Ανδρέας έγραψε: 06 Μαρ 2020, 19:18
Λοιπόν φίλοι και φίλες, ανέβασα μόνο ένα ποστ για τη Σφέλα (λόγω εντοπιότητας), αλλά θέλω να σας πω κάτι, για το ίσως καυτερότερο τυρί της Ευρώπης και το πλέον "παράξενο"!
Πρόκειται για το λαδοτύρι Ζακύνθου!
Ωριμάζει μέσα σε "λάσπη" ελαιόλαδου...βρείτε το, δοκιμάστε το...θα με θυμηθείτε!
.
Νομίζω οποιδήποτε τυρί αν τό βάλεις μέσα σέ λάδι θά ωριμάζει.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Ανδρέας έγραψε: 06 Μαρ 2020, 19:18
Λοιπόν φίλοι και φίλες, ανέβασα μόνο ένα ποστ για τη Σφέλα (λόγω εντοπιότητας), αλλά θέλω να σας πω κάτι, για το ίσως καυτερότερο τυρί της Ευρώπης και το πλέον "παράξενο"!
Πρόκειται για το λαδοτύρι Ζακύνθου!
Ωριμάζει μέσα σε "λάσπη" ελαιόλαδου...βρείτε το, δοκιμάστε το...θα με θυμηθείτε!
.
Νομίζω οποιδήποτε τυρί αν τό βάλεις μέσα σέ λάδι θά ωριμάζει.....
.
Όχι, δεν είναι λάδι..αυτό είναι για συντήρηση βασικά...μιλάμε για λάσπη ελαιολάδου!
Ανδρέας έγραψε: 06 Μαρ 2020, 19:18
Λοιπόν φίλοι και φίλες, ανέβασα μόνο ένα ποστ για τη Σφέλα (λόγω εντοπιότητας), αλλά θέλω να σας πω κάτι, για το ίσως καυτερότερο τυρί της Ευρώπης και το πλέον "παράξενο"!
Πρόκειται για το λαδοτύρι Ζακύνθου!
Ωριμάζει μέσα σε "λάσπη" ελαιόλαδου...βρείτε το, δοκιμάστε το...θα με θυμηθείτε!
.
Νομίζω οποιδήποτε τυρί αν τό βάλεις μέσα σέ λάδι θά ωριμάζει.....
.
Όχι, δεν είναι λάδι..αυτό είναι για συντήρηση βασικά...μιλάμε για λάσπη ελαιολάδου!
.
Μή πετάς λάσπη ρέ.....
Τί ζημαίνει δηλαδή λάσπη ελαιολάδου.....γιά ξήγα......
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Πως να στο εξηγήσω τώρα;
Είναι σαν τη μούργα του μούστου.
Είναι παχύρευστο λάδι (παλιό) με υπολείμματα παλιού τυριού, το οποίο δεν πετάγεται (ποτέ) και λειτουργεί διαφορετικά στο τυρί από ότι το σκέτο λάδι!
Πρέπει να δεις πως είναι για να το καταλάβεις...δεν βρίσκω και βίντεο στο γιουτιούμππ...
Αίγαγρος έγραψε: 06 Μαρ 2020, 18:27
την έχω καταβρεί με ναξιώτικα τον τελευταίο καιρό (κεφαλοτύρι, αρσενικό).
Από τη Νάξο είχα πάρει ολόκληρο κεφάλι, όταν πήγα. Ευλογημένο νησί, με καλό κρασί και τυρί. Επίσης, σε μια ταβέρνα που ρακομελιστές τραγουδούσαν Να Μ΄Αγαπάς με κιθάρα, κατέφθασε μπάρμπας με φανελάκι με ράντες και απείλησε με μήνυση επειδή ήταν μεσάνυχτα και ήθελε να κοιμηθεί.
μία μικρογραφία της Κρήτης είναι αυτό το νησί (έχει και πολλούς απογόνους Κρητικών).
Πως να στο εξηγήσω τώρα;
Είναι σαν τη μούργα του μούστου.
Είναι παχύρευστο λάδι (παλιό) με υπολείμματα παλιού τυριού, το οποίο δεν πετάγεται (ποτέ) και λειτουργεί διαφορετικά στο τυρί από ότι το σκέτο λάδι!
Πρέπει να δεις πως είναι για να το καταλάβεις...δεν βρίσκω και βίντεο στο γιουτιούμππ...
Reggiano Ο βασιλιάς
Μετσοβελα για εμένα το καλύτερο ελ τυρί
Προβολονε
Μοτσαρελα βουβαλισια
Γραβιέρα Κρήτης Μοχλακη
Τε ντε μουαν πήρα την προηγούμενη εβδομάδα από το αεροδρόμιο μια μ'άρεσε
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
taliban έγραψε: 06 Μαρ 2020, 18:03
Από τυρί για το σπίτι φτιάχνω μόνος μου με κατσικίσιο ή πρόβειο. Προτιμώ κατσικίσιο .
Από τα υπόλοιπα για μακαρόνια που φτιάχνω στο φούρνου με τυριά γραβιέρα και μοτσαρέλα τριμμένα.
Και το χαλούμι καλό είναι (τηγανητό).
.
Γιά ποιό λόγο προτιμάς το κατσικίσιο....
Γευστικό ή "υγείας" ;;;
Γιατί είναι πιό "ουδέτερο" / "αχρωμο" γευστικά καί σκληρότερο....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
taliban έγραψε: 06 Μαρ 2020, 18:03
Από τυρί για το σπίτι φτιάχνω μόνος μου με κατσικίσιο ή πρόβειο. Προτιμώ κατσικίσιο .
Από τα υπόλοιπα για μακαρόνια που φτιάχνω στο φούρνου με τυριά γραβιέρα και μοτσαρέλα τριμμένα.
Και το χαλούμι καλό είναι (τηγανητό).
.
Γιά ποιό λόγο προτιμάς το κατσικίσιο....
Γευστικό ή "υγείας" ;;;
Γιατί είναι πιό "ουδέτερο" / "αχρωμο" γευστικά καί σκληρότερο....