Δεν είναι εύκολο ούτε από πλευράς του ούτε από πλευρας μου η καθημερινή επαφή. Το ξέρει ότι αν χρειαστεί κάτι θα είμαι εκεί. Εκτός αυτού όμως θέλω κάτι να τον συντροφεύσει στο μυαλό του. Όχι καθοδήγηση τι να κάνει. Κάτι να δοαβάσει να νιώσει λίγο αλλιώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:19Ρε συ Μοργκάνα, οι φίλοι που περνάνε ζόρικες φάσεις θέλουν "καθημερινό" μπεϊμπι σίτινγκ και όχι μία στο τόσο συμπαράσταση αν δεν "χωράνε" στο καθημερινο πρόγραμμα. Σε τέτοιες φάσεις, οι κινήσεις όπως τα βιβλία κλπ κάπου θυμίζουν και εύκολη ξεπέτα, δηλαδή δωράκια κοινωνικής υποχρέωσης.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:08Το κάνω αυτό αλλά δε συναντιομαστε πολύ συχνά, όταν έχουμε τον χρόνο μας τον " ξεψαχνίζω" και μετά τον αφήνω και ανοίγεται και μιλάει, μιλάει. Αλλά δε φτάνει. Είναι μόνος του.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:48
Τίποτα. Να του προσφέρεις χαλαρή παρέα και αν σου ανοιχτεί ο ίδιος να τον προσεγγίσεις "μαλακά". Σε τέτοιες φάσεις οι οδηγίες και ειδικώς οι "έτοιμες συνταγές" από βιβλία, μάλλον θα τον εκνευρίσουν και θα τον "κλείσουν" περισσότερο.
Δε θέλω βιβλίο πχ αυτοβελτίωσης κτλ κάτι διηγηματικό ίσως που θα τον αγγίξει.
Είναι καλύτερα να τον πάρεις και να του πεις "αν θέλεις κάτι, είμαι εδώ".
Στην τελική σκέψου, πώς θα το έπαιρνες εσύ αν ήσουν τρελλαμένη και ο φίλος σου ´φερνε βιβλίο με χαριτωμένες οδηγίες πλοήγησης...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι σκέφτεσαι τώρα
- Fata_Morgana
Re: Τι σκέφτεσαι τώρα
student έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:11https://www.politeianet.gr/books/agios- ... opo-198732Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
και σε pdf
https://sotgiak.sites.sch.gr/wp-content ... %D1%86.pdf
Ωραία και σωστά και τα δύο.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:19Ρε συ Μοργκάνα, οι φίλοι που περνάνε ζόρικες φάσεις θέλουν "καθημερινό" μπεϊμπι σίτινγκ και όχι μία στο τόσο συμπαράσταση αν δεν "χωράνε" στο καθημερινο πρόγραμμα. Σε τέτοιες φάσεις, οι κινήσεις όπως τα βιβλία κλπ κάπου θυμίζουν και εύκολη ξεπέτα, δηλαδή δωράκια κοινωνικής υποχρέωσης.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:08Το κάνω αυτό αλλά δε συναντιομαστε πολύ συχνά, όταν έχουμε τον χρόνο μας τον " ξεψαχνίζω" και μετά τον αφήνω και ανοίγεται και μιλάει, μιλάει. Αλλά δε φτάνει. Είναι μόνος του.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:48
Τίποτα. Να του προσφέρεις χαλαρή παρέα και αν σου ανοιχτεί ο ίδιος να τον προσεγγίσεις "μαλακά". Σε τέτοιες φάσεις οι οδηγίες και ειδικώς οι "έτοιμες συνταγές" από βιβλία, μάλλον θα τον εκνευρίσουν και θα τον "κλείσουν" περισσότερο.
Στην τελική σκέψου, πώς θα το έπαιρνες εσύ αν ήσουν τρελλαμένη και ο φίλος σου ´φερνε βιβλίο με χαριτωμένες οδηγίες πλοήγησης...
Όπου το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
Ούτε με τηλέφωνο;Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:29Δεν είναι εύκολο ούτε από πλευράς του ούτε από πλευρας μου η καθημερινή επαφή. Το ξέρει ότι αν χρειαστεί κάτι θα είμαι εκεί. Εκτός αυτού όμως θέλω κάτι να τον συντροφεύσει στο μυαλό του. Όχι καθοδήγηση τι να κάνει. Κάτι να δοαβάσει να νιώσει λίγο αλλιώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:19Ρε συ Μοργκάνα, οι φίλοι που περνάνε ζόρικες φάσεις θέλουν "καθημερινό" μπεϊμπι σίτινγκ και όχι μία στο τόσο συμπαράσταση αν δεν "χωράνε" στο καθημερινο πρόγραμμα. Σε τέτοιες φάσεις, οι κινήσεις όπως τα βιβλία κλπ κάπου θυμίζουν και εύκολη ξεπέτα, δηλαδή δωράκια κοινωνικής υποχρέωσης.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:08
Το κάνω αυτό αλλά δε συναντιομαστε πολύ συχνά, όταν έχουμε τον χρόνο μας τον " ξεψαχνίζω" και μετά τον αφήνω και ανοίγεται και μιλάει, μιλάει. Αλλά δε φτάνει. Είναι μόνος του.
- Fata_Morgana
Τηλέφωνο μιλάμε αλλά δεν... είναι πάντα "όλα καλά. "sharp έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:31Ούτε με τηλέφωνο;Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:29Δεν είναι εύκολο ούτε από πλευράς του ούτε από πλευρας μου η καθημερινή επαφή. Το ξέρει ότι αν χρειαστεί κάτι θα είμαι εκεί. Εκτός αυτού όμως θέλω κάτι να τον συντροφεύσει στο μυαλό του. Όχι καθοδήγηση τι να κάνει. Κάτι να δοαβάσει να νιώσει λίγο αλλιώς.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:19
Ρε συ Μοργκάνα, οι φίλοι που περνάνε ζόρικες φάσεις θέλουν "καθημερινό" μπεϊμπι σίτινγκ και όχι μία στο τόσο συμπαράσταση αν δεν "χωράνε" στο καθημερινο πρόγραμμα. Σε τέτοιες φάσεις, οι κινήσεις όπως τα βιβλία κλπ κάπου θυμίζουν και εύκολη ξεπέτα, δηλαδή δωράκια κοινωνικής υποχρέωσης.
Εξαρτάται από τη φάση (το πιο σημαντικό) και τον χαρακτήρα του φίλου. Άλλο το να χωρίσει κάποιος, άλλο να χάσει τη δουλειά του και άλλο μια γενικότερη κατάσταση κατάθλιψης λόγω συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων. Τα προβλήματα και τα αντίστοιχα ζητούμενα ως λύσεις, είναι διαφορετικά.sharp έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:30student έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:11https://www.politeianet.gr/books/agios- ... opo-198732Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
και σε pdf
https://sotgiak.sites.sch.gr/wp-content ... %D1%86.pdfΩραία και σωστά και τα δύο.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:19Ρε συ Μοργκάνα, οι φίλοι που περνάνε ζόρικες φάσεις θέλουν "καθημερινό" μπεϊμπι σίτινγκ και όχι μία στο τόσο συμπαράσταση αν δεν "χωράνε" στο καθημερινο πρόγραμμα. Σε τέτοιες φάσεις, οι κινήσεις όπως τα βιβλία κλπ κάπου θυμίζουν και εύκολη ξεπέτα, δηλαδή δωράκια κοινωνικής υποχρέωσης.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:08
Το κάνω αυτό αλλά δε συναντιομαστε πολύ συχνά, όταν έχουμε τον χρόνο μας τον " ξεψαχνίζω" και μετά τον αφήνω και ανοίγεται και μιλάει, μιλάει. Αλλά δε φτάνει. Είναι μόνος του.
Στην τελική σκέψου, πώς θα το έπαιρνες εσύ αν ήσουν τρελλαμένη και ο φίλος σου ´φερνε βιβλίο με χαριτωμένες οδηγίες πλοήγησης...![]()
Όπου το ένα δεν αποκλείει το άλλο.![]()
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι τα βιβλία λειτουργούν καλύτερα σε φάσεις ηρεμίας. Διαφορετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικά ή να δημιουργήσουν μία πρόσκαιρη αισιοδοξία, που θα κάνει ακόμη πιο επώδυνη την πτώση. Προσωπική γνώμη, έτσι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Επειδή ζητήθηκε βιβλίο, βρίσκω το συγκεκριμένο καλή επιλογή, γιατί είναι κάποιο που μπορεί να φέρει ηρεμία και βαθιά αισιοδοξία, φτάνει φυσικά να μην είναι αντικείμενο που εξ ορισμού δεν τον ενδιαφέρει.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:49
Εξαρτάται από τη φάση (το πιο σημαντικό) και τον χαρακτήρα του φίλου. Άλλο το να χωρίσει κάποιος, άλλο να χάσει τη δουλειά του και άλλο μια γενικότερη κατάσταση κατάθλιψης λόγω συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων. Τα προβλήματα και τα αντίστοιχα ζητούμενα ως λύσεις, είναι διαφορετικά.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι τα βιβλία λειτουργούν καλύτερα σε φάσεις ηρεμίας. Διαφορετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικά ή να δημιουργήσουν μία πρόσκαιρη αισιοδοξία, που θα κάνει ακόμη πιο επώδυνη την πτώση. Προσωπική γνώμη, έτσι;![]()
Προσωπικά, αν και είμαι του διαβάσματος, σε τέτοιες φάσεις προτιμούσα να παίρνω τους δρόμους. Όμως ήταν παλιά, οπότε παίζει ρόλο κι η ηλικία. Εννοείται ότι δεν ξέρουμε τον φίλο και δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση, ούτε πρόγνωση, αλλά για να μην έχει χρόνο σημαίνει ότι εργάζεται, επομένως το πρόβλημα είναι το βράδυ και τα ΣΚ. Εκεί πιστεύω ότι είναι καλύτερο το βιβλίο από το χάζεμα στην τηλεόραση, γιατί αυτό κι αν θα φέρει χειρότερο αποτέλεσμα κάποια στιγμή.
Το ίδιο ισχύει και για τις παρέες, δεν ξέρω αν το πρόβλημα του εντοπίζεται σε αίσθηση μοναξιάς. Αν είναι αυτό, η παρέα βοηθάει, εμένα πάλι με κούραζε κάποια στιγμή, ζητούσα την απομόνωση, οπότε το πρόβλημα ήταν πώς να ξεφύγω από τις αρνητικές σκέψεις και το "χάμστερ", αν ξέρεις τι εννοώ.
Λέο Μπουσκάλια. ''Να ζεις, ν'αγαπάς και να μαθαίνεις.''Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- enterprise-psi
- Υπερσυντονιστής
- Phorum.gr user: enterprise-psi
- Επικοινωνία:
Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.

The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Is blind to indications of his species slow decay.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
Έχει ήδη μπει στο πρώτο στάδιο κατάθλιψης.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:44Πιστεύω ότι θα το πιάσει να το διαβάσει αλλά θα πρέπει να είναι κάτι ευχάριστα κατανοητό για να του διατηρήσει το ενδιαφέρον να συνεχίσει.ksk έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:38Τα έγραψες τα συναισθήματα ακριβώς με την σωστή σειρά...Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
Θέλει υποστήριξη ψυχολογικά, συζήτηση ώστε να ξεφύγει από το τρυπακι.
Αφού δεν είναι του διαβάσματος δεν το βλέπω να το ανοίγει ...ούτε καν θα το κατανοήσει το όποιο...
Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι είμαστε άνθρωποι , τελειότητα δεν υπάρχει και το μυαλό μας πολλές φορές γίνεται εχθρός μας.
Καλή δύναμη να έχει!
Παρατηρητής...
