Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Ειδικότερα, ανά 100.000 κατοίκους το χαμηλότερο ποσοστό επιπτώσεων από τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο διάστημα εμφανίζει η Ουγγαρία (2,2%) και ακολουθούν η Πολωνία (2,3%), η Βουλγαρία (3,1%), η Σλοβακία (3,6%) και η Ρουμανία (3,8%).
Άλλη μια νίκη για το Visegrad.
Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
Μάλλον δείχνει ότι η κατάσταση δεν αναμένεται να σταθεροποιηθεί σύντομα.
Μακάρι να αφορά την στήριξη κυρίως των Μπέργκαμο και Μπρέσια, όπου κατέρρευσε το σύστημα υγείας, και να μεταφέρουν εκεί τους ασθενείς που θα μέναν χωρίς οξυγόνο, και όχι κάτι χειρότερο.
Τι να πω, είχαμε μείωση για δύο ημέρες και ήρθε χτες η καμπάνα με 919 νεκρούς και μας έκοψε τα πόδια
H μειωση των δυο ημερων ειπε ενας γιατρος ειναι επειδη βρεθηκαν περισσοτεροι αναπνευστηρες, αλλα και αυτοι χρησιμοποιηθηκαν στις δυο μερες οποτε χωρις επιπλεον αναπνευστηρες αρχιζουν να ανεβαινουν οι θανατοι....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Η Γερμανία θα προχωρήσει σε 100,000 αιματολογικούς ελέγχους μέσα στον Απρίλιο για αντισώματα στον ιό (με προοπτική να τους αυξήσει τους επόμενους μήνες), πρώτον για να διαπιστώσει τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, και δεύτερον, για να επιτρέψει την επιστροφή αυτών των ανθρώπων στην κανονικότητα. Ένα κρίσιμο μέτρο, που βλέπει και την επόμενη ημέρα, πέρα από τις καραντίνες.
χωρίς αμέτρητα τεστ βαδίζουμε στα τυφλά, και η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη. Υπάρχουν κοινωνίες στην Ελλάδα, νησιά - επαρχία, που νομίζουν ότι είναι μακριά ο ιός και στην πραγματικότητα απλά επωάζεται και τον έχουν πολλοί που δεν έχουν ελεγχθεί.
Επίσης να μου το θυμηθείτε τα τεστ πρέπει να είναι πολύ αναξιόπιστα.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Ως ιερη αγελάδα λοιπόν, μακάρι να μας πειράξει, μπας και το πάρουμε απόφαση και σηκωθουμε και φυγουμε και εμείς στο εξωτερικο που ζητάνε και με το παραπάνω ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο αντι να δουλευουμε κυριολεκτικά μεσ στα σκατά για 800 ευρώ το μήνα (γιατι παιρνουμε 12 μισθους).
Και ειδικευόμενο με το κιάλι τον βλέπουμε ουτως η άλλως , όλοι έξω πάνε . Μετα μπορειτε πολυ όμορφα να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας χωρίς ιερες αγελάδες. Μια θεια μου πουλάει βότανα απευθυνθείτε σε αυτή στο επόμενο κύμα . Υπάρχουν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κρίσης ) πάτε εκεί ,πουλήστε κανένα νεφρό όμως πρώτα
αυτό μετράει τα κρούσματα. Τα κρούσματα είναι αναλογία του πόσα τέστ κάνεις. Και στην Αφρική έχουν ελάχιστα αλλά δεν έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να γίνεται.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Ως ιερη αγελάδα λοιπόν, μακάρι να μας πειράξει, μπας και το πάρουμε απόφαση και σηκωθουμε και φυγουμε και εμείς στο εξωτερικο που ζητάνε και με το παραπάνω ιατρικο και παραιατρικο προσωπικο αντι να δουλευουμε κυριολεκτικά μεσ στα σκατά για 800 ευρώ το μήνα (γιατι παιρνουμε 12 μισθους).
Και ειδικευόμενο με το κιάλι τον βλέπουμε ουτως η άλλως , όλοι έξω πάνε . Μετα μπορειτε πολυ όμορφα να τα βγάλετε πέρα μόνοι σας χωρίς ιερες αγελάδες. Μια θεια μου πουλάει βότανα απευθυνθείτε σε αυτή στο επόμενο κύμα . Υπάρχουν και τα ιδιωτικά νοσοκομεία (πρωτοπόρα στην αντιμετώπιση της κρίσης ) πάτε εκεί ,πουλήστε κανένα νεφρό όμως πρώτα
Για τη χοντροκωλα πρωτοκολατζου της εφορίας μιλάω φίλε.
Φυσικά και πρέπει να υπάρξει διάκριση, αλλά αυτό προϋποθέτει αξιολόγηση και άρση μονιμότητας, ναι?
Δεν αντιλαμβανομαι το ποστ σου, σε κρατησε κανεις με το ζορι εδω; Σε αναγκασε κανεις να ακολουθησεις αυτον τον κλαδο;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
αυτό μετράει τα κρούσματα. Τα κρούσματα είναι αναλογία του πόσα τέστ κάνεις. Και στην Αφρική έχουν ελάχιστα αλλά δεν έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να γίνεται.
Τα ελεγχόμενα μμε έχουν περάσει τη γραμμή ότι πάμε καλά χάρη στη κυβέρνηση που έχει πάρει έγκαιρα μέτρα. Αν δεν πάμε καλά φταίνει οι πολίτες που έκαναν βόλτες εξού και η ατομική ευθύνη. Βγάζουν και τέτοια προπαγανδιστικά άρθρα. Η αλήθεια είναι ότι σε θανάτους και διασωληνωμένους που είναι τα μόνο αξιόπιστα στοιχεία και όχι τα κρούσματα βέβαια που είναι βάσει των τεστ που γίνονται είμαστε οι πρώτοι στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη και σε απόλυτο αριθμό και αναλογικά Αλλά έχουν περάσει το μήνυμα ότι πάμε καλά γιατί δεν γίναμε Ιταλία και Ισπανία. Ας κάνουν τίποτε για την Καστοριά που οι δικοί τους δήμαρχοι τους καταγγέλουν προς το παρόν και ας αφήσουν τις προπαγάνδες.
vatraxos έγραψε: 28 Μαρ 2020, 18:03
Ναι, ζητήστε τους και τα ρέστα τώρα!
Δεν ζηταω τα ρεστα κανενος, να καταλαβω προσπαθω τι θελει και γιατι μας τα χωνει. Τον αναγκασε το κρατος να παραμεινει εδω και να ακολουθησει αυτον τον κλαδο; Δεν ηξερε πως ειναι η κατασταση στην Ελλαδα; Γιατι δηλαδη θα πρεπει να δεχομαι τον "εκβιασμο" του στυλ "θα φυγω και θα δειτε τι θα παθετε!"
Στο οτι δεν εχει τα απαραιτητα υλικα (μασκες κλπ) για να προστατευτει, μαζι του με τα 1000! Τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινω ομως. Σορρυ κιολας....
Δεν ζηταω τα ρεστα κανενος, να καταλαβω προσπαθω τι θελει και γιατι μας τα χωνει. Τον αναγκασε το κρατος να παραμεινει εδω και να ακολουθησει αυτον τον κλαδο; Δεν ηξερε πως ειναι η κατασταση στην Ελλαδα; Γιατι δηλαδη θα πρεπει να δεχομαι τον "εκβιασμο" του στυλ "θα φυγω και θα δειτε τι θα παθετε!"
Στο οτι δεν εχει τα απαραιτητα υλικα (μασκες κλπ) για να προστατευτει, μαζι του με τα 1000! Τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινω ομως. Σορρυ κιολας....
Και τι ήθελες δηλαδή, να μεταναστεύσει;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Και τι ήθελες δηλαδή, να μεταναστεύσει;
Ειναι σοβαρη απαντηση αυτη στο μηνυμα μου; Σωπα ρε μεγαλε, του ειπα να μεταναστευσει; Αυτος μας ειπε θα φυγω και τρεχα στην θεια μου για ματζουνια. Οποτε τον ρωτησα εαν τον κρατησαμε εδω με το ζορι. Δηλαδη εαν μεθαυριο πριν την εναρξη πολεμου βγουν οι στρατιωτικοι και αρχισουν τα "εγω φταιω που δεν εγινα υδραυλικος", "εγω φταιω που δεν αραξα σε ενα γραφειο στο ΝΑΤΟ, και να στειλετε τον παππου σας να σας υπερασπιστει" θα σου φανουν λογικα; Επιλογη τους ηταν. Θα μας την πουν για την επιλογη τους; Πραγματικα δεν το καταλαβαινω αυτο. Για το θεμα εξοπλισμου ειπα, μαζι του με τα 1000, τα λοιπα δεν τα εννοω και σορρυ παλι....
Οχι φίλε δεν μιλάς για την πρωτοκολατζου, μιλάς για τις ιερες αγελάδες . Και ξέρεις ποιες ειναι οι μεγάλες μάζες υπαλλήλων (όσων εχουμε απομείνει). Τα γράφω κατα φθίνουσα σειρα
1 ) Στρατιωτικοι
2 ) Υγειονομικοι,
3 Αστυνομικοι
4) Εκπαιδευτικοι
5)ιερείς
6) καποιες λίγες χιλιαδες σε υπουργεια εφορείες κλπ
Ποιους θα πειράξούν σε αυτα τα πλαίσια. Τις λίγες χιλιάδες που έχουν απομείνει σε υπουργεία και υπηρεσίες ή τη μεγάλη μάζα. Γιατι και το 2010 με το ίδιο ιδεολόγημα τη μεγαλή μάζα πείραξαν και βρισκόμαστε στο 2020 και να μην είμαστε καν στα βαρέα και ανθυγιεινα επαγγέλματα , με το νυχτέρι να πέφτει συννεφο και όλη την αρρωστια πάνω στο κεφάλι μας.
Και όσον αφορα την αξιολόγηση διαφωνω Το βασικό ειναι με ποια κριτήρια θα σε αξιολογήσουν . Οταν εχω επάνδρωση 1/3 στη ΜΕΘ είναι δυνατόν να μην εχω ενδονοσοκομειακές λοιμώξείς. Πως θα αξιολογηθουμε όταν εχουμε τριπλάσια δουλεια να κάνουμε και με ποια κριτήρια θα πάρουν κάποιοι συνάδελφοι στη ΜΕΘ (γιατι η αξιολογήση ειναι να γίνει ανα τμήμα) κάτω απο τη βάση??. Το ίδιο και με τη μονιμότητα . Ο δημοσιουπαλληλικός κωδικάς ειναι πολυ συγκεκριμένος , αν γινει μαλακία την γάμησες και είσαι εκτός . Οι ίδιοι που δεν τον εφαρμόζουν μιλάνε για άρση της μονιμότητας , αυτο που θα γίνει ειναι να βάζει ο καθένας κυβερνωντας τα δικά του παιδια. Και να σου πω ενα μυστικό , μετα το 2010 εχουν διοριστεί ελάχιστοι μόνιμοι, όλο μπλοκάκια , και συμβασεις ετους ή διχρονες για την ανακυκκλωση της ανεργίας. Το προβλήμα που χουμε τωρα στα νοσοκομεία με τη στελέχωση των ΜΕΘ ειναι ακριβως αυτο (το ότι δεν πήραμε μόνιμους ) Εκπαιδευαμε συνεχώς καινουριο προσωπικο (χρειάζεται 6 μηνες εκπαίδευση κάποιος για να μπορέσει να σταθεί απλώς στον χώρο ) και μετα τη συμβαση το προσωπικο αυτο απλώς χανότανε . Οι περισσότεροι απο όσους ξέρω εχουν φύγει για Σουηδίες Νορβηγίες . Τωρα ψαχνουμε με το κιαλι καποιον που να έχει προηγουμενη αξιόλογη προυπηρεσία.
Το μόνο κομμάτι του δημοσίου που θεωρω αχρείαστο ειναι οι ιερείς . Εκει στη κυριολεξία ο κάθε κατσίβελος μπορει να γίνει δημόσιος υπαλληλος αρκει να ξέρει να ψέλνει (υποθέτω). Ας τους χρηματοδοτουν οι πιστοι καθε θρησκείας και δόγματος.