!!! DEVELOPMENT MODE !!!

41000 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2019

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Mitharadir

Re: 41000 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2019

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir »

zoltan έγραψε: 27 Δεκ 2020, 16:56 Σε δύο φάσεις της πρόσφατης ιστορίας στην Ελλάδα είχαμε απότομη μείωση των γεννήσεων: τη δεκαετία του 1980 και τη δεκαετία του 2010. Πριν το 1980 είχαμε κάποια σκαμπανεβάσματα αλλά γενικά για περίπου 3 δεκαετίες ο αριθμός των γεννήσεων ήταν σταθερός. Τη δεκαετία του 1990 είχαμε σταθεροποίηση και τη δεκαετία του 2000 μικρή αύξηση.
Ποια είναι τα κοινά αυτών των περιόδων απότομης μείωσης; Κυρίως μείωση ή τελμάτωση του ΑΕΠ και αύξηση της ανεργίας που χτυπάει κυρίως τους νέους.
Η δεκαετία του 1980 ιστορικά σηματοδοτεί την είσοδο της Ελλάδας στο κλαμπ των κρατών του πρώτου κόσμου(η δεκαετία του 1960 ήταν η μετατροπή της Ελλάδας απο χώρα του τρίτου κόσμου σε χώρα του πρώτου κόσμου οπότε και τότε παρατηρείται μια μικρή πτώση των γεννήσεων ιδίως στα αστικά κέντρα).Γι αυτό και παρατηρείται αλλαγή νοοτροπίας της κοινωνίας και απότομη πτώση γεννήσεων. Στη δεκαετία του 2010 ναι μεν έχουμε μείωση κι άλλο των γεννήσεων αλλά σε καμία περίπτωση απότομη πτώση πόσο μάλλον συγκρίσιμη με τη πτώση της δεκαετίας του 80.
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

Belisarius έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:28
Otto Weininger έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:09
Belisarius έγραψε: 22 Δεκ 2020, 13:28
Επίσης αντί να δίνονται κίνητρα για κάθε παιδί, θα πρέπει να μη δίνεται τίποτα για 1-2 παιδιά και να αυξάνονται ισχυρά οι παροχές για 3 και ειδικά 4+ τέκνα.
Συζητήσιμη ιδέα, αρκεί πρώτα να βρεις ένα τρόπο να εξαιρεθούν από αυτό το νόμο οι γύφτοι.
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η λύση είναι να πάνε τα παιδιά με το ζόρι σχολείο και να επιτηρούνται από τη πολιτεία. Επιβολή με μαστίγιο αλλά και καρότο (παροχές εφόσον συμμορφώνονται οι οικογένειες - όπως στη θεωρία τουλάχιστον πάει να κάνει ο Δήμος Χαλανδρίου).
Φυσικά και γίνεται. Ας επιδοτούνται για παράδειγμα από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου, όλων των τριτεκνων και πολύτεκνων, ανεξάρτητα αν είναι στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθεροι επαγγελματίες.
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, από την προσωπική μου εμπειρία και ας ζω σε άλλη χώρα. Η άποψη μου είναι ότι τα επιδόματα και οι ενισχύσεις ανά παιδί είναι εύκολες, κοντόφθαλμες και εντελώς αναποτελεσματικές λύσεις. Ένα παιδί είναι αυθύνη για μια ολόκληρη ζωή. Δεν το κάνει κανείς επειδή θα του δώσουν 1000 ευρώ. Αυτά είναι απλά για να λένε οι κυβερνώντες ότι κάτι κάνανε.
Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι υποστηρικτικές δομές και δίχτυ ασφαλείας.

Η δική μου εμεπειρία είναι ότι εμείς παρά το ότι ζούμε σε ξένη χώρα χωρίς γιαγιάδες ή άλλους συγγενείς για υποστήριξη δεν αντιμετωπίσαμε καμμία δυσκολία παρότι κάναμε δύο παιδιά καπάκι το ένα μετά το άλλο.

Αλλά έχουμε 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας. Που βγάινει περίπου 5 μήνες. Αυτό και παίρνοντας εναλλάξ την κανονική άδεια φτάσαμε να γίνει το παιδί 6 μηνών. Οπότε πήγε κατευθείαν σε δημόσιο (δωρεάν) παιδικό σταθμό. Που λειτουργεί από τις 7:45 μέχρι τις 18:30, το οποίο (ασχέτως αν εμείς δεν τα αφήσαμε ποτέ τόσες πολλές ώρες γιατί κανονίσαμε ένας να πηγαίνει στη δουλειά νωρίς και να φεύγει νωρίς και ένας να πηγαίνει αργά και να φεύγει αργά) σου δίνει τεράστια ευελιξία.

Τώρα πάνε και τα δύο νηπιαγωγείο. Μέσα στον ίδιο χώρο του σχολείου υπάρχει υπηρεσία που σου κρατάει τα παιδιά μετά το τέλος του σχολείου (με δημιουργικές δραστηριότητες) μέχρι τις 6. Και επίσης λειτουργεί και τις εργάσιμες ημέρες ημέρες που το σχολείο είναι κλειστό.

Το να ξέρεις ότι αυτά τα πράγματα είναι διαθέσιμα είναι τεράστια υποστήριξη για να αποφασίσεις να κάνεις παιδία. Γιατί ξέρεις ότι ούτε θα υποχρεωθείς να αφήσεις τη δουλειά σου ούτε να ξοδεύσεις ένα μισθό σε μπέιμπι σίττερ.

Και το δεύτερο για αυτούς που δεν έχουν σταθερή δουλειά είναι να ξέρεις ότι αν τη χάσεις θα εισπράττεις ένα αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όσο καιρό είσαι άνεργος και δεν θα χρειαστεί να ζητιανεύεις για το γάλα του παιδιού σου.

Αυτά. Τα υπόλοιπα για τις κακές καφετέριες και τις εγωίστριες γυναίκες (γιατί οι άντρες στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε κλαίνε και χτυπιούνται να γίνουν πατεράδες και δεν τους αφήνουν οι σκύλες) είναι παπάρια μάντορλες.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

mao mao έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:37
Belisarius έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:36
mao mao έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:33 Πληθυσμιακά σύμφωνα με το worldmeter είμαστε 10.4 εκατομμύρια. Όσοι είμαστε και το 1992.

https://www.worldometers.info/world-pop ... opulation/
Το 92 ήμασταν σχεδόν μόνο Έλληνες. Δεν είναι το ίδιο.
αναλογίσου πόσοι θα είμαστε σήμερα αν δεν υπήρχαν οι ξένοι. Μόνο οι Αλβανοί θα είναι σίγουρα 500χιλ.
Αυτό λέω. Πάντως πολλοί Αλβανοί έφυγαν λόγω της κρίσης. Πριν πίστευα πως ήταν πάνω από 700 χιλιάδες στη χώρα, σήμερα το 500 μου φαίνεται υπερβολικό (όχι αδύνατο).
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

Μπεκρής έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:40
Belisarius έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:28
Otto Weininger έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:09

Συζητήσιμη ιδέα, αρκεί πρώτα να βρεις ένα τρόπο να εξαιρεθούν από αυτό το νόμο οι γύφτοι.
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Η λύση είναι να πάνε τα παιδιά με το ζόρι σχολείο και να επιτηρούνται από τη πολιτεία. Επιβολή με μαστίγιο αλλά και καρότο (παροχές εφόσον συμμορφώνονται οι οικογένειες - όπως στη θεωρία τουλάχιστον πάει να κάνει ο Δήμος Χαλανδρίου).
Φυσικά και γίνεται. Ας επιδοτούνται για παράδειγμα από το κράτος οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου, όλων των τριτεκνων και πολύτεκνων, ανεξάρτητα αν είναι στο δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα ή ελεύθεροι επαγγελματίες.
Δεν είναι κακή ιδέα αυτό. Τουλάχιστον ως βάση.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Μετανάστρια έγραψε: 27 Δεκ 2020, 22:16 Να πω κι εγώ τη γνώμη μου, από την προσωπική μου εμπειρία και ας ζω σε άλλη χώρα. Η άποψη μου είναι ότι τα επιδόματα και οι ενισχύσεις ανά παιδί είναι εύκολες, κοντόφθαλμες και εντελώς αναποτελεσματικές λύσεις. Ένα παιδί είναι αυθύνη για μια ολόκληρη ζωή. Δεν το κάνει κανείς επειδή θα του δώσουν 1000 ευρώ. Αυτά είναι απλά για να λένε οι κυβερνώντες ότι κάτι κάνανε.
Αυτό που χρειάζονται οι άνθρωποι είναι υποστηρικτικές δομές και δίχτυ ασφαλείας.

Η δική μου εμεπειρία είναι ότι εμείς παρά το ότι ζούμε σε ξένη χώρα χωρίς γιαγιάδες ή άλλους συγγενείς για υποστήριξη δεν αντιμετωπίσαμε καμμία δυσκολία παρότι κάναμε δύο παιδιά καπάκι το ένα μετά το άλλο.

Αλλά έχουμε 20 εβδομάδες άδεια μητρότητας. Που βγάινει περίπου 5 μήνες. Αυτό και παίρνοντας εναλλάξ την κανονική άδεια φτάσαμε να γίνει το παιδί 6 μηνών. Οπότε πήγε κατευθείαν σε δημόσιο (δωρεάν) παιδικό σταθμό. Που λειτουργεί από τις 7:45 μέχρι τις 18:30, το οποίο (ασχέτως αν εμείς δεν τα αφήσαμε ποτέ τόσες πολλές ώρες γιατί κανονίσαμε ένας να πηγαίνει στη δουλειά νωρίς και να φεύγει νωρίς και ένας να πηγαίνει αργά και να φεύγει αργά) σου δίνει τεράστια ευελιξία.

