!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Re: Αυξήσεις και αναδρομικά τον Ιούλιο. Βάστα Σοιμπλε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από κορόιδο »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:59
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:50 Ποια έιναι τα λάθη του παρελθόντος; Οι προσλήψεις στο δημόσιο;
Λάθη νοοτροπίας ιδιωτών.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, πολυτελή αυτοκίνητα που δεν μπορούσε να συντηρήσει κάποιος με την εργασία του, υπέρογκα στεγαστικά που για να τα ξεπληρώσεις έπρεπε να έχεις συμβόλαιο με το Θεό ότι θα αμείβεσαι το ίδιο καλά τις επόμενες 3-4 δεκαετίες, χαζοχαρούμενο τζογάρισμα της αποταμίευσης μιας ζωής στο χρηματιστήριο, πανάκριβα κινητά ακόμη και στα παιδιά την στιγμή που δεν περισσεύουν ούτε για φαγητό, λεφτά σε λουλουδούδες, μπουζουξούδες, στριπτιτζούδες, κυνήγι εφήμερων επιδοτούμενων εργασιών (μαγαζιά που ανοίγουν και κλείνουν σε ένα χρόνο), ψεύτικες δηλώσεις για γεωργικές επιδοτήσεις, πολυτελή τετρακίνητα αντί για επενδύσεις σε γεωργικό εξοπλισμό, lifestyle που δεν ανταποκρίνεται από στο εισόδημα και αν καθίσω να σκεφτώ σίγουρα έχω ξεχάσει άλλα τόσα.
Δηλαδή η αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού, εδώ των πολιτών. Αυτή η παθογένεια που εκτόξευσε και το δημόσιο χρέος είναι μία προσφορά της ευρωζώνης. Καταναλώστε με δανεικά. Τώρα για να μην καταναλώνουμε,μειώνει μισθούς και συντάξεις. Δημιουργεί δηλαδή φτώχεια.

