sys3x έγραψε: 15 Αύγ 2019, 19:55
stavmanr έγραψε: 15 Αύγ 2019, 19:44
sys3x έγραψε: 15 Αύγ 2019, 19:24
Οκ, δλδ πάτε για ύπνο με την κόρη, σωστά;
Τι μλκς ερωτήσεις είναι αυτές ρε sys;
Επιμένετε σε ένα ζήτημα στο οποίο η νομοθεσία μας είναι πολύ αυστηρή.
Δεν ξέρω αν θεωρείς ότι προστατεύεις ακόμα και την κόρη σου, μπαίνοντας 15 χρόνια στη φυλακή κι αφήνοντάς την χωρίς πατέρα, θεωρώντας, υποθέτωντας ή νομίζοντας ότι κινδύνευε θανάσιμα.
Δε ξέρω αν είναι μαλακία το δίλημμα που σου έθεσα ή αν δεν το διατύπωσα σωστά πάντως αυτά τα σκηνικά παίζουν κανονικά, δε ξέρω που μένεις κτλ και αν σου φαίνονται εξωγήινα αλλά παίζουν.
Επίσης με εμένα μιλάς ρε άσε τους πληθυντικούς

και βάλε για λίγο στην άκρη την νομοθεσία χάριν της συζήτησης, έτσι κι αλλιώς δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες, έχουν αθωώνει πολλοί βιτζιλάντηδες.
Πάντως φίλε μου δε μου απάντησες ευθέως στην ερώτηση μου, δε το περίμενα αυτό από εσένα.
Είμαι πιο πολύ τιμ ροθ τύπος πάντως να ξες παρά μπρους γουίλις τον οποίο οριακά μπορούμε να πούμε ότι όντως είναι ηθοποιός.
Μιλώ στον πληθυντικό επειδή διατυπώνετε την ίδια άποψη περισσότεροι του ενός. Οπότε τα λέω στη νύφη για να ακούει η πεθερά.
Στο ερώτημά σου έχω απαντήσει πολλαπλώς, όχι μόνο μία φορά.
Ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός σε ζητήματα αυτοάμυνας, ακριβώς γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προαποφασίσει το φόνο (ή ενήργησαν πέραν του δέοντος), δηλαδή δεν επρόκειτο για ενστικτώδη ή φοβική αντίδραση απώθησης. Το διαπιστώνεις στο διάλογό μας στον οποίο έχει εκφραστεί άμεσα και χωρίς προσχήματα.
Αυτή τη λειτουργία, ο νόμος μας τη βρίσκει ισότιμη της δολοφονίας, δηλαδή φόνο από πρόθεση.
Επειδή, λοιπόν, δεν μπορεί καθένας να τραβά το πιστόλι και να παριστάνει τον επί τόπου αυτόκλητο δικαστή, αστυνομικό και εισαγγελέα ταυτόχρονα στον τόπο αυτό, ο νόμος εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρότητα, όπως έδειξα και στα παραπάνω λινκς.
Αυτό που κάποιοι ονομάζετε "αυτοάμυνα" λοιπόν, είναι μία κατάσταση που ελέγχεται με πολύ αυστηρό τρόπο. Κι αφορά το αν μπορούσες να διαφύγεις/απεμπλακείς, αν ήταν απαραίτητη η χρήση φονικής βίας ως ύστατο μέσο άμυνας, κι αν υπήρχαν άλλοι εφικτοί τρόποι αντίδρασης με ηπιότερα αποτελέσματα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση θεωρείσαι φονιάς, είτε εκ προθέσεως ή εκ προ μελέτης, είτε άνευ προθέσεως.
Και σε τέτοια περίπτωση θα έχεις σκοτώσει έναν άνθρωπο και ταυτόχρονα θα έχεις αφήσει τα παιδιά σου χωρίς πατέρα, και την υπόλοιπη οικογένεια χωρίς εσένα. Κι αυτό το θεωρείς, μαζί με τους άλλους, "υπηρεσία προς την κορούλα σου".
Σε περίπτωση, δε, οπλοχρησίας, οφείλεις να εξηγήσεις καταρχήν γιατί οπλοκατείχες, πώς βρέθηκε το όπλο άμεσα στα χέρια σου (οφείλεις σε περίπτωση άδειας να το διατηρείς σε ασφαλή κρυψώνα, μακριά από την αντίστοιχη κρυψώνα με τα φυσίγγια), καθώς θεωρείσαι επικίνδυνος κι ως πατέρας αν διατηρείς οπλισμό χωρίς την κατάλληλη ασφάλιση.