Τώρα πάνε και τα δύο νηπιαγωγείο. Μέσα στον ίδιο χώρο του σχολείου υπάρχει υπηρεσία που σου κρατάει τα παιδιά μετά το τέλος του σχολείου (με δημιουργικές δραστηριότητες) μέχρι τις 6. Και επίσης λειτουργεί και τις εργάσιμες ημέρες ημέρες που το σχολείο είναι κλειστό.

Το να ξέρεις ότι αυτά τα πράγματα είναι διαθέσιμα είναι τεράστια υποστήριξη για να αποφασίσεις να κάνεις παιδία. Γιατί ξέρεις ότι ούτε θα υποχρεωθείς να αφήσεις τη δουλειά σου ούτε να ξοδεύσεις ένα μισθό σε μπέιμπι σίττερ.

Και το δεύτερο για αυτούς που δεν έχουν σταθερή δουλειά είναι να ξέρεις ότι αν τη χάσεις θα εισπράττεις ένα αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όσο καιρό είσαι άνεργος και δεν θα χρειαστεί να ζητιανεύεις για το γάλα του παιδιού σου.

Αυτά. Τα υπόλοιπα για τις κακές καφετέριες και τις εγωίστριες γυναίκες (γιατί οι άντρες στην Ελλάδα όπως όλοι ξέρουμε κλαίνε και χτυπιούνται να γίνουν πατεράδες και δεν τους αφήνουν οι σκύλες) είναι παπάρια μάντορλες.
Σχεδόν τέλεια. Απλώς όντως ισχύει αυτό για τις γυναίκες στην Ελλάδα με τη σημαντική προσθήκη ότι και οι άντρες ίδιοι μαλάκες είναι.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

mao mao έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:37
Belisarius έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:36
mao mao έγραψε: 27 Δεκ 2020, 21:33 Πληθυσμιακά σύμφωνα με το worldmeter είμαστε 10.4 εκατομμύρια. Όσοι είμαστε και το 1992.

https://www.worldometers.info/world-pop ... opulation/
Το 92 ήμασταν σχεδόν μόνο Έλληνες. Δεν είναι το ίδιο.
αναλογίσου πόσοι θα είμαστε σήμερα αν δεν υπήρχαν οι ξένοι. Μόνο οι Αλβανοί θα είναι σίγουρα 500χιλ.
Στο χωριό που μένω έχουν εγκατασταθεί κάμποσες οικογένειες Αλβανών.
Από πληροφορίες γνωστής μου διευθύντριας δημοτικού στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κανονικά.
Η κυρία, που μετατρέπει κάθε τόσο τον στάβλο μου σε σπίτι, είναι Αλβανίδα (μην διαβάσω μαλακίες, δεν βρήκα Ελληνίδα).
Τα 2 παιδιά της της ζήτησαν να βαπτιστούν, ώστε να μην διαφέρουν από τα Ελληνάκια, αλλά ο άντρας της το αρνήθηκε.
Συμπεραίνω ότι τα εγγόνια της θα είναι 101% αφομοιωμένα.
.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Nandros έγραψε: 28 Δεκ 2020, 12:33
Στο χωριό που μένω έχουν εγκατασταθεί κάμποσες οικογένειες Αλβανών.
Από πληροφορίες γνωστής μου διευθύντριας δημοτικού στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κανονικά.
Η κυρία, που μετατρέπει κάθε τόσο τον στάβλο μου σε σπίτι, είναι Αλβανίδα (μην διαβάσω μαλακίες, δεν βρήκα Ελληνίδα).
Τα 2 παιδιά της της ζήτησαν να βαπτιστούν, ώστε να μην διαφέρουν από τα Ελληνάκια, αλλά ο άντρας της το αρνήθηκε.
Συμπεραίνω ότι τα εγγόνια της θα είναι 101% αφομοιωμένα.
.
το μεγαλύτερο ποσοστό των Αλβανών έχει αφομοιωθεί πλήρως. Ειδικά αυτοί που ήρθαν Ελλάδα σε ηλικία που πήγαιναν δημοτικό. Είναι δύσκολο να διακρίνεις την εθνικότητα τους.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Το Βέλγιο τα παρέχει όλα αυτά επειδή λειτουργεί η φορολόγηση, εδώ οι μικροί μένουν να πληρώνουν φόρους ενώ οι λίστες Λαγκαρντ εξαφανίζονται μυστηριωδώς.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”