!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η ευαισθησία των ευαίσθητων.

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Η ευαισθησία των ευαίσθητων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cavaliere έγραψε: 04 Φεβ 2020, 14:31 TA NEA.
40% είναι μεν μειοψηφία, αλλά. Αλλά. 4 στους δέκα πιθανότατα Μακεδόνες θεωρούν από θετική ως αδιάφορη την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί. Φυσικά, καταλαβαίνω, αν το σπίτι που κατοικείς προέρχεται από πλιάτσικο σε εβραϊκή οικογένεια, μάλλον κερδισμένος είσαι, οπότε, θετική. Κατά τα άλλα, συνεχίζουν να διαδηλώνουν για τη Μακεδονία άνθρωποι που ήρθαν από τη Μαύρη Θάλασσα τον περασμένο μόλις αιώνα.
Αυτό που γράφεις είναι αισχρό και θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις. Παίρνεις ένα στατιστικό, που παρουσιάζεται όπως να 'ναι, από μια κακή έρευνα και του προσδίδεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βγάζεις από το κεφάλι σου για να βγάλεις στο τέλος χολή. Τι σε κάνει καλύτερο από όσους πιστεύουν (όσοι είναι αυτοί) ότι καλώς εξοντώθηκαν άνθρωποι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cavaliere έγραψε: 04 Φεβ 2020, 14:53 ο κύριος πληθυσμός, κυρίως πρόσφυγες Χριστιανοί, πλιατσικολόγησαν και συνεργάστηκαν με τους ναζί.
Και αυτό είναι μαλακία χωρίς κανένα έρεισμα. Είναι ντροπή να γράφεις τέτοιες πίπες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Φεβ 2020, 22:56 Για τον πεοντα έρευνα. Τηλεφωνική, ραντομ, με τον καθε ό,τι να ναι να απανταει όπως να ναι, τι συμπεράσματα να βγάλεις;

Το ολοκαύτωμα είναι κάπως αστείο κ μακρινό για την ελληνική κοινωνία. Περισσότερο θα ακούσεις κρυα ανέκδοτα για σαπουνια, παρα οτιδήποτε αλλο. Στην Ελλαδα υπάρχει αντισημιτισμός, αλλα ειναι πολυ διαφορετικός απο τον αντισημιτισμό της δύσης. Στην Ελλαδα δεν υπάρχει ο αντισημιτισμός που υπάρχει εξω. Απλα δε γνωρίζουμε για το ολοκαύτωμα, σχεδόν απουσιάζει απο τη σχολική ύλη εξάλλου. Κ ιστορικα η Ελλάδα ασχολείται περισσότερο με την ελληνική ιστορία, κ ειδικα σε σχέση με την ανατολή, παρα με ζητήματα που αφορούν περισσότερο τη δυτική ιστορία. Το να ρωτας τους μεγαλυτερους για το ολοκαύτωμα, ειναι γι αυτούς εξισου αδιαφορο με τη γενοκτονία στη Ρουάντα, ενω οι νεοτεροι, που ενδεχομένως κατι εχει παρει το αυτι τους λογω της παγκοσμιοποίησης, το θεωρούν κατι αρχαίο. Γι αυτο και το 25% των ερωτηθέντων λεει οτι πρεπει να το αφήσουμε πίσω
Ακριβώς έτσι.

Και για να τελειώνουμε μ' αυτήν την μαλακία, θέλω Cavaliere να μου παραθέσεις τον αριθμό εμπρησμών, απειλών, σωματικών επιθέσεων και δολοφονιών Εβραίων μετά το 1945 στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το ΗΒ, η Γαλλία και η Γερμανία, για να δούμε ποιος είναι ο αντισημίτης.

