!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων
Συντονιστές: Spiros252, Συντονιστές
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
- Phorum.gr user: κουλούρι Θεσσαλονίκης
Re: Συζήτηση περί προσωπικών δεδομένων
τελικα θα ανεβαζουμε φωτο ή όχι;;;
μέχρι τις 12 τα μεσανυχτα!
μετα θα γινουν όλα κολοκυθες!
(✿ ♥‿♥)
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... ofile&u=63
Je suis https://www.phorum.com.gr/memberlist.ph ... file&u=244
Je suis Joost Klein
Je suis Joost Klein
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Άμα συμφωνείς να τα διαγράψεις εσύ όλα σε ένα λεπτό ΟΚ.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ
Είχες ανεβάσει πολλές φωτογραφίες στο παλιό.κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 23 Μάιος 2018, 14:01 τελικα θα ανεβαζουμε φωτο ή όχι;;;
Αν δεν είχε κλείσει, ακόμα θα έσβηναν οι συντονιστές.
δύο λόγους εἶναι περὶ παντὸς πράγματος, ἀντικειμένους ἀλλήλοις
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
And so I leave this world, where the heart
Must either break or turn to lead
- Dwarven Blacksmith
Αν ανεβάσουμε φώτο στο imgur όμως και βάλουμε εδώ λινκτο βάρος της διαχείρισης των δεδομένων πέφτει σε αυτούς, σωστά;
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
αναστήσαμε ενα πεθαμενο νημα μωρε!ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ έγραψε: 23 Μάιος 2018, 14:06Είχες ανεβάσει πολλές φωτογραφίες στο παλιό.κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε: 23 Μάιος 2018, 14:01 τελικα θα ανεβαζουμε φωτο ή όχι;;;
Αν δεν είχε κλείσει, ακόμα θα έσβηναν οι συντονιστές.
![]()
(✿ ♥‿♥)
Je suis Joost Klein
Je suis Joost Klein
- κουλούρι Θεσσαλονίκης
προλαβαίνω;;;;
(✿ ♥‿♥)
Je suis Joost Klein
Je suis Joost Klein
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Ούτε για αστείο! 
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
-
Spiros252
- Διαχειριστής
Όχι. Δεν πρέπει λέμε να προκύπτει ποιο φυσικό πρόσωπο είναι το μέλος εδώ. Τουλάχιστον από τα δεδομένα του εδώ. Κι αυτό είναι δεδομένο εδώ (το λινκ).Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Μάιος 2018, 14:08 Αν ανεβάσουμε φώτο στο imgur όμως και βάλουμε εδώ λινκτο βάρος της διαχείρισης των δεδομένων πέφτει σε αυτούς, σωστά;
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Τι να σου πω ρε φίλε, ο παραπάνω διάλογος έχει ειπωθεί έτσι (μέσες-άκρες) πριν μέρες σε ενημέρωση εμπόρων, λογιστών κλπ που έγινε σε επαγγελματικό επιμελητήριο, μεταξύ κάποιου ενδιαφερόμενου και κάποιας "ειδικού" επί του θέματος, που είχε έρθει για να ενημερώσει για το GDPR.Archmage έγραψε: 23 Μάιος 2018, 13:25Δεν ισχύουν αυτά που γράφεις, δικαίωμα σε διαγραφή και λήθη υφίσταται μόνο αν τα δεδομένα έχουν συλλεχθεί με συναίνεση (17.3). Ούτε ο έμπορος, ούτε το ΣΔΟΕ χρειάζονται συναίνεση για να επεξεργαστούν τα δεδομένα σου ώστε να να κάνουν αυτά που προβλέπονται από τους νόμους.Spoiler
Ναι, εν ζωή.Saliveros έγραψε: 23 Μάιος 2018, 11:19Όπου αναφέρεται "άτομο", εννοείται ρητώς άτομο εν ζωή, ή όχι μόνο;
shrike έγραψε: 23 Μάιος 2018, 11:42Καλά, έχει κάποια σημεία η οδηγία που είναι όοοοολο διευκρίνιση. Πχ, έχει δικαίωμα κάποιος να ζητήσει να "τον ξεχάσουν", να διαγραφούν δηλαδή τα στοιχεία του κλπ. Πράμα που σημαίνει, ότι πρέπει να διαγράψεις από την βάση σου όλες τις πληροφορίες που τον αφορούν.
Οπότε, ρωτάει κάποιος εύλογα
- Και τι γίνεται ρε παιδιά με τις αγορές που έχει κάνει για παράδειγμα; Δεν πρέπει να υπάρχει το ιστορικό εκεί; Τι γίνεται αν ζητήσει κάποια αρχή (πχ ΣΔΟΕ) να γίνει έλεγχος;
- Α, μα είναι απλό, σβήνεις ονοματεπώνυμο και τα ρέστα, και τα αντικαθιστάς με έναν αύξοντα αριθμό. Στη συνέχεια έχεις μια άλλη βάση κάπου αλλού, όπου έχεις κανονικά τα στοιχεία του και λες πχ ο 1345 είναι ο Σαλίβερος με τον τάδε ΑΦΜ, διεύθυνση κλπ. Αλλά στην βάση του λογιστικού σου προγράμματος θα φαίνεται μόνο το 1345.
