enterprise-psi έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:16Τα μαζεύει κανείς αυτά;Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 11:48blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.
![]()
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αντιτετανικος;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Αντιτετανικος;
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- blackpaint
τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.enterprise-psi έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:16Τα μαζεύει κανείς αυτά;Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 11:48blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 02:04 Καθαρισα την πληγη με οινοπνευμα και ιωδιο, εκανα μια ενεση ανοσοσφαιρινης στον ωμο του δαγκωμενου χεριου και πηρα ενα αντιβιωτικο γενικης χρησης. Ολα μονος μου. Την αλλη μερα ημουνα καλα, και δεν ειχα καμια επιπλοκη και πανε πολλα χρονια.
![]()
![]()
-
Nero
Κύριε Leonid Rogozov, εσείς;blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:22τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.
Επισης η γατα ειχε μεταλλαχθει λογω ραδιενεργειας * και του μετεδωσε τις ικανοτητες της με το γρατζουνισμα .
Ετσι εγινε Κατμαν
- οπως ο ξενερωτος εγινε Σπαινδερμαν .
* Η Κυρια που ειχε τις Γατες εκανε ολα τα τροφιμα εισαγωγη απο την περιοχη του Τσερνομπιλ για να αποδειξει στα φασισταρια οτι ποτε δεν ειχε συμβει ατυχημα .
Ετσι εγινε Κατμαν
* Η Κυρια που ειχε τις Γατες εκανε ολα τα τροφιμα εισαγωγη απο την περιοχη του Τσερνομπιλ για να αποδειξει στα φασισταρια οτι ποτε δεν ειχε συμβει ατυχημα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Από ότι ξέρω ο τέτανος είναι αναερόβιο άρα αν δεν είναι βαθειά η πληγή θεωρητικά δεν θα έχεςι θέμα αλλά κάνε εμβόλιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως σου είπαν και άλλοι το χώμα είναι το πρόβλημα όχι η σκουριά.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 00:53 Γλιστρυσα σε κατι σκουριασμενα καγκελα στην παραλια και μου εκαναν μια μεγαλη πληγη κατω απ τη μασχαλη αλλα οχι βαθια. Χρειαζομαι αντιτετανικο ορο;
Disclaimer δεν είμαι γιατρός μεταφέρω επακριβώς συμβουλές που άκουσα από ιατρό όταν αντιμετώπισα παρόμοιο περιστατικό.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
-
Ορέστης 35
O δικος σου γιατρος στα ειπε σωστα. Εγω παροτι εχοντας ενημερωθει εκανα ολες τις ερωτησεις στο γιατρο, εκεινος μου εγραψε ορο και οχι εμβολιο.Lord Brum έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:29Από ότι ξέρω ο τέτανος είναι αναερόβιο άρα αν δεν είναι βαθειά η πληγή θεωρητικά δεν θα έχεςι θέμα αλλά κάνε εμβόλιο να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως σου είπαν και άλλοι το χώμα είναι το πρόβλημα όχι η σκουριά.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 00:53 Γλιστρυσα σε κατι σκουριασμενα καγκελα στην παραλια και μου εκαναν μια μεγαλη πληγη κατω απ τη μασχαλη αλλα οχι βαθια. Χρειαζομαι αντιτετανικο ορο;
Disclaimer δεν είμαι γιατρός μεταφέρω επακριβώς συμβουλές που άκουσα από ιατρό όταν αντιμετώπισα παρόμοιο περιστατικό.
-
Ορέστης 35
Το μονο περιεργο ειναι οτι ειχες επανω σου αντιτετανικο.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:22τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.
νόμιζα θα απαντούσες όπως όλοι οι χειρουργοί και οι περισσότεροι γιατροί άνω των 45 (ακόμα και γενικοί ιατροίOtto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:19Οκ.Ορέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:09Δεν εχω ιδεα...Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:07
Ωραία απάντησε μου σε παρακαλώ, έχεις κάνει στο παρελθόν τουλάχιστον 3 δόσεις αντιτετανικου εμβολίου;
Οπότε πρέπει να κάνεις μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες.
Τα παραπάνω αν η πληγή είναι μικρή και καθαρή.
Αν είναι ρυπαρη ή/Και βαθιά, τότε ακολουθείς τότε, μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες, αλλά και μια ή δυο δόσεις αντιτετανικου στο αντίθετο χέρι. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.
Η χρήση αντιτετανικου ορου ως πρώτη και μοναδικη λύση είναι λάθος.
οι οδηγιές

οι οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ
http://old.keelpno.gr/el-gr/%CE%BD%CE%B ... F%82.aspx
Υπάρχει ιατρική ειδικότητα για όλα αυτά, Pubic health λέγεται/ Δημόσια Υγεία (κοινωνική Ιατρική)
οι βλάκες δεν την ανοίγουν κι ας προβλέπεται από το 81,
πρέπει να βολευτούν όλα τα παιδιά τους και πλέον, μετά από τόσα χρόνια, και τα εγγόνια τους
κάνοντας το μεταπτυχιακό της δημόσιας υγείας
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 24 Ιούλ 2019, 17:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- blackpaint
Nero έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:27Κύριε Leonid Rogozov, εσείς;blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:22τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.
ο φαρμακοποιος δεν ηθελε να μου κανει την ενεση, τι να κανω; Απο τοτε ομως εμαθα να κανω ενδομυικες στον εαυτο μου.
- blackpaint
δεν ειχα, αγορασα απο διανυκτερευον φαρμακειοΟρέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:36Το μονο περιεργο ειναι οτι ειχες επανω σου αντιτετανικο.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:22τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.
- Otto Weininger
Το τι μαλακιες ακούς από φαρμακοποιους και γιατρούς δεν λέγεται.Γαληνός έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:37νόμιζα θα απαντούσες όπως όλοι οι χειρουργοί και οι περισσότεροι γιατροί άνω των 45 (ακόμα και γενικοί ιατροίOtto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:19Οκ.
Οπότε πρέπει να κάνεις μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες.
Αν είναι ρυπαρη ή/Και βαθιά, τότε ακολουθείς τότε, μια δόση Τdap (τριδυναμο εμβολιο) και να ακολουθήσουν μετα δυο δοσεις Td (διδυναμο), όπου θα γίνουν σε 1 μήνα και η άλλη σε 7-13 μήνες, αλλά και μια ή δυο δόσεις αντιτετανικου στο αντίθετο χέρι. Αυτό θα το κρίνει ο γιατρός.
Η χρήση αντιτετανικου ορου ως πρώτη και μοναδικη λύση είναι λάθος.)
οι οδηγιές
Υπάρχει ιατρική ειδικότητα για όλα αυτά, Pubic health λέγεται/ Δημόσια Υγεία (κοινωνική Ιατρική)
πρέπει να βολευτούν όλα τα παιδιά τους και πλέον, μετά από τόσα χρόνια, και τα εγγόνια τους
Πραγματικά απορώ με την ασχετοσύνη σε βασικά, ειδικά των γιατρών κάτι φορές.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Ορέστης 35
Τοτε οκ. Πολλοι ξερουν να κανουν ενεση. Αλλη φορα να ξερεις οτι σε καλυπτει το εμβολιο.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:39δεν ειχα, αγορασα απο διανυκτερευον φαρμακειοΟρέστης 35 έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:36Το μονο περιεργο ειναι οτι ειχες επανω σου αντιτετανικο.blackpaint έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:22
τι κολημα εχετε φαει με αυτο; Τοσο λαθος ειναι; Γκουγκλισα τι κανουμε για δαγκωμα γατας και το βρηκα στο αξιοπιστο webmd, κι απ οτι φαινεται δουλεψε. Δε θα τρεχα νυχτιατικα σε νοσοκομειο για κατι τετοιο.
Σου εκανε λιγο ζαλαδα η ανοσοσφαιρινη;
-
Ορέστης 35
Και ηταν νεος γιατρος, σαρανταπενταρης. Οττο σε εσενα θα ερθω για το αλλο εμβολιο που λεγαμε. Δεν εχεις καμια σχεση με το μεσο ορο.Otto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:41Το τι μαλακιες ακούς από φαρμακοποιους και γιατρούς δεν λέγεται.Γαληνός έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 17:37νόμιζα θα απαντούσες όπως όλοι οι χειρουργοί και οι περισσότεροι γιατροί άνω των 45 (ακόμα και γενικοί ιατροίOtto Weininger έγραψε: 24 Ιούλ 2019, 01:19
Οκ.
Η χρήση αντιτετανικου ορου ως πρώτη και μοναδικη λύση είναι λάθος.)
οι οδηγιές
Πραγματικά απορώ με την ασχετοσύνη σε βασικά, ειδικά των γιατρών κάτι φορές.
Ρε εδώ ο μέσος φουσκωτος βαραει κάθε βδομαδα τεστ στα κωλομερια στο αντιτεανικο κολλήσαμε?
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Μετά τον αρχικό εμβολιασμό και τις επόμενες εντός του έτους αναμνηστικές δόσεις για το εμβόλιο, η επόμενη αναμνηστική σε πόσα χρόνια είναι;
Είχα κάνει θυμάμαι στα πέντε χρόνια, αλλά πρόπερσι που ήταν να ξανακάνω υπήρχε έλλειψη εμβολίων και οι περισσότεροι φαρμακοποιοί και νοσηλευτές που ρώτησα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται για προληπτικούς λόγους εμβολιασμός και ότι σαν κίνδυνος έχει καιρό να εμφανιστεί τέτανος στην Ελλάδα. Την έκανα τελικά φέτος την αναμνηστική στα επτά χρόνια..
Ο γιατρός που συμβουλεύτηκα και μου είχε κάνει τον αρχικό εμβολιασμό πριν χρόνια, μου είπε ότι κάποιοι την κάνουν και στη δεκαετία την αναμνηστική και ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί σε κάθε περίπτωση, αν κάποια στιγμή μεταβείς στα επείγοντα με περιστατικό που ενέχει κίνδυνο τετάνου, έχεις δεν έχεις εμβολιαστεί, θα σου χορηγηθεί αντιτετανικός ορός...
Είχα κάνει θυμάμαι στα πέντε χρόνια, αλλά πρόπερσι που ήταν να ξανακάνω υπήρχε έλλειψη εμβολίων και οι περισσότεροι φαρμακοποιοί και νοσηλευτές που ρώτησα μου είπαν ότι δεν χρειάζεται για προληπτικούς λόγους εμβολιασμός και ότι σαν κίνδυνος έχει καιρό να εμφανιστεί τέτανος στην Ελλάδα. Την έκανα τελικά φέτος την αναμνηστική στα επτά χρόνια..
Ο γιατρός που συμβουλεύτηκα και μου είχε κάνει τον αρχικό εμβολιασμό πριν χρόνια, μου είπε ότι κάποιοι την κάνουν και στη δεκαετία την αναμνηστική και ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί σε κάθε περίπτωση, αν κάποια στιγμή μεταβείς στα επείγοντα με περιστατικό που ενέχει κίνδυνο τετάνου, έχεις δεν έχεις εμβολιαστεί, θα σου χορηγηθεί αντιτετανικός ορός...