Keyser Soze έγραψε: 30 Σεπ 2022, 11:53
Στην Αθήνα το λένε σουβλάκι γιατί η πρώτη πιτα με κρέας ήταν πίτα με σουβλάκι (καλαμάκι που λένε οι Αθηναίοι).
Όλα τα παλιά σουβλατζίδικα στο κεντρο μόνο πίτα με σουβλάκι πουλάνε ακόμα και τωρα ;) Σαν Πελοποννήσιος τα λέω αλλιώς.
Πήγα στο Ελληνικόν εδώ Σαλόνικα ... Καλό ήταν . Έχω βρει καμία 20ρια ακόμα ...
Θα πάω στο Σωγαμπρο στον Ταξιάρχη(Χαλκιδική) μάλλον αργοτερα...
Αν πας Ταξιάρχη σταμάτα πριν στον Πρόδρομο και φάε σουβλάκια και μπιφτέκι απο τον Σάκη αλλά και οι άλλοι είναι καλοί. Σούπερ.Ναι στην Αθήνα οι Αρμένιοι που έβγαλαν την πίτα είχαν στην αρχή μόνο σουβλάκι γιαυτό το είπαν σουβλάκι όλο το σύστημα. Μετά που βγήκε ο γύρος απο κομμάτια (νομίζω πάλι αυτοί τον εφηύραν ) το είπαν και αυτό σουβλάκι.
Όλα τα παλιά σουβλατζίδικα στο κεντρο μόνο πίτα με σουβλάκι πουλάνε ακόμα και τωρα ;)
οχι, αλλά οτι και να πουλάνε σουβλάκι το λένε. Δεν ήταν Έλληνες έτσι κι αλλιώς για να καταλαβαίνουν τι σημαίνει.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Βρε δεν με παρατάτε λέω εγώ εσείς οι Θεσσαλονικείς με τα περίεργα σας. Ο κόσμος όταν λέει δεν σερβίρει εννοεί στα τραπέζια. Όταν λέει το παίρνεις μόνος σου εννοεί σελφ σέρβις.
Σουβλάκια σελφ σέρβις;
Ξερεις το σελφ σέρβις δεν είναι μπαίνω μέσα και το φτιάχνω. Μου το φτιάχνουν πάω στον πάγκο το παίρνω κάθομαι σε ένα τραπέζι και το τρώω. Έτσι ξέρω εγώ το σελφ σέρβις.
Στα σουβλατζίδικα έτσι κι αλλιώς παραγγέλνεις και στο φέρνει στον πάγκο. Δηλαδή όλα είναι σελφ σέρβις; Οπότε οταν ο Σιντ είπε οτι δεν σερβίρει αυτό θα μπορούσε να εννοεί; Οκ μπορεί να είναι και έτσι.
Azzurra Carnelos
Στην Αθήνα το λένε σουβλάκι γιατί η πρώτη πιτα με κρέας ήταν πίτα με σουβλάκι (καλαμάκι που λένε οι Αθηναίοι).
Όλα τα παλιά σουβλατζίδικα στο κεντρο μόνο πίτα με σουβλάκι πουλάνε ακόμα και τωρα ;) Σαν Πελοποννήσιος τα λέω αλλιώς.
Αν πας Ταξιάρχη σταμάτα πριν στον Πρόδρομο και φάε σουβλάκια και μπιφτέκι απο τον Σάκη αλλά και οι άλλοι είναι καλοί. Σούπερ.Ναι στην Αθήνα οι Αρμένιοι που έβγαλαν την πίτα είχαν στην αρχή μόνο σουβλάκι γιαυτό το είπαν σουβλάκι όλο το σύστημα. Μετά που βγήκε ο γύρος απο κομμάτια (νομίζω πάλι αυτοί τον εφηύραν ) το είπαν και αυτό σουβλάκι.
Όλα τα παλιά σουβλατζίδικα στο κεντρο μόνο πίτα με σουβλάκι πουλάνε ακόμα και τωρα ;)
οχι, αλλά οτι και να πουλάνε σουβλάκι το λένε. Δεν ήταν Έλληνες έτσι κι αλλιώς για να καταλαβαίνουν τι σημαίνει.
Ο.χ ο Κώστας από το 1950 μόνο πίτα με σουβλάκι, και σουβλάκι σκέτο πουλάει :
Δεν τα ήξερα αυτά με τους Αρμένιους ...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Keyser Soze την 30 Σεπ 2022, 13:06, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Εκτός από τον Sid
Δώσε διεύθυνση του Sid να δοκιμασω
Δεν σερβιρω ΣΚ, δεν σερβιρω πριν τις 8 το βραδυ και μετα τις 12 το βραδυ, δεν σερβιρω σε αργιες, εθνικες επετειους, Χριστουγεννα, Πασχα, Αυγουστο, δεν κανω ντελιβερυ
Όταν λες δεν σερβίρεις; εννοείς είσαι κλειστός ή δεν σερβίρεις μόνο;
Οτι ειμαι κλειστος
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Ο.χ ο Κώστας από το 1950 μόνο πίτα με σουβλάκι πουλάει :
Δεν τα ήξερα αυτά με τους Αρμένιους ...
Epson ήταν από το 1950 η Α4;
δεν έχεις ακούσει σε ελληνική ταινία του 70 «είσαι σαν ξυλάκι απο σουβλάκι»;
Οτι σε ολη την Ελλάδα δεν καταλαβαίνουν τους Αθηναίους δεν σε προβλημάτισε;
Οτι σουβλάκι σημαίνει μικρό σουβλί πάλι δεν σε έβαλε σε σκέψεις;
Το θέμα σου ποιο ακριβώς είναι αφού δεν σε νοιάζει;
Azzurra Carnelos
Εδώ βλέπουμε ένα μαγαζί που σέρβιρε σουβλάκια (καλαμάκια) + πίτα. Το σουβλάκι σαν όνομα μάλλον επεκτάθηκε σε ολόκληρο το πακέτο (την πίτα), είτε έχει μέσα σουβλάκι/καλαμάκι, είτε γύρο, είτε κεμπαπ.
Πάντως τα καλύτερα κεμπαπ βρίσκονται ξεκάθαρα στον Πειραιά και τα προάστια του.
Keyser Soze έγραψε: 30 Σεπ 2022, 13:15
Δεν καταλαβαίνω τι πας να κάνεις με την επίθεση από το πουθενά ... αλλά δεν είμαι Αθηναίος.
Έλεος με σας !!!
το επιχειρημά σου με την τυπωμένη Α4 κάτι μου έβγαλε
ούτε εγώ είμαι Θεσσαλονικιός απλά μένω εδώ
αν και η πατρίδα ίσως ειναι εκεί που μένεις τελικά
Azzurra Carnelos
Ξερεις το σελφ σέρβις δεν είναι μπαίνω μέσα και το φτιάχνω. Μου το φτιάχνουν πάω στον πάγκο το παίρνω κάθομαι σε ένα τραπέζι και το τρώω. Έτσι ξέρω εγώ το σελφ σέρβις.
Στα σουβλατζίδικα έτσι κι αλλιώς παραγγέλνεις και στο φέρνει στον πάγκο. Δηλαδή όλα είναι σελφ σέρβις; Οπότε οταν ο Σιντ είπε οτι δεν σερβίρει αυτό θα μπορούσε να εννοεί; Οκ μπορεί να είναι και έτσι.
Όχι στα φέρνουν και στο τραπέζι. Αυτο σημαίνει και σερβίρω. Κάθεται ο πελάτης και τσουπ έρχεται ο σερβιτόρος. Σελφ σέρβις είναι όταν πας και το παίρνεις στον πάγκο και κάθεσαι σε τραπέζι και take away όταν πας παραγγέλνεις το παίρνεις, φεύγεις. Το εξήγησε ο Σιντ τι εννοεί. Είναι κλειστός.
Όχι στα φέρνουν και στο τραπέζι. Αυτο σημαίνει και σερβίρω. Κάθεται ο πελάτης και τσουπ έρχεται ο σερβιτόρος. Σελφ σέρβις είναι όταν πας και το παίρνεις στον πάγκο και κάθεσαι σε τραπέζι και take away όταν πας παραγγέλνεις το παίρνεις, φεύγεις. Το εξήγησε ο Σιντ τι εννοεί. Είναι κλειστός.
Δε με νοιάζει ο Σιντ με νοιάζεις εσύ.
Azzurra Carnelos
Σέλευκας έγραψε: 30 Σεπ 2022, 22:31
Δε με νοιάζει ο Σιντ με νοιάζεις εσύ.
Εγώ δεν ξέρω από Θεσσαλονίκη. Εκεί πάνω είστε άλλος κόσμος.
Σιγά, άλλος κόσμος είναι η κάθε συνοικία της Αθήνας. Μη τρελέ.
Azzurra Carnelos