Άσε τον Περτίνακα και γράψε μια φράση στα ρωμαϊκά. Λαλίστατος είσαι στα υπόλοιπα, τώρα τα μασάς;Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:47Καβαλάρη, δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Κάτσε να δεις τι θα σου απαντήσει ο Περτίνακας...
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
- Καβαλάρης
- Phorum.gr user: Doc McCoy
Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;
Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου. Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Χάνδακας, Κρήτης 1645:«με δηνάμην του παρόντος φανερου ἤνστροῦμεντου τα κατωγεγραμμένα μερη ἤλθασην ντακορδοησ τὸν κατοθεν σασμὸνήγου ὁ ἀφέντης Τζώρτζης Προτονοταρης νοτάριος πουμπληκος ποτε ἀφέντη Ἰωάννη ἀποὺ την μπαρουσαν χορα πρόμεταρι να μαθιτεύσι μὲ την άηδα καὶ φοτησην του παντοκρατορος θεοῦ τὸν Τζορτζί Σεβαστο υἱὸς τοῦ μισερ Μανεα γραματα ρόμέηκα καὶ φραγγικα να διαβαζὶ καὶ νὰ γραφὶ ὑσὲ βολγαρε και όχι έληνηκα μηδε την λάτηνα μα ἀπλος βολγαρε και τουτο δρδέναριαμεντε καὶ ὄχι σουπερφλουομεντε[...]
- Καβαλάρης
Εδώ γελάνε. Σ' έχω ήδη εκθέσει ως παπατζή στο παρελθόν χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση. Και παπατζής θα μείνεις.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου.
Ποιον 17ο αιώνα; Ο 17ος αιώνας ΔΕΝ είναι επί Βυζαντίου.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...Ποιον 17ο αιώνα; Ο 17ος αιώνας ΔΕΝ είναι επί Βυζαντίου.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Οι Κρητικοί έχουν πάρει πολλά στοιχεία από την Ιταλική γλώσσα με κυριότερο τον Τσιτακισμό χάρη στα 500 χρόνια Βενετοκρατίας.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου. Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:Χάνδακας, Κρήτης 1645:«με δηνάμην του παρόντος φανερου ἤνστροῦμεντου τα κατωγεγραμμένα μερη ἤλθασην ντακορδοησ τὸν κατοθεν σασμὸνήγου ὁ ἀφέντης Τζώρτζης Προτονοταρης νοτάριος πουμπληκος ποτε ἀφέντη Ἰωάννη ἀποὺ την μπαρουσαν χορα πρόμεταρι να μαθιτεύσι μὲ την άηδα καὶ φοτησην του παντοκρατορος θεοῦ τὸν Τζορτζί Σεβαστο υἱὸς τοῦ μισερ Μανεα γραματα ρόμέηκα καὶ φραγγικα να διαβαζὶ καὶ νὰ γραφὶ ὑσὲ βολγαρε και όχι έληνηκα μηδε την λάτηνα μα ἀπλος βολγαρε και τουτο δρδέναριαμεντε καὶ ὄχι σουπερφλουομεντε[...]
Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Οι μορφωμένοι Βυζαντινοί διάβαζαν το ευαγγέλιο και γνώριζαν πως τα πραγματικά ρωμαϊκά ήταν τα λατινικά.
Π.χ. Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο : τοῦτον οὖν τὸν τίτλον πολλοὶ ἀνέγνωσαν τῶν Ἰουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τῆς πόλεως ὁ τόπος ὅπου ἐσταυρώθη ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἦν γεγραμμένον ἑβραϊστί, ἑλληνιστί, ῥωμαϊστί.
( Ένας κατοπινός λόγιος που έγραφε για τον λαό τα κάνει : καὶ ἤσανε γραμμένα ἑβραϊκά, ρωμαίικα και φράγκικα )
Οι αμόρφωτοι είχαν δώσει στην γλώσσα τους το όνομα του κράτους τους , αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν. Π.χ. Και ο Φίλιππος ο Έλληνος εβασίλευσεν την Μακεδονίαν µε τους Φιλίππους και µε την Φιλιππόπολιν. Του Φιλίππου του βασιλέως εγεννήθη τέκνον άρρεν... Και επονόµασαν το όνοµα του παιδίου... Αλέξανδρον ρωµαϊκά...
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
- Καβαλάρης
Και εγώ σου απάντησα τότε ότι χρησιμοποίησα κοινή λογική για να σε εκθέσω και όχι ιστορία. Σε ξεμπρόστιασα επίσης με τις μαλακίες που έγραφες για το φαινόμενο.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Σ' έχουνε πάρει χαμπάρι όλοι κακομοίρη και εσύ πετάς αετό.
