!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Poll για τις πλακες πεζοδρομιου
Re: Poll για τις πλακες πεζοδρομιου
Ο,τι αλλο χρειαστεις, εδω ειμαστε...
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι να χρειαστω απο σενα
Να μου δεσεις τα κορδονια;
Να μου δεσεις τα κορδονια;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- hellegennes
Κοιμήσου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τωρα νομιζεις οτι εισαι και υπνωτιστης;
Αρίστος for Tsirpas
Μλκ γγ φτιαχτα εσυ ρε..τι; Δεν σου περισευουν;
Μαλιστα..ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 02 Φεβ 2020, 02:52Αυτη η φωτο ειναι απ'το μαγαζι του χελη και υστερα απο 1 μηνα μπαν, μπηκε ο Γιαννώμαλος να μας ζαλισει παλι τ'αρχιδια με τις ψυχωσεις του.Pedro έγραψε: 02 Φεβ 2020, 02:38 Αυτο το καταλαβα. Αυτα που λετε με τον χελη και την σχεση που εχει (;) ο χελης δεν καταλαβα.
Ποσο μλκς εισαι ρε ΓΓ
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τι λες βρε καραγκιοζη
Αρίστος for Tsirpas
- hellegennes
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αμα ηξερες κολπο να κοιμησεις θα ειχες κοιμησει τον εαυτο σου
Που τα πουλας αυτα
Που τα πουλας αυτα
Αρίστος for Tsirpas
- hellegennes
Σε όλους. Είμαι παντοπώλης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κανονικά βάση του νόμου το κόστος για την κατασκευή του πεζοδρομίου το πληρώνει ο παρόδιος ιδιοκτήτης.
Και ενώ θα έπρεπε όταν ο δήμος φτιάχνει τα πεζοδρόμια, μετά να στέλνει τον λογαριασμό στους παρόδιους ιδιοκτήτες, αυτό δεν ξέρω να έχει γίνει.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος:
Και ενώ θα έπρεπε όταν ο δήμος φτιάχνει τα πεζοδρόμια, μετά να στέλνει τον λογαριασμό στους παρόδιους ιδιοκτήτες, αυτό δεν ξέρω να έχει γίνει.
Ο νόμος είναι ξεκάθαρος:
ΥΑ 3046/304/30-1/3-2-1989 (ΦΕΚ 59 ∆'): ΚτιριοδομικόςΚανονισμόςΆρθρο 24 Πεζοδρόμια.
1. Ταπεζοδρόμιατωνκοινόχρηστωνχώρωνκατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονταικαισυντηρούνται μεσκοπόναδιασφαλίζεταιησυνεχής, ασφαλήςκαιχωρίςεμπόδιακυκλοφορίατωνπεζώνσεόλητηνεπιφάνειατουςκαιηχρήσητουςαπόάτομα μεειδικέςανάγκες, εφόσονεπιτρέπεταιαπότη μορφολογίατουεδάφους.
2. Υπόχρεοι.
2.1. Υπόχρεοιγιατηνκατασκευή, επισκευήκαισυντήρησητωνπεζοδρομίωνκαιτωντεχνικώνέργωνπουτααποτελούν (κράσπεδα, ρείθρα, υπόστρωμακαιεπίστρωσηήεπικάλυψη) είναιοιιδιοκτήτεςτωνπαρόδιωνακινήτωνμπροστάσταοποίαβρίσκονται.
2.2. Σεπερίπτωσηκαταστροφής, αχρήστευσηςκαιεκσκαφήςαπότο∆ημόσιοήτονοικείο (Ο.Τ.Α.) ΟργανισμόΤοπικήςΑυτοδιοίκησηςτωνπεζοδρομίωνπουυπάρχουνπριναπόείκοσιτουλάχιστονχρόνια, σταπλαίσιαγενικήςανακατασκευήςήαναδιαρρύθμισηςτωνοδώνκαιπλατειώνώστεναικανοποιούνκαλύτερατιςανάγκεςτουοικισμού, ηδαπάνηαποκατάστασης, επισκευήςήανακατασκευήςτωνπεζοδρομίωνπουβαρύνειτουςπαρόδιουςιδιοκτήτες.
