!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 14:40
Δεν λέω κάτι διαφορετικό Η παρειά που θλίβεται βραχύνεται, αλλά το κέντρο του τοιχώματος έχει τάση επιμήκυνσης και από τις δύο παρειές που θλίβονται.
Συμφωνοι....οι δυο παρειές παρειές θλίβονται και βραχύνονται. Πόση λοιπόν πρέπει είναι αυτή η θλιπτική δύναμη και η αντίστοιχη βράχυνση; Μήπως αρκεί να βάλουμε μια βίδα στο δώμα....και όλα θα είναι εντάξει; :D

Ας δούμε το σχεδιάκι σου...
Spoiler
Εικόνα
Βλέπεις πουθενά να δημιουργείται κάποια αντίθετη παραμόρφωση στις παρειές όπως στις προβολογέφυρες;

Spoiler
Εικόνα
Προφανώς όχι....ασκείς μια κεντρική θλίψη η οποία απλά θα βραχύνει έως κάποιο σημείο τις παρειές.

Πόση όμως πρέπει να είναι αυτή η βράχυνση; Ποιο είναι το θλιπτικό φορτίο που πρέπει να ασκήσεις;

Το θλιπτικό φορτίο πρέπει να είναι τόσο ώστε να εξουδετερώνει τις εφελκυστικές τάσεις των παρειών. Πρέπει να προκαλεί τόση βράχυνση στην παρειά σου ώστε να εξουδετερώνει ακριβώς την επιμήκυνση της παρειάς σου.
Πρέπει εξουδετερώσεις πλήρως την καμπύλωση της αριστερής παρειάς του σχήματος.

Πως να το απλά; Πρέπει "να μείνει κούτσουρο" η παρειά σου......αλλιώς έκανες μια τρύπα στο νερό...θα έχεις πάντα ανάκληση.
Spoiler
Εικόνα
Πόση λοιπόν είναι απαιτούμενη θλίψη για "να μείνει κούτσουρο" η παρειά σου; Από το μυαλό μας τη βγάζουμε τη δύναμη; Αρκεί μια βίδα στο δώμα; Αρκει δύναμη ίση με τη ροπή προς το πλάτος;

Τίποτα από τα παραπάνω φιλαράκι.....πρέπει να εξισωθούν οι τάσεις. Αυτή είναι όλη η επιστήμη της προέντασης.

Η απαιτούμενη δύναμη που προκύπτει από την εξίσωση των τάσεων είναι: P=M/W*Ac

Μπορούμε να ασκήσουμε μια τέτοια δύναμη σε ένα τοίχωμα; Μήπως υπάρχει κάποιο όριο επιτρεπόμενης αξονικής φόρτισης στα τοιχώματα; Θέλεις να πάρουμε το παραδειγματάκι σου και να την βρούμε τη δύναμη μαζί;
Spoiler
Εικόνα
Το έχω κάνει ήδη φιλαράκι πολλές φορές.
Δεν μπορείς να ασκήσεις την απαιτούμενη δύναμη.
Δεν μπορείς να ασκήσεις προένταση.
Πάντα θα καταλήγεις σε rocking walls.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
seismic1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Νταγκλης έγραψε: 08 Απρ 2024, 13:21
seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 14:40
Δεν λέω κάτι διαφορετικό Η παρειά που θλίβεται βραχύνεται, αλλά το κέντρο του τοιχώματος έχει τάση επιμήκυνσης και από τις δύο παρειές που θλίβονται.
Συμφωνοι....οι δυο παρειές παρειές θλίβονται και βραχύνονται. Πόση λοιπόν πρέπει είναι αυτή η θλιπτική δύναμη και η αντίστοιχη βράχυνση; Μήπως αρκεί να βάλουμε μια βίδα στο δώμα....και όλα θα είναι εντάξει; :D

Ας δούμε το σχεδιάκι σου...
Spoiler
Εικόνα
Βλέπεις πουθενά να δημιουργείται κάποια αντίθετη παραμόρφωση στις παρειές όπως στις προβολογέφυρες;

Spoiler
Εικόνα
Προφανώς όχι....ασκείς μια κεντρική θλίψη η οποία απλά θα βραχύνει έως κάποιο σημείο τις παρειές.

Πόση όμως πρέπει να είναι αυτή η βράχυνση; Ποιο είναι το θλιπτικό φορτίο που πρέπει να ασκήσεις;

Το θλιπτικό φορτίο πρέπει να είναι τόσο ώστε να εξουδετερώνει τις εφελκυστικές τάσεις των παρειών. Πρέπει να προκαλεί τόση βράχυνση στην παρειά σου ώστε να εξουδετερώνει ακριβώς την επιμήκυνση της παρειάς σου.
Πρέπει εξουδετερώσεις πλήρως την καμπύλωση της αριστερής παρειάς του σχήματος.

