Η λεκάνη και το καζανάκι σε στιλ αρχαίου βωμού για προσφορά θυσιών.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Μπάνια (πλακάκια και είδη υγιεινής)
Re: Μπάνια (πλακάκια και είδη υγιεινής)
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Λες το έπιπλο να είναι από ιρόκο ή μπανγκιράι, περασμένο με τικ όιλ και σφραγισμένο με σικαφλέξ στα σόκορα;gassim έγραψε: 14 Ιουν 2018, 10:38 ε καλά υπάρχουν λύσεις για ξύλο σε υγρούς χώρους. Εδω βάζουν ξύλα σε ιστιοπλοικά και σε πισίνες.
Πλάκα κάνω, υπάρχουν όντως τρόποι, αλλά συνήθως προτιμούνται άλλες λύσεις και όχι μασίφ ξύλο.
Βρίσκω το συγκεκριμένο χρωματισμό ξύλου μια χαρά για τους εξής λόγους:shrike έγραψε: 14 Ιουν 2018, 10:28 Το λευκό από μόνο του δεν είναι κακό. Νομίζω όμως ότι ο συνδυασμός με το συγκεκριμένο ξύλο δεν πάει.
Ή θα έπρεπε να είναι πιο ομοιόμορφο το βερνίκωμα, ή λίιιιγο πιο ρουστίκ το περιβάλλον (λίγο, όχι πολύ).
το άσπρο γενικώς είναι σκληρό σαν χρώμα και δείχνει επίπεδο σε πολλές επιφάνειες, το ξύλο σε κεντρική θέση και με αρκετά μεγάλη επιφάνεια ζεσταίνει τον χώρο ο οποίος ναι μεν ειναι κατάλευκος αλλά έχει ήδη κι όλας μια ρετρό διάθεση (πλακάκια, πορσελάνες κτλ), επίσης το συγκεκριμένο έπιπλο έχει ευθείες και μοντέρνες γραμμές, οι διαφορές στον χρωματισμό, τα μπαλώματα, είναι που το κάνουν να μην δειχνει ισοπεδωμένο μέσα στην ασπρίλα, δείνει κίνηση, ζωντάνια.
Εαν ήταν πιο κλασσικός ο σχεδιασμός του, ένας πιο ομοιόμορφος χρωματισμός θα αναδείκνυε και καλύτερα τις καμπύλες και τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- shrike
Καλά, γούστα είναι αυτά. Εγώ ας πούμε, συμφωνώ με τον Στέργιο πιο πάνω, δεν την μπορώ τόση ασπρίλα. Στα μπάνια προτιμώ να επικρατεί το γαλάζιο (σε διάφορες παραλλαγές, όχι σκέτο γαλάζιο, πχ ακόμα και με καλό κοντράστ σε λιστέλο κλπ).Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 11:00Βρίσκω το συγκεκριμένο χρωματισμό ξύλου μια χαρά για τους εξής λόγους:shrike έγραψε: 14 Ιουν 2018, 10:28 Το λευκό από μόνο του δεν είναι κακό. Νομίζω όμως ότι ο συνδυασμός με το συγκεκριμένο ξύλο δεν πάει.
Ή θα έπρεπε να είναι πιο ομοιόμορφο το βερνίκωμα, ή λίιιιγο πιο ρουστίκ το περιβάλλον (λίγο, όχι πολύ).
το άσπρο γενικώς είναι σκληρό σαν χρώμα και δείχνει επίπεδο σε πολλές επιφάνειες, το ξύλο σε κεντρική θέση και με αρκετά μεγάλη επιφάνεια ζεσταίνει τον χώρο ο οποίος ναι μεν ειναι κατάλευκος αλλά έχει ήδη κι όλας μια ρετρό διάθεση (πλακάκια, πορσελάνες κτλ), επίσης το συγκεκριμένο έπιπλο έχει ευθείες και μοντέρνες γραμμές, οι διαφορές στον χρωματισμό, τα μπαλώματα, είναι που το κάνουν να μην δειχνει ισοπεδωμένο μέσα στην ασπρίλα, δείνει κίνηση, ζωντάνια.
