hellegennes έγραψε: 13 Μάιος 2020, 22:53
stavmanr έγραψε: 13 Μάιος 2020, 19:38
Leporello έγραψε: 13 Μάιος 2020, 15:04
Δεν είσαι με τα καλά σου. Λες πως ό,τι δεν είναι υποχρεωτικό, είναι παράνομο.
Νομίζω ότι απλά δεν διαβάζεις σωστά. Γράφω πως "
οτιδήποτε σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι που δεν αναφέρεται στους νόμους του κράτους είναι παράνομο".
Πχ. αν σε αναγκάσω με οποιονδήποτε τρόπο να κάνεις δύο τούμπες για προσωπική μου ευχαρίστηση τότε είμαι ποινικά υπόλογος. Δεν υπάρχει υποχρέωσή σου να κάνεις τούμπες για οποιονδήποτε.
Το αντιλαμβάνεσαι με το απλοϊκό παράδειγμα ή όχι;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η κυρία εξαναγκάζεται από τον σεκιουριτά να πασαλειφτεί με αντισηπτικό. Δεν υπάρχει νόμος του κράτους που να λέει έμμεσα ή άμεσα ότι είναι στις
υποχρεώσεις του πολίτη να αλείφεται με αντισηπτικό. Επομένως έχουμε περίπτωση απόπειρας αναγκασμού σε αθέλητη πράξη.
Κανείς δεν την υποχρέωσε να βάλει αντισηπτικό.
Ψευδές.
Ο υπάλληλος την εξαναγκάζει (πιέζει) να βάλει αντισηπτικό. Τον ρωτά άλλες δύο φορές και
της απαντά ότι είναι υποχρεωμένη από το νόμο. Τον ρωτά ποιος νόμος είναι αυτός και δεν λαμβάνει καμία απάντηση.
Πέρα από εξαναγκασμό έχουμε κι εξαπάτηση του ανθρώπου αυτού, με ψευδείς αναφορές στη νομοθεσία.
Το κατάστημα κρίνει ότι για να ΜΠΕΙΣ πρέπει να βάλεις αντισηπτικό. Δεν είναι υποχρεωμένη να μπει. Αν επιλέξει να μπει, οφείλει να τηρεί τους κανόνες που έχει θεσπίσει ο χώρος, αρκεί αυτοί οι κανόνες να μην είναι παράνομοι. Ας πούμε δεν μπορούν να της ζητήσουν να γδυθεί.
Το κατάστημα δεν είναι πριβέ κλαμπ για να βάζει κανόνες στα μέλη του.
Είναι ιδιωτική επιχείρηση που υπακούει στους κανόνες του κράτους. Κανείς δεν υποχρέωσε τον καταστηματάρχη να ανοίξει ιδιωτική επιχείρηση. Εκείνος το έκανε, με προσωπική του ευθύνη να τηρεί τους νόμους του κράτους.
Απαγορεύεται να απαιτηθούν μόνο τα πράγματα που από την φύση τους είναι παράνομα.
Είναι παράνομο να εξαναγκάζεις κάποιον να κάνει κάτι που δεν προβλέπεται από τους νόμους του κράτους.
Το πρόβλημά σας δεν είναι με την κυρία, αλλά με την κυβέρνηση η οποία αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος αναγκαστικής χρήσης αντισηπτικού και μάσκας.