Σελίδα 50 από 60
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 00:58
από Πάνας
Το φυτό τραβάει μόνο ό,τι χρειάζεται σε ό,τι μορφή και να του το δώσεις...χώμα, φυσικό ή χημικό λίπασμα κλπ. Αυτά που κάνουν κακό είναι τα φυτοφάρμακα.
Το βιολογικό στο λίπασμα είναι ένας μύθος που πουλάει, όταν βρει πολύ φαΐ το φυτό αναπτύσσεται περισσότερο, αυτό κάνουν τα λιπάσματα. Συνήθως στα βιολογικά δεν ρίχνουν φυτοφάρμακα., υποτίθεται.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 03:03
από hellegennes
Με τα φυτοφάρμακα και τα βιολογικά παίζουν τα εξής:
1. δεν χρειάζονται τα πάντα φυτοφάρμακα
2. δεν είναι όλα τα φυτοφάρμακα ίδια
3. δεν είναι επικίνδυνα τα φυτοφάρμακα αν η χρήση τους είναι η προκαθορισμένη από τον νόμο
4. δεν υπάρχει εγγύηση ότι ο αέρας δεν θα μολύνει τα φυτά σου με φυτοφάρμακα άλλων
Κι επειδή κάποιος ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ μίλησε για περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφήνω και το παρακάτω προς συζήτηση:

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 09:51
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Να τοι πάλι, χωρίς ξύλο μαρτυράνε

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 10:20
από Οργισμένος
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 23:08
Οργισμένος έγραψε: 17 Μαρ 2019, 12:57
Οποιος φτιαχνει χωριατικη σαλατα διχως να ξεφλουδισει τις τοματες ειναι καραβλαχος, οχιτζης, αγαμητος, κτλ κτλ.
Αν πετάξεις την φλούδα από την σαλάτα, καλύτερα πέτα και την ντομάτα, γιατί είναι πλέον άχρηστη. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά είναι στην φλούδα που πέταξες, σαν ψαγμένος καραβλαχαράς.
Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Ζιζανιοκτονα λιπασματα βρωμα κτλ αυτο τρως στη φλουδα. Βλαχαδερο.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 10:23
από Οργισμένος
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:54
Σαφέστατα και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία.
Πάρτε ένα φτηνοζυμαρικο από τα lidl και μετά φτιάξτε το ίδιο πιάτο με την μαύρη σειρά της μισκο ή de cecco. Αν συνεχίσει να σας φαίνεται το ίδιο, τότε αφήστε το.
Αλλος βλαχος απο κει...
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 10:54
από Ερμής
Οργισμένος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:23
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:54
Σαφέστατα και υπάρχουν μεγάλες διαφορές από εταιρεία σε εταιρεία.
Πάρτε ένα φτηνοζυμαρικο από τα lidl και μετά φτιάξτε το ίδιο πιάτο με την μαύρη σειρά της μισκο ή de cecco. Αν συνεχίσει να σας φαίνεται το ίδιο, τότε αφήστε το.
Αλλος βλαχος απο κει...
Αντε κρυψου ρε γιδι.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 11:06
από Κουρκούας
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 23:12
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 22:08
Κουρκούας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 11:46
Προφανώς και ξεχωρίζουν οι διαφορετικές ποιότητες αβγού, από το σύνηθες, στο ελευθέρας και στο βιολογικό. Με κλειστά μάτια κιόλας. Ομοίως το κοτόπουλο και το γουρούνι. Για προϊόντα σουπερμάρκετ μιλάω, βεβαίως. Όχι τα αβγά ή τα κοκκόρια που παίρνω από την κυρά μήτσαινα από το δικό της κοτέτσι, που δε συγκρίνονται με τα βιολογικά παρότι δεν έχουν τον τίτλο.
Γενικά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη γεύσης. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό φρούτο από τη μπαχαντέλα σημαίνει ότι μπορεί να αρκεστεί στις δεύτερες.
Ισχυει αυτο, μερικοι απλα δεν αντιλαμβανονται την ποιοτικη διαφορα. Ισως μαλιστα να τους αρεσει περισσοτερο η γευση του φτηνοτερου προιοντος γιατι την εχουν συνηθισει.
Δεν υπάρχει, λέμε, ποιοτική διαφορά. Κάποτε, που δεν υπήρχε η επιστήμη της χημείας, βασιζόμασταν σε απατεώνες σομελιέ και γευσιγνώστες για να πούνε τις παπαριές τους, που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτά που λέτε. Σήμερα μπορεί να γίνει απευθείας χημική σύγκριση προϊόντων για να διαπιστωθεί η διαφορά στην ποιότητα. Ε, δεν υφίσταται διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών. Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.
Αυτό θέλω να πιστεύω ήσουν πιωμένος όταν το γραφες.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 11:07
από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ερμής έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:54
Οργισμένος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:23
Αλλος βλαχος απο κει...
Αντε κρυψου ρε γιδι.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 11:22
από Μαυροβασίλης
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:54
Πάρτε ένα φτηνοζυμαρικο από τα lidl και μετά φτιάξτε το ίδιο πιάτο με την μαύρη σειρά της μισκο ή
de cecco.
ακριβώς, η πλάκα είναι πως είναι και φτηνά στο κωλόνησο γιατί είναι γεμάτο μυρωδιάδες
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 13:45
από Cavaliere
Αύριο έχει λαϊκή, θα πάω στις Περσίδες που παριστάνουν τις Ναπολιτάνες, να αγοράσω φρέσκο ζυμαρικό.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 14:13
από Ερμής
Μαυροβασίλης έγραψε: 18 Μαρ 2019, 11:22
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2019, 13:54
Πάρτε ένα φτηνοζυμαρικο από τα lidl και μετά φτιάξτε το ίδιο πιάτο με την μαύρη σειρά της μισκο ή
de cecco.
ακριβώς, η πλάκα είναι πως είναι και φτηνά στο κωλόνησο γιατί είναι γεμάτο μυρωδιάδες
Στην Ελλάδα στο μάρκετ που πάω τα έχει σχεδον πάντα -30% με -40%, δλδ βγαίνουν κάπου στο 1,20-1,30 το πακέτο, όσο περίπου τα υπόλοιπα.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 14:14
από Κουρκούας
Εμένα μ' αρέσουν τα ζυμαρικά από όσπριο. Πλέον γίνανε μέινστριμ μέχρι και η μπαρίλα βγάζει.
Καμία συμβουλή; Εννοώ πώς πρέπει να αλλάξεις τις κλασικές συνταγές σε σάλτσες για να ισορροπήσει με το διαφορετικό υπόστρωμα; Εγώ συνήθως αυτοσχεδιάζω, αλλά θα θελα να φτιάξω μια καρμπονάρα με μακαρόνι από ρεβύθι.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 14:25
από Gherschaagk
Το μακαρόνι από ρεβύθι και το προσούτο από Chia seeds.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 15:11
από hellegennes
Οργισμένος έγραψε: 18 Μαρ 2019, 10:20
Ζιζανιοκτονα λιπασματα βρωμα κτλ αυτο τρως στη φλουδα. Βλαχαδερο.
1. τις πλένεις
2. όχι, δεν πρέπει να έχουν υπολείμματα όταν φτάνουν στην αγορά.
3. η υπόλοιπη ντομάτα είναι χρήσιμη μόνο για να σου ανεβάσει το ουρικό οξύ. Αν πετάς την φλούδα, καραβλάχαρε, καλύτερα μην την τρως.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 16:18
από Κουρκούας
Gherschaagk έγραψε: 18 Μαρ 2019, 14:25
Το μακαρόνι από ρεβύθι και το προσούτο από Chia seeds.
μην είσαι αρνητικια, γκερσααγκ. Δοκίμασε, πειραματίσου και θα δεις ότι θα σ' αρέσει. Μπορεί και πιο πολύ από το κανονικό.