Dwarven Blacksmith έγραψε: 28 Ιαν 2020, 22:36
Ο μόνος χαρακτήρας που βρίζει είναι η Ελένη, που είναι όπως το λες εσύ "περιθωριακή".
Εγώ θα δώσω ότι ο μέσος Έλληνας λέει "ρε μαλάκα" πιο συχνά από ότι ο μέσος Αγγλόφωνος λέει ο,τιδήποτε άλλο, ωστόσο παραμένει μια γενίκευση για ένα τεράστιο ανομοιογενή πολιτισμικά πληθυσμό. Το "μέχρι dummy φτάνουν", δεν ισχύει.
Δεν μιλάω για βρισιές, μιλάω για ξεκάθαρες προσφωνήσεις και ακόμη και ο Κωνσταντίνος, που υποτίθεται ότι νιώθει αποστροφή για την χυδαιολογία, προσφωνεί συχνά τον φίλο του «ανεγκέφαλο» και άλλα χαριτωμένα.
Το σημαντικότερο όμως δεν είναι ότι οι προσφωνήσεις αυτές είναι συχνές (κι αν θες μπορούμε να πιάσουμε το Της Ελλάδος τα Παιδιά ή οποιαδήποτε άλλη σειρά), αλλά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπιζόταν ποτέ σαν κάτι περίεργο που έπαιζαν σε πράιμ τάιμ τηλεοπτική ζώνη και απευθυνόταν σε όλο το κοινό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Antigeist έγραψε: 28 Ιαν 2020, 22:36
Δηλαδή το ότι τόσο η γερμανική όσο και αγγλική έχουν τρεις βασικούς ρηματικούς τύπους (πχ στο lie lay lain αντιστοιχούν τα γερμανικά liegen lag gelegen) για σένα είναι "γενική ομοιότητα" που ανάγεται στην πρωτογλώσσα και όχι συγκεκριμένη καινοτομία που προσδιορίζει τον τευτονικό κλάδο.
Πόσους και ποιους χρόνους έχουν τα αγγλικά και τα γερμανικά; Πόσες και ποιες εγκλίσεις; Πόσοι είναι οι ελάχιστοι και οι μέγιστοι ρηματικοί τύποι στα αγγλικά και πόσοι στα γερμανικά;
Ξαναδιάβασε τώρα την ελληνική γραμματική και συνειδητοποίησε ότι και στα ελληνικά υπάρχουν τρία βασικά θέματα, από τα οποία σχηματίζονται όλοι οι τύποι: αοριστικό, ενεστωτικό και παθητικό αοριστικό. Surprise!
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Antigeist έγραψε: 28 Ιαν 2020, 22:36
Δηλαδή το ότι τόσο η γερμανική όσο και αγγλική έχουν τρεις βασικούς ρηματικούς τύπους (πχ στο lie lay lain αντιστοιχούν τα γερμανικά liegen lag gelegen) για σένα είναι "γενική ομοιότητα" που ανάγεται στην πρωτογλώσσα και όχι συγκεκριμένη καινοτομία που προσδιορίζει τον τευτονικό κλάδο.
Πόσους και ποιους χρόνους έχουν τα αγγλικά και τα γερμανικά; Πόσες και ποιες εγκλίσεις; Πόσοι είναι οι ελάχιστοι και οι μέγιστοι ρηματικοί τύποι στα αγγλικά και πόσοι στα γερμανικά;
Ξαναδιάβασε τώρα την ελληνική γραμματική και συνειδητοποίησε ότι και στα ελληνικά υπάρχουν τρία βασικά θέματα, από τα οποία σχηματίζονται όλοι οι τύποι: αοριστικό, ενεστωτικό και παθητικό αοριστικό. Surprise!
Τα Αγγλικά δεν έχουν γραμματικό γένος.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τυπικά επίσης δεν έχουν πτώσεις παρά μόνο στις προσωπικές αντωνυμίες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 28 Ιαν 2020, 23:16
Ελλι η γλωσσολογία είναι επιστήμη. Δεν είναι αμπελοφιλοσοφία ούτε χόμπι αργόσχολων όπως την αντιμετωπίζεις. Το ότι τα αγγλικά δεν έχουν γραμματικό γένος δεν σημαίνει ότι δεν ανήκουν στην τευτονική οικογένεια, σημαίνει ότι είχε και το έχασε. Τέλος αυτή η άκομψη συζήτηση. Δεν θα σας κάνω εγώ ανθρώπους.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antigeist την 28 Ιαν 2020, 23:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τευτονική λέμε στα ελληνικά οικογένεια γλωσσών που στα αγγλικά λέμε Germanic.
Οπως και να τις λες, έχεις καμμία ιδέα γιά το πως είναι κάποια από αυτές;
Εσύ δεν έχεις ιδέα. Γιατί αν είχες ιδέα από ολλανδικά ή από νορβηγικά δεν θα έλεγες αυτές τις βλακείες. Γίνετε σοβαροί άνθρωποι εσείς τα γραικά επιτέλους. Πέρασε η εποχή της φιλοσοφίας, όπου ο καθένας έλεγε τη μαλακία του στα φαγοπότια. Ανοίξτε κανένα
εγχειρίδιο γλωσσολογίας όπου σας εξηγούν επιστήμονες γιατί η αγγλική θεωρείται τευτονική γλώσσα.
Ελλι η γλωσσολογία είναι επιστήμη. Δεν είναι αμπελοφιλοσοφία ούτε χόμπι αργόσχολων όπως την αντιμετωπίζεις. Το ότι τα αγγλικά δεν έχουν γραμματικό γένος δεν σημαίνει ότι δεν ανήκουν στην τευτονική οικογένεια, σημαίνει ότι είχε και το έχασε. Τέλος αυτή η άκομψη συζήτηση. Δεν θα σας κάνω εγώ ανθρώπους.
Ρε συ παπάρα, δεν είπες μόνο ότι είναι "τευτονική", είπες και ότι είναι "κανονική". Ε, δεν υπάρχει πιό μη κανονική γλώσσα. Ούτε είναι αλήθεια ότι τα αγγλικά κάποτε είχαν γραμματικό γένος και το έχασαν. Δεν είχαν γραμματικό γένος τα Αγγλικά, είχαν τα Αγγλοσαξονικά. Είναι σαν να λες ότι τα Ιταλικά κάποτε είχαν ουδέτερο γένος ή πτώσεις.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ναι και η ελληνική γλώσσα είχε έξτρα πτώσεις και τις έχασε, γι' αυτό την λέμε ελληνική και όχι ΠΙΕ και γενικά όλες οι ΙΕ γλώσσες είχαν τα ίδια στοιχεία που με την πορεία αναδιαμορφώθηκαν σε ξεχωριστές οικογένειες γλωσσών και κατόπιν σε διαφορετικές γλώσσες.
Η αγγλική έχει προγονική σχέση με τις γερμανικές γλώσσες αλλά καμμία σχέση με την γραμματική τους σήμερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ρε συ παπάρα, δεν είπες μόνο ότι είναι "τευτονική", είπες και ότι είναι "κανονική". Ε, δεν υπάρχει πιό μη κανονική γλώσσα. Ούτε είναι αλήθεια ότι τα αγγλικά κάποτε είχαν γραμματικό γένος και το έχασαν. Δεν είχαν γραμματικό γένος τα Αγγλικά, είχαν τα Αγγλοσαξονικά. Είναι σαν να λες ότι τα Ιταλικά κάποτε είχαν ουδέτερο γένος ή πτώσεις.
Ή ότι η νεοελληνική είχε δυϊκό αριθμό και τον έχασε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σέλευκας έγραψε: 28 Ιαν 2020, 22:01
Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί είναι κακό να την έχει κάποιος μικρή. Δηλαδή τι παθαίνει; Τάχα δεν ικανοποιεί τις γυναίκες. Και έτσι να είναι τι χάνει ακριβώς; Εμείς που την έχουμε κανονική μήπως κάναμε τίποτε;
Στην αρχαία Ελλάδα θεωρούνταν κακό να την έχει κάποιος μεγάλη γι'αυτό και τα αγάλματα την έχουν μικρή που είναι και πιο όμορφη και δεν σπάει.
Άκουσες τι είπε; "Και έτσι να είναι (και να μην τις ικανοποιούμε) τι πειράζει;"
Γυναίκα είσαι έτσι; Δεν σε νοιάζει να σε ικανοποιεί ο σύντροφος σου εσένα; Θα σου άρεσε να σου πει "χέστηκα αν δεν νιώθεις τίποτα, νιώθω εγώ".
πολύ καλά το θέτεις. Η ιστορία του μεγάλου πέους ξεκίνησε απ τις φεμινίστριες και είναι ένα τεχνητό αδιέξοδο αφού δεν αλλάζει. Στην αρχαιότητα κανείς δεν κατηγόρησε αντίπαλό του για μικρό πέος. Αν κάποιος ήταν πολύ ή λίγο άντρας δεν κρινόταν έτσι αλλά με τη μάχη. Αν κάποιος νικούσε έπαιρνε όλες τις γυναίκες μάνες κορες πεθερές κλπ του ηττημένου.
Το μέγεθος δεν προσφέρει κατι στην πραγματικότητα και τις περισσότερες φορές αν είσαι μεγαλύτερος απο τον κόλπο και ακουμπάς άκρη σε διώχνουν. Η γυναίκα θέλει ελαφρύ φαγητό στη σχέση γιατί γίνεται συχνά. Κάτι αγάμητες εντελώς φαντασιώνονται ελέφαντες.
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.