Re: Κουζίνες του κόσμου
Δημοσιεύτηκε: 07 Μάιος 2018, 13:56
όχι εντάξει, νόμισα αναφερόσουν στο ελληνικό αποκλειστικά
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://dev.phorum.com.gr/
Έχω απορία πόσο καλό σούσι θα έφτιαχνε ο γαύρος ή ο κολιός.
σαρμαδάκια με βρώμη;;Μπίστης έγραψε: 07 Μάιος 2018, 20:13Έχω απορία πόσο καλό σούσι θα έφτιαχνε ο γαύρος ή ο κολιός.
Θα μπορούσαμε αντί ρυζιού να είχαμε βρώμη και να το τυλίξουμε σε κληματόφυλλα
ρύζι;; με σίκαλη.Μπίστης έγραψε: 07 Μάιος 2018, 20:19 Όχι, γκρηκ σούσι, με τι θα αντικαταστήσω το ρύζι ;
Σιτάρι θες ;
Αν μεσα στο ντολμαδακι το κλασσικο βαλεις γαυρο μαριναρισμενο σε ξυδι και λαδι με τςτοιο τροπο ωστε να μεινει μαλακος και να λιωνει στο στομα, εχεις φτιαξει ενα πολυ νοστιμο μεζε και την πιο ελληνικη εκδοχη του σουσι.Μπίστης έγραψε: 07 Μάιος 2018, 20:13Έχω απορία πόσο καλό σούσι θα έφτιαχνε ο γαύρος ή ο κολιός.
Θα μπορούσαμε αντί ρυζιού να είχαμε βρώμη και να το τυλίξουμε σε κληματόφυλλα
Το πιο νοστιμο σουβλακι που εχω φαει περιειχε: πιτα που ζυμωσα και εψησα μονος μου, καλοκαιρινη ντοματα που μοσχοβολουσε και ελαιολαδο.Cavaliere έγραψε: 07 Μάιος 2018, 20:01 Σκεφτόμουν κάνοντας ένα σκανάρισμα στα street food του Κόσμου, κι είδα πως το ιταλικό street food είναι το λιγότερο πολύπλοκο και το, ίσως λιγότερο Τραβηχτικό, από πλευράς γουρουνιάς. Και σκέφθηκα αυτό που όλοι ξέρουμε, ότι η ιταλική κουζίνα απαιτεί Οπωσδήποτε άριστη πρώτη ύλη, αλλιώς δεν γίνεται. Λοιπόν, το να τρως ένα καθαρό panino με μοτσαρέλα και ντομάτα, εάν δεν έχεις καλό ψωμί, καλή ντομάτα, καλό τυρί, δεν τρώγεται. Δεν είναι εκατομμύρια τηγανίλες και αλεσμένα με χίλια μπαχαρικά, που στο τέλος λες, Ας πάει και το παλιάμπελο, τρώω σκατά, αλλά νόστιμα. Τελικά οι Ιταλοί κάνουν τα πάντα εκτός από σκατογουρουνιές.
Έτσι. Όταν η ύλη που έχεις είναι καλή, δεν χρειάζεσαι πολλά-πολλά. Συνήθως οι πίτες των σουβλατζήδικων είναι μάπα. Έχει τύχει πολλές φορές να πάρω σουβλάκι ή γύρο σε μερίδα, για να μην είμαι αναγκασμένος να τρώω αυτό το ζυμάρι.Ορέστης 35 έγραψε: 08 Μάιος 2018, 03:56Το πιο νοστιμο σουβλακι που εχω φαει περιειχε: πιτα που ζυμωσα και εψησα μονος μου, καλοκαιρινη ντοματα που μοσχοβολουσε και ελαιολαδο.
Η νοστιμια και τα αρωματα των φρεσκων υλικων ειναι τοσο ευχαριστα που τα απολαμβανεις καλυτερα σε απλους συνδυασμους.
Να φτιάχνουν σωστές πίτες οι ίδιοι - και να ξεχωρίζουν - δεν περνάει ούτε σαν ιδέα απο το μυαλό των καταστηματαρχώνε.Ορέστης 35 έγραψε: 08 Μάιος 2018, 17:27 Ολοι Αλεξακης χρησιμοποιουν. Κανεις δεν κανει μια συνεργασια με μια βιοτεχνια να τους προμηθευει φρεσκιες.