Γουάτ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ομάδα συριζαίων αμαυρώνει παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Re: Ομάδα συριζαίων αμαυρώνει παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Re: Γενιτσαριλίκι: Διακωμωδούν την παρέλαση
Δεν μ΄ενδιαφέρει η απελευθέρωση του καθενός, αλλά η στοιχειώδης δυνατότητα ακίνδυνων εκδηλώσεων. Ακόμα και στη δική μου, κατά βάση, συντηρητική σκέψη, η εκδήλωση ενός αντιπολεμικού χάπενινγκ σε μία μαθητική παρέλαση, είναι καθόλα νόμιμη. Είναι το ίδιο με τη σάτιρα της Εκκλησίας. Ό,τι έχει αλήθεια, δεν φοβάται. Αν γελοιοποιήσεις εσύ τα γραπτά μου εδώ, ή τα αμφισβητήσεις, σε τι με βλάπτεις; Από τη μία, θα μπορούσανε να το κάνουν στην επόμενη πλατεία, εκεί που ο κόσμος φεύγει από την παρέλαση, εγώ έτσι θα το οργάνωνα, για να μην προσβάλω τη ροή του γεγονότος. Αλλά, βρίσκω υπερβολική την αστυνομική αντίδραση του κ. δήμαρχου, από τη στιγμή, υπογραμμίζω, που δεν ασκήθηκε βία ή ύβρη.ΓΑΛΗ έγραψε: 30 Οκτ 2019, 14:42Πιθανόν αλλά κάπου έχω την εντύπωση ότι αντίστοιχες "δημοκρατικές" εκδηλώσεις θα συγκλόνιζαν το κοινό των προχωρημένων.
Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ως ακτιβιστική δράση με χ συμβολισμό τη γελοιοποίηση και αμφισβήτηση της κάθε επετείου και των ηρώων της, ανεξαρτήτως της ιδεολογίας που την υποστηρίζει.
Θα ήταν ένα τεράστιο βήμα προς την απελευθέρωση μας από το παρωχημένο σκέπτεσθαι, δεν νομίζεις;
Ordem e Progresso.
Παρέλαση=Επέτειος.
Επέτειος = μνήμη και τιμή
Παρέλαση = καραγκιοζιλίκια
Ποιός παίρνει πια στα σοβαρά τον Μπογδάνο;
Ordem e Progresso.
Φαντάζει απίθανο πάντως να σέβονται την επέτειο και αυτό να το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για τον ασυντόνιστο και υποτονικό βηματισμό ορισμένων μαθητών.
Άρτεμις έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:24Φαντάζει απίθανο πάντως να σέβονται την επέτειο και αυτό να το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για τον ασυντόνιστο και υποτονικό βηματισμό ορισμένων μαθητών.
Μπας και έχετε κάποιο ειδικό γονίδιο; Πως γίνεται μωρέ όλοι σας... μα όλοι όμως!
Κατ΄αρχήν είμαι υπέρ των παρελάσεων. Σοβαρά. Όλα τα σοβαρά κράτη έχουν παρελάσεις, είναι μια ωραία εκδήλωση, και εθνικά χρήσιμη. δεν μπορώ όμως να αφαιρέσω το δικαίωμα στο να κάνει κάποιος ένα δρώμενο, με την άποψή του. Όσο κι αν κακόγουστη τη βρίσκω, η προκείμενη είναι κακοφτιαγμένη, θα έπαιρνα 1,000 ευρώ για να τους τη στήσω.
Ordem e Progresso.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
Δεν είναι "χαπενινγκ", είναι παράβαση της νομοθεσίας περί σεβασμού των εθνικών συμβόλων. Ούτε ηθικά είναι νόμιμο, για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη ηθική.Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 00:11Δεν κορόιδεψαν, χάπενινγκ λέγεται, και αν δεν έχει βία, είναι νόμιμο, τουλάχιστον ηθικά. Θα έπρεπε ο Βούρος με κάτι δεκαετίας στον καλλιτεχνικό χώρο να έχει ακούσει κάτι σχετικά.Kauldron έγραψε: 30 Οκτ 2019, 16:19Τί θα πεί αυτό ρε?
Δηλαδή όποιος γουστάρει, όποτε γουστάρει να μπαίνει στην παρέλαση να κοροϊδεύει γιατί έτσι?
Σε ποιά χώρα γίνονται αυτά?
Σύλληψη, και ένα πεντοχίλιαρο πρόστιμο το καθένα (δε λέω η καθεμιά, βλέπεις? Δεν λαμβάνο για δεδομένο το φύλο τους). Και τα έσοδα να διατεθούν για αγορά υλικού για το στρατό.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Γενικώς δίνουμε την εντύπωση ενός ξέφραγου αμπελιού και αυτό δεν είναι καλό. Μακροχρόνια ανοίγει την όρεξη πολλών και έχει και συνέπειες. Είναι πχ σαν κάποιος να αφήνει την εξώπορτά του ανοιχτή ή το αυτοκίνητό του ξεκλείδωτο και μέσα πράγματα αξίας.
Δεν με ενδιαφέρει το κίνητρο. Η πράξη αυτή είναι απρέπεια. Η παρέλαση γίνεται για να τιμήσει κάποιους που θυσίασαν πολλά για να απολαμβάνουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα. Όπως δεν θα πήγαινε κάποιος σε ένα μνημόσυνο να κάνει ανοησίες έτσι και στις εθνικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής απαιτείται μία στοιχειώδης ευπρέπεια. Υπάρχουν καταλληλότεροι τρόποι και χώροι να εκδηλωθεί η διαφωνία με τις παρελάσεις.
Δεν με ενδιαφέρει το κίνητρο. Η πράξη αυτή είναι απρέπεια. Η παρέλαση γίνεται για να τιμήσει κάποιους που θυσίασαν πολλά για να απολαμβάνουμε εμείς ελεύθερη πατρίδα. Όπως δεν θα πήγαινε κάποιος σε ένα μνημόσυνο να κάνει ανοησίες έτσι και στις εθνικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής απαιτείται μία στοιχειώδης ευπρέπεια. Υπάρχουν καταλληλότεροι τρόποι και χώροι να εκδηλωθεί η διαφωνία με τις παρελάσεις.
Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά, αλλά δεν είναι σπουδαίο ατόπημα. Δική μου γνώμη. Εσύ,έχεις τη δική σου.Kauldron έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:50Δεν είναι "χαπενινγκ", είναι παράβαση της νομοθεσίας περί σεβασμού των εθνικών συμβόλων. Ούτε ηθικά είναι νόμιμο, για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη ηθική.
Ordem e Progresso.
Αμα έχεις χαλαρή εθνική συνειδηση, και υποψιάζομαι οχι μόνο εθνική, αλλά και γενικότερα, φυσικά δεν είναι σπουδαίο ατόπημα.Cavaliere έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:00Δεν ξέρω τι λέει η νομοθεσία σχετικά, αλλά δεν είναι σπουδαίο ατόπημα. Δική μου γνώμη. Εσύ,έχεις τη δική σου.Kauldron έγραψε: 31 Οκτ 2019, 01:50Δεν είναι "χαπενινγκ", είναι παράβαση της νομοθεσίας περί σεβασμού των εθνικών συμβόλων. Ούτε ηθικά είναι νόμιμο, για οποιονδήποτε έχει στοιχειώδη ηθική.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Θα σε παρακαλέσω να μην δίνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς στη διαφωνία μας, όπως κι εγώ δεν δίνω. Δεν δίνουμε εξετάσεις, εδώ, συνείδησης και συνέπειας, δεν κρινόμαστε, αλλά καταθέτουμε απόψεις. Με πολύ βαθειά συμπάθεια κι εκτίμηση.Kauldron έγραψε: 31 Οκτ 2019, 02:02Αμα έχεις χαλαρή εθνική συνειδηση, και υποψιάζομαι οχι μόνο εθνική, αλλά και γενικότερα, φυσικά δεν είναι σπουδαίο ατόπημα.
Ordem e Progresso.
Δεν μάλωσα με κανέναν, κι ειλικρινά, δεν θέλω. Ούτε το χάπενινγκ είναι της αισθητικής μου. Αλλά δεν αφαιρώ το δικαίωμα σε κανέναν να το κάνει, δεν έχω πρόβλημα.
Ordem e Progresso.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 444 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
-