Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Ναι, πολλοί το ξέρουμε πως ένα μεγαλόσωμο σκυλί, και δη τσοπανόσκυλο (ακόμα και ημίαιαμο), δεν είναι να ζει σε ένα διαμέρισμα.
Χρειάζεται και χώρο να κινηθεί και εργασία να κάνει.
Αλλά, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Ο άνθρωπος έχει αλλάξει το περιβάλλον. Και το αστικό και το της υπαίθρου.
....
Ντάξει ένα σκυλί είναι σε ένα διαμέρισμα, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Εδώ η άλλη πήρε το μοσχάρι και κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
vantono έγραψε: 25 Σεπ 2023, 10:08
Δεν πάει πάντα ανάλογα το μέγεθος, πάει ανάλογα με το χαρακτήρα του σκυλου (και τον δικο σου).
Πάρε τζακ ράσελ ή πίντσερ, που φαινομενικά ειναι καναπεδάτα, και πες μου αν μπορείς άνετα να τα έχεις καναπέ, ή αν τους αρκούν μονο 2-3 φορες τη μερα καποιες ψευτο-βολτίτσες των 10 λεπτών.
Ανάλογα με τους ρυθμούς σου σαν ανθρωπος, αποφασίζεις και τι ειδους σκυλί μπορείς να σηκώσεις.
Αν εισαι κανενας αργόσχολος, κανένας γόνος ξερω 'γω που δουλεύει απο χόμπι ή κανενας που δουλεύει 100% τηλεργασία, και εισαι και σχετικα αθλητικός που του αρέσει το έξω και οχι κανενας σπιτογατομπουχέσας, και μπορείς να βγαζεις τον ποιμενικό βόλτα 15 ώρες τη μέρα, μια χαρά μπορει και στα 60 τμ ο ποιμενικός.
Εγώ επί λοκντάουν πχ, που επαιρνα λάπτοπ και πήγαινα Τρίτση με τα ποδια μετ'επιστροφής και καθόμουν και δουλευα και εκει μεσα στο παρκο, και τρεις ποιμενικούς μπορουσα να σηκώσω εκεινη την περιοδο.
Αν εισαι κανενας πλεμπαίος καψερός μεροκαματιάρης βέβαια, ή οικογενειαρχης με μικρά παιδια και εγνοιες, ή μπουχέσας του σπιτιου και του νετφλιξ, χέσ'τον σκύλο, πάρε γάτα καλύτερα. Ούτε καναπεδάτος σου κάνει.
Γιατί μου μπερδεύεις τους σκύλους συντροφιάς με τους σκύλους εργασίας;
Εδώ ο θείος μου κόλεϊ είχε μεγαλωμένο στα σαλόνια κι όταν το έφερνε στο χωριό το έχαναν γιατί πήγαινε κι έκανε εθελοντική εργασία σ' έναν τσομπάνο. Χέστηκε το σκυλί για τα μάρμαρα και τα χειροποίητο χαλιά της αφεντικίνας του. Στανίλα γούσταρε.
Κι εγώ κόλεϊ έχω αλλά δεν χάνεται σε στάνες.
Κι εγώ το ίδιο, ξερω πολλες περιπτώσεις "σκυλων εργασίας" (αχ αυτές οι ταμπέλες), που ειναι μαμούχαλα καναποειδή και δεν εχουν καμια σχεση με χωράφια και κοπαδια κτλ. Ειναι όπως το μαθεις απο μικρο, όπως το μεγαλώσεις εσύ.
Μπορείς ενα πιντσερ η τζακ ρασελ να το μεγαλώσεις σε χωριό και να το κανεις κοπαδόσκυλο αν θες, και ενα ποιμενικο αν το μεγαλώσεις πολη, να το κανεις φλωράκι του καναπέως.