Φτάνει πια με αυτήν την γελοία καραμέλα. Και δεν υπάρχει απολύτως καμμία δικαιολογία γιατί αυτήν την συζήτηση την έχουμε ξανακάνει και έχω φέρει ένα κάρο στατιστικά, που δείχνουν ότι η Ελλάδα -όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Εβραίοι άλλωστε- είναι η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης για Εβραίους. Ουδέποτε συνέβη το παραμικρό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2020, 10:03
40% είναι μεν μειοψηφία, αλλά. Αλλά. 4 στους δέκα πιθανότατα Μακεδόνες θεωρούν από θετική ως αδιάφορη την εξόντωση των Εβραίων από τους ναζί. Φυσικά, καταλαβαίνω, αν το σπίτι που κατοικείς προέρχεται από πλιάτσικο σε εβραϊκή οικογένεια, μάλλον κερδισμένος είσαι, οπότε, θετική. Κατά τα άλλα, συνεχίζουν να διαδηλώνουν για τη Μακεδονία άνθρωποι που ήρθαν από τη Μαύρη Θάλασσα τον περασμένο μόλις αιώνα.
Αυτό που γράφεις είναι αισχρό και θα σε παρακαλούσα να ανακαλέσεις. Παίρνεις ένα στατιστικό, που παρουσιάζεται όπως να 'ναι, από μια κακή έρευνα και του προσδίδεις συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βγάζεις από το κεφάλι σου για να βγάλεις στο τέλος χολή. Τι σε κάνει καλύτερο από όσους πιστεύουν (όσοι είναι αυτοί) ότι καλώς εξοντώθηκαν άνθρωποι;
Μπορείς να το δεις και από την κωμική του πλευρά. Ως το κήρυγμα ενός δάσκαλου που χρησιμοποιεί την εξόντωση των Εβραίων ως μέσο για να την πει στους απολίτιστους που ήρθαν από τη Μαύρη Θάλασσα τον περασμένο μόλις αιώνα. Αλλά όσοι από το τιμημένο την έκαναν για τις περιοχές ανατολικά της Μαύρης Θάλασσας μετά τη λήξη του εμφύλιου, προφανέστατα πήγαν για μεταπτυχιακά ανθρωπιστικών επιστημών στην πατρίδα της καρδιάς τους.

Τι δεν καταλαβαίνεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

hellegennes έγραψε: 05 Φεβ 2020, 10:12
EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Φεβ 2020, 22:56Για τον πεοντα έρευνα. Τηλεφωνική, ραντομ, με τον καθε ό,τι να ναι να απανταει όπως να ναι, τι συμπεράσματα να βγάλεις;

Το ολοκαύτωμα είναι κάπως αστείο κ μακρινό για την ελληνική κοινωνία. Περισσότερο θα ακούσεις κρυα ανέκδοτα για σαπουνια, παρα οτιδήποτε αλλο. Στην Ελλαδα υπάρχει αντισημιτισμός, αλλα ειναι πολυ διαφορετικός απο τον αντισημιτισμό της δύσης. Στην Ελλαδα δεν υπάρχει ο αντισημιτισμός που υπάρχει εξω. Απλα δε γνωρίζουμε για το ολοκαύτωμα, σχεδόν απουσιάζει απο τη σχολική ύλη εξάλλου. Κ ιστορικα η Ελλάδα ασχολείται περισσότερο με την ελληνική ιστορία, κ ειδικα σε σχέση με την ανατολή, παρα με ζητήματα που αφορούν περισσότερο τη δυτική ιστορία. Το να ρωτας τους μεγαλυτερους για το ολοκαύτωμα, ειναι γι αυτούς εξισου αδιαφορο με τη γενοκτονία στη Ρουάντα, ενω οι νεοτεροι, που ενδεχομένως κατι εχει παρει το αυτι τους λογω της παγκοσμιοποίησης, το θεωρούν κατι αρχαίο. Γι αυτο και το 25% των ερωτηθέντων λεει οτι πρεπει να το αφήσουμε πίσω
Ακριβώς έτσι.

Και για να τελειώνουμε μ' αυτήν την μαλακία, θέλω Cavaliere να μου παραθέσεις τον αριθμό εμπρησμών, απειλών, σωματικών επιθέσεων και δολοφονιών Εβραίων μετά το 1945 στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως το ΗΒ, η Γαλλία και η Γερμανία, για να δούμε ποιος είναι ο αντισημίτης.

Φτάνει πια με αυτήν την γελοία καραμέλα. Και δεν υπάρχει απολύτως καμμία δικαιολογία γιατί αυτήν την συζήτηση την έχουμε ξανακάνει και έχω φέρει ένα κάρο στατιστικά, που δείχνουν ότι η Ελλάδα -όπως παραδέχονται και οι ίδιοι οι Εβραίοι άλλωστε- είναι η πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης για Εβραίους. Ουδέποτε συνέβη το παραμικρό.
Περιμένετε κάτι καλύτερο από αυτόν που έγραψε αυτό;
Cavaliere έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 16:17 ... και βρίσκω τη χώρα σας Τουρκμενιστάν.
Κάνει μπαμ πως ο άνθρωπος έχει χοντρό πρόβλημα!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

H αρχικη ερευνα υπαρχει μονο σε ενα "ενημερωτικο" σαιτ.

Μου θυμιζει τις μαλακιες που ελεγε ο ΟΡ οτι οι Θεσ/νικεις καρφωναν στους ναζι
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

Μη με ξυπνάτε, φαντασίωση ζω.
:hebit:
Ordem e Progresso.
Kiki mat
Phorum.gr user: Dela

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kiki mat »

Cavaliere έγραψε: 05 Φεβ 2020, 15:38 Μη με ξυπνάτε, φαντασίωση ζω.
:hebit:
Bαλε μας λίγο στο μουντ.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

βγάλε τον αετό από το άβαταρ και βάλε μια του πραιντ ή του afd που ψηφίζεις και μετά γράψε μας πόσους Εβραίους έσωσες εσύ προσωπικά
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Φεβ 2020, 14:48 Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συσχετίσουμε δυο άσχετα μεταξύ τους θέματα
Το ολοκαύτωμα και το μακεδονικό
γιατί 50% του μακεδονικού (το ελληνικό κομμάτι του προβλήματος) οφείλεται στο ότι οι τωρινοί κάτοικοι φυτεύτηκαν εκεί από το ελληνικό κράτος ερχόμενοι από την Ασία με πρόσφατη την τραυματική διαπίστωση ότι η γη των πατέρων τους δεν τους ανήκει και ότι κάθε έγκλημα απέναντι σε αμάχους είναι ΟΚ.
Οι Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα οι εθνικιστές προσφυγικής καταγωγής ήταν από τους λίγους πληθυσμούς στην Ευρώπη που είχαν κάνει πογκρόμ το 1931 όταν οι ναζί ήταν ακόμα πέντε μεθύστακες σε βαυαρικές μπυραρίες, και που στην κατοχή πίεσαν τους ναζί να ξεκινήσουν μια ώρα αρχύτερα το ολοκαύτωμα. Τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης είναι χτισμένα πάνω στο εβραϊκό νεκροταφείο. Το ποσοστό εξόντωσης των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη ήταν 96% ενώ στο Βερολίνο 92%. Η παραμικρή αναφορά στο Ολοκαύτωμα προκαλεί σε όλους σας σπυριά. Ακόμα και τώρα έχει στην Άνω Πόλη εβραϊκές ταφόπλακες χρησιμοποιημένες σαν μάρμαρα. Όλα αυτά είναι τρομερά τεκμηριωμένα και όχι "μαλακίες που έλεγε ο ΟΡ". #sorry_not_sorry.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος foscilis την 05 Φεβ 2020, 16:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

akirav έγραψε: 05 Φεβ 2020, 15:25 H αρχικη ερευνα υπαρχει μονο σε ενα "ενημερωτικο" σαιτ.

Όχι όλοι οι Θεσσαλονικείς.
Διασαφηνίζει ότι μόνον οι δεκσιοί μπουγατσοκιμάδες τους κάρφωναν για το πλιάτσικο, οι Αριστεροί τους έσωζαν με κίνδυνο ζωής γιατί ήταν πάντα υπεράνω του υλικού συμφέροντος.