Εαν ήταν πιο κλασσικός ο σχεδιασμός του, ένας πιο ομοιόμορφος χρωματισμός θα αναδείκνυε και καλύτερα τις καμπύλες και τις λεπτομέρειες του σχεδίου του.
Απλά, είπα ότι για τόσο άσπρο μπάνιο, θα προτιμούσα το ξύλο να είναι πιο ομοιόμορφα βαμμένο, ίσως ακριβώς για να ισοπεδωθεί. Έτσι όπως είναι τώρα, μού κάνει για ξένο σώμα στο σύνολο του μπάνιου...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
όχι, αυτό είναι από τέτοιες καλύβες-retreats συνήθως:ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:44Naida έγραψε: 04 Απρ 2018, 13:28Kαλά τότε ας κάνει τέτοιοstergiosbik έγραψε: 04 Απρ 2018, 13:20 Αμα βλεπεις μεσα μαρμαρα,πετρες,δαπεδο απο βοτσαλο κλπ κλπ τοτε να ετοιμαζεσαι ν ακουσεις καποιο σεβαστο ποσο.
![]()
![]()
Αυτό μου θυμίζει κάτι εξοχικά που έχουν αρχαίους θεούς στην ταράτσα ή τον κήπο, παρέα με φωτιστικά μανιτάρια και καπάκι γκλίτσα στο επενδεδυμένο με χοντρό βότσαλο τζάκι.

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- shrike
Κάτι τέτοιο μου 'ρθε κι εμένα στο μυαλό, όταν το είδα.
Έχω μείνει κάποιες φορές σε (πάνω-κάτω) τέτοια ξύλινα σπιτάκια, σε κάτι αγροτουριστικές εγκαταστάσεις, και ήταν (πάνω-κάτω) έτσι τα μπάνια τους.
Για το ξενο σώμα, ναι , έχεις ένα δίκαιο, το κοντράστ είναι εντονο σαν αποτέλεσμαshrike έγραψε: 14 Ιουν 2018, 11:05Καλά, γούστα είναι αυτά. Εγώ ας πούμε, συμφωνώ με τον Στέργιο πιο πάνω, δεν την μπορώ τόση ασπρίλα. Στα μπάνια προτιμώ να επικρατεί το γαλάζιο (σε διάφορες παραλλαγές, όχι σκέτο γαλάζιο, πχ ακόμα και με καλό κοντράστ σε λιστέλο κλπ).Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 11:00Βρίσκω το συγκεκριμένο χρωματισμό ξύλου μια χαρά για τους εξής λόγους:shrike έγραψε: 14 Ιουν 2018, 10:28 Το λευκό από μόνο του δεν είναι κακό. Νομίζω όμως ότι ο συνδυασμός με το συγκεκριμένο ξύλο δεν πάει.
Απλά, είπα ότι για τόσο άσπρο μπάνιο, θα προτιμούσα το ξύλο να είναι πιο ομοιόμορφα βαμμένο, ίσως ακριβώς για να ισοπεδωθεί. Έτσι όπως είναι τώρα, μού κάνει για ξένο σώμα στο σύνολο του μπάνιου...
Οκ, γούστα σαφώς, εγώ πάλι δεν μπορώ το θαλασσί και το μπλε στο μπάνιο, με πιάνει η ψυχή μου, νοιώθω σαν να μπαίνω σε νεκροτομείο, πολύ ψυχρό
- shrike
Νιώθεις σαν να μπαίνεις σε νεκροτομείο όταν έχει μπλε, και όχι όταν είναι κατάλευκο;
Μπορεί να λέω και κοτσάνα, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σε νεκροθάλαμο έχω μπει (σε νεκροτομείο ποτέ), αλλά δεν είναι λευκά όλα εκεί;
Αυτήν την εντύπωση είχα...
Μπορεί να λέω και κοτσάνα, η αλήθεια είναι ότι μέχρι σε νεκροθάλαμο έχω μπει (σε νεκροτομείο ποτέ), αλλά δεν είναι λευκά όλα εκεί;
Αυτήν την εντύπωση είχα...
χαχα
παιδί μου, σου λέω τί αίσθηση μου δημιουργεί εμένα, παρόλο που λατρεύω το γαλάζιο της θάλασσας (για να είμαι ακριβής βέβαια, το τυρκουάζ λατρεύω πιο πολύ από όλα) δεν μπορώ να το βλέπω σε τοίχους -τουλάχιστον-σπιτιών και κτιρίων, δεν ξέρω, κάτι δεν μου πάει εμένα.
Το λευκό, ναι, είναι ψυχρότατο και θέλει μαεστρία να κάνεις έναν κυρίως λευκό χώρο να είναι άνετος αλλά στην διακόσμηση το ανοιχτό μπλε-το σκούρο ή το "λερωμένο" οκ, έχει χάρη- για εμένα είναι απείρως πιο άβολο (δεν σώζεται δηλαδή όσο ξύλο και να του ρίξεις, ελαχιστότατες οι περιπτώσεις που έχω δει να εντάσσεται το θαλασσί-κυρίως-επιτυχημένα για εμένα σε χώρο)
παιδί μου, σου λέω τί αίσθηση μου δημιουργεί εμένα, παρόλο που λατρεύω το γαλάζιο της θάλασσας (για να είμαι ακριβής βέβαια, το τυρκουάζ λατρεύω πιο πολύ από όλα) δεν μπορώ να το βλέπω σε τοίχους -τουλάχιστον-σπιτιών και κτιρίων, δεν ξέρω, κάτι δεν μου πάει εμένα.
Το λευκό, ναι, είναι ψυχρότατο και θέλει μαεστρία να κάνεις έναν κυρίως λευκό χώρο να είναι άνετος αλλά στην διακόσμηση το ανοιχτό μπλε-το σκούρο ή το "λερωμένο" οκ, έχει χάρη- για εμένα είναι απείρως πιο άβολο (δεν σώζεται δηλαδή όσο ξύλο και να του ρίξεις, ελαχιστότατες οι περιπτώσεις που έχω δει να εντάσσεται το θαλασσί-κυρίως-επιτυχημένα για εμένα σε χώρο)
E, αυτό ακριβώς εννοώ. Το πολύ λουστραρισμένο ξύλο εντός και εκτός δεν με ηρεμεί ούτε μου δημιουργεί αίσθηση φυσικού περιβάλλοντος. Η υπερβολή του με "μπουκώνει".
Μ' αρέσει το ακατέργαστο ξύλο και η απλότητα. Οπότε, για δάσος και αναλόγως οικονομικής δυνατότητας,θα προτιμούσα κάτι σαν τα παρακάτω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
απωθητικα πουλιων εκει που καθονται. ευκολακι, 5 ευρω το μετρο.Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:42 Όχι καλέ μου, γνωρίζεις εσύ κάποιον άλλον τρόπο να εξαφανιστούν τα περιστέρια?
Όποιον τρόπο και να μου πεις, ατύχησες, πχ εξόντωση με οποιοδήποτε τρόπο και να προτείενεις : είναι πολλά τα περιστέρια, Στέργιε!
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Λέμε οτι έγινε τρελό φαγοπότι καλέ Ασέβαστε, εδώ δεν είχαν κουτάλια και μαχαίρια να φάνε οι ασθενείς το φαγητό, ένα πλαστικό πηρούνι δίνανε να φάνε (και να κόψουνε) και το κοτόπουλο και το γιαούρτι και αυτό όχι σε πλαστική επικάλυψη (εφοσον είναι μιας χρήσης)...Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιουν 2018, 12:20απωθητικα πουλιων εκει που καθονται. ευκολακι, 5 ευρω το μετρο.Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:42 Όχι καλέ μου, γνωρίζεις εσύ κάποιον άλλον τρόπο να εξαφανιστούν τα περιστέρια?
Όποιον τρόπο και να μου πεις, ατύχησες, πχ εξόντωση με οποιοδήποτε τρόπο και να προτείενεις : είναι πολλά τα περιστέρια, Στέργιε!![]()
Θα γεμίσουν με απωθητικά τις αυλές, τους διαδρόμους και τα δωμάτια που περπατάνε άνθρωποι;Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιουν 2018, 12:20απωθητικα πουλιων εκει που καθονται. ευκολακι, 5 ευρω το μετρο.Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:42 Όχι καλέ μου, γνωρίζεις εσύ κάποιον άλλον τρόπο να εξαφανιστούν τα περιστέρια?