2.3. Σεκάθεάλληπερίπτωσηκαταστροφήςήαχρήστευσηςήεκσκαφήςτωνπεζοδρομίωναπότηνεκτέλεσηεργασιών, υπόχρεοςγιατηναποκατάσταση, επισκευήήανακατασκευήτουείναιοφορέαςεκτέλεσηςτωνεργασιώναυτών, εκτόςανεκτελούνταιαποκλειστικάγιατηνεξυπηρέτησηαυτούτούτουτουπαρόδιουακινήτου, οπότευπόχρεοςείναιαποκλειστικάοιδιοκτήτηςτου.
2.4. Ηκατασκευή, ανακατασκευήήεπισκευήτωνπεζοδρομίων, μπορείναγίνεταιαπότονοικείοΟ.Τ.Α., σεβάροςκαιγιαλογαριασμόείτετωνιδιοκτητώντωνπαρόδιωνακινήτωνείτεφορέωνεκτέλεσηςέργωνεφόσοναυτάδενέχουνκατασκευασθείήεπισκευασθείακόμα, ήδενέχουντηρηθείοιπροδιαγραφέςπουισχύουνγιατηνκατασκευήήεπισκευήτους.
3. Τρόποςκατασκευής.
3.1. Προδιαγραφές: Σεκάθεπερίπτωσηστιςπροδιαγραφέςτωνπεζοδρομίωνκαθορίζονταιοιδιαστάσεις, τοείδοςκατασκευήςκαιτοείδοςτωνυλικώντωνκρασπέδων, τωνρείθρων, τουυποστρώματοςκαιτηςεπίστρωσηςήτηςεπικάλυψήςτους. Επίσηςκαθορίζονταιτοείδοςτηςφυτείας, οιδιαστάσειςκαιταάλλαστοιχείατωντμημάτωντωνπεζοδρομίωνπουδιατίθενταιγιαφύτευσήτους.
3.1.1. Ταπεζοδρόμιακατασκευάζονταισύμφωνα μεπροδιαγραφέςπουκαθορίζονται μεαπόφασητουοικείου∆ημοτικούήΚοινοτικούΣυμβουλίου. Σεοικισμούςπουέχουνχαρακτηρισθείπαραδοσιακοίηπιοπάνωαπόφασηεκδίδεται μεσύμφωνηγνώμητηςαρμόδιαςΕπιτροπήςΠολεοδομικούκαιΑρχιτεκτονικούΕλέγχου (ΕΠΑΕ).
3.1.2. Σεοικισμούς μεπληθυσμόπάνωαπό 20.000 κατοίκουςκαιεφόσονταπεζοδρόμιααποτελούνσημαντικόστοιχείοδιαμόρφωσηςτωνπολεοδομικώνήκυκλοφοριακώνσυνθηκώνοδού, πλατείαςήπεριοχήςοιπροδιαγραφέςκατασκευήςστοσύνολοήσε μέροςτουςκαθορίζονται μεαπόφασητουαρμόδιουΝομάρχηπουεκδίδεται μετήρησητηςδιαδικασίαςτουάρθρου 3 Ν.∆. 17-7-23.
3.1.3. Σεοικισμούςστουςοποίουςδενέχουνκαθορισθείοιπιοπάνωπροδιαγραφέςταπεζοδρόμιακατασκευάζονταισύμφωνα μετιςοδηγίεςτουοικείου∆ήμουήΚοινότηταςπουπεριλαμβάνονταιστηνάδειατηςπαρ. 4.1. τουπαρόντοςάρθρου.
3.2. Σεκάθεπερίπτωσηοιεπιφάνειεςτωνπεζοδρομίωνέχουναντιολισθηρήδιαμόρφωσηκαιείναιπροσπελάσιμεςαπότιςαναπηρικέςπολυθρόνες, μεκεκλιμέναεπίπεδα (ράμπες) πλάτουςτουλάχιστον 0,80 του μέτρουπουκατασκευάζονταισεκατάλληλεςθέσεις, εφόσοναυτόεπιτρέπεταιαπότημορφολογίατουεδάφους.
3.3. Ηκλίσηκατά μήκοςτωνπεζοδρομίωνδενεπιτρέπεταιναυπερβαίνειτο12%. Γιατηναποφυγή μεγαλύτερηςκλίσηςκατασκευάζονταισεκατάλληλεςθέσειςβαθμίδεςσεόλοτοπλάτοςτουπεζοδρομίου μέγιστουύψους 0,15 μ.
3.4. Βαθμίδεςεξυπηρέτησηςτωνκτιρίων.
3.4.1. Έξωαπότηρυμοτομικήγραμμήαπαγορεύεταινακατασκευάζονταιβαθμίδεςγιατηνεξυπηρέτησητωνκτιρίων. Κατ' εξαίρεση, είναιδυνατήηκατασκευήτους, ύστερααπόάδειατουδημοτικούήκοινοτικούσυμβουλίου, αν μετάτηνανέγερσητουκτιρίουέχει μεταβληθείηυψομετρικήστάθμητουδρόμου. Ηκατασκευήαυτήπρέπειναεξασφαλίζειτηνασφάλειατηςκυκλοφορίαςτωνπεζώνκαιτωναναπηρικώνπολυθρονώνστηνεπιφάνειαπουαπομένει. Σεκαμίαόμωςπερίπτωσηδενεπιτρέπεταισταπεζοδρόμιαηκατασκευήσκαλοπατιώνπουκατέρχονταιπροςτοκτίριο, γιαεξυπηρέτησήτου, αλλάεπιβάλλεταιτασκαλοπάτιααυτάνααρχίζουνένα (1) μέτρο μέσααπότηρυμοτομικήγραμμήήαπότηνοικοδομικήγραμμήσεπερίπτωσηύπαρξηςπροκηπίουπουείναισεσυνέχειατουπεζοδρομίουκαιχρησιμοποιείταιαπότοκοινό.
3.4.2. Οιδιατάξειςτουπροηγούμενουεδαφίουέχουνεφαρμογήκαισευφιστάμενεςκλίμακεςήβαθμίδεςκλιμάκων. Κλίμακεςήβαθμίδεςκλιμάκωναντίκειταιστιςδιατάξειςτηςπαραγράφουαυτήςείναιεπικίνδυνεςαπόάποψηκυκλοφορίαςηδεάρσητουκινδύνουγίνεται μεεφαρμογήτωνδιατάξεων "περίεπικινδύνωνοικοδομών" απότηναρμόδιαΠολεοδομικήΥπηρεσία.
3.5. Φύτευσηδένδρων, θάμνωνκλπ.
3.5.1. Κατάτηδιαμόρφωσητωνπεζοδρομίωνγιατηφύτευσηδένδρων, θάμνωνκλπ., οπωσδήποτεαφήνεταιελεύθερηδίοδος, πλάτουςτουλάχιστο0,60 του μέτρουγιατηδιέλευσητωνπεζών. Ειδικάσεπεζοδρόμιοπλάτους μεγαλύτερουήίσουτων 1,50 μ. ηελεύθερηδίοδοςπρέπειναέχειπλάτος 0,80 του μέτρου. Οκορμόςτωνδένδρωντοποθετείταιτουλάχιστον 0,50 του μέτρουεσώτερααπότηνακμήτουκρασπέδου.
3.5.2. Όπουηρυμοτομικήγραμμήσυμπίπτει μετηνοικοδομικήανάλογα μετοριζικόσύστηματωνδένδρωνπρέπειναλαμβάνονταιτακατάλληλα μέτραγιατηναποφυγήβλάβηςτωνκτιρίωνκαιδομικώνκατασκευών.
3.6. Κάτωαπόταπεζοδρόμιααπαγορεύεταιηκατασκευήήητοποθέτησηδεξαμενώνγιαοποιοδήποτεσκοπό (αποθήκευση, συγκέντρωσηυγρώνκλπ.). Κατ' εξαίρεσηεπιτρέπεται μόνονητοποθέτησηεγκαταστάσεωντωναρμόδιωνφορέωνγιατησύνδεσητωνκτιρίων μεταδίκτυαηλεκτρισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφώνου, αερίουπόλης, καθώςκαισωληνώσεωναπορροήςστουςκοινόχρηστουςχώρουςτωνβρόχινωννερώντωνκτιρίων.
4. ∆ιαδικασίες - Αναλογισμόςδαπανών.
4.1. Γιατηνκατασκευήήανακατασκευήκαθώςκαιγιατηνεκσκαφήτωνπεζοδρομίωναπαιτείταιάδειατουοικείου∆ήμουήτηςΚοινότητας, στηνοποίααναφέρονταιοιαντίστοιχεςπροδιαγραφέςήανδενυπάρχουνοισχετικέςοδηγίες.
4.2. Οιδαπάνεςκατασκευής, ανακατασκευής, επισκευήςήσυντήρησηςτωνπεζοδρομίωνπουγίνονταιαπότονοικείοΟ.Τ.Α. ήτο∆ημόσιο, εισπράττονταιαπότουςπαρόδιουςιδιοκτήτεςήτουςφορείςεκτέλεσηςεργασιών, πουείναιυπόχρεοιανάλογα μετηνπερίπτωσησύμφωνα μετιςδιατάξειςπουισχύουνκάθεφοράγιατηνείσπραξητων∆ημοσίωνΕσόδων.
4.3. ΣτιςπεριπτώσειςτουπροηγούμενουεδαφίουηδαπάνηπουαναλογείσεκάθεπαρόδιοακίνητουπολογίζεταιαπότονοικείοΟ.Τ.Α. ήτο∆ημόσιο μεβάσητο μήκοςτουπροσώπουπουέχειστηρυμοτομικήγραμμήκαιτηντιμήτουτρέχοντος μέτρουπουέχειησχετικήδαπάνη.
4.4. Τυχόνενστάσειςενάντιαστιςκαταλογιστικέςπράξειςυποβάλλονταιστηναρχήπουτιςέκδοσε, μέσασεπροθεσμία 15 ημερώναπότηνκοινοποίησήτουςστουςυπόχρεουςιδιοκτήτες. Στιςενστάσειςαυτέςαποφασίζειτοοικείο∆ημοτικόήΚοινοτικόΣυμβούλιούστερααπόεισήγησητηςΤεχνικήςΥπηρεσίαςτουΟ.Τ.Α. ήτηςΤεχνικήςΥπηρεσίας∆ήμωνκαιΚοινοτήτων(ΤΥ∆Κ) τουΝομούανδενυπάρχειΤεχνικήΥπηρεσία.
(Σχετικήηυπ' αριθμ. Οικ.52488/02 απόφασηΥΠΕΧΩ∆Ε : «ΕιδικέςρυθμίσειςγιατηνεξυπηρέτησηΑμΕΑσεκοινόχρηστουςχώρουςτωνοικισμώντουπροορίζονταιγιατηνκυκλοφορίαπεζών»)
- Λίνο Βεντούρα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Ο συγχρωτισμός του με τους ξένους και αλλόθρησκους έκανε τον Γιαννόπουλο κακό. Παλιά ήταν σε καλύτερη, ηπιότερη κατάσταση, τώρα είναι σε τραγική. Κρίμα ο άνθρωπος...
O χέλλυ έχει μίνι μάρκετ και πήρε την πρωτοβουλία να κάνει σκαλοπάτια και ράμπα( μπροστά σε ένα δέντρο) για όσους δεν ξέρουν τα γεγονότα. Ο χέλλυ θέλει να κοιμηθεί ο γιανοπουλος( δεν κατάλαβα τον λόγο ) . Μας ενημέρωσε ο χέλλυ ότι ο δρόμος ήταν αβολος για όλους . Ο γιανοπουλος έκανε θέμα μέσα από το νήμα του χέλι( 5χρονια στο κουρμπετι) Και απορω γιατί ο χέλλυ θέλει να ντουπεκιασει τον γιανοπουλο; Εάν κατάλαβε κανείς που θίγεται ο χέλλυ ας μου πει . Καλά ο ίδιος ο χέλλυ δεν πρόκειται να απαντήσει ,τουλάχιστον σε μένα προσωπικά.Γιαυτο όποιος αντιλαμβάνεται που είναι το σημείο τριβής ας μου πει . Εσύ χέλλυ βούβα .. ( ασχετο ,αλλά αναρωτιέμαι υπάρχουν ακόμα εκείνα τα κακάο μακράς διάρκειας με αλουμινόχαρτο στο πώμα που πουλούσαν κάποτε στα μπακάλικα της γειτονιάς;)
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σοβαρα τωρα;Του κανεις ερωτηση για τροφιμα;Ο ανθρωπος ειναι κινητη παραπληροφορηση
Αρίστος for Tsirpas
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 4 Απαντήσεις