!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΝΔ: Η μίζα ειναι καθηκον

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
under

Re: ΝΔ: Η μίζα ειναι καθηκον

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:32

https://www.constitutionalism.gr/wp-con ... ourgon.pdf

Εγώ λοιπόν συμπεραίνω ότι ο Αθανασίου θεωρεί τη δωροδοκία ως αδίκημα που διαπράττεται κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού, δηλαδή ότι σχετίζεται με την ιδιότητά του. Συνεπώς, η δωροδοκία δε μπορεί να θεωρείται ότι τελείται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του διότι συνδέεται άμεσα με την ιδιότητά αυτή. Αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του διαπράξει π.χ. μία τροχαία παράβαση, ένα φόνο κλπ, τότε το αδίκημα διαπράττεται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του και τότε αρμόδια είναι τα δικαστήρια και απευθείας ο εισαγγελέας. Στην περίπτωση που το αδίκημα γίνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποφασίζει η Βουλή αν θα παραπέμψει τον υπουργό στον εισαγγελέα.
Τωρα τα λες σωστα.Αν εχει διαλυθει η βουλη ομως δεν μπορει να διωχθει μετα για το αδικημα.Μπορει να διωχθει μονο αν θεωρηθει οτι το αδικημα ειναι διαρκειας (γι αυτο ο Τσοχατζο πηγε για ξεπλυμα).

Με λιγα λογια : παλι φατουρο στους ζαιους.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos »

under έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:35
vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:32

https://www.constitutionalism.gr/wp-con ... ourgon.pdf

Εγώ λοιπόν συμπεραίνω ότι ο Αθανασίου θεωρεί τη δωροδοκία ως αδίκημα που διαπράττεται κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού, δηλαδή ότι σχετίζεται με την ιδιότητά του. Συνεπώς, η δωροδοκία δε μπορεί να θεωρείται ότι τελείται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του διότι συνδέεται άμεσα με την ιδιότητά αυτή. Αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του διαπράξει π.χ. μία τροχαία παράβαση, ένα φόνο κλπ, τότε το αδίκημα διαπράττεται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του και τότε αρμόδια είναι τα δικαστήρια και απευθείας ο εισαγγελέας. Στην περίπτωση που το αδίκημα γίνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποφασίζει η Βουλή αν θα παραπέμψει τον υπουργό στον εισαγγελέα.
Τωρα τα λες σωστα.Αν εχει διαλυθει η βουλη ομως δεν μπορει να διωχθει μετα για το αδικημα.Μπορει να διωχθει μονο αν θεωρηθει οτι το αδικημα ειναι διαρκειας (γι αυτο ο Τσοχατζο πηγε για ξεπλυμα).

Με λιγα λογια : παλι φατουρο στους ζαιους.
Και πριν σωστά τα έλεγα. Είπα ότι "βγαίνει το συμπέρασμα", όχι ότι έτσι είναι. Στη συνέχεια εξηγώ ότι πρόκειται για νομικό όρο. Άλλο αν οι συριζαίοι και η ΕΡΤ επιχείρησαν να διαμορφώσουν μία άποψη για να πετάξουν λάσπη.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:32 Εγώ λοιπόν συμπεραίνω ότι ο Αθανασίου θεωρεί τη δωροδοκία ως αδίκημα που διαπράττεται κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού, δηλαδή ότι σχετίζεται με την ιδιότητά του. Συνεπώς, η δωροδοκία δε μπορεί να θεωρείται ότι τελείται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του διότι συνδέεται άμεσα με την ιδιότητά αυτή. Αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του διαπράξει π.χ. μία τροχαία παράβαση, ένα φόνο κλπ, τότε το αδίκημα διαπράττεται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του και τότε αρμόδια είναι τα δικαστήρια και απευθείας ο εισαγγελέας. Στην περίπτωση που το αδίκημα γίνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποφασίζει η Βουλή αν θα παραπέμψει τον υπουργό στον εισαγγελέα.
άλλο η άσκηση καθήκοντος, άλλο το καθήκον νομίζω. Μπορεί μία πράξη να συμβεί κατά την άσκηση και να είναι εκτός καθηκόντων, όπως σωστά είπες για το τρακάρισμα, να φάει έναν καθως συνομιλεί στο κινητό για εθνικά θέματα με τον πρωθυπουργό, ή να πάρει μία μίζα καθώς συνομιλεί για θέματα υγείας με την νοβάρτις. Δεν είναι στα καθήκοντά του η μίζα όμως νομίζω, θέλει να είναι αλλά νομίζω μέχρι τώρα συμφωνούσαμε οτι δεν ειναι.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:43
vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:32 Εγώ λοιπόν συμπεραίνω ότι ο Αθανασίου θεωρεί τη δωροδοκία ως αδίκημα που διαπράττεται κατά την άσκηση των καθηκόντων ενός υπουργού, δηλαδή ότι σχετίζεται με την ιδιότητά του. Συνεπώς, η δωροδοκία δε μπορεί να θεωρείται ότι τελείται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του διότι συνδέεται άμεσα με την ιδιότητά αυτή. Αν κατά την άσκηση των καθηκόντων του διαπράξει π.χ. μία τροχαία παράβαση, ένα φόνο κλπ, τότε το αδίκημα διαπράττεται επ' ευκαιρία των καθηκόντων του και τότε αρμόδια είναι τα δικαστήρια και απευθείας ο εισαγγελέας. Στην περίπτωση που το αδίκημα γίνεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του, αποφασίζει η Βουλή αν θα παραπέμψει τον υπουργό στον εισαγγελέα.
άλλο η άσκηση καθήκοντος, άλλο το καθήκον νομίζω. Μπορεί μία πράξη να συμβεί κατά την άσκηση και να είναι εκτός καθηκόντων, όπως σωστά είπες για το τρακάρισμα, τα φάει έναν καθως συνομιλεί στο κινητό για εθνικά θέματα με τον πρωθυπουργό, ή να πάρει μία μίζα καθώς συνομιλεί για θέματα υγείας με την νοβάρτις. Δεν είναι στα καθήκοντά του η μίζα όμως νομίζω, θέλει να είναι αλλά νομίζω μέχρι τώρα συμφωνούσαμε οτι δεν ειναι.
Ο Αθανασίου δε θεωρεί τη μίζα καθήκον. Θεωρεί τη μίζα ως αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. Είναι ξεκάθαρο τώρα;
Άβαταρ μέλους
enaon

βασικα παιδία ο άνθρωπος ειπε 2-3 φορές οτι ειναι στα καθήκοντα, σε αντιδιαστολή με το επ' ευκαιρία. Δεν πήρε μίζα επειδή έτυχε να είναι υπουργός και η νοβάρτις ήθελε να λαδώσει, πήρε γιατί είναι καθήκον του να λαδωθεί. Δεν ειναι κάτι κακό, είναι κάτι καλό, το έκανε με το εθνικό συμφέρον στον νού του και πρέπει να κριθεί υπο αυτό το πρίσμα, του εθνικού συμφέροντος και του νόμου περί ευθύνης.

θα περιμένω τον στ μάλλον :)
Άβαταρ μέλους
under

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:45
άλλο η άσκηση καθήκοντος, άλλο το καθήκον νομίζω. Μπορεί μία πράξη να συμβεί κατά την άσκηση και να είναι εκτός καθηκόντων, όπως σωστά είπες για το τρακάρισμα, τα φάει έναν καθως συνομιλεί στο κινητό για εθνικά θέματα με τον πρωθυπουργό, ή να πάρει μία μίζα καθώς συνομιλεί για θέματα υγείας με την νοβάρτις. Δεν είναι στα καθήκοντά του η μίζα όμως νομίζω, θέλει να είναι αλλά νομίζω μέχρι τώρα συμφωνούσαμε οτι δεν ειναι.
Ο Αθανασίου δε θεωρεί τη μίζα καθήκον. Θεωρεί τη μίζα ως αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. Είναι ξεκάθαρο τώρα;
Ειναι χαζος ρε,δεν το καταλαβες ακομα ; :lol:
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:45
Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που το είπε, άσχετα που βρήκαν ευκαιρία οι ζαίοι και σπεκουλάρουν
Απλώς είναι ασυνήθιστη η επιμονή του να μιλά νομικά στην τηλεόραση, ξέροντας ότι τα λόγια του θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για τη μίζα

Εν ολίγοις, όντας πολύ έμπειρος πολιτικός, πιστεύω ότι δεν ήταν αθώα η προσέγγιση του
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:37 Άλλο αν οι συριζαίοι και η ΕΡΤ επιχείρησαν να διαμορφώσουν μία άποψη για να πετάξουν λάσπη.
Eίναι κάτι παρόμοιο με την υπόθεση Καιρίδη.Ας μην λησμονούμε ότι η νοημοσύνη των αυριανιστών δεν είναι και πολύ μεγάλη.Το ίδιο συμβαίνει και με τη νοημοσύνη των ακροδεξιών.Το σύμπλεγμα συριζανέλ ήταν ένα σπάνιο κοκτέιλ των λαϊκιστών δεξιάς και αριστεράς.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:48 βασικα παιδία ο άνθρωπος ειπε 2-3 φορές οτι ειναι στα καθήκοντα, σε αντιδιαστολή με το επ' ευκαιρία. Δεν πήρε μίζα επειδή έτυχε να είναι υπουργός και η νοβάρτις ήθελε να λαδώσει, πήρε γιατί είναι καθήκον του να λαδωθεί. Δεν ειναι κάτι κακό, είναι κάτι καλό, το έκανε με το εθνικό συμφέρον στον νού του και πρέπει να κριθεί υπο αυτό το πρίσμα, του εθνικού συμφέροντος και του νόμου περί ευθύνης.

θα περιμένω τον στ μάλλον :)
Επιμένεις. Το ζήτημα είναι νομικό και θέλω να προσέξεις ότι τίθεται σε αντιπαραβολή με τα αδικήματα "επ' ευκαιρία". Και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή μιλάμε για αδικήματα και ο διαχωρισμός αφορά όχι το αν πρόκειται για αδίκημα αλλά αν διαπράττεται με τη χρήση της ιδιότητας κάποιου ως υπουργού.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Beria έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:49
Ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή που το είπε, άσχετα που βρήκαν ευκαιρία οι ζαίοι και σπεκουλάρουν
Απλώς είναι ασυνήθιστη η επιμονή του να μιλά νομικά στην τηλεόραση, ξέροντας ότι τα λόγια του θα χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι για τη μίζα

Εν ολίγοις, όντας πολύ έμπειρος πολιτικός, πιστεύω ότι δεν ήταν αθώα η προσέγγιση του
Συμφωνώ, αλλά παραμένει νομικός και απαντάει με νομική ορολογία. Σαφώς έπρεπε να κάνει τη διευκρίνιση ότι δε θεωρεί καθήκον τη δωροδοκία, τώρα δε θα το συζητούσαμε καν.
Άβαταρ μέλους
enaon

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:45 Ο Αθανασίου δε θεωρεί τη μίζα καθήκον. Θεωρεί τη μίζα ως αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. Είναι ξεκάθαρο τώρα;
ξεκάθαρο ειναι τι θεωρεί, είναι ξεκάθαρο οτι λεει τρέλες;

Δεν μπορεί να ειναι εντός καθηκόντων μία παράνομη πράξη ωστε να μπαίνει στον νόμο περί ευθύνης, Εκεί μπαίνουν πράξεις που είναι αμφιλεγόμενης πολιτιτικής αξίας, πολιτικές πράξεις, όχι ποινικά αδικήματα. Ειναι ξεκάθαρα πράξη που έγινε με την ευκαιρία της θέσης, όχι απο τα καθήκοντα της θέσης.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Beria έγραψε: 11 Απρ 2019, 14:39
under έγραψε: 11 Απρ 2019, 14:36
Beria έγραψε: 11 Απρ 2019, 14:26
θες λίγο να μας το πεις αυτό και στα ελληνικά, γιατί δεν κατάλαβα τίποτα
Το λεει ο Αθανασιου στο βιντεο : τον λαδωνουν γιατι ειναι υπουργος.Δεν λεει οτι ειναι νομιμο.
Ναι παλληκάρι μου, αυτό το κατάλαβα. Αν δεν ήταν υπουργός και ήταν νηπιαγωγός δεν θα τον λάδωναν
Τώρα που είναι υπουργός και τον λαδώνουν, τι προτείνει;
Γιατί αυτό που λέει έχει δύο αναγνώσεις:
Ή είναι εντελώς ηλίθιος και παραδέχεται ότι τα παίρνει και καμαρώνει κι όλας στα μούτρα μας
Ή είναι εντελώς ηλίθιος
Κι εσύ την πάτησες πάντως :)
Άβαταρ μέλους
under

vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:53
Beria έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:49

Συμφωνώ, αλλά παραμένει νομικός και απαντάει με νομική ορολογία. Σαφώς έπρεπε να κάνει τη διευκρίνιση ότι δε θεωρεί καθήκον τη δωροδοκία, τώρα δε θα το συζητούσαμε καν.
Μα στην αρχη της δηλωσης του χρησιμοποιει τη λεξη αδικημα.
Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

enaon έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:53
vatraxos έγραψε: 11 Απρ 2019, 18:45 Ο Αθανασίου δε θεωρεί τη μίζα καθήκον. Θεωρεί τη μίζα ως αδίκημα που τελείται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού. Είναι ξεκάθαρο τώρα;
ξεκάθαρο ειναι τι θεωρεί, είναι ξεκάθαρο οτι λεει τρέλες;

Δεν μπορεί να ειναι εντός καθηκόντων μία παράνομη πράξη ωστε να μπαίνει στον νόμο περί ευθύνης, Εκεί μπαίνουν πράξεις που είναι αμφιλεγόμενης πολιτιτικής αξίας, πολιτικές πράξεις, όχι ποινικά αδικήματα. Ειναι ξεκάθαρα πράξη που έγινε με την ευκαιρία της θέσης, όχι απο τα καθήκοντα της θέσης.
:wall:
Άβαταρ μέλους
enaon

παιδιά συμφωνεί κανεις απο εδώ με την θέση του αθανασίου, δηλαδή και εσείς θα περνατε μιζα και μετά θα λέγατε ήταν στο πλαίσιο της εργασίας μου, κρίνετέ με πολιτικά;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”