Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: 04 Απρ 2020, 20:06
Μπλου έχεις παρεξηγήσει και έχεις χάσει λίγο τη μπάλα
Επίτρεψε μου να σε συνεφέρω
Ο όρος χρησιμοποιείται εδώ αρκετά φιλικός στην Ορθοδοξία
Δε μιλάμε για γιόγκα
Αδερφικά,
Γενιά της Αμαρτίας
Ποιος όρος;
Για στείλε και θα σου πω
Ο Μυστικισμός.
Περίμενε να στείλω στο βαιμπερ σε ανώτερες πνευματικές αδερφές
Εγώ είμαι σκουπίδακι
Μισο
Περίμενε να στείλω στο βαιμπερ σε ανώτερες πνευματικές αδερφές
Εγώ είμαι σκουπίδακι
Μισο
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι και να απαντήσεις με ΘΑΡΡΟΣ επιτέλους
Γιατί είσαι τόσο ΆΒΟΥΛΗ και δεν εκφράζεις τη δική σου γνώμη;
Νομίζεις αυτό θέλει ο Χριστός; Όταν ο Χριστός ρώτησε ποιος νομίζετε ποιος είμαι ο Πέτρος απάντηση αστραπιαία «είσαι ο Θεός«
Δε ρώτησε κανέναν. Με δεκανίκια θα μπεις στη βασιλεία του Θεού.
Εντελώς φιλικά, πιο φιλικά δε γίνεται.
Οτιδήποτε δεν έχει σχέση με τον Χριστό
Από το να σου λέει για πλάκα το φλυτζάνι ένας φίλος κτλ
Να πας να εξομολογηθεις
Δίνεις δικαιώματα, γίνονται κουβάρι όλα και σε οδηγούν στη καταστροφή
Έχω δει πολλά στο μοναστήρι
Ευτυχώς ο Θεός συγχωρεί αρκεί να υπάρχει μετάνοια
Υπάρχει και ο χριστιανικός μυστικισμός, τύπισσα.
Αυτός είναι πειρασμικος που σου λέω
Αλλά να φοβάσαι το Θεό
Με ένα καλό πνευματικό και μη δίνοντας δικαιώματα κομπλέ
Τη δοκιμασία του Θεού να φοβάσαι....
Γενικά
Όσο για αυτό που λες
Ούτε μια τέλεια δεν αναιρεις από τη Καινή
Εάν αλλάξεις έστω κάτι που δε σ' αρέσει είσαι αιρετικός
Ή δεχεσε τη Καινή όπως είναι ή όχι
Όπως τοσα παραδείγματα Αγίων Άγιος Παΐσιος Πορφύριος κτλ
Οοολοι οι Άγιοι τη δεχοταν
Τύπισσα, όπως σε μια εταιρεία, ένας εργάτης δεν χρειάζεται να ξέρει όλο το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και όλους τους τομείς της, αλλά κυρίως την δουλειά του και 5 βασικά από τα λοιπά, έτσι και σε μια θρησκεία, στην προκειμένη περίπτωση στην Ορθοδοξία, δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο απλός πιστός τις ανώτερες έννοιες και τις πρακτικές όλων των κοινοτήτων της.
Kανέναν θαυμασμό δεν αισθάνομαι για την επιστήμη και πολύ περισσότερο για τους επιστήμονες, είμαι φυσικός, μου αρέσει να ασχολούμαι με την φυσική και παρεμφερείς επιστήμες.
Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα που για μένα δεν είναι ψυχολογικό, ψυχιατρικό ή και θεολογικό ακόμη, δεν έχω καταληφθεί από δαιμόνια, είναι καθαρά υλικό και κακή χρήση τεχνολογικών ανακαλύψεων στην ιατρική. Παράνομο πειραματόζωο δηλαδή. Ότι και να μου πει κανείς από εκεί και μετά δεν με πείθει. Είναι αστείο επομένως να θαυμάζω την επιστήμη και τους επιστήμονες. Αλλά δεν θέλω να με πιάνει και η θρησκεία κότσο. Γι΄αυτό ίσως εξαίρω την λογική σκέψη καμιά φορά.
Έλεος δηλαδή δεν πέφτω τόσο χαμηλά να θαυμάζω πιθήκους που κάνουν ότι διαστροφή υπάρχει, πολλοί τουλάχιστον από αυτούς, γιατί και εγώ την διαστροφή τους υφίσταμαι.