Ωραία πράγματα.
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:02
3. Τι εννοείς μη καίρια πόστα; Η διάλυση του ΕΣΥ γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του. Για παράδειγμα είναι 100 κλίνες ΜΕΘ κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά ο Κούλης βρήκε λεφτά (με το διπλάσιο της τιμής) για ιδιωτικές ΜΕΘ.
:fp: Δεν το ήξερα. Να αυτά εννοώ. Παιχνίδι μέσα και έξω από το δημόσιο από όλες τις κυβερνήσεις από το οποίο ωφελούνται οι πελάτες του συστήματος.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Antares έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:07
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:02
3. Τι εννοείς μη καίρια πόστα; Η διάλυση του ΕΣΥ γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες του. Για παράδειγμα είναι 100 κλίνες ΜΕΘ κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά ο Κούλης βρήκε λεφτά (με το διπλάσιο της τιμής) για ιδιωτικές ΜΕΘ.
:fp: Δεν το ήξερα. Να αυτά εννοώ. Παιχνίδι μέσα και έξω από το δημόσιο από όλες τις κυβερνήσεις από το οποίο ωφελούνται οι πελάτες του συστήματος.
Ώστε δεν θέτε δημόσιο; Καλή τύχη με τους ιδιώτες.
ΔΕΗ θα λέτε κια θα κλαίτε όταν ο ιδιώτης θα σας κόβει το ρεύμα για να το πουλάει έξω ακριβότερα. :wave:
Περαστικά αν και ο ρατσισμός είναι συνώνυμο της ασκεψίας και δεν βλέπω να έιναι περαστικός
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:43
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Να δώσουν για να κινηθεί το χρήμα. Να ανοίξει ο άλλος το μαγαζάκι που έχει βάλει στόχο ('ενα από τα παραδείγματα).
Αν είναι αυτός ο στόχος ΟΚ. Αλλά και πάλι μπορεί να γίνει καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων από το να πάνε αναδρομικά σε συνταξιούχους. Ή ακόμα και έτσι δεν έχουν ΟΛΟΙ οι συνταξιούχοι το ίδιο πιεστικές ανάγκες
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Τι προτείνεις, να πεινάει ο κόσμος για να μη χαλάει λεφτά με τη λογική ότι χρωστάει και πρέπει να πληρώσει το ρεύμα ας πούμε;
Προτείνω να λειτουργεί το κράτος όπως λειτουργεί ο καθένας μας όταν ζορίζεται. Βάζει προτεραιότητες και κόβει αυτά που δεν είναι απολύτως απαραίτητα. Προσαρμόζεται στην νέα πραγματικότητα.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Δεν γίνεται δουλειά με λογική μικρονοικοκυριού. Διαγραφή του χρέους που είναι μούφα και επανεκκίνηση χρειάζεται.
Όταν μπορέσει και πετύχει κάποια κυβέρνηση μια τέτοια διαγραφή, μπορούμε να το συζητήσουμε. Ακόμα και αν συμφωνήσω μαζί σου θεωρητικά ότι αυτό θα ήταν μια μεγάλη βοήθεια, πρακτικά δεν σημαίνει τίποτε. Επίσης έχω την υποψία ότι σε περίπτωση που το κράτος πάρει νέα δανεικά και μοιράσει αρκετοί γύρω μας είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν βλέπω να έχει επιτευχθεί αλλαγή νοοτροπίας παρά τα 10 χρόνια κρίσης.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:21 Καλά δεν το έχεις για κριτήριο , πως κάτι που συμφωνούν οι δανειστές (τα τσιράκια τους βασικά, σόιμπλε και λοιποί) θα είναι κακό για τη χώρα; Ακόμα να το καταλάβεις;
Η ανάγνωσή μου είναι κάπως διαφορετική. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και σχεδόν βολεύτηκαν στο να φορτώσουν τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις στην κακιά τρόικα και τους ξένους νταβατζήδες.
Αυτό που λες για τις ελληνικές κυβερνήσεις, μπορείς απλά να το πεις με πιο απλό χαρακτηρισμό. Υπηρέτες των ξένων. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δεχτούν να μην υπάρχει άλλο αεροδρόμιο στο νομό Αττικής. Να πουληθούν οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας. Το ασφαλιστικό θυμάσαι ότι το έπαιξε στην πόκα κάποια κυβέρνηση. Τα δανεικά τα έπαιρνε ενώ δεν χρειαζόντουσαν. Στην πραγματικότητα μιζαδόροι ωφελήθηκαν. προγράμματα για νέους αγρότες τύπου και λοιπές αηδίες όπου μέλη των κλαδικών ήταν χωμένοι μέσα και τσιμπούσαν εκατομμυριάκια ενώ καμία επένδυση δεν έγινε και τίποτα το αναπτυξιακό. Ποια νοοτροπία μου λες;. Σχέδιο ήταν τα δάνεια ακριβώς για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. λες να μη συμφέρει κάποιους να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση;
Μεταξύ μας ρε. Πιστεύεις πραγματικά ότι η ΕΟΚ έγινε για κάτι καλό και δημιουργικό για τους λαούς;

Το ότι ο Μαρξισμός τα περιγράφει αυτά μια χαρά προφανώς δεν σου λέει κάτι. Ούτε την προπαγάνδα δεκαετιών υπολογίζεις. να υπακούς τυφλά και να γίνεται αξία στη ζωή σου το να εχθρεύεσαι τους αμφισβητίες αυτού του συστήματος. Βλέπεις σοβαρά καμιά αγάπη για την Ελλάδα

Και καμιά ανησυχία για το μέλλον της από όσους εδώ μέσα βρίζουν εμάς που είμαστε αντίθετοι στα καπιταλιστικά τερτίπια;

Και πάει στο διάλο, ας πούμε,ε δεν γουστάρεις ελεγχόμενη οικονομία γουστάρεις ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι κάτι υγιές αυτό που έγινε στην Ελλάδα; Η άρχουσα τάξη εδώ δεν είχα κανέναν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά ληστρικό. πουθενά στη φύση δεν θα βρεις άτομα που να καταναλώνουν όλους τους πόρους δίχως να νοιάζονται για το αύριο. παντού παίζει κάποια ισορροπία, ανανέωση και διατήρηση. Εδώ η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε είναι να τα φας όλα και να μη σε νοιάζει το αύριο. προσωπικά και τη μετανάστευση από τους Έλληνες ποτέ δεν την είδα με καλό μάτι.

