Χαοτικός έγραψε: 01 Ιαν 2021, 18:32
Δες κι αυτό το λινκ που σου έδωσα. Είναι ντέπιαν από πίσω και εμπιστεύομαι. Υποστηρίζει περσιτέ που θέλεις.
Ευχαριστώ. Το είδα αλλά έχει και πράγματα που δεν ξέρω να κάνω. Επίσης όταν λέει να κατεβάσω και να εγκαταστήσω, εννοεί ότι μπορώ να το κάνω στο στικάκι (σαν να είναι ένας ακόμα HDD); Γιατί δεν θέλω να εγκαταστήσω κάτι τέτοιο στον HDD του laptop που είναι για τα μαθήματα του σχολείου.
Φάκελο θα χρησιμοποιήσεις όχι παρτίσιον. Ξαναμελέτα το και το κοιτάμε κάποια στιγμή. Τα άλλα μη σε φοβίζουν. με λίγο προσοχή κατανοητά είναι.
Αυτά τα έξι βήματα βασικά.
Χαοτικός έγραψε: 01 Ιαν 2021, 17:52
Το δεύτερο τώρα τι το θες; Για να σώζονται αρχεία λες. Αυτό δεν το κάνει κατευθείαν το πρώτο usb που έκαψες;
To live στικάκι δεν σώζει τίποτα αν δεν έχει persistent storage που για κάποια bugs δεν μου γίνεται με την τρέχουσα ubuntu.
Γιαυτό δοκίμασα μια λύση που διάβασα σε μια σελίδα, να βάλω ένα δεύτερο και να κάνω φουλ εγκατάσταση εκεί (3-5 ώρες), σαν να ήταν σκληρός, αλλά δεν δουλεύει ικανοποιητικά ή δεν μπουτάρει καθόλου ανάλογα με το μηχάνημα.
Το δοκίμασες ήδη δηλαδή αυτό που σου πρότεινα;
Να το ψάξουμε λίγο τότες.
Χαοτικός έγραψε: 01 Ιαν 2021, 18:42
Φάκελο θα χρησιμοποιήσεις όχι παρτίσιον.
Ναι αλλά θέλουμε κάτι διαφορετικό. Να έχει ο μικρός ένα φλασάκι με τα παιχνίδια του μέσα και όταν πάει στο φίλο του, κουμπώνει και παίζουν χωρίς να κατεβάζει από την αρχή και να κάνει σεταπ τα πάντα.
sys3x έγραψε: 01 Ιαν 2021, 18:36
Πάρε ένα άλλο στικάκι κάνε την ίδια διαδικασία μόνο που αυτήν την φορά κάντο κανονική εγκατάσταση στο εξηντατεσσάρι στικάκι, δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά δεν βλέπω κανέναν λόγο να μην γίνεται - μπορείς να το κάνεις.
Δοκιμάστηκε ήδη και απέτυχε. Στο δικό μου PC το στικάκι ξεκινάει αλλά όλες οι εντολές έχουν ανταπόκριση στο πεντάλεπτο. Βαράς Firefoχ, σου γράφει μετά από λεπτό ότι δεν ανταποκρίνεται και αν θες να τον κλείσει, του λες "Wait" και κάπου μετά 3-4 λεπτά ανοίγει. Μαρτύριο. Επίσης το νέο στικάκι δεν λειτουργεί (μάλλον λογικά λόγω άλλου hardware) σε άλλο υπολογιστή. Επανέλαβα την ίδια διαδικασία και στο laptop (άλλες 3-4 ώρες) και εκεί δεν μπούταρε καν. BIOS ελέγχθηκε να ξεκινά από USB.
Δοκίμασα μόνο με ubuntu kai ubuntustudio (την τελευταία). Δεν ξέρω αν έχει KDE.
Μισό, το στικάκι σε πιο πισί το έκανες μόνιμη εγκατάσταση; στο δικό σου πισί για στου πιτσιρικά;
Αν το έκανες στο δικό σου τότε πρέπει να το κάνεις απευθείας στο λαπ του μικρού, αυτό είναι λίγο πολύ αυτό που λένε "αυτονόητο".
sys3x έγραψε: 01 Ιαν 2021, 18:47
Μισό, το στικάκι σε πιο πισί το έκανες μόνιμη εγκατάσταση; στο δικό σου πισί για στου πιτσιρικά;
Αν το έκανες στο δικό σου τότε πρέπει να το κάνεις απευθείας στο λαπ του μικρού, αυτό είναι λίγο πολύ αυτό που λένε "αυτονόητο".
Στο δικό μου δούλεψε σαν σαλιγκάρι. Στο laptop του μικρού δεν δούλεψε αυτό που έφτιαξα στο δικό μου. Καν (αυτονόητο αφού είναι άλλο hardware, συμφωνώ αλλά για την πλάκα το δοκίμασα). Επαναλάβαμε την διαδικασία από την αρχή 3-4 ώρες με δύο στικάκια εκεί. Την μια φορά ολοκληρώθηκε και δεν μπουταρε. Το ξαναβάλαμε νύχτα να ξαναγίνει. Έβγαλε error και δεν ολοκληρώθηκε.
Ναι αλλά θέλουμε κάτι διαφορετικό. Να έχει ο μικρός ένα φλασάκι με τα παιχνίδια του μέσα και όταν πάει στο φίλο του, κουμπώνει και παίζουν χωρίς να κατεβάζει από την αρχή και να κάνει σεταπ τα πάντα.
Ε ναι.
Δεν αναφέρθηκα σε αυτό. Τι κατάλαβες και το θέτεις και αντιθετικά; Η εγκατάσταση που λέει θα είναι σε έναν φάκελο του συστήματος σου. Από κει θα κάνεις το τελετουργικό. θ γραφτεί κανονικά το σύστημα στο usb (εγκατασταθεί) και αυτό μετά θα μπουτάρει παντού. θα μένουν οι ρυθμίσεις. θα γράφονται τα αρχεία ρυθμίσεων σε κάθε αλλαγή που κάνεις. Τα αρχεία κανονικά θα αποθηκεύονται στο φάκελο που τα έβαλες. Ε αυτό.
Ε ναι.
Δεν αναφέρθηκα σε αυτό. Τι κατάλαβες και το θέτεις και αντιθετικά; Η εγκατάσταση που λέει θα είναι σε έναν φάκελο του συστήματος σου. Από κει θα κάνεις το τελετουργικό. θ γραφτεί κανονικά το σύστημα στο usb (εγκατασταθεί) και αυτό μετά θα μπουτάρει παντού. θα μένουν οι ρυθμίσεις. θα γράφονται τα αρχεία ρυθμίσεων σε κάθε αλλαγή που κάνεις. Τα αρχεία κανονικά θα αποθηκεύονται στο φάκελο που τα έβαλες. Ε αυτό.
Κάτι δεν θα κατάλαβα. Άσε να το ξαναδώ λίγο και θα επανέλθω.
Ε ναι.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τις persistent εγκαστάσεις σε στικάκι απλά ο "φάκελος" αυτός που λες βρίσκεται σε δικό του partition στο ίδιο το στικάκι.