Η Φυσική επιστήμη δεν είναι;
Τέλος πάντων, ασχέτως μ' αυτό... βλέπουμε ηλίθιους να μαίνονται κατά του ευλογημένου Ιωσήφ Στάλιν, διότι εξάρθρωσε (ο παλιάνθρωπος!) το μασονικό κύκλωμα των εν Ρωσία ασύδοτων τσαρλατάνων, που η οίηση και το θράσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που εκτός από τον ανυπεράσπιστο και αφελή ομόπιστο μ' εμάς ρώσικο λαό, άρχισαν να δηλητηριάζουν και να ξεκάνουν και επαγγελματίες επαναστάτες, μέλη του κόμματος. Σφαίρα στο σβέρκο των δηλητηριαστών του λαού [του Θεού] διέταξε τότε ο αοίδιμος. Είθε η αγία του μνήμη να είναι αιώνια.
Feindflug έγραψε: 04 Απρ 2020, 19:58
Υπάρχει και ο χριστιανικός μυστικισμός, τύπισσα.
Αυτός είναι πειρασμικος που σου λέω
Αλλά να φοβάσαι το Θεό
Με ένα καλό πνευματικό και μη δίνοντας δικαιώματα κομπλέ
Τη δοκιμασία του Θεού να φοβάσαι....
Γενικά
Όσο για αυτό που λες
Ούτε μια τέλεια δεν αναιρεις από τη Καινή
Εάν αλλάξεις έστω κάτι που δε σ' αρέσει είσαι αιρετικός
Ή δεχεσε τη Καινή όπως είναι ή όχι
Όπως τοσα παραδείγματα Αγίων Άγιος Παΐσιος Πορφύριος κτλ
Οοολοι οι Άγιοι τη δεχοταν
Τύπισσα, όπως σε μια εταιρεία, ένας εργάτης δεν χρειάζεται να ξέρει όλο το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και όλους τους τομείς της, αλλά κυρίως την δουλειά του και 5 βασικά από τα λοιπά, έτσι και σε μια θρησκεία, στην προκειμένη περίπτωση στην Ορθοδοξία, δεν χρειάζεται να γνωρίζει ο απλός πιστός τις ανώτερες έννοιες και τις πρακτικές όλων των κοινοτήτων της.
Από τη πτώση κι έπειτα, ο άνθρωπος έχασε το κατά χάρη Θέωση
Με την ενσάρκωση του Θεού, και την Ανάσταση Του τη ξανακέρδισε αυτή την ευκαιρία
Να γίνει Άγιος
Όπως κι εσύ μπορείς κι έχεις δικαίωμα να μάθεις μέσα στην εν-ορια το πώς
Βluerose, σε αυτά που διαβάζω εγώ λένε ότι δεν χρησιμοποιούν χριστιανούς για παράνομα πειράματα, ίσως έχουν κάνει συμφωνία με τις εκκλησίες, αλλά ο Σατανάς ψεύδεται, δεν ψεύδεται πάντα; Στην Ρωσία με την έλευση του κομμουνισμού ήταν από τους πρώτους που εκκαθάρισαν. Σε μια παγκόσμια δικτατορία δεν νομίζω να αφήσουν τους χριστιανούς ανέγγιχτους.
Οπότε όπως φαίνεται σε εμένα εμπαίζουν και τους χριστιανούς για τους σκοπούς τους λες και κατέχουν την απόλυτη δύναμη.
Antares έγραψε: 04 Απρ 2020, 20:22
Βluerose, σε αυτά που διαβάζω εγώ λένε ότι δεν χρησιμοποιούν χριστιανούς για παράνομα πειράματα, ίσως έχουν κάνει συμφωνία με τις εκκλησίες, αλλά ο Σατανάς ψεύδεται, δεν ψεύδεται πάντα; Στην Ρωσία με την έλευση του κομμουνισμού ήταν από τους πρώτους που εκκαθάρισαν. Σε μια παγκόσμια δικτατορία δεν νομίζω να αφήσουν τους χριστιανούς ανέγγιχτους.
Οπότε όπως φαίνεται σε εμένα εμπαίζουν και τους χριστιανούς για τους σκοπούς τους λες και κατέχουν την απόλυτη δύναμη.
Δε ξέρω πουλάκι μου
Αυτά είναι για ανώτερους στη πνευματική ζωή και σπουδαγμενους από πάνω που ξέρουν ιστορια
Για να απαντήσω στο τυπά φλάινφλουνγκ, διάβασε το αρχικό ποστ
Χρησιμοποιώ τον μυστικισμό ως όρο-φάσμα που καλύπτει και τον θρησκευτικό μυστικισμό και τον (εναλλακτικό;) ιστορικισμό και την φιλοσοφία ως απόκρυφη γνώση
Βέβαια εγώ ρίχνω το βάρος στον ιστορικισμό πιο πολύ
Ελπίζω να σε κάλυψα
Το πρόβλημα της μπλου είναι η έλλειψη βούλησης, η αβουλία. Θέλει δουλειά.
A0ANACIVC έγραψε: 04 Απρ 2020, 20:20
Η Φυσική επιστήμη δεν είναι;
Τέλος πάντων, ασχέτως μ' αυτό... βλέπουμε ηλίθιους να μαίνονται κατά του ευλογημένου Ιωσήφ Στάλιν, διότι εξάρθρωσε (ο παλιάνθρωπος!) το μασονικό κύκλωμα των εν Ρωσία ασύδοτων τσαρλατάνων, που η οίηση και το θράσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που εκτός από τον ανυπεράσπιστο και αφελή ομόπιστο μ' εμάς ρώσικο λαό, άρχισαν να δηλητηριάζουν και να ξεκάνουν και επαγγελματίες επαναστάτες, μέλη του κόμματος. Σφαίρα στο σβέρκο των δηλητηριαστών του λαού [του Θεού] διέταξε τότε ο αοίδιμος. Είθε η αγία του μνήμη να είναι αιώνια.
Χωρίς την φυσική δεν θα υπήρχαν αυτές οι τεχνολογικές ανακαλύψεις για τον έλεγχο των ανθρώπων.
Την Μασονία την απεχθάνομαι, όχι να την θαυμάζω κιόλας. Μου συμβαίνει συχνά να μου αποδίδουν τάσεις που δεν έχω, γι' αυτό θύμωσα με τα λόγια σου, ότι θαυμάζω τους επιστήμονες. Την μια θαυμάζω τους άνδρες που έχουν εξουσία, την άλλη τους επιστήμονες, την άλλη τις γυναίκες που έχουν παιδιά και καριέρα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ίσως στα πλαίσια του πειράματος. Στην δουλειά, στις κοινωνικές σχέσεις όλα αυτά, ακόμη και στην στενή οικογένεια.
Γιατί να θαυμάζει κανείς πιθήκους ενώ μπορεί να θαυμάζει και να μετέχει σε κάτι ανώτερο;
Όχι που θα τη ξαναπατήσω και θα κάνω εκτός θελήματος Θεού πράγματα
Θέλημα Θεού αυτό που θέλει ο Θεός πως να λειτουργούμε σε κάποια φάση
Όπως κι Εκείνος δια μέσου της κοινωνίας ήρθε και μας δίδαξε κι όχι ως απρόσιτος βασιλιάς με άρματα και βασιλεια
Κι είναι ο Μόνος που έχει Βασίλειο....ακόλουθους χωρίς Βασίλειο γήινο
Αυτό δε σημαίνει αβουλία το να προσπαθείς να είσαι εν Χριστώ
Το να πάρω αποφάσεις ναι,θα ζητήσω από πνευματικο που με ξέρει για αυτό να πάτε να βρείτε. Υπό τη προϋπόθεση να κόβετε το θέλημα σας. Για καλό ειναι
bluerose έγραψε: 04 Απρ 2020, 20:18
Περίμενε, εστειλα
Δε θα τα βρω από το γκουκλε
Η πνευματική ζωή θέλει οδηγό και πάει σκάλα σκάλα κι όχι απότομα μπουκωνει ο αλλος
Άμα ξες λίγα και σίγουρα τα λες
Άμα δε ξες δε τα λες
Ο ησυχασμός π.χ. είναι ορθόδοξος μυστικισμός, η Φιλοκαλία, η Κλίμακα του αγίου Ιωάννη του Σιναΐτη, τα ασκητικά κείμενα του αββά Ισαάκ, τα διάφορα Γεροντικά κοκ. είναι συλλογές ορθόδοξων μυστικιστικών κειμένων.
Όχι που θα τη ξαναπατήσω και θα κάνω εκτός θελήματος Θεού πράγματα
Θέλημα Θεού αυτό που θέλει ο Θεός πως να λειτουργούμε σε κάποια φάση
Όπως κι Εκείνος δια μέσου της κοινωνίας ήρθε και μας δίδαξε κι όχι ως απρόσιτος βασιλιάς με άρματα και βασιλεια
Κι είναι ο Μόνος που έχει Βασίλειο....ακόλουθους χωρίς Βασίλειο γήινο
Αυτό δε σημαίνει αβουλία το να προσπαθείς να είσαι εν Χριστώ
Το να πάρω αποφάσεις ναι,θα ζητήσω από πνευματικο που με ξέρει για αυτό να πάτε να βρείτε. Υπό τη προϋπόθεση να κόβετε το θέλημα σας. Για καλό ειναι
Θες να σου φέρω κι άλλα παραδείγματα από τη Γραφή για το τι κάνει η αβουλία; Πρόσεξε γιατί όσο ανεβαίνεις το μονοπάτι στενεύει, πάρε αποφάσεις δεν θα σου σηκώσει κανεις τον σταυρό