Όσοι είναι του διαβάσματος, ξέρουν πολύ καλύτερα τι να επιλέξουν οι ίδιοι στη χ ή ψ στιγμή. Ειδικώς σήμερα, που δεν παίζει και θέμα κόστους. Όπως ξέρουν και τι χρειάζονται από τους άλλους.sharp έγραψε: 02 Φεβ 2025, 14:44Επειδή ζητήθηκε βιβλίο, βρίσκω το συγκεκριμένο καλή επιλογή, γιατί είναι κάποιο που μπορεί να φέρει ηρεμία και βαθιά αισιοδοξία, φτάνει φυσικά να μην είναι αντικείμενο που εξ ορισμού δεν τον ενδιαφέρει.ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:49
Εξαρτάται από τη φάση (το πιο σημαντικό) και τον χαρακτήρα του φίλου. Άλλο το να χωρίσει κάποιος, άλλο να χάσει τη δουλειά του και άλλο μια γενικότερη κατάσταση κατάθλιψης λόγω συσσωρευμένων χρόνιων προβλημάτων. Τα προβλήματα και τα αντίστοιχα ζητούμενα ως λύσεις, είναι διαφορετικά.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι τα βιβλία λειτουργούν καλύτερα σε φάσεις ηρεμίας. Διαφορετικά μπορούν να λειτουργήσουν ως καταπραϋντικά ή να δημιουργήσουν μία πρόσκαιρη αισιοδοξία, που θα κάνει ακόμη πιο επώδυνη την πτώση. Προσωπική γνώμη, έτσι;![]()
Προσωπικά, αν και είμαι του διαβάσματος, σε τέτοιες φάσεις προτιμούσα να παίρνω τους δρόμους. Όμως ήταν παλιά, οπότε παίζει ρόλο κι η ηλικία. Εννοείται ότι δεν ξέρουμε τον φίλο και δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση, ούτε πρόγνωση, αλλά για να μην έχει χρόνο σημαίνει ότι εργάζεται, επομένως το πρόβλημα είναι το βράδυ και τα ΣΚ. Εκεί πιστεύω ότι είναι καλύτερο το βιβλίο από το χάζεμα στην τηλεόραση, γιατί αυτό κι αν θα φέρει χειρότερο αποτέλεσμα κάποια στιγμή.
Το ίδιο ισχύει και για τις παρέες, δεν ξέρω αν το πρόβλημα του εντοπίζεται σε αίσθηση μοναξιάς. Αν είναι αυτό, η παρέα βοηθάει, εμένα πάλι με κούραζε κάποια στιγμή, ζητούσα την απομόνωση, οπότε το πρόβλημα ήταν πώς να ξεφύγω από τις αρνητικές σκέψεις και το "χάμστερ", αν ξέρεις τι εννοώ.
Είναι όπως έγραψες, καθαρά προσωπική υπόθεση ο τρόπος που διαπραγματεύεται ο καθένας τα προσωπικά του προβλήματα και τι είναι αυτό που μπορεί να τον βοηθήσει. Και φίλοι εννοείται ότι το ξέρουν αυτό. Πότε θέλει ο άλλος να ξεχαστεί, πότε να απομονωθεί, πότε νταντεμα ή ταρακούνημα κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Η δική μου πρόταση, δοκιμασμένη σε μένα και σε άλλους που το πρότεινα:
PECK SCOTT
Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος -Μια νέα ψυχολογία της αγάπης, των παραδοσιακών αξιών και της πνευματικής ανάπτυξης (επετειακή έκδοση)
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... nos-310839
PECK SCOTT
Ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος -Μια νέα ψυχολογία της αγάπης, των παραδοσιακών αξιών και της πνευματικής ανάπτυξης (επετειακή έκδοση)
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
Οχι ρε, φθηνο ειναι κιολας. Αλλα το διαβασα σε pdf και δεν επρεπε.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 13:09Γιατί δεν το παίρνεις εσύ; εννοώ είναι δύσκολο να το βρεις;Bazoomba έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:58Να του προτεινεις το Haboru es Haboru και να του πεις μολις το διαβασει να μου το δανεισει.Fata_Morgana έγραψε: 02 Φεβ 2025, 12:28 Θέλω να κάνω δώρο σε εναν φίλο ένα βιβλίο. Είναι σε δύσκολη περίοδο ψυχολογικά με θέματα οπως ενοχές, θυμός, μοναξιά. Δεν είναι πολύ του διαβάσματος, τι να του προτείνω για να τον αγγίξει.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Αυτό, αν θυμάμαι καλά, ήταν μπεστ σέλερ από το ´90.ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 02 Φεβ 2025, 18:53 Η δική μου πρόταση, δοκιμασμένη σε μένα και σε άλλους που το πρότεινα:
PECK SCOTT
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Το τι είχα πουλήσει ως βιβλιοϋπάλληλος δεν λέγεται.
Το άξιζε όμως για βιβλίο αυτής της κατηγορίας.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία