Σελίδα 6 από 23

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:16
από fagano3
Ερμής έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:04 Δλδ να τρως λαδερό με μαγειρεμένο τσιγαρισμένο λάδι και μισή φραντζόλα ψωμουμπα σε λαδομούσκια, είναι η επιτομή της υγιεινής διατροφής.
Δυο φετες μαυρο ψωμι τρωμε και αγνο παρθενο ελαιολαδο με ρεγουλα.Λαδομπουκια εννοειται δεν.Δεν εχουμε συνδρομο κατοχης.

Φυσικα ειναι καλυτερο απο καρμποναρες , πιτσες και λοιπες αηδιες.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:17
από Ερμής
Αυτό, μια φέτα ψωμία καλής ποιότητας επιβάλλεται. Το να τρώς και τον φούρναρη όμως δε σου κάνει καλό, επειδή μπορεί να χρησιμοποιεί καλά υλικά.

για τα τυριά και τις διατροφικές τους αξίες μια ματιά αξίζει
http://www.mydiatrofi.gr/trofi/trofima/ ... tiki-aksia

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:18
από Cecily Anne
Η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών, μιας και το θυμήθηκα.

Ρυζογκοφρέτα.
Όποιος την ανακάλυψε, πρέπει να ήταν ανέραστος, δεν εξηγείται.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:19
από Isomnia
Cecily Anne έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:15 Με το που πετάξεις το ποτήρι με το λάδι στην κατσαρόλα, για να το κάνεις "λαδερό", διατροφικά το φαί είναι για τον κάλαθο.

Στα υπόλοιπα με τις ποσότητες συμφωνώ. Γι'αυτό μιλάμε για φρατζόλες και κουβάδες. Κανείς δε σχολίασε αρνητικά τη μία φετα ψωμί και τα 30 γρ φέτα (που θες απαραίτητα πρωτεΐνη σε αυτό το πιάτο).
Υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις το λαδερό χωρίς να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι στο λάδι.
Ψάξε συνταγές για καρδιοπαθείς.
Υγειινά και νόστιμα. :D

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:21
από Cecily Anne
Isomnia έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:19

Υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις το λαδερό χωρίς να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι στο λάδι.
Ψάξε συνταγές για καρδιοπαθείς.
Υγειινά και νόστιμα. :D
Βρε δεν τσιγαρίζω εγώ, προτιμώ να σαβουριάσω με καμιά σοκολάτα, από το να σαβουριάσω με μπάμιες. Απλά σου λέω τι κάνει η μέση νοικοκυρά.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:22
από Isomnia
Cecily Anne έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:21
Isomnia έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:19

Υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις το λαδερό χωρίς να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι στο λάδι.
Ψάξε συνταγές για καρδιοπαθείς.
Υγειινά και νόστιμα. :D
Βρε δεν τσιγαρίζω εγώ, προτιμώ να σαβουριάσω με καμιά σοκολάτα, από το να σαβουριάσω με μπάμιες. Απλά σου λέω τι κάνει η μέση νοικοκυρά.
:goodpost:
H μέση νοικοκυρά κάνει παιδάκια παχουλά...............

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:23
από fagano3
Ερμής έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:17 Αυτό, μια φέτα ψωμία καλής ποιότητας επιβάλλεται. Το να τρώς και τον φούρναρη όμως δε σου κάνει καλό, επειδή μπορεί να χρησιμοποιεί καλά υλικά.

για τα τυριά και τις διατροφικές τους αξίες μια ματιά αξίζει
http://www.mydiatrofi.gr/trofi/trofima/ ... tiki-aksia
Ναι τυρια με ρεγουλα επισης.

Κιτρινα αν και μου αρεσουν τα αποφευγω οσο μπορω.

Τα λευκα επισης εχουν πολυ αλατι.Το καλο ειναι πως εχω συνηθισει να τρωω το φαγητο σχεδον αναλατο οποτε και να φαω φετα δεν χαθηκε ο κοσμος.

Επειδη εξω δεν βρισκω φετα σαντουιτσακι παιρνω σαντουιτσακι με μαυρο ψωμι,μοτσαρελα και τοματα.Βεβαια μοτσαρελα γ διαλογης εδω αλλα τι να κανουμε.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:24
από Cecily Anne
Ινσομνια, άσε, εκστρατεία έχω κάνει για το θέμα. Από την άλλη, βλέπω τον ανηψιό μου που τρελαίνεται για φακές και μπρόκολα και φτύνω μην το γκαντεμιάσω. Εγώ άρχισα να τα τρώω μετά τα 18 κι αυτός δεν έχει πάει παιδικό ακόμα.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:27
από fagano3
Isomnia έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:19
Cecily Anne έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:15 Με το που πετάξεις το ποτήρι με το λάδι στην κατσαρόλα, για να το κάνεις "λαδερό", διατροφικά το φαί είναι για τον κάλαθο.

Στα υπόλοιπα με τις ποσότητες συμφωνώ. Γι'αυτό μιλάμε για φρατζόλες και κουβάδες. Κανείς δε σχολίασε αρνητικά τη μία φετα ψωμί και τα 30 γρ φέτα (που θες απαραίτητα πρωτεΐνη σε αυτό το πιάτο).
Υπάρχουν τρόποι να φτιάξεις το λαδερό χωρίς να τσιγαρίσεις το κρεμμύδι στο λάδι.
Ψάξε συνταγές για καρδιοπαθείς.
Υγειινά και νόστιμα. :D
Χωρις λαδι δηλαδη; Αυτο μου θυμιζει τα φασολακια εδω πανω.