Οι γνωστές υπεκφυγές.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...
Βρε ναι. Απλώς ρώτησα τον παπατζή για να δω τι μαλακία θα γράψει πάλι. Και ω του θαύματος, δεν έφερε καν βυζαντινό κείμενο.Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Για λύπηση είναι ο άνθρωπος.
Ζαποτέκο μην γράφεις ηλιθιότητες... («αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν»). Τα χωρία που παρέθεσες αποδεικνύουν μόνο ότι οι συγγραφείς αυτών των κειμένων τουλάχιστον γνώριζαν ότι τα ρωμαίικα/ρωμαϊκά ήταν ελληνογενής γλώσσα...Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Οι μορφωμένοι Βυζαντινοί διάβαζαν το ευαγγέλιο και γνώριζαν πως τα πραγματικά ρωμαϊκά ήταν τα λατινικά.
Π.χ. Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο : τοῦτον οὖν τὸν τίτλον πολλοὶ ἀνέγνωσαν τῶν Ἰουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τῆς πόλεως ὁ τόπος ὅπου ἐσταυρώθη ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἦν γεγραμμένον ἑβραϊστί, ἑλληνιστί, ῥωμαϊστί.
( Ένας κατοπινός λόγιος που έγραφε για τον λαό τα κάνει : καὶ ἤσανε γραμμένα ἑβραϊκά, ρωμαίικα και φράγκικα )
Οι αμόρφωτοι είχαν δώσει στην γλώσσα τους το όνομα του κράτους τους , αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν. Π.χ. Και ο Φίλιππος ο Έλληνος εβασίλευσεν την Μακεδονίαν µε τους Φιλίππους και µε την Φιλιππόπολιν. Του Φιλίππου του βασιλέως εγεννήθη τέκνον άρρεν... Και επονόµασαν το όνοµα του παιδίου... Αλέξανδρον ρωµαϊκά...
Αυτογελοιοποιείσαι...Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:35Και εγώ σου απάντησα τότε ότι χρησιμοποίησα κοινή λογική για να σε εκθέσω και όχι ιστορία. Σε ξεμπρόστιασα επίσης με τις μαλακίες που έγραφες για το φαινόμενο.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Σ' έχουνε πάρει χαμπάρι όλοι κακομοίρη και εσύ πετάς αετό.
Οι γνωστές υπεκφυγές.Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...
Βρε ναι. Απλώς ρώτησα τον παπατζή για να δω τι μαλακία θα γράψει πάλι. Και ω του θαύματος, δεν έφερε καν βυζαντινό κείμενο.Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Για λύπηση είναι ο άνθρωπος.
- Καβαλάρης
Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για τις εμμονές σου. Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
- taxalata xalasa
Ρε βλάκα καβαλάρη,Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:59 Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για τις εμμονές σου. Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
η ελληνιστική που μιλαμε ειναι η γλωσσα που μίλησαν οι ανατολικοί λαοί και ηρθε εισαγωμενη στην ελλάδα...
Στην Ελλάδα μίλαγαν τις αρχαίες διαλέκτους μέχρι και την εποχή του Αλάριχου που κατεβηκε με του ιουδαιους καλογέρους...
Δεν μιλαγαν ελληνιστικα οι αυθεντικοί ελληνες...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Καβαλάρης
Ό,τι έγραψα στον Σαχλάτιο ισχύει και για σένα. Αναζητήστε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή.taxalata xalasa έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:12Ρε βλάκα καβαλάρη,
η ελληνιστική που μιλαμε ειναι η γλωσσα που μίλησαν οι ανατολικοί λαοί και ηρθε εισαγωμενη στην ελλάδα...
Στην Ελλάδα μίλαγαν τις αρχαίες διαλέκτους μέχρι και την εποχή του Αλάριχου που κατεβηκε με του ιουδαιους καλογέρους...
- taxalata xalasa
Γιατί σε χαλά η αλήθεια και θες να ζεις μέσα στην παραμύθα σου;Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:30Ό,τι έγραψα στον Σαχλάτιο ισχύει και για σένα. Αναζητήστε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή.taxalata xalasa έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:12Ρε βλάκα καβαλάρη,
Θωρείς κακό νάσαι απόγονος εξελληνισμένων (φιλελληνιστών) λατίνων, ιουδαίων, θρακών, ιλλυριών ή άλλων μπαζολαών της ανατολικιάς ρωμαϊκιάς επικράτειας;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 994 Απαντήσεις
- 23378 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 71 Απαντήσεις