- Μάλιστα... και αν αυτός ξανάρθει μετά από έναν μήνα και ξαναψωνίσει;
- Του ξανακάνεις καρτέλα με όλα τα στοιχεία.
- Κι αν αυτός έχει βίτσιο και κάθε τρεις και λίγο κάνει καρτέλες, σου λέει "ξέχασέ με", ξανανοίγει νέες κλπ;
- Εεεεε, θα δούμε, δεν ξέρουμε ακόμα.
- Και αν έχει 45 (διαγραμμένους) λογαριασμούς, πώς ακριβώς θα βγει η ΜΥΦ του χρόνου, αφού δεν πρέπει να συνεργάζονται οι δύο βάσεις (του λογιστικού, με το άλλο που έχεις κρατημένα τα στοιχεία των διαγραμμένων;
- Εεεεε, θα δούμε, δεν ξέρουμε ακόμα.
- Ναι, αλλά έχουμε έναν μήνα καιρό μόνο, πότε θα ξέρετε;
- Ε, καλά μωρέ. Μπορεί να δοθεί καμμιά παράταση... μπορεί το ένα, μπορεί το άλλο...
υγ: επίσης το gdpr δεν είναι οδηγία, είναι κανονισμός.
Re: Τεχνικά Θέματα του Φόρουμ - Προβλήματα - Αλλαγές
ΛΑΘΕ ΒΙΩΣΑΣ έγραψε: 23 Μάιος 2018, 12:58Θέλεις να ανταλλάξουμε βαφτιστικές φωτογραφίες;Juno έγραψε: 22 Μάιος 2018, 21:07Κάτσε πρώτα να βρω χρόνο να σκανάρω μία από τα βαφτίσια μου. Την έχω υποσχεθεί.
Ελπίζω βέβαια η δική σου να μην είναι ασπρόμαυρη...
![]()
Οι περισσότερες είναι κανονικές, αλλά έχω και λίγες καλλιτεχνικές (πρώτο παιδί) που είναι ασπρόμαυρες και έλεγα να βάλω μία από αυτές. Τώρα μάλλον πάω για μία από τις κοινές τις έγχρωμες για να μην λέτε.
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Όπως γράφει εδώ:
θα μπορούσε να ζητηθεί η συγκατάθεση από όλα τα μέλη για τα προσωπικά δεδομένα που πιθανον να δημοσιεύσουν μελλοντικά στις δημοσιεύσεις τους, αν θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν εδώ.Η ουσία βρίσκεται στη συγκατάθεση
Ο πυρήνας του GDPR σχετίζεται με τη συγκατάθεσή σου και τον τρόπο που τη δίνεις σε κάποιον που έχει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σου. Από την 25 Μαΐου 2018 και μετά, το αίτημα για τη συγκατάθεσή σου δεν μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα σε κατεβατά όρων και προϋποθέσεων χρήσης ή να είναι γραμμένο κάπου στα “ψιλά γράμματα”. Ακόμα, απαγορεύονται ρητά τα προεπιλεγμένα πεδία και τα κουτάκια στα οποία το “κλικ” έχει γίνει εκ των προτέρων.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Αν είναι έτσι ας μπει στους όρους εγγραφής.vagabondo έγραψε: 23 Μάιος 2018, 17:56 Όπως γράφει εδώ:θα μπορούσε να ζητηθεί η συγκατάθεση από όλα τα μέλη για τα προσωπικά δεδομένα που πιθανον να δημοσιεύσουν μελλοντικά στις δημοσιεύσεις τους, αν θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν εδώ.Η ουσία βρίσκεται στη συγκατάθεση
Ο πυρήνας του GDPR σχετίζεται με τη συγκατάθεσή σου και τον τρόπο που τη δίνεις σε κάποιον που έχει και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σου. Από την 25 Μαΐου 2018 και μετά, το αίτημα για τη συγκατάθεσή σου δεν μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα σε κατεβατά όρων και προϋποθέσεων χρήσης ή να είναι γραμμένο κάπου στα “ψιλά γράμματα”. Ακόμα, απαγορεύονται ρητά τα προεπιλεγμένα πεδία και τα κουτάκια στα οποία το “κλικ” έχει γίνει εκ των προτέρων.
the end
- wooded glade
Η ηθελημένη αποκάλυψη της ταυτότητας ενός μέλους βασικά εμπίπτει στους κανόνες του spam.
Το έχουμε ψιλοκάνει όλοι. Στο παλιό πχόρουμ ένας φίλος με είχε παρακαλέσει να γράψω για το site του. Μπήκα λοιπόν εγώ σαν κλώνος και κάτι έγραψα. Τοιουτοτρόπως όμως ο κλώνος ταυτοποιείτο με τον φίλο, άσχετα αν δεν υπήρχε ο κλώνος και ήταν συνεννοημένο.
Σ΄αυτή τη φάση το παλιό πχόρουμ δεν δυσανασχέτησε.
Από κάτω από το ποστ του κλώνου έγραψα κι εγώ με το κανονικό νικ και είπα "ναι, ωραίο" και μετά πήρα pm με χαιρετίσματα από κάποιο άλλο μέλος που μου έγραψε "είσαι γνωστός του τάδε που είναι κολλητός μου ;".
Στα περισσοτερα πχόρουμ υπάρχει -ή υπήρχε ως τώρα- μία ενότητα που έλεγε "γράψτε κάτι για το site σας".
Άμα γράψεις εκεί είναι ανεκτό, άμα γράψεις αλλού δεν είναι.
Πάντως το βλέπω περίεργο να απαγορεύεται η εθελουσία ταυτοποίηση του μέλους τη στιγμή που επιτρέπονται οι κλώνοι, τρολς.
Το έχουμε ψιλοκάνει όλοι. Στο παλιό πχόρουμ ένας φίλος με είχε παρακαλέσει να γράψω για το site του. Μπήκα λοιπόν εγώ σαν κλώνος και κάτι έγραψα. Τοιουτοτρόπως όμως ο κλώνος ταυτοποιείτο με τον φίλο, άσχετα αν δεν υπήρχε ο κλώνος και ήταν συνεννοημένο.
Σ΄αυτή τη φάση το παλιό πχόρουμ δεν δυσανασχέτησε.
Από κάτω από το ποστ του κλώνου έγραψα κι εγώ με το κανονικό νικ και είπα "ναι, ωραίο" και μετά πήρα pm με χαιρετίσματα από κάποιο άλλο μέλος που μου έγραψε "είσαι γνωστός του τάδε που είναι κολλητός μου ;".
Στα περισσοτερα πχόρουμ υπάρχει -ή υπήρχε ως τώρα- μία ενότητα που έλεγε "γράψτε κάτι για το site σας".
Άμα γράψεις εκεί είναι ανεκτό, άμα γράψεις αλλού δεν είναι.
Πάντως το βλέπω περίεργο να απαγορεύεται η εθελουσία ταυτοποίηση του μέλους τη στιγμή που επιτρέπονται οι κλώνοι, τρολς.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Προφανώς, πρέπει να μπει.
Occasio facit furem
.Archmage έγραψε: 23 Μάιος 2018, 13:25δικαίωμα σε διαγραφή και λήθη υφίσταται μόνο αν τα δεδομένα έχουν συλλεχθεί με συναίνεση (17.3). Ούτε ο έμπορος, ούτε το ΣΔΟΕ χρειάζονται συναίνεση για να επεξεργαστούν τα δεδομένα σου ώστε να να κάνουν αυτά που προβλέπονται από τους νόμους.
.
Ο μοναδικός γενικός κανόνας είναι ότι πρέπει να αποδείξει το σύννομο της επεξεργασίας σύμφωνα με το άρθρο 6, τίποτα άλλο. Πχ δε χρειάζεται συναίνεση για να συντάξει σύμβαση με τον προμηθευτή του, στην οποία θα υπάρχουν το όνομα, η διεύθυνση και το ΑΦΜ του τελευταίου.
Δε με ενδιαφέρει τι λέει ο τάδε personal-trainer-turned-gdpr-guru, με νοιάζει τι λέει ο κανονισμός, οι αρχές προστασίας, καθώς και ο ευρωπαίος και οι εθνικοί επίτροποι και dpo. Άλλωστε σου έδωσα τα άρθρα, μπορείς κι εσύ να τα διαβάσειςshrike έγραψε: 23 Μάιος 2018, 14:29ο παραπάνω διάλογος έχει ειπωθεί έτσι (μέσες-άκρες) πριν μέρες σε ενημέρωση εμπόρων, λογιστών κλπ που έγινε σε επαγγελματικό επιμελητήριο, μεταξύ κάποιου ενδιαφερόμενου και κάποιας "ειδικού" επί του θέματος, που είχε έρθει για να ενημερώσει για το GDPR
Αυτό είναι λάθος και έχει διαψευστεί πολλάκις. Το gdpr σχετίζεται με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των φυσικών προσώπων μέσα από την υποχρέωση του κάθε υπεύθυνου & επεξεργαστή να αποδεικνύουν (με στοιχεία) ότι η επεξεργασία γίνεται νόμιμα και δομημένα.
Ο λόγος που ασχολούνται όλοι με τη συγκατάθεση («συναίνεση» τη λέει ο κανονισμός) είναι γιατί έχουν κολλήσει στα social media, τα οποία όντως έχουν αυτήν ως νόμιμη βάση επεξεργασίας. Ο κανονισμός ορίζει άλλες πέντε νόμιμες βάσεις επεξεργασίας (σύμβαση, έννομη υποχρέωση, ζωτικό συμφέρον, δημόσιο συμφέρον, έννομο συμφέρον) και όλες είναι νομικά ισοδύναμες με τη συναίνεση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 916 Απαντήσεις
- 21332 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπίρτο
-
- 65 Απαντήσεις