Σελίδα 49 από 60
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 14:12
από Cavaliere
Εντάξει, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Θα μας πουν και Σουσούδες οι καράμπαμπες κατσίβελοι ζηλόφθονοι. Και του πακέτου καλά είναι.
Να ξεκαρφωθούμε από τους κόρακες. 
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 14:15
από Ερμής
Ξερω να φτιάχνω αλλά είναι μανούρα κ το βαριέμαι πλέον.
Ειπα Και παραπάνω. Όσοι νομίζουν ότι pasta με pasta Δε διαφέρει ας πάρουν ένα πακέτο από τα lidl ή ιδιωτικής ετικέτας και άλλο ένα από αυτα που προανεφερα. Δε παίζει να το βρει κάποιος ίδιο. Αν το βρει τότε τι να πω.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 14:16
από Cavaliere
Να φτιάξω, δεν μπαίνω πλέον σε διαδικασία. Αποκλείεται.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 15:08
από alekhine
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 22:06
από Ορέστης 35
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 04:59
Ορεστη - ετυχε να ζησω κ να ζω τον Γκραν Μαστερ του τυπου σου κ της τεχνικης - μου τον θυμιζεις εντονα σε ολα - αλλα δεν εισαι τπτ μπροστα του.
Αν κ οταν σου απανταω- ασχολουμαι καποιες φορες σε καποια θεματα ειναι επειδη διαβαζουν κ αλλοι .
Ισως ακολουθω ακομα μεγαλυτερους δασκαλους.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 22:08
από Ορέστης 35
Κουρκούας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 11:46
Προφανώς και ξεχωρίζουν οι διαφορετικές ποιότητες αβγού, από το σύνηθες, στο ελευθέρας και στο βιολογικό. Με κλειστά μάτια κιόλας. Ομοίως το κοτόπουλο και το γουρούνι. Για προϊόντα σουπερμάρκετ μιλάω, βεβαίως. Όχι τα αβγά ή τα κοκκόρια που παίρνω από την κυρά μήτσαινα από το δικό της κοτέτσι, που δε συγκρίνονται με τα βιολογικά παρότι δεν έχουν τον τίτλο.
Γενικά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη γεύσης. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό φρούτο από τη μπαχαντέλα σημαίνει ότι μπορεί να αρκεστεί στις δεύτερες.
Ισχυει αυτο, μερικοι απλα δεν αντιλαμβανονται την ποιοτικη διαφορα. Ισως μαλιστα να τους αρεσει περισσοτερο η γευση του φτηνοτερου προιοντος γιατι την εχουν συνηθισει.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:08
από hellegennes
Οργισμένος έγραψε: 17 Μαρ 2019, 12:57
Οποιος φτιαχνει χωριατικη σαλατα διχως να ξεφλουδισει τις τοματες ειναι καραβλαχος, οχιτζης, αγαμητος, κτλ κτλ.
Αν πετάξεις την φλούδα από την σαλάτα, καλύτερα πέτα και την ντομάτα, γιατί είναι πλέον άχρηστη. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά είναι στην φλούδα που πέταξες, σαν ψαγμένος καραβλαχαράς.
Ξεφλουδίζεις τις ντομάτες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:09
από hellegennes
Ερμής έγραψε: 17 Μαρ 2019, 14:15
Ξερω να φτιάχνω αλλά είναι μανούρα κ το βαριέμαι πλέον.
Ειπα Και παραπάνω. Όσοι νομίζουν ότι pasta με pasta Δε διαφέρει ας πάρουν ένα πακέτο από τα lidl ή ιδιωτικής ετικέτας και άλλο ένα από αυτα που προανεφερα. Δε παίζει να το βρει κάποιος ίδιο. Αν το βρει τότε τι να πω.
Διαφέρουν στην ποιότητα του αλευριού, προφανώς.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:12
από hellegennes
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 22:08
Κουρκούας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 11:46
Προφανώς και ξεχωρίζουν οι διαφορετικές ποιότητες αβγού, από το σύνηθες, στο ελευθέρας και στο βιολογικό. Με κλειστά μάτια κιόλας. Ομοίως το κοτόπουλο και το γουρούνι. Για προϊόντα σουπερμάρκετ μιλάω, βεβαίως. Όχι τα αβγά ή τα κοκκόρια που παίρνω από την κυρά μήτσαινα από το δικό της κοτέτσι, που δε συγκρίνονται με τα βιολογικά παρότι δεν έχουν τον τίτλο.
Γενικά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη γεύσης. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό φρούτο από τη μπαχαντέλα σημαίνει ότι μπορεί να αρκεστεί στις δεύτερες.
Ισχυει αυτο, μερικοι απλα δεν αντιλαμβανονται την ποιοτικη διαφορα. Ισως μαλιστα να τους αρεσει περισσοτερο η γευση του φτηνοτερου προιοντος γιατι την εχουν συνηθισει.
Δεν υπάρχει, λέμε, ποιοτική διαφορά. Κάποτε, που δεν υπήρχε η επιστήμη της χημείας, βασιζόμασταν σε απατεώνες σομελιέ και γευσιγνώστες για να πούνε τις παπαριές τους, που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτά που λέτε. Σήμερα μπορεί να γίνει απευθείας χημική σύγκριση προϊόντων για να διαπιστωθεί η διαφορά στην ποιότητα. Ε, δεν υφίσταται διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών. Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:43
από Ορέστης 35
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 23:12
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 22:08
Κουρκούας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 11:46
Προφανώς και ξεχωρίζουν οι διαφορετικές ποιότητες αβγού, από το σύνηθες, στο ελευθέρας και στο βιολογικό. Με κλειστά μάτια κιόλας. Ομοίως το κοτόπουλο και το γουρούνι. Για προϊόντα σουπερμάρκετ μιλάω, βεβαίως. Όχι τα αβγά ή τα κοκκόρια που παίρνω από την κυρά μήτσαινα από το δικό της κοτέτσι, που δε συγκρίνονται με τα βιολογικά παρότι δεν έχουν τον τίτλο.
