Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ευχομαι να του ριξουν ενα μεγαλο προστιμο και να τον γονατισουν οικονομικα και να κλεισει το γιδι.
Γιατί; Αν μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων σε κάποιους χώρους, ταυτόχρονα μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος εμβολιασμένων σε άλλους χώρους.
Η είσοδος σε ένα κατάστημα απαγορεύεται μόνο σε εκείνους που προβλέπει ο νόμος.
Ναι, σε μεθυσμένους και σε όσους κάνουν φασαρία. Δεν προβλέπει κάτι άλλο ο νόμος.
Thor έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 15:21
Αυτο θα το αποφασισουν οι υγειονομικες αρχες της χωρας κι οχι ο οποιοσδηποτε ψεκασμενος.
Οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν καμμιά σχέση μ' αυτό. Ή είναι δικαίωμα του καταστήματος να επιλέγει ποιος μπαίνει ή δεν είναι. Δεν υπάρχει νομικό δίπορτο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Γιατί; Αν μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος ανεμβολίαστων σε κάποιους χώρους, ταυτόχρονα μπορεί να απαγορεύεται η είσοδος εμβολιασμένων σε άλλους χώρους.
Ναι, σε μεθυσμένους και σε όσους κάνουν φασαρία. Δεν προβλέπει κάτι άλλο ο νόμος.
Thor έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 15:21
Αυτο θα το αποφασισουν οι υγειονομικες αρχες της χωρας κι οχι ο οποιοσδηποτε ψεκασμενος.
Οι υγειονομικές αρχές δεν έχουν καμμιά σχέση μ' αυτό. Ή είναι δικαίωμα του καταστήματος να επιλέγει ποιος μπαίνει ή δεν είναι. Δεν υπάρχει νομικό δίπορτο.
Θα αποφασισει η κυβερνηση με τις υγειονομικες αρχες ποιους θα επιτρεπει και ποιους οχι το καθε καταστημα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
hellegennes έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 15:32
Δηλαδή το face control είναι παράνομο;
Hello!
Thor έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 16:44
Θα αποφασισει η κυβερνηση με τις υγειονομικες αρχες ποιους θα επιτρεπει και ποιους οχι το καθε καταστημα.
Δεν υπάρχει συνταγματική δικλείδα για διακριτική μεταχείριση πελατών σε καταστήματα που απευθύνονται στο γενικό κοινό, δεν είναι δηλαδή κλειστές λέσχες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 15:32
Δηλαδή το face control είναι παράνομο;
Hello!
Thor έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 16:44
Δεν υπάρχει συνταγματική δικλείδα για διακριτική μεταχείριση πελατών σε καταστήματα που απευθύνονται στο γενικό κοινό, δεν είναι δηλαδή κλειστές λέσχες.
Αρα αυτο που κανει ο μαγαζατορας ειναι παρανομο.
Οποτε οπως ειπα εξ αρχης,πουτσα και ξυλο μεχρι να κλεισει.
Και αργοτερα θα βρεθει και η συνταγματικη δικλειδα να περιοριστουν οι ψεκασμενοι.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Είναι όσο παράνομο όσο οι παπαριές της κυβέρνησης με covid-free μαγαζιά, μέτρα και εμβολιασμένους.
Εσύ όμως γιατί ενοχλείσαι; Υπέρ δεν είσαι στις διακρίσεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Παγκοσμίως έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 3,3 δισεκατομμύρια ΔΟΣΕΙΣ εμβολίων με το σχεδόν 1/4 του πληθυσμού του πλανήτη να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ καθημερινά εμβολιάζονται 3 Ελλάδες.
Οι αντιεμβολιαστές ακόμα νομίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι δοκιμασμένα επαρκώς.
stergiosbik έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 19:27
Παγκοσμίως έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 3,3 δισεκατομμύρια ΔΟΣΕΙΣ εμβολίων με το σχεδόν 1/4 του πληθυσμού του πλανήτη να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενώ καθημερινά εμβολιάζονται 3 Ελλάδες.
Οι αντιεμβολιαστές ακόμα νομίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι δοκιμασμένα επαρκώς.
Πες μου ποιες είναι οι παρενέργειες του ενεργειακού ποτού Hell. Παγκοσμίως πρέπει να έχουν καταναλωθεί μέχρι τώρα πάνω από 1 τρισεκατομμύριο κουτάκια.
Η δοκιμή στην επιστήμη απαιτεί μια διαδικασία παρακολούθησης. Η κατανάλωση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 08 Ιούλ 2021, 21:39
Η δοκιμή στην επιστήμη απαιτεί μια διαδικασία παρακολούθησης. Η κατανάλωση από μόνη της δεν σημαίνει τίποτα.
Σωστό. Γνωρίζουμε όμως ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σταματήσει την μελέτη παρενεργειών σε ελεγχόμενες ομάδες ή είναι κάτι που απλά το υποθέτουμε;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Σωστό. Γνωρίζουμε όμως ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν σταματήσει την μελέτη παρενεργειών σε ελεγχόμενες ομάδες ή είναι κάτι που απλά το υποθέτουμε;
Δεν ξέρω αν την συνεχίζουν, ξέρω πάντως ότι δεν επιτηρούνται 1 δισεκατομμύριο άτομα για να το πιπιλάει κανείς σαν εξυπνάδα. Υπάρχουν τρόφιμα που τρώμε εδώ και χιλιετίες και ακόμη ανακαλύπτουμε πράγματα για τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις τους και από την άλλην ακούμε τέρατα ότι «έγιναν 3 δισεκατομμύρια δόσεις, άρα ήδη ξέρουμε ό,τι χρειάζεται».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν ξέρω αν την συνεχίζουν, ξέρω πάντως ότι δεν επιτηρούνται 1 δισεκατομμύριο άτομα για να το πιπιλάει κανείς σαν εξυπνάδα. Υπάρχουν τρόφιμα που τρώμε εδώ και χιλιετίες και ακόμη ανακαλύπτουμε πράγματα για τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις τους και από την άλλην ακούμε τέρατα ότι «έγιναν 3 δισεκατομμύρια δόσεις, άρα ήδη ξέρουμε ό,τι χρειάζεται».
Η κατάσταση είναι ενδιάμεση. Ναι, δεν έχεις επιτήρηση με επιστημονικές διαδικασίες της πλειοψηφίας των εμβολιασμένων αλλά έχεις αναφορές από δεκάδες κράτη και τις υπηρεσίες τους για παρενέργειες. Το έχεις δοκιμάσει σε διαφορετικές φυλές, κλίματα και ανθρώπους με διαφορετικές συνήθειες, φαρμακευτική αγωγή ή διατροφή. Δεν είναι αμελητέο αυτό. Όλο και κάποια αξία θα έχει το feedback που λαμβάνουν.
Το έχω γράψει και αλλού. Να κληθούν οι φαρμακευτικές να ορίσουν dead line στο οποίο θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές όπως θα γινόταν και για οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Από εκεί και μετά να αναλάβουν και όλες τις νομικές ευθύνες όπως για οτιδήποτε άλλο κυκλοφορούν. Νομίζω αυτό θα περιορίσει τη σχετική παραφιλολογία.