτές που θα βράσεις, δεν βγαίνει σωστό αποτέλεσμα.
Δηλαδή πας στο μπακάλικο και λες ¨θέλω πατάτες, αλλά όχι αυτές για τηγάνισμα, αλλά αυτές για φαγητό κατσαρόλας"; Το μπακάλικο που πάω εγώ ή έχει πατάτες ή δεν έχει πατάτες. Από πού, τί, ποιος, γιατί, δεν ξέρει κανείς.
οποιαδήποτε πατάτα την μισοβράσεις και την σκουπίσεις καλά, κάνει για τηγάνισμα
η πιο τραγανή και δύσκολη στο να μαυρίσει είναι από όσες δοκίμασα της Νάξου
η πιο ωραία πατάτα για φούρνο/κατσαρόλα είναι η πατάτα από μποστάνι γιαγιάς στο χουριό, που καταλαβαίνεις πατατογεύση
αν το συνοδευτικό της όμως είναι ένας φρέσκος βακαλάος, κολοκύθια στην εποχή τους, ένα ωραίο αρνάκι και το μαγείρεμα/δοσολογία/χωροταξία τέτοια ώστε να ρουφήξει η πατάτα ζωμό, λίγη σημασία έχει και τζάμπα το συζητάς
φυσικά σε ένα πιάτο πάντα πρέπει να θυμάσαι τι θες να αναδείξεις και με τι συνοδεύσεις
ένας εμπειρικός αλλά όχι απόλυτος κανόνας είναι ότι η ασπρουλιάρα πατάτα θα μαυρίσει/ρουφήξει πολύ λάδι/βρασοτηγανιστεί, οπότε καλύτερα φούρνος
η ένσταση μου στα κατσαρολάτα δεν είναι η πατάτα αλλά το ζυμαρικό ή το ρύζι σε ψαρόσουπα που βαραίνει/πήζει και χαλάει την μαγεία ενός ωραίου ψαροζωμού (και εκεί δεν είμαι απόλυτος αλλά θα καταλάβαινα την έκρηξη σου - τώρα πιστεύω ότι απλά τα έχεις κοπανήσει)
κατά τα άλλα ένα ρολό με ζουμερό μοσχαρίσιο κιμά με αυγά μέσα (ολόκληρα βραστά στο μαγείρεμα όχι διαλυμένα στον κιμά) με φρέσκια δάφνη, μπαχάρι και κόκκινο κρασί με πατάτες γιαχνί που τις λιώνεις στην κόκκινη σαλτσούλα θα με συγκινεί πάντα (και θα μου θυμίζει Μανούλα)

Re: Γαμώ τις πατάτες τις καργιόλες

Δημοσιεύτηκε: 27 Ιούλ 2021, 02:29
από kongrosian
vagabondo έγραψε: 27 Ιούλ 2021, 02:20 Εικόνα
Και ζυμαρικό και πατάτα. :vp12:
ΕΔΩΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕΣ ΑΣΠΡΟ ΠΙΑΤΟ :blm:
ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ ΖΑΛΙΣΕΙ ΜΕ ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΟΗΜΙΑΣ :102: