stavmanr έγραψε: 14 Ιαν 2021, 22:03
Pogol έγραψε: 14 Ιαν 2021, 21:57
stavmanr έγραψε: 11 Ιαν 2021, 15:38
Δηλαδή οι γονείς είναι υπεράνω νόμων και ανθρώπινων δικαιωμάτων των παιδιών τους;
Τί θα πει "θα μου άρεσε" ή "δεν θα μου άρεσε" εν τέλει. Και από πότε ένας ελεύθερος άνθρωπος είναι υποχρεωμένος να υπακούει τις δικές μου προτιμήσεις στο δικό του βρακί;
-Πατέρα, πάω να πηδηχτώ με έναν 40ρη
-Κάτσε κάτω ρε μικρέ. Δεκαπέντε χρονών είσαι. Ασχολήσου με τα μαθήματα σου. Θα προλάβεις να κάνεις και τις τρέλες σου.
-Πατέρα, θα σου κάνω μήνυση.
Έχεις κάποιο σύνδρομο; Κάτι που προκαλεί μειωμένη κοινωνική νοημοσύνη;
Δεν επιτρέπεις στους συνομιλητές σου, ούτε καν να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους. Για παράδειγμα, δεν σου φτάνει να πεις ότι η αυτοδικία απαγορεύεται (υπάρχει νήμα), αλλά δεν έχουμε καν το δικαίωμα να πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, συμφωνούμε με την αυτοδικία.
Τόσο κομπλεξικός, που αποτελείς στερεότυπο κακού sjw.
Εντάξει; Ξεθύμανες;
Ας ανακεφαλαιώσουμε σε όλα τα θέματα που άνοιξες.
1) Η αυτοδικία απαγορεύεται.
2) Στην Ελλάδα το δικαίωμα αυτοδιάθεσης της γενετήσιας συμπεριφοράς αρχίζει στα 15. "Δικαίωμα" θα πει μη αμφισβητήσιμο, αλλά απλά εφαρμόσιμο. Η άρνηση της έμπρακτης αναγνώρισης δικαιώματος συνιστά έγκλημα.
3) Ο νόμος δεν είναι κόμπλεξ δικό μου. Είναι απλά νόμος. Η άρνηση του νόμου είναι κόμπλεξ ειδικά όταν γίνεται μεροληπτικά, και μόνο όταν δεν ταιριάζει με τις ιδεολογίες του καθένα.
Σχετικά με την "κοινωνική νοημοσύνη" που πιστεύεις ότι έχεις υποθέτω ότι δεν ξέρεις πως οι μισοί έφηβοι έχουν ήδη σεξουαλικές επαφές πριν τα 16. Χωρίς να σε ρωτήσουν. Χωρίς να σου δώσουν λογαριασμό. Απλά βγάζουν τα ματάκια τους την ώρα που εσύ κάθεσαι στο φόρουμ και παριστάνεις τον βράχο ηθικής.
Κι εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 15 τους έτη, είναι απλά δικαίωμά τους.
Πάλι δεν κατάλαβες. ΚΑΝΕΙΣ εδώ, ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με το τι είναι νομικό. Σχολιάζουμε τα γεγονότα, με βάση τις δικές μας ιδέες για το ηθικό (ή αισθητικά ωραίο). Το πολύ πολύ, να ψάξουμε τους λόγους που βρίσκονται πίσω από τις ιδέες μας.
Να στο κάνω εύκολο, γιατί επιμένεις. Σε ένα νήμα με θέμα την "Θανατική ποινή", είναι ηλίθιο να σχολιάσεις "Η νομοθεσία της ΕΕ, δεν προβλέπει την θανατική καταδίκη". Το ξέρουμε, και αυτό σχολιάζουμε. Και μάλιστα παραθέτουμε ανθρώπινα επιχειρήματα.
Το παρόν νήμα είναι για το πως αντιμετωπίζουμε την σεξουαλική ζωή του ανήλικου γιού μας, σε σχέση με την ανήλικη κόρη μας. Οι υπόλοιποι συμφορουμίτες, εντελώς ανθρώπινα (ατελώς) εκφράζουν τις γνώμες τους. Εσύ σχολιάζεις, λες και όχι απλά δεν μένεις σε αυτή την χώρα, αλλά σαν να είσαι εξωγήινος, και όλα σου φαίνονται νέα και παράλογα. Επειδή, δεν είσαι εξωγήινος, και φαίνεται να είσαι χαζός, το μόνο συμπέρασμα που βγάζω, είναι ότι δεν είσαι ειλικρινής.
Δεν κερδίζεις και δεν προσφέρεις απολύτως τίποτα έτσι. Δεν είναι καν μηδενική η προσφορά σου. Είναι αρνητική, γιατί εκνευρίζεις τον κόσμο.
ΥΓ: και ναι έχω δικαίωμα να πω στα παιδιά μου, τι μου αρέσει και τι όχι. Αν αυτό θα έχει αποτελεσμα, είναι άλλο (δικό μου) θέμα.