Δες το νήμα και όλα τα νήματα. όσοι είναι αντίθετοι με αυτά που λέμε (περί οικονομίας και Ελλάδας, άσε τα κοινωνικά που μπορείς να έχεις ενστάσεις από διάφορες καθυστεριές της γενικότερης αριστεράς). Οι αντιαριστεροί δεν έχουν να προτείνουν κάτι και δεν κάνουν δημιουργικό διάλογο. Την κομπλεξιά τους μόνο να βγάλουν ενάντια στους αριστερούς έτσι για να νιώσουν ότι υπάρχουν.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:04
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 16:50 Ποια έιναι τα λάθη του παρελθόντος; Οι προσλήψεις στο δημόσιο;
Λάθη νοοτροπίας ιδιωτών.
Διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, πολυτελή αυτοκίνητα που δεν μπορούσε να συντηρήσει κάποιος με την εργασία του, υπέρογκα στεγαστικά που για να τα ξεπληρώσεις έπρεπε να έχεις συμβόλαιο με το Θεό ότι θα αμείβεσαι το ίδιο καλά τις επόμενες 3-4 δεκαετίες, χαζοχαρούμενο τζογάρισμα της αποταμίευσης μιας ζωής στο χρηματιστήριο, πανάκριβα κινητά ακόμη και στα παιδιά την στιγμή που δεν περισσεύουν ούτε για φαγητό, λεφτά σε λουλουδούδες, μπουζουξούδες, στριπτιτζούδες, κυνήγι εφήμερων επιδοτούμενων εργασιών (μαγαζιά που ανοίγουν και κλείνουν σε ένα χρόνο), ψεύτικες δηλώσεις για γεωργικές επιδοτήσεις, πολυτελή τετρακίνητα αντί για επενδύσεις σε γεωργικό εξοπλισμό, lifestyle που δεν ανταποκρίνεται από στο εισόδημα και αν καθίσω να σκεφτώ σίγουρα έχω ξεχάσει άλλα τόσα.
Δηλαδή η αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού, εδώ των πολιτών. Αυτή η παθογένεια που εκτόξευσε και το δημόσιο χρέος είναι μία προσφορά της ευρωζώνης. Καταναλώστε με δανεικά. Τώρα για να μην καταναλώνουμε,μειώνει μισθούς και συντάξεις. Δημιουργεί δηλαδή φτώχεια.

Ωραία πράγματα.
Μίλησα για προτεραιότητες. Δεν έχω οικονομικές γνώσεις για να απαντήσω όλα τα ερωτήματα. Αν όμως υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο είναι σαφώς προτιμότερο να αυξηθούν οι μισθοί για να σταθεί στα πόδια της μια ολόκληρη γενιά που αδυνατεί να κάνει οικογένεια, παρά οι συντάξεις αναδρομικά. Αν και νομίζω ότι μπορούν να προταθούν ακόμα καλύτερες λύσεις για επένδυση χρημάτων (έρευνα;) αν υποτεθεί ότι περισσεύουν λεφτά. Επειδή προσωπικά νομίζω ότι λόγω της επιδημίας θα λείψουν λεφτά, ζητώ την ορθολογικότερη δυνατή αξιοποίηση.

Βέβαια αν ισχύει αυτό που γράφουν οι φίλοι παραπάνω, ότι πρόκειται για υποχρέωση συμμόρφωσης με δικαστικές αποφάσεις που δεν μπορεί να τραβήξει άλλο, τζάμπα συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:57
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:48 Νεοδημοκράτες.
Ψηφίζουν τον Κούλη για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά, και πανηγυρίζουν όταν μοιράζει λεφτά δεξιά κι αριστερά.
Κάτι μου λέει οτι αν την βγάλει ον κάμερα κι αρχίσει να την παίζει, πάλι θα χειροκροτάνε. :lol:
Που το είδες το χειροκρότημα;

Εγώ άλλα βλέπω.

Ότι ΟΛΑ τα αντινουδουλικά βατραχάκια, κουφαίνονται, στραβώνονται και μουγκαίνονται όταν ο Βρούτσης ανακοινώνει αναδρομικά τον Ιούλιο για τις ...ευπαθείς ομάδες. :lol: :lol: :lol:
Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:11
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:04

Λάθη νοοτροπίας ιδιωτών.

Ωραία πράγματα.
Μίλησα για προτεραιότητες. Δεν έχω οικονομικές γνώσεις για να απαντήσω όλα τα ερωτήματα. Αν όμως υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο είναι σαφώς προτιμότερο να αυξηθούν οι μισθοί για να σταθεί στα πόδια της μια ολόκληρη γενιά που αδυνατεί να κάνει οικογένεια, παρά οι συντάξεις αναδρομικά. Αν και νομίζω ότι μπορούν να προταθούν ακόμα καλύτερες λύσεις για επένδυση χρημάτων (έρευνα;) αν υποτεθεί ότι περισσεύουν λεφτά. Επειδή προσωπικά νομίζω ότι λόγω της επιδημίας θα λείψουν λεφτά, ζητώ την ορθολογικότερη δυνατή αξιοποίηση.

Βέβαια αν ισχύει αυτό που γράφουν οι φίλοι παραπάνω, ότι πρόκειται για υποχρέωση συμμόρφωσης με δικαστικές αποφάσεις που δεν μπορεί να τραβήξει άλλο, τζάμπα συζητάμε.
Κι εγώ δεν έχω γνώσεις αλλά με τ απρωτογενή πλεονάσματα και την έλλειψηανταγωνιστικότητας λόγω του ισχυρού ευρώ και της νομοθεσίας της ευρωζώνης, πιστεύω ότι δεν έχει τύχη καμία γενιά από 'δω και πέρα.

Ο ρόλος της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, η εξορυκτική βιομηχανια όπως στις Σκουριές και επενδύσεις καζίνο όπως του Ελληνικού, όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι παθογένεια. Εμείς ως λαός είμαστε φύρα για αυτό το οικονομικό μοντέλο.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:57
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 14:48 Νεοδημοκράτες.
Ψηφίζουν τον Κούλη για να βάλει σε τάξη τα οικονομικά, και πανηγυρίζουν όταν μοιράζει λεφτά δεξιά κι αριστερά.
Κάτι μου λέει οτι αν την βγάλει ον κάμερα κι αρχίσει να την παίζει, πάλι θα χειροκροτάνε. :lol:
Που το είδες το χειροκρότημα;

Εγώ άλλα βλέπω.

Ότι ΟΛΑ τα αντινουδουλικά βατραχάκια, κουφαίνονται, στραβώνονται και μουγκαίνονται όταν ο Βρούτσης ανακοινώνει αναδρομικά τον Ιούλιο για τις ...ευπαθείς ομάδες. :lol: :lol: :lol:
Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
οπως προλαβε και ο τσιπρας περισυ με το μερισμα

τα κλεβουν απο τους επομενους για προεκλογικους σκοπους οπως ελεγαν τα νδουλικα :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:13 Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
Ωραία ερώτηση. Είτε έχεις ανάπτυξη, την φορολογείς κι έχεις λεφτά να δίνεις, είτε έχεις πλεόνασμα με τους φόρους και τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών κι έχεις περίσσευμα να δίνεις. Ο Μητσοτάκης έκανε το δεύτερο.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:19
Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:13 Πότε πρόλαβε σε 10 μήνες η νουδού και δημιούργησε τόσο πλούτο και δίνει τόσα λεφτά, βρε γάτα μου?
Ωραία ερώτηση. Είτε έχεις ανάπτυξη, την φορολογείς κι έχεις λεφτά να δίνεις, είτε έχεις πλεόνασμα με τους φόρους και τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών κι έχεις περίσσευμα να δίνεις. Ο Μητσοτάκης έκανε το δεύτερο.
Και τρίτο ενδεχόμενο τα δανεικά. Η γνωστή τακτική του "τα φορτώνω στους επόμενους".
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
κορόιδο

Kauldron έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:23
κορόιδο έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:19
Και τρίτο ενδεχόμενο τα δανεικά. Η γνωστή τακτική του "τα φορτώνω στους επόμενους".
Πέρα από τον δανεισμό με έντοκα γραμμάτια, πήρε δύο δισ από τις ''αγορές'' και δεν ξέρω τι γίνεται με το ''μαξιλάρι'' το οποίο είναι σε αυστηρό έλεγχο των Γερμανών.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Αίγαγρος έγραψε: 20 Απρ 2020, 15:02 Κατα τ'άλλα δεν αρέσει σε μερικούς να μπει ένα εθνικό όριο στις συντάξεις, γύρω στα 750 ευρώ. Χώρα γερόντων να ζητάει αναδρομικά και αυξήσεις σε συντάξεις, λολ.
Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Ειδικά τώρα πια.

Let them make the first mistake. We make the last move.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ST48410 έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:11 Βέβαια αν ισχύει αυτό που γράφουν οι φίλοι παραπάνω, ότι πρόκειται για υποχρέωση συμμόρφωσης με δικαστικές αποφάσεις που δεν μπορεί να τραβήξει άλλο, τζάμπα συζητάμε.
Ολα μπορούν να τραβήξουν άλλο αλλά πρέπει πρώτα να βγει απόφαση της κυβερνήσεως.Δηλαδή εάν δεν γίνει αυτό που προβλέπει ο νόμος που ψηφίσθηκε πριν τον κορωνοιό, αυτό θα θεωρείται ΠΕΡΙΚΟΠΉ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμμιά περικοπή.Κυκλοφορούν φήμες για περικοπές συντάξεων και μισθών από το καλοκαίρι και μετά αλλά είναι προς το παρόν μόνο φήμες.
Ο Σταικούρας λέει ότι έχει λεφτά και τον Ιούνιο για να μη γίνει καμμιά περικοπή.Λέει ακόμη ότι εάν αρθεί η καραντίνα τον άλλο μήνα η ύφεση είναι διαχειρίσιμη.
Την Πέμπτη συνέρχεται η ευρωπαική σύνοδος όπου ο Ιταλός πρωθυπουργός Κόντε απειλεί θεούς και δαίμονες εάν δεν πάρει κορωνοομόλογα και μάλιστα λέει "δεν ξεχνάμε τι ζητήθηκε από την Ελλάδα για να δανεισθεί στα μνημόνια " :lol: .Αυτά για το βάστα Σόιμπλε - ο Ιταλός τα λέει.
Δεν ξέρουμε πόσο θα πάει η καραντίνα,πόσο θα πάει η ύφεση,πόσο θα ανοίξει το πουγγί του Σόιμπλε κλπ.
Οταν τα ξέρουμε αυτά θα ανακοινωθούν και οι περικοπές.Εσείς που τότε θα φωνάζετε γιατί βιάζεστε τώρα;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ανοίγεις πολλά θέματα μαζί. Θα κάνω μια προσπάθεια.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Αυτό που λες για τις ελληνικές κυβερνήσεις, μπορείς απλά να το πεις με πιο απλό χαρακτηρισμό. Υπηρέτες των ξένων.
Δεν το δέχομαι γιατί εμείς (μπορεί όχι εσύ κι εγώ) τους ψηφίζουμε. Ας ήμασταν προσεκτικότεροι ή ας βάζαμε το κοινωνικό πάνω από το ατομικό συμφέρον, να είχαμε καλύτερους πολιτικούς
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δεχτούν να μην υπάρχει άλλο αεροδρόμιο στο νομό Αττικής. Να πουληθούν οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας. Το ασφαλιστικό θυμάσαι ότι το έπαιξε στην πόκα κάποια κυβέρνηση. Τα δανεικά τα έπαιρνε ενώ δεν χρειαζόντουσαν. Στην πραγματικότητα μιζαδόροι ωφελήθηκαν. προγράμματα για νέους αγρότες τύπου και λοιπές αηδίες όπου μέλη των κλαδικών ήταν χωμένοι μέσα και τσιμπούσαν εκατομμυριάκια ενώ καμία επένδυση δεν έγινε και τίποτα το αναπτυξιακό. Ποια νοοτροπία μου λες;. Σχέδιο ήταν τα δάνεια ακριβώς για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. λες να μη συμφέρει κάποιους να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση;
Επίσης δεν το δέχομαι. Εξηγώ για την νοοτροπία. Την εποχή που δίνονταν τα δανεικά αβέρτα δεν πήρα δραχμή ούτε Ευρώ. Έβλεπα τους άλλους να κυκλοφορούν με αμαξάρες και αγόρασα το πρώτο μου αυτοκίνητο (κουβάς με ρόδες) στα τριανταφεύγα όταν ήταν απολύτως απαραίτητο. Έκαναν οι άλλοι διακοπές 3-4 εβδομάδες και ταξιδάκια ΣΚ στο εξωτερικό και πάντα πήγαινα όπου και όσο μου επέτρεπε η τσέπη μου έχοντας φροντίσει να πληρώσω πρώτα όλες τις άλλες υποχρεώσεις. Όποτε είδα λεφτά από το κράτος σαν ιδιώτης ή εργαζόμενος, έγιναν αυτό που ακριβώς προβλέπεται.
Να δεχθώ ότι θα έπρεπε το κράτος να φροντίσει να μη δίνονται τόσο εύκολα δανεικά; Το δέχομαι. Γιατί υπάρχουν και άνθρωποι επιρρεπείς στη σπατάλη ή το τζόγο. Αυτό που δεν δέχομαι είναι ότι δεν υπάρχει ατομική ευθύνη.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Μεταξύ μας ρε. Πιστεύεις πραγματικά ότι η ΕΟΚ έγινε για κάτι καλό και δημιουργικό για τους λαούς;
Για μένα είναι ευλογία το ότι δεν έζησα το αιματοκύλισμα των ισχυρών της Ευρώπης. Πόσους πολέμους μπορεί να γλίτωσαν οι 2-3 τελευταίες γενιές στατιστικά με βάση την ιστορία των προηγούμενων αιώνων;
Προβλήματα σαφώς και υπάρχουν. Και όντας αδύναμοι υφιστάμεθα τις συνέπειες των παιχνιδιών εξουσίας των ισχυρών. Δεν έχω πειστεί ότι εκτός ΕΟΚ, ΕΕ θα ήταν λιγότερες.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Το ότι ο Μαρξισμός τα περιγράφει αυτά μια χαρά προφανώς δεν σου λέει κάτι. Ούτε την προπαγάνδα δεκαετιών υπολογίζεις. να υπακούς τυφλά και να γίνεται αξία στη ζωή σου το να εχθρεύεσαι τους αμφισβητίες αυτού του συστήματος. Βλέπεις σοβαρά καμιά αγάπη για την Ελλάδα

Και καμιά ανησυχία για το μέλλον της από όσους εδώ μέσα βρίζουν εμάς που είμαστε αντίθετοι στα καπιταλιστικά τερτίπια;
Ντρέπομαι, αλλά δεν έχω μελετήσει συστηματικά τον μαρξισμό και δεν μπορώ να ξέρω κατά πόσο οι εξηγήσεις που προσφέρει είναι σωστές ή όχι. Η αγάπη για την μοντέρνα τέχνη και η αδυναμία μου να μισώ κάποιους συλλογικά (ταξικό μίσος) με απομακρύνουν κάπως.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Και πάει στο διάλο, ας πούμε,ε δεν γουστάρεις ελεγχόμενη οικονομία γουστάρεις ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι κάτι υγιές αυτό που έγινε στην Ελλάδα; Η άρχουσα τάξη εδώ δεν είχα κανέναν κοινωνικό χαρακτήρα αλλά ληστρικό. πουθενά στη φύση δεν θα βρεις άτομα που να καταναλώνουν όλους τους πόρους δίχως να νοιάζονται για το αύριο. παντού παίζει κάποια ισορροπία, ανανέωση και διατήρηση. Εδώ η νοοτροπία που καλλιεργήθηκε είναι να τα φας όλα και να μη σε νοιάζει το αύριο. προσωπικά και τη μετανάστευση από τους Έλληνες ποτέ δεν την είδα με καλό μάτι.
Δεν μου αρέσει ο καπιταλισμός απλά με τον κομμουνισμό έχω ακόμα περισσότερα θέματα. Αν η ερώτηση είναι τι προτιμάς τις ανισότητες του καπιταλισμού όπου οι πολύ πλούσιοι ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις ή τον κομμουνισμό (έτσι όπως τον είδαμε να εφαρμόζεται) όπου οι προσκείμενοι στο κόμμα αποκτούν υπερβολικές εξουσίες, η απάντηση είναι ξεκάθαρα τίποτα από δύο.
Χαοτικός έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:10 Δες το νήμα και όλα τα νήματα. όσοι είναι αντίθετοι με αυτά που λέμε (περί οικονομίας και Ελλάδας, άσε τα κοινωνικά που μπορείς να έχεις ενστάσεις από διάφορες καθυστεριές της γενικότερης αριστεράς). Οι αντιαριστεροί δεν έχουν να προτείνουν κάτι και δεν κάνουν δημιουργικό διάλογο. Την κομπλεξιά τους μόνο να βγάλουν ενάντια στους αριστερούς έτσι για να νιώσουν ότι υπάρχουν.
Προσπαθώ να μην προσδιορίζομαι ως αντιαριστερός. Ασκώ κριτική κατά περίπτωση όσο μου κόβει. Στο συγκεκριμένο νήμα πρέπει να είναι φανερό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 20 Απρ 2020, 17:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ST48410

πατησιωτης έγραψε: 20 Απρ 2020, 17:32 Εσείς που τότε θα φωνάζετε γιατί βιάζεστε τώρα;
Δεν νομίζω ότι εννοείς εμένα. Απλά τελευταία καλλιεργείται ένα κλίμα ευφορίας και λεφτόδεντρων με τα διάφορα επιδόματα και η συγκεκριμένη είδηση ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ως προς τα άλλα που λες μάλλον συμφωνώ.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”