Οι ταμπέλες ειναι λιγο περιεργες γενικα και δεν ισχυουν σε καθε περιπτωση.Ουτε σε σκύλο ουτε σε ανθρωπο. Σαν να λες οτι ενας από καταγωγής νησιώτης πχ, που μεγαλώνει στην πολη και δεν εχει δει θάλασσα στη ζωή του, ουτε του αρέσει ποτέ να πηγαίνει θαλασσα, είναι καταβάθος δεινός κολυμβητής, "το 'χει μέσα του".
Γιατί μου μπερδεύεις τους σκύλους συντροφιάς με τους σκύλους εργασίας;
Εδώ ο θείος μου κόλεϊ είχε μεγαλωμένο στα σαλόνια κι όταν το έφερνε στο χωριό το έχαναν γιατί πήγαινε κι έκανε εθελοντική εργασία σ' έναν τσομπάνο. Χέστηκε το σκυλί για τα μάρμαρα και τα χειροποίητο χαλιά της αφεντικίνας του. Στανίλα γούσταρε.
Κι εγώ κόλεϊ έχω αλλά δεν χάνεται σε στάνες.
Κι εγώ το ίδιο, ξερω πολλες περιπτώσεις "σκυλων εργασίας" (αχ αυτές οι ταμπέλες), που ειναι μαμούχαλα καναποειδή και δεν εχουν καμια σχεση με χωράφια και κοπαδια κτλ. Ειναι όπως το μαθεις απο μικρο, όπως το μεγαλώσεις εσύ.
Μπορείς ενα πιντσερ η τζακ ρασελ να το μεγαλώσεις σε χωριό και να το κανεις κοπαδόσκυλο αν θες, και ενα ποιμενικο αν το μεγαλώσεις πολη, να το κανεις φλωράκι του καναπέως.
Οι ταμπέλες ειναι λιγο περιεργες γενικα και δεν ισχυουν σε καθε περιπτωση.Ουτε σε σκύλο ουτε σε ανθρωπο. Σαν να λες οτι ενας από καταγωγής νησιώτης πχ, που μεγαλώνει στην πολη και δεν εχει δει θάλασσα στη ζωή του, ουτε του αρέσει ποτέ να πηγαίνει θαλασσα, είναι καταβάθος δεινός κολυμβητής, "το 'χει μέσα του".
Ένας θείος του πατέρα μου κάποτε μέσα σ' ένα μικρό καΐκι φώναζε στον καπετάνιο να μην το πηγαίνει όλο από τις γούρνες.
Ναι, πολλοί το ξέρουμε πως ένα μεγαλόσωμο σκυλί, και δη τσοπανόσκυλο (ακόμα και ημίαιαμο), δεν είναι να ζει σε ένα διαμέρισμα.
Αλλά, οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Ο άνθρωπος έχει αλλάξει το περιβάλλον. Και το αστικό και το της υπαίθρου.
....
Εδώ η άλλη πήρε το μοσχάρι και κοιμάται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του. Spoiler
Α, όχι σε εμένα τσιριτζάντζουλες...
Δεν θα βρίσκεις μία εξτρίμ μαλακία και θα την παρουσιάζζεις σαν να είναι μία κανονική συνήθεια των ζωόφιλων.
Και όπως έγραψα, ΝΑΙ! Τα ζώα έχουν προσαρμοστεί και αυτά στις αλλαγές που έχει επιβάλλει ο άνθρωπος στο περιβαλλον του.
Γι' αυτό και ένα τσοπανόσκυλο που έχει εγκαταλειφθεί στους δρόμους ***, θα τα πάει μια χαρά και στο διαμέρισμα τηρουμένων δυο τριών προϋποθέσεων. Δικαιούσαι να γκρινιάξεις αν ΔΕΝ τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις.
Το να θέτεις τα στάνταρντ συνθηκών ζωής των ζώων της δεκαετίας του 1950 σαν σημερινές προϋποθέσεις, απλώς βαυκαλίζεσαι...
*** και αν το άφηναν στους δρόμους και έκανε καμιά ζημιά, θα ήσουν η πρώτη που θα κουνούσες το δάχτυλο, έτσι;
Ερμής έγραψε: 25 Σεπ 2023, 16:48
O καθένας μπορει στο σπίτι του να κάνει οτι θέλει.
Εκει που κολλάω είναι οταν προσπαθούν να σου επιβάλουν με το έτσι θέλω τα θέλω τους.
Όχι μεγάλε, ουτε το σκυλί σου θέλω σπίτι μου, ούτε θα αποδεχτώ το σκυλί ως μέλος της οικογένειας, ούτε τίποτα. Εσυ κάνε οτι θέλεις. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει απο τη στιγμή που θα με πεις μισάνθρωπο επειδη δε δέχομαι να μου γλείφει τ μουτρα το σκύλος, εσυ που στέκεις στα λογικά σου κάτσε να γλείφεσαι με τα σκυλιά.
Σε είπε κάποιος μισάνθρωπο επειδή δεν θέλεις σκυλιά στο σπίτι σου;
Δεν βγάζει νόημα.
Ερμής έγραψε: 25 Σεπ 2023, 16:48
O καθένας μπορει στο σπίτι του να κάνει οτι θέλει.
Εκει που κολλάω είναι οταν προσπαθούν να σου επιβάλουν με το έτσι θέλω τα θέλω τους.
Όχι μεγάλε, ουτε το σκυλί σου θέλω σπίτι μου, ούτε θα αποδεχτώ το σκυλί ως μέλος της οικογένειας, ούτε τίποτα. Εσυ κάνε οτι θέλεις. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει απο τη στιγμή που θα με πεις μισάνθρωπο επειδη δε δέχομαι να μου γλείφει τ μουτρα το σκύλος, εσυ που στέκεις στα λογικά σου κάτσε να γλείφεσαι με τα σκυλιά.
Σε είπε κάποιος μισάνθρωπο επειδή δεν θέλεις σκυλιά στο σπίτι σου;
Δεν βγάζει νόημα.
Μπροστά μου όχι.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
....
Δεν θα βρίσκεις μία εξτρίμ μαλακία και θα την παρουσιάζζεις σαν να είναι μία κανονική συνήθεια των ζωόφιλων.
Και όπως έγραψα, ΝΑΙ! Τα ζώα έχουν προσαρμοστεί και αυτά στις αλλαγές που έχει επιβάλλει ο άνθρωπος στο περιβαλλον του.
Γι' αυτό και ένα τσοπανόσκυλο που έχει εγκαταλειφθεί στους δρόμους ***, θα τα πάει μια χαρά και στο διαμέρισμα τηρουμένων δυο τριών προϋποθέσεων. Δικαιούσαι να γκρινιάξεις αν ΔΕΝ τηρηθούν αυτές οι προϋποθέσεις.
Το να θέτεις τα στάνταρντ συνθηκών ζωής των ζώων της δεκαετίας του 1950 σαν σημερινές προϋποθέσεις, απλώς βαυκαλίζεσαι...
*** και αν το άφηναν στους δρόμους και έκανε καμιά ζημιά, θα ήσουν η πρώτη που θα κουνούσες το δάχτυλο, έτσι;
Βλέπεις δλδ μεγάλη διαφορά από έναν μεγαλόσωμο σκύλο;
Γιατί εμένα η ένστασή μου είναι από την αρχή αυτή. Το μέγεθος. Παρόλα αυτά δεν επιβάλλω σε κανέναν τίποτα. Αν πάλι το παιδί μου ζητήσει τη γνώμη μου για σκυλί σε σπίτι ή διαμέρισμα θα του πω να πάρει ένα κοκόνι, που μου μάθατε όλοι με τις ξένες ράτσες και καλά.
Κοίτα, εμείς το σκυλί το έχουμε τσιπαρισμένο, ότι και να πάθει θα το βρούμε. Το λέω γιατί ο προηγούμενος που ήταν ατσιπάριστος και είχα γράψει για αυτόν στο παλιό, τον χάσαμε και δεν τον ξαναβρήκαμε. Θα μου πεις δεν χάθηκε ο κόσμος, ένα σκυλί είναι, αλλά δεν πάει έτσι γιατί ο μικρός στεναχωρήθηκε. Και οι υπόλοιποι βέβαια, αν σκεφτείς πως τον είχαμε από κουτάβι και είχε πρόβλημα στα πόδια και μετά από πολύ τρέξιμο και φροντίδα μπόρεσε το σκυλί και περπάτησε κανονικά.
Για μένα είναι εξωφρενικό το να υπάρχουν αδέσποτα. Πρέπει να πέσει ξύλο σε αυτό το θέμα. Όταν σταματήσουν τα αδέσποτα θα γίνουμε λίγο πιο άνθρωποι απ'ότι είμαστε.
Αυτό που βλέπω, είναι η προσπάθεια της αντιδικίας για την αντιδικία...
Εσύ τι λές; να μην υπάρχει δοαφορά;
Για πες... πόσες περιπτώσεις ξέρεις μεγαλόσωμων σκύλων που ζουν σε διαμέρισμα;
Και πόσες περιπτώσεις μοσχαριών που ζουν σε διαμέρισμα.
Τώρα, βρες και μια περίπτωση ενός μαλακισμένου διπόδου που ζει μαζί με έναν κροκόδειλο σε διαμέρισμα, και φέρε την να την τρίψεις στην μούρη των ζωόφιλων...
Μήπως τώρα βλέπεις εσύ την διαφορά;
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Γιατί εμένα η ένστασή μου είναι από την αρχή αυτή. Το μέγεθος.
Ε, τα είπαμε αυτά. Γιατί και πως και αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών και προσαρμογή των ζώων και και και...
Να το πάρουμε πάλι da capo;
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Παρόλα αυτά δεν επιβάλλω σε κανέναν τίποτα. Αν πάλι το παιδί μου ζητήσει τη γνώμη μου για σκυλί σε σπίτι ή διαμέρισμα θα του πω να πάρει ένα κοκόνι, που μου μάθατε όλοι με τις ξένες ράτσες και καλά.
Φυσικά και στο παιδί σου θα πεις την δική σου γνώμη. Αν του πεις κι όλας πως η γνώμη σου δεν είναι θέσφατο, ακόμα καλύτερα.
Η γενικούρα του υπογραμμισμένου, δεν λέει κάτι το σοβαρό. Σε μια πρόταση, τσουβαλιάζει ηλίθια δίποδα με ζωόφιλους...
Ε, δεν θα το πάρουμε και σαν επιχείρημα.
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Κοίτα, εμείς το σκυλί το έχουμε τσιπαρισμένο, ότι και να πάθει θα το βρούμε. Το λέω γιατί ο προηγούμενος που ήταν ατσιπάριστος και είχα γράψει για αυτόν στο παλιό, τον χάσαμε και δεν τον ξαναβρήκαμε. Θα μου πεις δεν χάθηκε ο κόσμος, ένα σκυλί είναι, αλλά δεν πάει έτσι γιατί ο μικρός στεναχωρήθηκε. Και οι υπόλοιποι βέβαια, αν σκεφτείς πως τον είχαμε από κουτάβι και είχε πρόβλημα στα πόδια και μετά από πολύ τρέξιμο και φροντίδα μπόρεσε το σκυλί και περπάτησε κανονικά.
Φυσική αντίδραση ενός παιδιού. Θεωρέι το ζώο που ζει μαζί του, μέλος της οικογένειας.
Και οι μεγάλοι το ίδιο θεωρούν, αλλά "είναι πολύ σκληροί για να το δείξουν"...
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Για μένα είναι εξωφρενικό το να υπάρχουν αδέσποτα. Πρέπει να πέσει ξύλο σε αυτό το θέμα. Όταν σταματήσουν τα αδέσποτα θα γίνουμε λίγο πιο άνθρωποι απ'ότι είμαστε.
Και αυτό το είπαμε... Ας κουνάμε το δάχτυλο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στον δρόμο και όχι σε αυτούς που τα σώνουν από τον δρόμο και τα παίρνουν στο σπίτι τους, ας είναι και μεγαλόσωμα.
Λοξίας έγραψε: 25 Σεπ 2023, 18:51
Αυτό που βλέπω, είναι η προσπάθεια της αντιδικίας για την αντιδικία...
Εσύ τι λές; να μην υπάρχει δοαφορά;
Για πες... πόσες περιπτώσεις ξέρεις μεγαλόσωμων σκύλων που ζουν σε διαμέρισμα;
Και πόσες περιπτώσεις μοσχαριών που ζουν σε διαμέρισμα.
Τώρα, βρες και μια περίπτωση ενός μαλακισμένου διπόδου που ζει μαζί με έναν κροκόδειλο σε διαμέρισμα, και φέρε την να την τρίψεις στην μούρη των ζωόφιλων...
Μήπως τώρα βλέπεις εσύ την διαφορά;
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Γιατί εμένα η ένστασή μου είναι από την αρχή αυτή. Το μέγεθος.
Ε, τα είπαμε αυτά. Γιατί και πως και αλλαγή των περιβαλλοντικών συνθηκών και προσαρμογή των ζώων και και και...
Να το πάρουμε πάλι da capo;
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Παρόλα αυτά δεν επιβάλλω σε κανέναν τίποτα. Αν πάλι το παιδί μου ζητήσει τη γνώμη μου για σκυλί σε σπίτι ή διαμέρισμα θα του πω να πάρει ένα κοκόνι, που μου μάθατε όλοι με τις ξένες ράτσες και καλά.
Φυσικά και στο παιδί σου θα πεις την δική σου γνώμη. Αν του πεις κι όλας πως η γνώμη σου δεν είναι θέσφατο, ακόμα καλύτερα.
Η γενικούρα του υπογραμμισμένου, δεν λέει κάτι το σοβαρό. Σε μια πρόταση, τσουβαλιάζει ηλίθια δίποδα με ζωόφιλους...
Ε, δεν θα το πάρουμε και σαν επιχείρημα.
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Κοίτα, εμείς το σκυλί το έχουμε τσιπαρισμένο, ότι και να πάθει θα το βρούμε. Το λέω γιατί ο προηγούμενος που ήταν ατσιπάριστος και είχα γράψει για αυτόν στο παλιό, τον χάσαμε και δεν τον ξαναβρήκαμε. Θα μου πεις δεν χάθηκε ο κόσμος, ένα σκυλί είναι, αλλά δεν πάει έτσι γιατί ο μικρός στεναχωρήθηκε. Και οι υπόλοιποι βέβαια, αν σκεφτείς πως τον είχαμε από κουτάβι και είχε πρόβλημα στα πόδια και μετά από πολύ τρέξιμο και φροντίδα μπόρεσε το σκυλί και περπάτησε κανονικά.
Φυσική αντίδραση ενός παιδιού. Θεωρέι το ζώο που ζει μαζί του, μέλος της οικογένειας.
Και οι μεγάλοι το ίδιο θεωρούν, αλλά "είναι πολύ σκληροί για να το δείξουν"...
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 19:36Για μένα είναι εξωφρενικό το να υπάρχουν αδέσποτα. Πρέπει να πέσει ξύλο σε αυτό το θέμα. Όταν σταματήσουν τα αδέσποτα θα γίνουμε λίγο πιο άνθρωποι απ'ότι είμαστε.
Και αυτό το είπαμε... Ας κουνάμε το δάχτυλο σε όσους εγκαταλείπουν ζώα στον δρόμο και όχι σε αυτούς που τα σώνουν από τον δρόμο και τα παίρνουν στο σπίτι τους, ας είναι και μεγαλόσωμα.
Με τη διαφορά πως εγώ δάχτυλο δεν κούνησα, απλά είπα τη γνώμη μου και την εμπειρία μου.
Δεν είμαι 15 για να το θεωρώ μέλος της οικογένειας. Ούτε γυρνάω με το σκυλί στην αγκαλιά. Ξέρω πως δεν θα ζήσει πολύ, γιατί είναι φουλ στις χαζομάρες, οπότε τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή, έχω πολύ άρρωστο κόσμο γύρω μου για να τρώω πικρές. Εδώ να αναφέρω πως έχω ζήσει φάση που μεγάλωνε το κατσίκι στην αυλή, παίζαμε μαζί του και τα σχετικά, όλα καλά αλλά το Πάσχα έγινε ψητό.
Όσο για τα κατοικίδια μοσχάρια, είναι η νέα μόδα στην Αμερική. Σε βαθμό που κάποια έχει κάνει vlog για να καμαρώσει όλος ο κόσμος το μοσχάρι που δεν θα φαγωθεί γιατί αν του δώσεις μια ευκαιρία θα καταλάβεις πως είναι πολύ γλυκούλικα για κατοικίδια.
Για κροκόδειλο δεν ξέρω, άκουσα όμως για πύθωνα που όλο την αγκάλιαζε την κυρά του και ήταν πολύ γλυκός και τρυφερός μέχρι που της είπαν πως δεν είναι τρυφερότητα αυτό που κάνει αλλά την μετρούσε για να δει αν την έχει για να τη καταπιεί. .
Gherschaagk έγραψε: 25 Σεπ 2023, 21:43
Για κροκόδειλο δεν ξέρω, άκουσα όμως για πύθωνα που όλο την αγκάλιαζε την κυρά του και ήταν πολύ γλυκός και τρυφερός μέχρι που της είπαν πως δεν είναι τρυφερότητα αυτό που κάνει αλλά την μετρούσε για να δει αν την έχει για να τη καταπιεί. .
Θα σχολιάσω μόνο αυτό!
Αυτό κάνει ο πύθωνας (και ο βόας μη σου πω...) και στην πραγματική του ζωή στην ζούγκλα.
Βλέπει μία αντιλόπη, πάει κοντά και της λέει: -Κυρία αντιλόπη ξαπλώνουμε μια στιγμή δίπλα δίπλα για να σας μετρήσω και να δω αν σας έχω;
Ε, και αν την έχει, την καταπίνει. Αν δεν την έχει, ψάχνει για άλλη...
Το ότι είναι καρα-hoax, ούτε πέρασε από το μυαλό σας, έτσι;
Το υπογραμμισμένο για να κάνω και εγώ ένα τσουβάλιασμα...
Θα σχολιάσω μόνο αυτό!
Αυτό κάνει ο πύθωνας (και ο βόας μη σου πω...) και στην πραγματική του ζωή στην ζούγκλα.
Βλέπει μία αντιλόπη, πάει κοντά και της λέει: -Κυρία αντιλόπη ξαπλώνουμε μια στιγμή δίπλα δίπλα για να σας μετρήσω και να δω αν σας έχω;
Ήθελες ιστορία, σου την έφερα. Αν δεν θες να την πιστέψεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Όχι τίποτε άλλο αλλά μου συγκρίνεις το μηρυκαστικό με τον κροκόδειλο ενώ γνωρίζεις πολύ καλά πως η χαζομάρα πάει σύννεφο.
Θα σχολιάσω μόνο αυτό!
Ήθελες ιστορία, σου την έφερα. Αν δεν θες να την πιστέψεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι.
Spoiler
Όχι τίποτε άλλο αλλά μου συγκρίνεις το μηρυκαστικό με τον κροκόδειλο ενώ γνωρίζεις πολύ καλά πως η χαζομάρα πάει σύννεφο.
Δηλαδή εσύ την πίστεψες;
Τότε να πιστέψεις και την επιβεβαίωση της ιστορίας στην πραγματική ζωή ενός πύθωνα (και ενός βόα μη σου πω...)
Πρώτα ξαπλώνουν δίπλα στα ζώα για να τα μετρήσουν και να δουν αν τα έχουν γιανα τα καταπιούν...
Τι; όχι;