Όποιον τρόπο και να μου πεις, ατύχησες, πχ εξόντωση με οποιοδήποτε τρόπο και να προτείενεις : είναι πολλά τα περιστέρια, Στέργιε!![]()
Ένα εκπαιδευμένο γεράκι στο νοσοκομείο είναι αρκετό για να βάλει τάξη.
Σαν τα γεράκια που έχουν στα αεροδρόμια για να διώχνουν τα πουλιά.
Τώρα μου θύμησες το εκπαιδευμένο γεράκι που αγόρασε ο Πάπας ωστε την επόμενη φορά που θα αμολήσει περιστέρια και θα επιχειρήσουν να τα κατασπαράξουν όρνεα, να αμολάει το γεράκι, να κατασπαράσει εκείνο τα άλλα όρνεα, να γλυτώνουν τα περιστέρια το κατακρεούργημα, να γλυτώσει κι ο Πάπας την καρέκλα και το γιούχα!Μηχανικός έγραψε: 14 Ιουν 2018, 12:39Θα γεμίσουν με απωθητικά τις αυλές, τους διαδρόμους και τα δωμάτια που περπατάνε άνθρωποι;Ασέβαστος έγραψε: 14 Ιουν 2018, 12:20απωθητικα πουλιων εκει που καθονται. ευκολακι, 5 ευρω το μετρο.Σουβλίτσα έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:42 Όχι καλέ μου, γνωρίζεις εσύ κάποιον άλλον τρόπο να εξαφανιστούν τα περιστέρια?
![]()
Ένα εκπαιδευμένο γεράκι στο νοσοκομείο είναι αρκετό για να βάλει τάξη.
Σαν τα γεράκια που έχουν στα αεροδρόμια για να διώχνουν τα πουλιά.
Επίσης θυμήθηκα ένα βίντεο της δικής μας αστυνομίας με εκπαιδευμένο γεράκι να καταδιώκει και να καταρρίπτει drown
(δεν θα ταν κακό να έχω ένα τέτοιο στο νοσοκομείο για διάφορες περιπτώσεις,, χμμμμ)
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2018, 12:04E, αυτό ακριβώς εννοώ. Το πολύ λουστραρισμένο ξύλο εντός και εκτός δεν με ηρεμεί ούτε μου δημιουργεί αίσθηση φυσικού περιβάλλοντος. Η υπερβολή του με "μπουκώνει".Gherschaagk έγραψε: 14 Ιουν 2018, 11:06όχι, αυτό είναι από τέτοιες καλύβες-retreats συνήθως:ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Ιουν 2018, 09:44
![]()
Αυτό μου θυμίζει κάτι εξοχικά που έχουν αρχαίους θεούς στην ταράτσα ή τον κήπο, παρέα με φωτιστικά μανιτάρια και καπάκι γκλίτσα στο επενδεδυμένο με χοντρό βότσαλο τζάκι.
![]()
Μ' αρέσει το ακατέργαστο ξύλο και η απλότητα. Οπότε, για δάσος και αναλόγως οικονομικής δυνατότητας,θα προτιμούσα κάτι σαν τα παρακάτω.
![]()
Εκει να δειτε τι πουλια έχει
Κι οχι πουλια μόνο. Και φιδια και παντος ειδους αραχνες και κατι περιεργα εντομα. Αφου σκεφτομαι να βαλσαμωσω κανενα μπας κι ειναι σπανιο ειδος
Δεν υπαρχει ημερα χωρις κουτσουλια και χωρις την συνοδεια αδέσποτων σκυλιων δε τολμας να περπατησεις. Θα μου πεις που θα πας.
Καντε με υπομονή. Εδω μεσα την εβγαλα τα πετρινα χρόνια σε λιγάκι στο κλεινον αστυ ξανα. Κι εγω για μπανιο θελω αλλα σε ανοικτα χρωματα. Κατι οικονομικο
Στην εξοχη και με φυλλα χρυσού μπανιο ουτε ξαναπαταω
Δε μου κατσε καλά
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 251 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από omg kai 3 lol