Σελίδα 46 από 60

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:21
από Cecily Anne
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:20
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:09 Γενικά ειναι καλη ιδεα να μην χαφτουμε τις παπαριες που κυκλοφορουν .
Η πρωτη που θυμάμαι είναι ο πολεμος κατα του ελαιολαδου κ το τι υπέροχα υγιεινα ειναι τα σπορελαια .
Νομιζω οτι απλα ελεγαν μια εποχη οτι ειναι προτιμοτερο για τηγανισμα το σπορελαιο γιατι αντεχει περισσοτερο στις υψηλες θερμοκρασιες, το οποιο ειναι αληθεια.
:fp:
Και κάπου εδώ σας καληνυχτώ, διότι πόσα να αντέξει κανείς εδώ μέσα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:27
από Αγις
θα μας τρελλανουν....
Ειχα ανεβασει καποτε και τις θερμοκρασιες καπνισματος ολων των ελαιων + βουτυρων - λιπων
Οτι τους πουνε παει αμασητο κατω
Θυμαμαι κ ενα τυπο που ηθελε συνταγες με μαργαρινη γιατι ειναι το πιο υγιεινο.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:27
από Κουρκούας
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:20
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:09 Γενικά ειναι καλη ιδεα να μην χαφτουμε τις παπαριες που κυκλοφορουν .
Η πρωτη που θυμάμαι είναι ο πολεμος κατα του ελαιολαδου κ το τι υπέροχα υγιεινα ειναι τα σπορελαια .
Νομιζω οτι απλα ελεγαν μια εποχη οτι ειναι προτιμοτερο για τηγανισμα το σπορελαιο γιατι αντεχει περισσοτερο στις υψηλες θερμοκρασιες, το οποιο ειναι αληθεια.
όταν πρωτομπήκαμε στην εοκ και άρχισαν οι εισαγωγές διαφόρων σκουπιδοπροϊόντων, υπήρξε και μεγάλη διαφήμισή τους μέσω περιοδικών. Με τα σπορέλαια την είχαν πατήσει πολλές νοικοκυρές από την προπαγάνδα, η μάνα μου το θυμάμαι ξεκάθαρα ότι την είχε πατήσει. Πήρε μερικά χρονάκια να αποκατασταθεί η αλήθεια, αλλά εντωμεταξύ σπορέλαια και μαργαρίνες είχαν πάρει μερίδιο αγοράς.

τεσπα, είναι κοινός τόπος πλέον ότι τα σπορέλαια είναι κακά για την υγεία.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:30
από Ορέστης 35
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:27 θα μας τρελλανουν....
Ειχα ανεβασει καποτε και τις θερμοκρασιες καπνισματος ολων των ελαιων + βουτυρων - λιπων
Οτι τους πουνε παει αμασητο κατω
Θυμαμαι κ ενα τυπο που ηθελε συνταγες με μαργαρινη γιατι ειναι το πιο υγιεινο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... oking_oils

Δικιο εχω.

Μονο το εξευγενισμενο ελαιολαδο μπορει να φτασει τους 243 βαθμους συμφωνα με τον πινακα,

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:32
από Cavaliere
Cecily Anne έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:15 :o Αλήθεια τώρα;
1. Δεν υπάρχει καλό σπορέλαιο
2. Δεν υπάρχει περιοχή στο πλανήτη που να μη πουλάει ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα. Να παίρνεις έξτρα παρθένο από σούπερ μάρκετ που υποχρεωτικά έχει περάσει όλους τους ελέγχους, για να βγει στην αγορά στην ΕΕ. Ο πεθερός στις κροκεές πιθανότατα θα σε τάιζε μηχανόλαδο.
Ε, κάποια σκανδαλάκια τα είχαμε. Όσο για το αν είχαμε καλό σπορέλαιο, οι Βάρβαροι κατέκτησαν τη Μεσόγειο και δεν είχαν ελαιόλαδο, κι αποδείχτηκε ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τους προτιμούσε για πολεμιστές, διότι ήσαν δυνατοί. Σιγά μην περίμεναν τόσοι γερμανικοί λαοί το ελαιόλαδο για να είναι υγιείς. Μύθοι του κώλου.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:33
από Cecily Anne
Cavaliere έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:32
Cecily Anne έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:15 :o Αλήθεια τώρα;
1. Δεν υπάρχει καλό σπορέλαιο
2. Δεν υπάρχει περιοχή στο πλανήτη που να μη πουλάει ελαιόλαδο με χαμηλή οξύτητα. Να παίρνεις έξτρα παρθένο από σούπερ μάρκετ που υποχρεωτικά έχει περάσει όλους τους ελέγχους, για να βγει στην αγορά στην ΕΕ. Ο πεθερός στις κροκεές πιθανότατα θα σε τάιζε μηχανόλαδο.
Ε, κάποια σκανδαλάκια τα είχαμε. Όσο για το αν είχαμε καλό σπορέλαιο, οι Βάρβαροι κατέκτησαν τη Μεσόγειο και δεν είχαν ελαιόλαδο, κι αποδείχτηκε ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τους προτιμούσε για πολεμιστές, διότι ήσαν δυνατοί. Σιγά μην περίμεναν τόσοι γερμανικοί λαοί το ελαιόλαδο για να είναι υγιείς. Μύθοι του κώλου.

Ό,τι πεις.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:39
από Cavaliere
Cecily Anne έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:33Ό,τι πεις.
Grazie.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:41
από Αγις
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:30
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:27 θα μας τρελλανουν....
Ειχα ανεβασει καποτε και τις θερμοκρασιες καπνισματος ολων των ελαιων + βουτυρων - λιπων
Οτι τους πουνε παει αμασητο κατω
Θυμαμαι κ ενα τυπο που ηθελε συνταγες με μαργαρινη γιατι ειναι το πιο υγιεινο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... oking_oils

Δικιο εχω.

Μονο το εξευγενισμενο ελαιολαδο μπορει να φτασει τους 243 βαθμους συμφωνα με τον πινακα,
κοιταξε τωρα και τη θερμοκρασια καπνισματος αραφιναριστα κ μετα ενημερωσου απο τι διαδικασια περναει το ηλιελαιο πχ
για να φτασει απο τους 107 στους 200++++ και τι σημαινει για την υγεια σου .

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanista ... le&id=1851
https://www.iatropedia.gr/diatrofi/tiga ... ias/60676/

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:51
από hellegennes
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:13 Εμπιστευομαι περισσοτερο τους ελεγχους που περνανε τα βιολογικα
You should not.
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:13Oταν διαβαζω την παρακατω ειδηση για κατασχεση 4 τονων ντοματας αναρωτιεμαι ποσοι τονοι λαχανικων επικινδυνων για την υγεια διεφυγαν απο τους ελεγχους.
Το ίδια και χειρότερα ισχύουν για τα βιολογικά. Εκτός αυτού, 4 τόνοι είναι μια κουτσουλιά στον ωκεανό. Τρώμε 1 εκατομμύριο τόνους ντομάτας τον χρόνο. Η δε επικινδυνότητα είναι πολύ σχετική. Επειδή η νομοθεσία είναι αυστηρή, τα όρια είναι χαμηλά. Η παράβασή τους δεν σημαίνει αυτομάτως ότι κινδυνεύεις.
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:13Οσον αφορα τα ζωικα βιολογικα προιοντα, υπαρχει σαφης υπεροχη ποιοτητας σε αυγα και κρεας.
Καθόλου. Δεν το ισχυρίζονται ούτε οι παραγωγοί αυτό.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:55
από Ορέστης 35
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:41
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:30
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:27 θα μας τρελλανουν....
Ειχα ανεβασει καποτε και τις θερμοκρασιες καπνισματος ολων των ελαιων + βουτυρων - λιπων
Οτι τους πουνε παει αμασητο κατω
Θυμαμαι κ ενα τυπο που ηθελε συνταγες με μαργαρινη γιατι ειναι το πιο υγιεινο.
https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... oking_oils

Δικιο εχω.

Μονο το εξευγενισμενο ελαιολαδο μπορει να φτασει τους 243 βαθμους συμφωνα με τον πινακα,
κοιταξε τωρα και τη θερμοκρασια καπνισματος αραφιναριστα κ μετα ενημερωσου απο τι διαδικασια περναει το ηλιελαιο πχ
για να φτασει απο τους 107 στους 200++++ και τι σημαινει για την υγεια σου .

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanista ... le&id=1851
https://www.iatropedia.gr/diatrofi/tiga ... ias/60676/
Αραφιναριστο ηλιελαιο δεν εχω δε να πουλανε αρα δε με ενδιαφερει η θερμοκρασια καπνισματος του. Εχουν σημασια ομως οι υπολοιπες ιδιοτητες του λαδιου, περαν του σημειου καπνισματος, και αυτος ειναι ο πραγματικος λογος που πρεπει να προτιμουμε το ελαιολαδο.
Με την ιδια λογικη ειναι απορριπτεο και το φοινικελαιο κατα τη γνωμη μου γιατι ειναι φουλ στα κορεσμενα λιπαρα.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:57
από Ελβετός Τραπεζίτης
Εικόνα για να λύσει αποριες.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 01:58
από Αγις
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:55
Αγις έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:41
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:30

https://en.wikipedia.org/wiki/Template: ... oking_oils

Δικιο εχω.

Μονο το εξευγενισμενο ελαιολαδο μπορει να φτασει τους 243 βαθμους συμφωνα με τον πινακα,
κοιταξε τωρα και τη θερμοκρασια καπνισματος αραφιναριστα κ μετα ενημερωσου απο τι διαδικασια περναει το ηλιελαιο πχ
για να φτασει απο τους 107 στους 200++++ και τι σημαινει για την υγεια σου .

http://www.bostanistas.gr/?i=bostanista ... le&id=1851
https://www.iatropedia.gr/diatrofi/tiga ... ias/60676/
Αραφιναριστο ηλιελαιο δεν εχω δε να πουλανε αρα δε με ενδιαφερει η θερμοκρασια καπνισματος του. Εχουν σημασια ομως οι υπολοιπες ιδιοτητες του λαδιου, περαν του σημειου καπνισματος, και αυτος ειναι ο πραγματικος λογος που πρεπει να προτιμουμε το ελαιολαδο.
Με την ιδια λογικη ειναι απορριπτεο και το φοινικελαιο κατα τη γνωμη μου γιατι ειναι φουλ στα κορεσμενα λιπαρα.
Σωπαααα

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 02:03
από Ορέστης 35
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:51
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:13Οσον αφορα τα ζωικα βιολογικα προιοντα, υπαρχει σαφης υπεροχη ποιοτητας σε αυγα και κρεας.
Καθόλου. Δεν το ισχυρίζονται ούτε οι παραγωγοί αυτό.
Το ισχυριζομαι εγω. Εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες αυγων που εχει το σουπερ και τα βιολογικα καθε μαρκας ειναι καλυτερα απο ολα τα μη βιολογικα.

Απο κρεατα εχω φαει βιολογικο κοτοπουλο και ηταν πιο νοστιμο απο το συνηθισμενο συμβατικης παραγωγης.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 02:06
από Ορέστης 35
Ελβετός Τραπεζίτης έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:57 Εικόνα για να λύσει αποριες.
Canola, high oleic sunflower και safflower oil, δεν εχω δει στην Ελλαδα.

Eδω να σημειωσουμε οτι τα ψαρια που προερχονται απο ιχθυοκαλλιεργειες ειναι πλουσιωτερα σε Ω6 παρα σε Ω3 λιπαρα οξεα, με ο,τι συνεπαγεται αυτο.

Re: Ποιό είναι το μεγαλύτερο ρεζίλι στην πάστα.

Δημοσιεύτηκε: 17 Μαρ 2019, 02:06
από Αγις
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 02:03
hellegennes έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:51
Ορέστης 35 έγραψε: 17 Μαρ 2019, 01:13Οσον αφορα τα ζωικα βιολογικα προιοντα, υπαρχει σαφης υπεροχη ποιοτητας σε αυγα και κρεας.
Καθόλου. Δεν το ισχυρίζονται ούτε οι παραγωγοί αυτό.
Το ισχυριζομαι εγω. Εχω δοκιμασει ολες τις μαρκες αυγων που εχει το σουπερ και τα βιολογικα καθε μαρκας ειναι καλυτερα απο ολα τα μη βιολογικα.

Απο κρεατα εχω φαει βιολογικο κοτοπουλο και ηταν πιο νοστιμο απο το συνηθισμενο συμβατικης παραγωγης.
Εχεις ενημερωθει για το ποιες είναι οι προυποθεσεις για να πάρει χαρακτηρισμο ενα κοτοπουλο ελευθερας βοσκης η βιολογικο η οτι αλλο ;