Καθε μερα μεγαλη Παρασκευη νομιζω οτι ειναι εδω πανω και οταν παω Ελλαδα εχω το βλεμα παιδιου απο το Νταρφουρ.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:29
από Cecily Anne
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:27

Χωρις λαδι δηλαδη; Αυτο μου θυμιζει τα φασολακια εδω πανω.

Καθε μερα μεγαλη Παρασκευη νομιζω οτι ειναι εδω πανω και οταν παω Ελλαδα εχω το βλεμα παιδιου απο το Νταρφουρ.
Κι εγώ τον είχα μάθει να τα τρώει με ωμό αγουρέλαιο του πατέρα μου. Μετά πάει στη μάνα του, τα τρώει μπλουμ (προφανώς είναι πιο νόστιμα) και φαίνομαι εγώ η κακιά μαγείρισσα.

Εντάξει, είναι καλό παιδί, ούτε ένα σχόλιο δεν έχει κάνει ποτέ, αλλά μπορώ να ξεχωρίσω πότε κάποιος τρώει, για να φάει και τρώει επειδή χαίρεται.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:30
από Isomnia
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:27 Χωρις λαδι δηλαδη; Αυτο μου θυμιζει τα φασολακια εδω πανω.

Καθε μερα μεγαλη Παρασκευη νομιζω οτι ειναι εδω πανω και οταν παω Ελλαδα εχω το βλεμα παιδιου απο το Νταρφουρ.
Όχι, πρώτα αχνίζεις το κρεμμύδι με νερό, μετά ρίχνεις το λάδι και τα υπόλοιπα βότανα και μυρωδικά χωρίς να τσιγαρίσεις.
Βασικά, πρώτα αφήνεις το κρεμμύδι σκέτο ώστε να αποβάλλει όλα τα υγρά του, μετά ελάχιστο νερό και μετά το λάδι κλπ.

Δεν πρόκειται κανείς να καταλάβει ότι δεν τσιγαρίσατε :D

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:31
από Cecily Anne
Isomnia έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:30
fagano3 έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:27 Χωρις λαδι δηλαδη; Αυτο μου θυμιζει τα φασολακια εδω πανω.

Καθε μερα μεγαλη Παρασκευη νομιζω οτι ειναι εδω πανω και οταν παω Ελλαδα εχω το βλεμα παιδιου απο το Νταρφουρ.
Όχι, πρώτα αχνίζεις το κρεμμύδι με νερό, μετά ρίχνεις το λάδι και τα υπόλοιπα βότανα και μυρωδικά χωρίς να τσιγαρίσεις.
Βασικά, πρώτα αφήνεις το κρεμμύδι σκέτο ώστε να αποβάλλει όλα τα υγρά του, μετά ελάχιστο νερό και μετά το λάδι κλπ.

Δεν πρόκειται κανείς να καταλάβει ότι δεν τσιγαρίσατε :D
Εχμ, τι διαφορά έχει καλέ; Αφού θα πιάσει θερμοκρασία. Ή βάλτο ωμό ή κάντα κανονικά.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:32
από Daje
To να προσπαθησει να αποκρουσει κανεις σε ενα φορουμ τον ισχυρισμο οτι η ιταλικη κουζινα δεν ειναι μονο πιτσα και μακαρονια και να εξηγησει οτι ακομα και το "πιτσα και μακαρονια" εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα στον τροπο που μαγειρευεται και καταναλωνεται στα ιταλικα σπιτια σε σχεση με εκεινον στα υπολοιπα βαρβαροσπιτια, ισοδυναμει με το προσπαθησει να εξηγησει κανεις στους ανρθωπους της εποχης του μεσαιωνα τι εστι διαδικτυο, ιντερνετικες κοινοτητες, μεσα κοινωνικης δικτυωσης και δε συμμαζευεται.
Σε αυτες τις περιπτωσεις, το καλυτερο που εχει να κανει κανεις ειναι ν'αποχωρησει απο το νημα.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εχει το δικαιωμα να εκπολιτισει διατροφικα και ποσο μαλιστα ΔΩΡΕΑΝ τους ιντερνετικους βαρβαρους.
Ερμη και λοιποι φυσιολογικοι ανθρωποι, ΣΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ οποιουδηποτε ειδους διαλογο με διατροφικους βαρβαρους.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ.
ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΜΠΑΝΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ. ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΠΝΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΤΣΑΠ. ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:33
από Isomnia
Cecily Anne έγραψε: 05 Απρ 2018, 12:24 Ινσομνια, άσε, εκστρατεία έχω κάνει για το θέμα. Από την άλλη, βλέπω τον ανηψιό μου που τρελαίνεται για φακές και μπρόκολα και φτύνω μην το γκαντεμιάσω. Εγώ άρχισα να τα τρώω μετά τα 18 κι αυτός δεν έχει πάει παιδικό ακόμα.

Το παιδί είναι όπως το μάθεις...
Ύστερα, αν δεν δημιουργήσει αποθήκες λίπους από μικρό μετά μην το φοβάσαι...

Re: Γαστρονομικές απάτες.

Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2018, 12:36
από fagano3
Τι αγουρελαιο;Εδω τιποτα.Τα βραζουν και στα πεταν διπλα στο φαγητο ως συνοδευτικο.Αυτα δεν ειναι φασολακια.Πρασινα κριτσινια ειναι.

Παω Ελλαδα βγαζω το ποτιστηρι με το λαδι απο την Καλαματα και νιωθω σαν πρεζακι μετα απο βαρυ χαρμανιασμα.