Γενικά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη γεύσης. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό φρούτο από τη μπαχαντέλα σημαίνει ότι μπορεί να αρκεστεί στις δεύτερες.
Ισχυει αυτο, μερικοι απλα δεν αντιλαμβανονται την ποιοτικη διαφορα. Ισως μαλιστα να τους αρεσει περισσοτερο η γευση του φτηνοτερου προιοντος γιατι την εχουν συνηθισει.
Δεν υπάρχει, λέμε, ποιοτική διαφορά. Κάποτε, που δεν υπήρχε η επιστήμη της χημείας, βασιζόμασταν σε απατεώνες σομελιέ και γευσιγνώστες για να πούνε τις παπαριές τους, που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτά που λέτε. Σήμερα μπορεί να γίνει απευθείας χημική σύγκριση προϊόντων για να διαπιστωθεί η διαφορά στην ποιότητα. Ε, δεν υφίσταται διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών. Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.
Εγω μιλαω για τα βιολογικα και μη βιολογικα που βρισκω στο ραφι του σουπερ μαρκετ τα οποια για λογους μαρκετινγκ και κοστους συνηθως ενσωματωνουν ποιοτικες διαφορες.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:48
από hellegennes
Πιθανόν αν συγκρίνεις κάτι που κάνει 5 ευρώ με κάτι που κάνει 0,50 λεπτά να έχουν ποιοτικές διαφορές για τελείως διαφορετικούς λόγους.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 23:57
από Naida
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 23:12
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 22:08
Κουρκούας έγραψε: 17 Μαρ 2019, 11:46
Προφανώς και ξεχωρίζουν οι διαφορετικές ποιότητες αβγού, από το σύνηθες, στο ελευθέρας και στο βιολογικό. Με κλειστά μάτια κιόλας. Ομοίως το κοτόπουλο και το γουρούνι. Για προϊόντα σουπερμάρκετ μιλάω, βεβαίως. Όχι τα αβγά ή τα κοκκόρια που παίρνω από την κυρά μήτσαινα από το δικό της κοτέτσι, που δε συγκρίνονται με τα βιολογικά παρότι δεν έχουν τον τίτλο.
Γενικά, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίληψη γεύσης. Το ότι κάποιος δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό φρούτο από τη μπαχαντέλα σημαίνει ότι μπορεί να αρκεστεί στις δεύτερες.
Ισχυει αυτο, μερικοι απλα δεν αντιλαμβανονται την ποιοτικη διαφορα. Ισως μαλιστα να τους αρεσει περισσοτερο η γευση του φτηνοτερου προιοντος γιατι την εχουν συνηθισει.
Δεν υπάρχει, λέμε, ποιοτική διαφορά. Κάποτε, που δεν υπήρχε η επιστήμη της χημείας, βασιζόμασταν σε απατεώνες σομελιέ και γευσιγνώστες για να πούνε τις παπαριές τους, που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτά που λέτε. Σήμερα μπορεί να γίνει απευθείας χημική σύγκριση προϊόντων για να διαπιστωθεί η διαφορά στην ποιότητα. Ε, δεν υφίσταται διαφορά μεταξύ βιολογικών και μη βιολογικών. Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει οριστικά.
Τι εννοείς δεν υπάρχει διαφορά; Πχ ο πατέρας μου βάζει ντομάτες και δεν ρίχνει τίποτα. Ποιοτικά δεν είναι ανώτερες από αυτές που τους ρίχνουν διάφορα για πιο γρήγορη ανάπτυξη κτλ;
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 00:06
από hellegennes
Όχι. Η ποιότητα μετριέται σε οργανικά χαρακτηριστικά, τα οποία είτε τα γεύεσαι είτε έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό σου. Το να μην ρίξεις πρόσθετα δεν μεταβάλλει τα οργανικά χαρακτηριστικά του καρπού. Το πώς θα το μεγαλώσεις, όμως, παίζει ρόλο. Πόσο ήλιο θα δει, πόσο νερό, σε τι χώμα θα μεγαλώσει, κτλ.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 00:11
από Naida
hellegennes έγραψε: 18 Μαρ 2019, 00:06
Όχι. Η ποιότητα μετριέται σε οργανικά χαρακτηριστικά, τα οποία είτε τα γεύεσαι είτε έχουν θετική επίδραση στον οργανισμό σου. Το να μην ρίξεις πρόσθετα δεν μεταβάλλει τα οργανικά χαρακτηριστικά του καρπού. Το πώς θα το μεγαλώσεις, όμως, παίζει ρόλο. Πόσο ήλιο θα δει, πόσο νερό, σε τι χώμα θα μεγαλώσει, κτλ.
Περίμενε για να τα πούμε λίγο πιο απλά. Δεν εννοώ σε γεύση. Αυτό είναι θέμα σπόρου. Αλλά δεν είναι επιβλαβής για τον οργανισμό οι ντομάτες που καλλιεργούνται με χημικά, λιπάσματα και διάφορα τέτοια; Σε σχέση πάντα με την ντομάτα που δεν της ρίχνουν τίποτα.
Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.
Δημοσιεύτηκε: 18 Μαρ 2019, 00:13
από hellegennes
Όχι αν ακολουθούνται οι απαιτήσεις του νόμου. Αλλά καλύτερα να ρωτήσεις την Cecily Anne.