Δεν θα τα κάνουμε όλα ίσωμα εδώ μέσα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
akirav
Phorum.gr user: akirav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από akirav »

foscilis έγραψε: 05 Φεβ 2020, 16:21
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 04 Φεβ 2020, 14:48 Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συσχετίσουμε δυο άσχετα μεταξύ τους θέματα
Το ολοκαύτωμα και το μακεδονικό
γιατί 50% του μακεδονικού (το ελληνικό κομμάτι του προβλήματος) οφείλεται στο ότι οι τωρινοί κάτοικοι φυτεύτηκαν εκεί από το ελληνικό κράτος ερχόμενοι από την Ασία με πρόσφατη την τραυματική διαπίστωση ότι η γη των πατέρων τους δεν τους ανήκει και ότι κάθε έγκλημα απέναντι σε αμάχους είναι ΟΚ.
Οι Θεσσαλονικείς και ιδιαίτερα οι εθνικιστές προσφυγικής καταγωγής ήταν από τους λίγους πληθυσμούς στην Ευρώπη που είχαν κάνει πογκρόμ το 1931 όταν οι ναζί ήταν ακόμα πέντε μεθύστακες σε βαυαρικές μπυραρίες, και που στην κατοχή πίεσαν τους ναζί να ξεκινήσουν μια ώρα αρχύτερα το ολοκαύτωμα. Τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης είναι χτισμένα πάνω στο εβραϊκό νεκροταφείο. Το ποσοστό εξόντωσης των Εβραίων στη Θεσσαλονίκη ήταν 96% ενώ στο Βερολίνο 92%. Η παραμικρή αναφορά στο Ολοκαύτωμα προκαλεί σε όλους σας σπυριά. Ακόμα και τώρα έχει στην Άνω Πόλη εβραϊκές ταφόπλακες χρησιμοποιημένες σαν μάρμαρα. Όλα αυτά είναι τρομερά τεκμηριωμένα και όχι "μαλακίες που έλεγε ο ΟΡ". #sorry_not_sorry.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Άβαταρ μέλους
foscilis

ΓΑΛΗ έγραψε: 05 Φεβ 2020, 16:24
akirav έγραψε: 05 Φεβ 2020, 15:25 H αρχικη ερευνα υπαρχει μονο σε ενα "ενημερωτικο" σαιτ.

Όχι όλοι οι Θεσσαλονικείς.
Διασαφηνίζει ότι μόνον οι δεκσιοί μπουγατσοκιμάδες τους κάρφωναν για το πλιάτσικο, οι Αριστεροί τους έσωζαν με κίνδυνο ζωής γιατί ήταν πάντα υπεράνω του υλικού συμφέροντος.

Δεν θα τα κάνουμε όλα ίσωμα εδώ μέσα.
10.000 άτομα πήραν σπίτια Εβραίων στην κατοχή.

Είμαι σίγουρος ότι ήταν όλοι αριστεροί αντάρτες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Δημοκράτης έγραψε: 04 Φεβ 2020, 14:40 Μας τα έχετε πριξει με το ολοκαύτωμα. Ένα σκασμό κόσμος πεθανε στον βππ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται ειδική αναφορά σε μια μόνο εθνοτητα
άσε με να μαντέψω πόλη καταγωγής.
Άβαταρ μέλους
foscilis

πάντως είναι φοβερό πώς χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με τους Τούρκους όταν αναφέρεται κάποιος στα αίσχη τους απέναντι στους Αρμένηδες: "μας τα έχετε πρήξει" και "ήταν πόλεμος" και "τόσες γενοκτονίες γίνανε" και "ναι αλλά για αυτά που έκαναν αυτοί σε εμάς δε λέτε τίποτα".

Λες και πρόκειται για το ίδιο γενοκτονικό σκατόσογο με την ίδια αλλεργία στην αυτοκριτική και απλά πλακώθηκαν μεταξύ τους οι χριστιανοί με τους μουσουλμάνους και μας έστειλαν πακετάκι τους πρώτους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιστορία”