gassim έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:44
Ωστόσο hellegenes τα ποσά που παρακρατούνται για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπαίνουν σε ενα ντουλάπι να σε περιμένουν πότε θα πάρεις σύνταξη, χρησιμοποιούνται για τους σημερινούς συνταξιούχους.
Αυτό συμβαίνει γιατί το κράτος είναι για τον πούτσο. Κανονικότατα τα λεφτά αυτά επανεπενδύονται και μελλοντικά χρησιμοποιούνται για την σύνταξή μου.
ναι ρε παιδί μου, σου λέω τι συμβαίνει στην πραξη.
Βασικά οχι απλά χρησιμοποιουνται για τους σημερινούς συνταξιούχους, το κράτος τσοντάρει και απο πάνω καθώς δεν φτάνουν ούτε για ζήτω.
stavmanr έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:55
Ναι, αλλά πού είναι η ισότητα μεταξύ εσένα και του πολύτεκνου όταν εσύ υπηρετείς 18 μήνες κι εκείνος 9;
Έχασες ξαφνικά το ενδιαφέρον για την ισότητα; Για τις διακρίσεις; Για την αδικία που υφίστασαι έναντι εκείνου;
Ή απλά ήθελες να την πεις στις γυναίκες;
Δεν υπάρχει καμμία διάκριση. Ο πολύτεκνος δεν έχει κάποιο έξτρα δικαίωμα, τα παιδιά του έχουν. Το δικαίωμα των παιδιών του αναιρεί την υποχρέωσή του. Αυτό λέγεται ισότητα. Το δικαίωμα των παιδιών του να στηρίζονται οικονομικά, δημιουργεί σ' αυτόν υποχρέωση να τα στηρίζει οικονομικά. Επειδή δεν γίνεται να εκπληρώσει δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα που η μία αποτρέπει την εκπλήρωση της άλλης, προτεραιότητα έχει η υποχρέωση που η βάση της είναι το δικαίωμα κάποιου άλλου.
Απλή, μαθηματική λογική.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Feindflug έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:45
Hellegenes, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις επιστημονικές βάσεις για την αγαμία σου, για το γεγονός ότι δεν γουστάρεις που δεν υπηρετούν στρατιωτική θητεία οι γυναίκες και για όλες σου τις γνώμες. Πες απλά ότι δεν γουστάρεις, δεν έκατσε, δεν μ' αρέσει σαν εικόνα και σαν ζωή.
Η μαθηματική λογική είναι ένα πράγμα που πρέπει να διέπει την ζωή σου. Εσύ μπορεί να πιστεύεις στο φλου και στο δεν βαριέσαι, όλα ταιριάζουν κάπως, ανάλογα πώς με βολεύει· εγώ όχι.
Δεν είναι η ζωή «αυτό μ' αρέσει, εκείνο όχι». Δεν έχει σημασία τι μ' αρέσει, σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ίφιδα έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:34
Τί άλλη μπαρουφα θα διαβάσουμε εδώ μέσα;
Όχι, όλοι πληρώνουμε 5000 ευρώ, οι οικογενειάρχες δε, πληρώνουν περισσότερα όπως σου έδειξα παραπάνω και εκτός απ αυτό, δημιουργούν και το λιγότερο έναν άνθρωπο ακόμα ή δύο ή τρεις κλπ που θα πληρώνουν κι εκείνοι τα 5000, τα οποία θα καρπώνεται εσύ ως επιχειρηματίας κι ως πολίτης αφού αυτά τα παιδιά θα ειναι καταναλωτές σου και θα σου πληρωνουν και την σύνταξη και την υγεία και τα φάρμακα σου.
Σεβάσου το αυτό
Τι λες, μωρέ; Δεν έδειξες τίποτα. Αυτό που λέω είναι απλά μαθηματικά. Από την στιγμή που πληρώνουμε τον ίδιο φόρο κι εσύ καρπώνεσαι μεγαλύτερο μέρος της φορολόγησης, ουσιαστικά πληρώνεις λιγότερο φόρο. Αυτό δεν είναι πυρηνική φυσική, είναι απλά μαθηματικά.
Αν δεν καταλαβαίνεις την εξίσωση, αν το διαθέσιμο χρήμα από την φορολόγησή μας είναι Χ, εφόσον κάνεις μόνο εσύ παιδί, απ' τους δυο μας, το διαθέσιμο χρήμα για το παιδί σου θα είναι Χ. Αν κάνω κι εγώ ένα, το διαθέσιμο χρήμα για το παιδί σου θα είναι Χ/2. Το τι θα γίνει θεωρητικά σε 20 χρόνια δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε.
Ο άνθρωπος που θα δημιουργήσεις, θα βγάζει τα δικά του λεφτά το ταχύτερο όταν θα είμαι 50· πιθανότερο όταν θα πλησιάζω στην σύνταξη. Άσχετα όμως μ' αυτό, δεν δημιούργησες έτσι νέο χρήμα. Το χρήμα αυτό υπήρχε και πριν.
Ούτε το ανήλικο παιδί σου είναι καταναλωτής. Εσύ είσαι καταναλώτρια. Εσύ τού δίνεις λεφτά. Αν δεν είχες παιδί, θα ξόδευες τα λεφτά αυτά σε κάτι άλλο.
Έδειξα τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που λένε ότι οι οικογενειάρχες πληρώνουν περισσότερα από τους άτεκνους κι όχι τα ίδια όπως ισχυρίζεσαι. Δεν ειναι πυρηνική φυσική αυτό , είναι απλά μαθηματικά. Επιπλέον εγώ ως οικογενειάρχης καταναλώτρια αγοράζω πράγματα από σένα που δε θα τα αγόραζα αν ήμουν άτεκνη, βασικά οι τρόποι που επωφελείσαι εσύ από οικογενειάρχες με παιδιά είναι πολλοί και το παιδί μου μελλοντικά θα γίνει ένας καταναλωτής εργαζόμενος που θα στηρίζει εσένα. Αν δε το καταλαβαίνεις αυτό λυπάμαι, αλλά δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο, είμαστε εκτός θέματος κι εσένα σ έχει πιάσει η κολλημαρα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:58
Νημα διαμαντι στο οποιο ο Χελις αντισυνταγματικα δεν δεχεται την αρμοδιοτητα του ΣΤΕ να κρινει τι ειναι αντισυνταγματικο και τι οχι και το παιρνει πανω του.
Το ΣτΕ δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο και πολλές αποφάσεις του είναι αντισυνταγματικές. Ειδικά αυτές που έχουν να κάνουν με τους μισθούς τους. Ας πούμε, έκριναν συνταγματικές τις περικοπές μισθών σε όλο το δημόσιο και έκριναν αντισυνταγματικές μόνο τις δικές τους περικοπές. Αυτό θα έπρεπε να σου λέει ότι λένε παπαριές. Επίσης κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να γνωμοδοτεί για επιστημονικά θέματα χωρίς επιστημονική γνώμη ούτε μπορεί να αποφασίζει ότι οι λέξεις σημαίνουν κάτι διαφορετικό απ' αυτό που σημαίνουν.
Επί της ουσίας φυσικά δεν έχεις κάτι να πεις για να υποστηρίξεις την λανθασμένη απόφαση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μηχανικός έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:00
Συμφωνώ απολύτως με τον hellegennes.
Μεσοπρόθεσμα δεν συμφέρουν τα παιδιά.
Συμφέρουν όμως μακροπρόθεσμα το κράτος.
Μακροπρόθεσμα συμφέρει σε ένα κράτος να συντηρείται ο πληθυσμός στα ίδια επίπεδα. Μεσοπρόθεσμα και σε ατομικό επίπεδο ο άτεκνος είναι ήδη σε φορολογικά μειονεκτική θέση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:55
Ναι, αλλά πού είναι η ισότητα μεταξύ εσένα και του πολύτεκνου όταν εσύ υπηρετείς 18 μήνες κι εκείνος 9;
Έχασες ξαφνικά το ενδιαφέρον για την ισότητα; Για τις διακρίσεις; Για την αδικία που υφίστασαι έναντι εκείνου;
Ή απλά ήθελες να την πεις στις γυναίκες;
Δεν υπάρχει καμμία διάκριση. Ο πολύτεκνος δεν έχει κάποιο έξτρα δικαίωμα, τα παιδιά του έχουν. Το δικαίωμα των παιδιών του αναιρεί την υποχρέωσή του. Αυτό λέγεται ισότητα. Το δικαίωμα των παιδιών του να στηρίζονται οικονομικά, δημιουργεί σ' αυτόν υποχρέωση να τα στηρίζει οικονομικά. Επειδή δεν γίνεται να εκπληρώσει δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα που η μία αποτρέπει την εκπλήρωση της άλλης, προτεραιότητα έχει η υποχρέωση που η βάση της είναι το δικαίωμα κάποιου άλλου.
Απλή, μαθηματική λογική.
Θα μπορούσες να ζητήσεις να ενηλικιωθούν πρώτα κι έπειτα να συμπληρώσει το υπόλοιπο της θητείας του, όπως οφείλει σύμφωνα με την αρχή της ισότητας που επικαλείσαι σε όλο το νήμα.
Μην ξεχνάς ότι σύμφωνα με την ...εξαίσια οικονομοτεχνική ανάλυση του φορολογικού συστήματος που ο ίδιος επιχείρησες, εσύ πληρώνεις τα παιδιά του, κι άρα εσύ έπρεπε να έχεις μειωμένη θητεία προς αυτό.
Ξαφνικά στερεψες από δημιουργικότητα επιχειρημάτων;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 24 Μάιος 2019, 00:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Feindflug έγραψε: 23 Μάιος 2019, 23:45
Hellegenes, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις επιστημονικές βάσεις για την αγαμία σου, για το γεγονός ότι δεν γουστάρεις που δεν υπηρετούν στρατιωτική θητεία οι γυναίκες και για όλες σου τις γνώμες. Πες απλά ότι δεν γουστάρεις, δεν έκατσε, δεν μ' αρέσει σαν εικόνα και σαν ζωή.
Η μαθηματική λογική είναι ένα πράγμα που πρέπει να διέπει την ζωή σου. Εσύ μπορεί να πιστεύεις στο φλου και στο δεν βαριέσαι, όλα ταιριάζουν κάπως, ανάλογα πώς με βολεύει· εγώ όχι.
Δεν είναι η ζωή «αυτό μ' αρέσει, εκείνο όχι». Δεν έχει σημασία τι μ' αρέσει, σημασία έχει ποια είναι η αλήθεια.
Συμφωνώ, αλλά ποια είναι η αλήθεια για το αγαπημένο σου χρώμα; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο καλύτερο από τα άλλα; Οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίστηκες με φιλικό κι ερωτικό τρόπο, είναι οι καλύτεροι που μπορούσες να έχεις, παίρνοντας υπόψιν όλα τα δεδομένα για την καλύτερη ζωή που θα μπορούσες να έχεις;
Καλή η μαθηματική λογική, αλλά την έχεις ξεχειλώσει για να χωράει στον μικρόκοσμό σου, τύπε.
Αναιρώ την προηγούμενη ανάρτησή μου. Είναι σαφείς οι λόγοι της αγαμίας/ατεκνίας σου.
hellegennes έγραψε: 24 Μάιος 2019, 00:09
Το ΣτΕ δεν είναι συνταγματικό δικαστήριο
Επισης δεν ειναι night cluβ,κωλομπαρο και camping.Ε και;
Η λειτουργια συνταγματικων δικαστηριων ειναι αντισυνταγματικη στην Ελλαδα
πολλές αποφάσεις του είναι αντισυνταγματικές
πες μας μερικες
Αν υποπτευθω οτι για την αντισυνταγματικοτητα των αποφασεων του ΣΤΕ θα επικαλεστεις και παλι τον εαυτο σου δεν θα παραξενευτω καθολου
Μα τι λεω.Το εκανες ηδη.Δικασες με προεδρο τον εαυτοσου και τις εβγαλες αντισυνταγματικες
Ας πούμε, έκριναν συνταγματικές τις περικοπές μισθών σε όλο το δημόσιο και έκριναν αντισυνταγματικές μόνο τις δικές τους περικοπές. Αυτό θα έπρεπε να σου λέει ότι λένε παπαριές. Επίσης κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να γνωμοδοτεί για επιστημονικά θέματα χωρίς επιστημονική γνώμη ούτε μπορεί να αποφασίζει ότι οι λέξεις σημαίνουν κάτι διαφορετικό απ' αυτό που σημαίνουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 24 Μάιος 2019, 00:23, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες