!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ομάδα συριζαίων αμαυρώνει παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Ομάδα συριζαίων αμαυρώνει παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:08 Δεν μάλωσα με κανέναν, κι ειλικρινά, δεν θέλω. Ούτε το χάπενινγκ είναι της αισθητικής μου. Αλλά δεν αφαιρώ το δικαίωμα σε κανέναν να το κάνει, δεν έχω πρόβλημα.
Τώρα πια και οι τελευταίοι ανάπηροι πολέμου του '40 μας αφήνουν. Αλλά σκέψου να ήταν εκεί κανένας 90φεύγα σακατεμένος από τον πόλεμο και να περνάνε τα κορίτσια μπροστά να κάνουν την "επανάστασή" τους. Δεν πάει, πως να το κάνουμε. Πρέπει να μην έχει συναίσθηση του που βρίσκεται ο άλλος για να φερθεί έτσι. Δεν είναι όλα τα πράγματα για όλες τις ώρες και όλους τους χώρους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:13Τώρα πια και οι τελευταίοι ανάπηροι πολέμου του '40 μας αφήνουν. Αλλά σκέψου να ήταν εκεί κανένας 90φεύγα σακατεμένος από τον πόλεμο και να περνάνε τα κορίτσια μπροστά να κάνουν την "επανάστασή" τους. Δεν πάει, πως να το κάνουμε. Πρέπει να μην έχει συναίσθηση του που βρίσκεται ο άλλος για να φερθεί έτσι. Δεν είναι όλα τα πράγματα για όλες τις ώρες και όλους τους χώρους.
Σέβομαι το επιχείρημά σου. Αλλά σκέψου, πρέπει να το απαγορεύσουμε; Πρέπει να απαγορευτεί το επεισόδιο των Α.Μ.Α.Ν. που σατιρίζει την επανάσταση του ΄21; Τι θα έκανες εσύ, ως αντίδραση;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:08 Δεν μάλωσα με κανέναν, κι ειλικρινά, δεν θέλω. Ούτε το χάπενινγκ είναι της αισθητικής μου. Αλλά δεν αφαιρώ το δικαίωμα σε κανέναν να το κάνει, δεν έχω πρόβλημα.
Δεν ειχαν δικαιωμα να το κανουν.Ουτε τυπικα ουτε ηθικα.
Ο σεβασμος στην ελευθερια των αλλων ειναι υποχρεωση.Οι αριστερες φακλανες δεν σεβαστηκαν ουτε τα συμβολα,ουτε την περισταση,ουτε τον κοσμο που εμπρακτως δειχνει οτι γουσταρει τις παρελασεις.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

under έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:19Δεν ειχαν δικαιωμα να το κανουν.Ουτε τυπικα ουτε ηθικα.
Ο σεβασμος στην ελευθερια των αλλων ειναι υποχρεωση.Οι αριστερες φακλανες δεν σεβαστηκαν ουτε τα συμβολα,ουτε την περισταση,ουτε τον κοσμο που εμπρακτως δειχνει οτι γουσταρει τις παρελασεις.
Ας πούμε πως η πλειοψηφία τις γουστάρει. Και λοιπόν; Δεν μπορώ εγώ να κάνω χάπενινγκ με ένα άλλο μήνυμα; Πρόσεχε, μιλάω πάντα ειρηνικά. Τι ποινή μου προβλέπεται; Φυλακή; Πρόστιμο;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:17
ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:13Τώρα πια και οι τελευταίοι ανάπηροι πολέμου του '40 μας αφήνουν. Αλλά σκέψου να ήταν εκεί κανένας 90φεύγα σακατεμένος από τον πόλεμο και να περνάνε τα κορίτσια μπροστά να κάνουν την "επανάστασή" τους. Δεν πάει, πως να το κάνουμε. Πρέπει να μην έχει συναίσθηση του που βρίσκεται ο άλλος για να φερθεί έτσι. Δεν είναι όλα τα πράγματα για όλες τις ώρες και όλους τους χώρους.
Σέβομαι το επιχείρημά σου. Αλλά σκέψου, πρέπει να το απαγορεύσουμε; Πρέπει να απαγορευτεί το επεισόδιο των Α.Μ.Α.Ν. που σατιρίζει την επανάσταση του ΄21; Τι θα έκανες εσύ, ως αντίδραση;
Νομίζω ότι άλλα πράγματα είναι αποδεκτά στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής σάτιρας (αν και εκεί οι κρυάδες τύπου AMAN κλπ επίσης δεν μου αρέσουν αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) και άλλα στα πλαίσια μιας σχολικής εκδήλωσης. Δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση και δεν ξέρω αν είναι μαθήτριες. Αν ναι πρέπει να έχουν συνέπειες όσες και όποιες προβλέπει η συνήθης σχολική πρακτική. Ούτε παραπάνω για να φανεί ότι κάποιος ξεσπάει επάνω τους, ούτε λιγότερες γιατί "τα καημένα τα παιδιά και η άδικη κοινωνία". Υποψιάζομαι δε ότι υπολογίζουν πως δεν θα ασχοληθεί κάποιος μαζί τους και θα περάσει το συμβάν έτσι. Ίσως μάλιστα ελπίζουν και σε υποστήριξη από συγκεκριμένους πολιτικούς ή άλλους κύκλους. Αν περάσει ατιμώρητο θα ήταν λάθος. Μια κάποια τιμωρία θα πρέπει να υπάρξει προκειμένου να καταλάβουν ότι οι πράξεις έχουν επιπτώσεις. Να βοηθηθούν να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.
Η δημοκρατία έχει πολλαπλά φόρα στα οποία μπορεί κάποιος να αντιδράσει, να διατυπώσει την διαφωνία του και να μαζέψει ομοϊδεάτες προκειμένου από κοινού να πιέσουν για αλλαγές. Θα μπορούσαν να ανοίξουν ένα blog και να επιχειρηματολογήσουν, να τυπώσουν υλικό και να το μοιράσουν και χίλια δυο άλλα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:28Νομίζω ότι άλλα πράγματα είναι αποδεκτά στα πλαίσια μιας τηλεοπτικής σάτιρας (αν και εκεί οι κρυάδες τύπου AMAN κλπ επίσης δεν μου αρέσουν αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα) και άλλα στα πλαίσια μιας σχολικής εκδήλωσης. Δεν παρακολούθησα όλη την συζήτηση και δεν ξέρω αν είναι μαθήτριες. Αν ναι πρέπει να έχουν συνέπειες όσες και όποιες προβλέπει η συνήθης σχολική πρακτική. Ούτε παραπάνω για να φανεί ότι κάποιος ξεσπάει επάνω τους, ούτε λιγότερες γιατί "τα καημένα τα παιδιά και η άδικη κοινωνία". Υποψιάζομαι δε ότι υπολογίζουν πως δεν θα ασχοληθεί κάποιος μαζί τους και θα περάσει το συμβάν έτσι. Ίσως μάλιστα ελπίζουν και σε υποστήριξη από συγκεκριμένους πολιτικούς ή άλλους κύκλους. Αν περάσει ατιμώρητο θα ήταν λάθος. Μια κάποια τιμωρία θα πρέπει να υπάρξει προκειμένου να καταλάβουν ότι οι πράξεις έχουν επιπτώσεις. Να βοηθηθούν να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.
Η δημοκρατία έχει πολλαπλά φόρα στα οποία μπορεί κάποιος να αντιδράσει, να διατυπώσει την διαφωνία του και να μαζέψει ομοϊδεάτες προκειμένου από κοινού να πιέσουν για αλλαγές. Θα μπορούσαν να ανοίξουν ένα blog και να επιχειρηματολογήσουν, να τυπώσουν υλικό και να το μοιράσουν και χίλια δυο άλλα πράγματα.
Μιλάς ωραία. Ας πούμε, είναι μαθήτριες και θα υποστούν ένα πειθαρχικό πράμα λόγω παρέμβασης σε σχολική εκδήλωση. Αυτό τι σημαίνει; Η δική μου ερμηνεία είναι πως παιδαγωγούμε πολίτες-νέους που δεν θέλουν να σκεφθούν το ενδεχόμενο μιας ειρηνικής ιδεολογικής παρέμβασης με χαρακτήρα χάπενινγκ, επειδή αυτό τιμωρείται. Ο σωστός παιδαγωγικός δρόμος είναι να τους καλέσεις σε διάλογο, απέναντι στους συμμαθητές που ήθελαν να παρελάσουν και το έκαμαν. Και να δούμε τελικά, εάν ενόχλησαν πραγματικά, η εάν έκαναν μια πράξη ακτιβισμού. Φυσικά, και ο ακτιβισμός ενοχλεί, αλλά ο ειρηνικός ακτιβισμός δεν βλάπτει. Τι λες;
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:33 Μιλάς ωραία. Ας πούμε, είναι μαθήτριες και θα υποστούν ένα πειθαρχικό πράμα λόγω παρέμβασης σε σχολική εκδήλωση. Αυτό τι σημαίνει; Η δική μου ερμηνεία είναι πως παιδαγωγούμε πολίτες-νέους που δεν θέλουν να σκεφθούν το ενδεχόμενο μιας ειρηνικής ιδεολογικής παρέμβασης με χαρακτήρα χάπενινγκ, επειδή αυτό τιμωρείται. Ο σωστός παιδαγωγικός δρόμος είναι να τους καλέσεις σε διάλογο, απέναντι στους συμμαθητές που ήθελαν να παρελάσουν και το έκαμαν. Και να δούμε τελικά, εάν ενόχλησαν πραγματικά, η εάν έκαναν μια πράξη ακτιβισμού. Φυσικά, και ο ακτιβισμός ενοχλεί, αλλά ο ειρηνικός ακτιβισμός δεν βλάπτει. Τι λες;
Θα σου πω. Ο διάλογος που αναφέρεις είναι μια πολύ καλή ιδέα. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να έχουν και άλλες τέτοιες προτάσεις ή και καλύτερες. Κατά την γνώμη μου θα είχε νόημα αν είχε προηγηθεί με δεδηλωμένη μια τέτοια πρόθεση από την πλευρά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όρια του ειρηνικού ακτιβισμού διαρκώς διευρύνονται. Ειρηνικός ακτιβισμός θα ήταν αν πχ μετά το πέρας της παρέλασης διοργάνωναν μία δική τους. Όχι να πας να χάλασεις την παρέλαση των υπολοίπων μαθητών καπελώνοντάς τους. Το σχολείο θα πρέπει να διδάξει σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου και προσωπική ευθύνη.

Τι με ενοχλεί. Με ενοχλεί η μόδα των τελευταίων ετών." Έλα μωρέ και τι έγινε αν ο Ρουβίκωνας μπει με το στανιό σε μια υπηρεσία και πετάξει τρικάκια; Τι έγινε αν σπάσει και έναν υπολογιστή; Τι έγινε αν απειλήσει και κάποιον γιατρό που αυτοί μόνοι τους δίκασαν και καταδίκασαν; "

Χάνεται το όριο. Επίσης τώρα που διαβάζω το μανιφέστο, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι έτσι γράφουν σημερινοί μαθητές. Δες και πες μου. Σου έβαλα σε τονισμένο ότι μου φαίνεται πως έχει γραφτεί από άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.

Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα;
Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;
Στρατοί που κάνουν πολέμους, βομβαρδισμούς, επεμβάσεις.

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε, αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.
Καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Δεν βλέπω τοποθετήσεις για τις παρελάσεις κομμουνιστικών καθεστώτων. Αυτές δεν είναι μιλιταριστικές;

Επίσης μου κάνει εντύπωση η υποβάθμιση των αγώνων για την ελευθερία. Σαν να μην έχουν αξία.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

Havoc έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:02
opsimasmenos έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:00
Havoc έγραψε: 29 Οκτ 2019, 23:55 Ο Στάλιν θα τα είχε γδάρει, ευτυχώς που έχουμε δημοκρατία.
δε τσιλτρεν χιτ αουρ δημόκραση.
πόσο δημοκρατικό όμως είναι που τα φορτώσαμε με ένα χρέος που δε θα μπορούν να ξεχρεώσουν ποτέ;
Γω δεν τα φόρτωσα τίποτα, ο Πάγκαλος με την παρέα του τα φόρτωσε.
Φορτωμένα πάντως είναι και τουλάχιστον παλιά παίρναμε στραγάλια και στο σπίτι για μέρες μετά.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:46Θα σου πω. Ο διάλογος που αναφέρεις είναι μια πολύ καλή ιδέα. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να έχουν και άλλες τέτοιες προτάσεις ή και καλύτερες. Κατά την γνώμη μου θα είχε νόημα αν είχε προηγηθεί με δεδηλωμένη μια τέτοια πρόθεση από την πλευρά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όρια του ειρηνικού ακτιβισμού διαρκώς διευρύνονται. Ειρηνικός ακτιβισμός θα ήταν αν πχ μετά το πέρας της παρέλασης διοργάνωναν μία δική τους. Όχι να πας να χάλασεις την παρέλαση των υπολοίπων μαθητών καπελώνοντάς τους. Το σχολείο θα πρέπει να διδάξει σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου και προσωπική ευθύνη.

Τι με ενοχλεί. Με ενοχλεί η μόδα των τελευταίων ετών." Έλα μωρέ και τι έγινε αν ο Ρουβίκωνας μπει με το στανιό σε μια υπηρεσία και πετάξει τρικάκια; Τι έγινε αν σπάσει και έναν υπολογιστή; Τι έγινε αν απειλήσει και κάποιον γιατρό που αυτοί μόνοι τους δίκασαν και καταδίκασαν; "

Χάνεται το όριο. Επίσης τώρα που διαβάζω το μανιφέστο, με συγχωρείς αλλά δεν μπορώ να πιστέψω με τίποτα ότι έτσι γράφουν σημερινοί μαθητές. Δες και πες μου. Σου έβαλα σε τονισμένο ότι μου φαίνεται πως έχει γραφτεί από άτομο μεγαλύτερης ηλικίας.

Πώς στα παιδικά παιχνίδια εμπλέκονται οι αρχηγοί, οι στρατοί και τα στρατιωτάκια τους;

Και εμείς επέμβαση εκτάκτου ανάγκης κάναμε, αλλά χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας.

Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά.

Τι κοινό μπορεί να'χει ο μιλιταρισμός με την ελευθερία; Τι σχέση μπορεί να'χει η υπεράσπιση της ελευθερίας ενός λαού με τον πατριωτισμό που διδασκόμαστε από μικρά παιδιά; Στα σχολεία, στις παρελάσεις, παντού.

Ο πόλεμος του ανθρώπου για την ελευθερία του δεν είναι έπος ούτε τραγωδία. Είναι η ίδια η ζωή εν κινήσει. Κίνηση που δεν μπορεί να ελεγχθεί και να μπει σε καλούπια.

Γι' αυτό και εμείς μπήκαμε στην παρέλαση ακαλούπωτοι... Υπό την πνευματική μπαγκέτα του μεγάλου στρατάρχη της αγγλικής κωμωδίας, John Cleese και όσων μας έχουν διδάξει οι Monty Python. Με το δικό μας silly walk και ρυθμό.

Στα μάτια των επισήμων και πολλών θεατών, είδαμε την περιέργεια, την έκπληξη αλλά και την υποτίμηση. Άλλοι μας γιούχαραν, άλλοι μας πέρασαν για "προβληματικά παιδιά". Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων.

Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν.

Υ.Γ.
Επιλέξαμε να πάμε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας σε μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα.
Θα σου πω αύριο, πάω για ύπνο, έχω γενική αύριο ως τις 11.
Ordem e Progresso.
opsimasmenos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από opsimasmenos »

ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:46 Ειρηνικός ακτιβισμός θα ήταν αν πχ μετά το πέρας της παρέλασης διοργάνωναν μία δική τους. Όχι να πας να χάλασεις την παρέλαση των υπολοίπων μαθητών καπελώνοντάς τους. Το σχολείο θα πρέπει να διδάξει σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου και προσωπική ευθύνη.
Το σχολείο ζητάει εθελοντές; ή τους παίρνει με το ζόρι, επειδή μπορεί κάποιος την προηγούμενη μερα να πετάχτηκε από το αστικό και να μην έχει διάθεση.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Για να δούμε θα έχει ο Βορίδης το σθένος να βγεί να ζητήσει συγγνώμη όπως ο Τριντό ή είναι τόση πολιτική ορθότητα που δεν μπορεί να καταναλώσει;
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

ST48410 έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:46
Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:33 Μιλάς ωραία. Ας πούμε, είναι μαθήτριες και θα υποστούν ένα πειθαρχικό πράμα λόγω παρέμβασης σε σχολική εκδήλωση. Αυτό τι σημαίνει; Η δική μου ερμηνεία είναι πως παιδαγωγούμε πολίτες-νέους που δεν θέλουν να σκεφθούν το ενδεχόμενο μιας ειρηνικής ιδεολογικής παρέμβασης με χαρακτήρα χάπενινγκ, επειδή αυτό τιμωρείται. Ο σωστός παιδαγωγικός δρόμος είναι να τους καλέσεις σε διάλογο, απέναντι στους συμμαθητές που ήθελαν να παρελάσουν και το έκαμαν. Και να δούμε τελικά, εάν ενόχλησαν πραγματικά, η εάν έκαναν μια πράξη ακτιβισμού. Φυσικά, και ο ακτιβισμός ενοχλεί, αλλά ο ειρηνικός ακτιβισμός δεν βλάπτει. Τι λες;
Θα σου πω. Ο διάλογος που αναφέρεις είναι μια πολύ καλή ιδέα. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να έχουν και άλλες τέτοιες προτάσεις ή και καλύτερες. Κατά την γνώμη μου θα είχε νόημα αν είχε προηγηθεί με δεδηλωμένη μια τέτοια πρόθεση από την πλευρά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα όρια του ειρηνικού ακτιβισμού διαρκώς διευρύνονται. Ειρηνικός ακτιβισμός θα ήταν αν πχ μετά το πέρας της παρέλασης διοργάνωναν μία δική τους. Όχι να πας να χάλασεις την παρέλαση των υπολοίπων μαθητών καπελώνοντάς τους. Το σχολείο θα πρέπει να διδάξει σεβασμό στα δικαιώματα του άλλου και προσωπική ευθύνη.

Υ.Γ.
Σϋντροφε αν έβλεπες το μανιφέστο του ανθελληνισμού (το οποίο λογοκρίνεται σε αυτό το σάιτ) θα καταλάβαινες, πιστεύω, και ότι συντάσσεται και τούτο το μανιφέστο στο πνεύμα του ανθελληνισμού. Εδώ να δώσω μια διεκρίνηση, αν επιτρέπεται, όταν λέμε ανθελληνισμός εννοούμε ανθελληνισμός ως συγκροτημένη πολιτική ιδεολογία και όχι συγκεχυμένα πράγματα.
Von Mackensen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Von Mackensen »

Fluffy έγραψε: 31 Οκτ 2019, 06:50
Για να δούμε θα έχει ο Βορίδης το σθένος να βγεί να ζητήσει συγγνώμη όπως ο Τριντό ή είναι τόση πολιτική ορθότητα που δεν μπορεί να καταναλώσει;
Ο Βορίδη αναφέρθηκε όχι σε παραπληγικούς, αλλά σε άτομα με νοητικές παθήσεις που αποκλείουν τον καταλογισμό. Δεν ήταν προφανές;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”