gassim έγραψε: 17 Ιουν 2020, 21:43μηπως ειπες και στον γυμναστη οτι ο μαραντόνα ήταν άμπαλος;elchav έγραψε: 16 Ιουν 2020, 22:19 Σε παράκρουση οι ζαίοι, άρα μπράβο στην Υπουργό
Ρούφα την ανύπαρκτη καλλιτεχνικού που μου έβαλες 10/20, επειδή απλά είχα πει ότι μου φαίνεται μαλακία η "τέχνη" του Γουορχολ
8=====================================D
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Κα Υπουργός ραπίζει ζαίους vol 3548
Re: Η Κα Υπουργός ραπίζει ζαίους vol 3548
- Υδράργυρος
elchav έγραψε: 16 Ιουν 2020, 22:19
Ρούφα την ανύπαρκτη καλλιτεχνικού που μου έβαλες 10/20, επειδή απλά είχα πει ότι μου φαίνεται μαλακία η "τέχνη" του Γουορχολ
Δεξιούλης εξυπνάκιας. ΚΑλά σου ξηγήθηκε. Κανονικά έπρεπε να σε αφήσει μετεξεταστέο όλο το καλοκαίρι να παρακαλάς να σε περάσει
Βγάζει τον Γουόρχολ για να βάλει τις άσχημες αγιογραφίες. Αυτή είναι η Κεραμέως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Υδράργυρος την 18 Ιουν 2020, 09:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Δεν θα είχε σημασία ακόμα κι αν τα καταργούσαν. Στην πραγματικότητα από το σχολείο απουσιάζει εκκωφαντικά η πολιτισμική παιδεία. Ο τρόπος εκείνος που θα επιτρέψει στον μαθητή να θεμελιώσει τις βάσεις για μια βαθύτερη ζωή. Τα παιδιά μας δεν θα μάθουν ποτέ ούτε εικαστικά ούτε μουσική αν αφεθούν στο έλεος του αποστειρωμένου κυνισμού του συστήματος μάθησης.
Το σύστημα απεχθάνεται τον κατακλυσμιαίο συναισθηματισμό και τις μεγαλόπρεπες βουτιές στην μάκα της διανόησης. Προτιμά ευθείες γραμμές και ορθές γωνίες. Θα καταπιέσει με μανία όλα τα μεγάλα αισθήματα κι όταν βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που θα θελήσει να σταθεί μια στιγμή ακίνητος, εμβρόντητος, αποσβολωμένος από μια θεία μελωδία του Μπετόβεν ή μπροστά σε έναν πίνακα του Ρέμπραντ, στο κατώφλι των μεγάλων προσωπικών του ανακαλύψεων, θα ακούσει εκείνη την μικρή ψυχρή φωνή του συστήματος να του ψιθυρίζει για το πρακτικό της ύπαρξης, για την οικονομία του ρίγους, για την μετριοπάθεια του θεού.
Το σύστημα απεχθάνεται τον κατακλυσμιαίο συναισθηματισμό και τις μεγαλόπρεπες βουτιές στην μάκα της διανόησης. Προτιμά ευθείες γραμμές και ορθές γωνίες. Θα καταπιέσει με μανία όλα τα μεγάλα αισθήματα κι όταν βρεθεί εκείνος ο άνθρωπος που θα θελήσει να σταθεί μια στιγμή ακίνητος, εμβρόντητος, αποσβολωμένος από μια θεία μελωδία του Μπετόβεν ή μπροστά σε έναν πίνακα του Ρέμπραντ, στο κατώφλι των μεγάλων προσωπικών του ανακαλύψεων, θα ακούσει εκείνη την μικρή ψυχρή φωνή του συστήματος να του ψιθυρίζει για το πρακτικό της ύπαρξης, για την οικονομία του ρίγους, για την μετριοπάθεια του θεού.
Joke's on her γιατί με 18+ Μ.Ο , όλοι οι καθηγητές έλεγαν μπροστά μου πόσο μαλακω είναιΥδράργυρος έγραψε: 18 Ιουν 2020, 09:03elchav έγραψε: 16 Ιουν 2020, 22:19
Δεξιούλης εξυπνάκιας. ΚΑλά σου ξηγήθηκε. Κανονικά έπρεπε να σε αφήσει μετεξεταστέο όλο το καλοκαίρι να παρακαλάς να σε περάσει
Βγάζει τον Γουόρχολ για να βάλει τις άσχημες αγιογραφίες. Αυτή είναι η Κεραμέως
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Φλογερίτσα;Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιουν 2020, 22:02 Κανονικά η μουσική θα έπρεπε να είναι βασικό μάθημα στο γυμνάσιο και το δημοτικό. Όταν λέω μουσική να μαθαίνουν όλοι να παίζουν κατι
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Υδράργυρος
Το πρόβλημα είναι στο χαρακτήρα σου (εξυπνάκιας=εγωισμός), και στο πολιτιστικό σου προφίλ (μαλακίες ο γουόρχολ- ποντικομαμμή του μάστερσεφ για αβατάρ). Πολύ σωστή η καθηγήτρια. Δεν πήρες το μάθημα σου όμωςelchav έγραψε: 18 Ιουν 2020, 11:14
Joke's on her γιατί με 18+ Μ.Ο , όλοι οι καθηγητές έλεγαν μπροστά μου πόσο μαλακω είναι![]()
-
Δημοκράτης
sys3x έγραψε: 18 Ιουν 2020, 11:17Φλογερίτσα;Δημοκράτης έγραψε: 16 Ιουν 2020, 22:02 Κανονικά η μουσική θα έπρεπε να είναι βασικό μάθημα στο γυμνάσιο και το δημοτικό. Όταν λέω μουσική να μαθαίνουν όλοι να παίζουν κατι
[/quote γιατί όχι; έχει κόστος κάτω από 10ε και είναι μια χαρά για εκπαιδςυαη
Μακαρι να βγουν ολες οι χαζομαρες απο το εκπαιδευτικο προγραμμα, να ελαφρυνει η υλη και οι μαθητες να βγαινουνε με πραγματικη γνωση και οχι με πασαλλειμματα.
Ιστορία φυσικής. Κάνουμε.
Δος μοι πα στω και ταν γαν κινάσω.
αλλά είναι πολύ αγράμματο να συγκρίνεις φυσική και ζωγραφική
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- alekhine
- Phorum.gr user: alekhine
και ποιος σου ειπε οτι ο κουλης θα την αλλαξει?Gewponos90 έγραψε: 18 Ιουν 2020, 02:05 Όσοι γουστάρετε Κεραμεως πόσο θα απογοητευτείτε όταν ο Κούλης την αλλάξει;
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Όχι. Χρειάζονται και τα 2. Σε αυτό έχει δίκιο ο gassim. Για αυτούς που δεν θα γίνουν καλλιτέχνες ή που δεν θα θελήσουν να μάθουν να παίζουν κάποιο όργανο ούτε καν ερασιτεχνικά (και είναι η πλειοψηφία των παιδιών), έχει μεγάλη σημασία το μάθημα της ιστορίας της τέχνης. Είναι εξίσου σημαντικό με το μάθει το παιδί να παίζει ένα όργανο ή να ζωγραφίζει. Αν γίνει σωστά δίνει τα εφόδια ώστε ο νέος άνθρωπος να πάρει μια ιδέα του τι είναι το καλλιτεχνικώς αξιόλογο, πως κρίνεται και πως προχωρά η τέχνη, πως αλλάζει από εποχή σε εποχή και τι πιστώνονται οι μεγάλοι δημιουργοί.
Και το κυριότερο από όλα: να μάθει ο νέος άνθρωπος μην είναι προκατειλημμένος με πράγματα που δεν γνωρίζει, που δεν μπορεί να καταλάβει ή που δεν του αρέσουν. Η απουσία σωστής καλλιτεχνικής παιδείας (και ιδίως σε ότι αφορά την γνώση της ιστορίας της τέχνης) είναι ιδιαίτερα φανερή σε όσα θέματα του παρόντος ή του προηγούμενου φόρουμ είχαν να κάνουν με την μοντέρνα τέχνη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα το βλέπω στην μουσική, με την οποία κάπως έχω ασχοληθεί. Όχι στο σχέδιο. Εκεί δεν γνωρίζω τι και πως διδάσκεται. Τα βιβλία που βλέπω κι εγώ είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με αυτά του παρελθόντος θα ήθελα όμως να είχα πρόσβαση στις οδηγίες του πως δίνονται, για να έχω πλήρη εικόνα.gassim έγραψε: 18 Ιουν 2020, 02:18 Δεν κατάλαβα τα ερωτήματα, πιστεύεις οτι δεν θα βρεθούν άνθρωποι να γράψουν σχολικά βιβλία; Τα βιβλία του γυμνασίου που έχω δει εγω μια χαρά είναι.
Ας διδαχθούν τα παιδιά τα βασικά απο ιστορία της τέχνης, που άλλωστε είναι συνυφασμένη και με την ιστορία γενικότερα, ας έρθουν σε επαφή με το σχέδιο που άλλωστε είναι και ειδικό μάθημα στις εξετάσεις πολλών σχολών και όταν φτάσουνε στην σύγχρονη τέχνη βλέπουμε ποιους καλλιτέχνες θα μελετήσουν.
Και γιατί πρέπει να συζητήσει όλη η κοινωνία για το περιεχόμενο ενός μαθήματος;
Έχω γράψει σε αρκετά θέματα την διαφωνία μου για το ότι "η μουσική είναι μία". Τα βιβλία πλέον δεν κινούνται σε αυτή τη γραμμή αλλά δεν τραβούν και σαφείς διαχωριστικές γραμμές. Τα πράγματα είναι λίγο απ΄όλα να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι. Έτσι βέβαια δεν γίνεται δουλειά*. Επίσης πολλοί από τους εκπαιδευτικούς που γνωρίζω δεν έχουν την δυνατότητα να ξεχωρίσουν τα πράγματα ιστορικά και πολιτισμικά. Τα έχουν πολύ ανακατεμένα στο κεφάλι τους.
* έχω ξαναγράψει ότι για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους θεωρώ την επένδυση στην σοβαρή σύγχρονη τέχνη κορυφαίο στοίχημα για τη χώρα μας. Ένας Φειδίας (αν υποτεθεί ότι μπορείς να κάνεις κάτι στην παιδεία για να "παράξεις" Φειδίες), φέρνει σε βάθος χρόνου πολύ περισσότερο πλούτο πνευματικό και υλικό από όσο οποιοδήποτε ικανό στέλεχος / επιχειρηματίας. Είναι προνομιακός χώρος η τέχνη για τα μειονεκτήματα της φυλής μας (ατομικότητα, αδυναμία συνεργασίας, εγωισμός κλπ κλπ) και στην λογική αυτή το καλλιτεχνικό μάθημα παίζει σπουδαίο ρόλο.
Να πω και μερικά επί του θέματος. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις πολιτικές της υπουργού για να δω αν υπάρχει όραμα και σωστοί στόχοι. Η διαχείριση της κρίσης όμως της πιστώνεται. Έγιναν πράγματα σε πολύ σύντομο χρόνο που ούτε εμείς δεν τα πιστεύαμε. Δείτε τις αντιδράσεις εδώ όταν σας είχα πρωτογράψει στα μέσα Μαρτίου για μαθήματα μέσω τηλεδιασκέψεων. Φαινόντουσαν αδύνατα αυτά που τελικά έγιναν.
- Υδράργυρος
Τιποτα δεν εγινε. Ατην αρχη ηταν το φιασκομε τα ταμπλετ, μετα τα μαθηματα μεσω τηλεδιασκεψης που δεν εγιναν, τελος ενα νομοσχεδιο που γυριζει τα προγραμματα στη δεκαετια του 70.ST48410 έγραψε: 18 Ιουν 2020, 15:03 Να πω και μερικά επί του θέματος. Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις πολιτικές της υπουργού για να δω αν υπάρχει όραμα και σωστοί στόχοι. Η διαχείριση της κρίσης όμως της πιστώνεται. Έγιναν πράγματα σε πολύ σύντομο χρόνο που ούτε εμείς δεν τα πιστεύαμε. Δείτε τις αντιδράσεις εδώ όταν σας είχα πρωτογράψει στα μέσα Μαρτίου για μαθήματα μέσω τηλεδιασκέψεων. Φαινόντουσαν αδύνατα αυτά που τελικά έγιναν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 88 Απαντήσεις
- 2062 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
-
- 0 Απαντήσεις