Πως να το απλά; Πρέπει "να μείνει κούτσουρο" η παρειά σου......αλλιώς έκανες μια τρύπα στο νερό...θα έχεις πάντα ανάκληση.
Spoiler
Εικόνα
Πόση λοιπόν είναι απαιτούμενη θλίψη για "να μείνει κούτσουρο" η παρειά σου; Από το μυαλό μας τη βγάζουμε τη δύναμη; Αρκεί μια βίδα στο δώμα; Αρκει δύναμη ίση με τη ροπή προς το πλάτος;

Τίποτα από τα παραπάνω φιλαράκι.....πρέπει να εξισωθούν οι τάσεις. Αυτή είναι όλη η επιστήμη της προέντασης.

Η απαιτούμενη δύναμη που προκύπτει από την εξίσωση των τάσεων είναι: P=M/W*Ac

Μπορούμε να ασκήσουμε μια τέτοια δύναμη σε ένα τοίχωμα; Μήπως υπάρχει κάποιο όριο επιτρεπόμενης αξονικής φόρτισης στα τοιχώματα; Θέλεις να πάρουμε το παραδειγματάκι σου και να την βρούμε τη δύναμη μαζί;
Spoiler
Εικόνα
Το έχω κάνει ήδη φιλαράκι πολλές φορές.
Δεν μπορείς να ασκήσεις την απαιτούμενη δύναμη.
Δεν μπορείς να ασκήσεις προένταση.
Πάντα θα καταλήγεις σε rocking walls.
Τώρα μιλάς σωστά. Αν δουλεύει θα γίνεις εκατομμυριούχος.
Ναι θέλω να λύσουμε έναν φορέα μαζί αλλά με την κάτοψη και την μέθοδο που θα σου δώσω εγώ.
Αν αυτός ο φορέας δουλεύει τότε θα συνεργαστούμε αν θες να τον τοποθετείς παντού αποκλειστικά εσύ.
Δηλαδή όλα τα στατικά θα τα κάνεις αποκλειστικά εσύ.
Δέχεσαι?
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Αχαχαχα...
:smt005: :smt005: :smt005:

.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

Ατόφια καθαρή ανόθευτη έλλειψη ευφυίας
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Διχασμένη προσωπικότητα ο σεισμοπληκτος?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

George_V έγραψε: 08 Απρ 2024, 17:07 Διχασμένη προσωπικότητα ο σεισμοπληκτος?
Απελπισμένος εργοδηγοκαθηγητης.
seismic1

Lord Brum έγραψε: 08 Απρ 2024, 17:00 Ατόφια καθαρή ανόθευτη έλλειψη ευφυίας
Απλά εγώ αρχίζω από εκεί που σταματάτε εσείς.
Που σταματάτε εσείς. Σταματάτε στην αστοχία. Εκεί που σταματάτε, στην ανελαστική παραμόρφωση αρχίζω εγώ να σας προστατεύω.
Η μέθοδό μου περιλαμβάνει προένταση στις παρειές των τοιχωμάτων στο 50% του σημείου θραύσης του σκυροδέματος με συντελεστή ασφαλείας 1.5 για να αυξήσουμε την δυσκαμψία συν πάκτωση στο έδαφος με μηχανισμούς αγκύρωσης μέσα σε γεωτρήσεις με σκοπό να παραλάβουμε τις αξονικές και να σταματήσουμε την ροπή του τοιχώματος. Βασικά η μέθοδος έχει απόδοση σε τοιχώματα από Ο.Σ και σταματά την παραμόρφωση του φορέα είτε αυτή προέρχεται από κάμψη είτε από την στροφή του τοιχώματος.
Έλλειψη ευφυίας? ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΊΖΩ.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

seismic1 έγραψε: 08 Απρ 2024, 17:15
Που σταματάτε εσείς. Σταματάτε στην αστοχία. Εκεί που σταματάτε, στην ανελαστική παραμόρφωση αρχίζω εγώ να σας προστατεύω.
Η μέθοδό μου περιλαμβάνει προένταση στις παρειές των τοιχωμάτων στο 50% του σημείου θραύσης του σκυροδέματος με συντελεστή ασφαλείας 1.5 για να αυξήσουμε την δυσκαμψία συν πάκτωση στο έδαφος με μηχανισμούς αγκύρωσης μέσα σε γεωτρήσεις με σκοπό να παραλάβουμε τις αξονικές και να σταματήσουμε την ροπή του τοιχώματος. Βασικά η μέθοδος έχει απόδοση σε τοιχώματα από Ο.Σ και σταματά την παραμόρφωση του φορέα είτε αυτή προέρχεται από κάμψη είτε από την στροφή του τοιχώματος.
Τα χεις κάνει αχταρμά στο κεφαλι σου. Εσυ σταματας στην ανελαστικη συμεριφορα και προσπαθεις να σχεδιασεις ελαστικα με απολαυστικα αποτελεσματα που προκαλουν γελιο. Εμεις μιανχαρα λαμβανουμε υποψη την ανελαστικη συμπςριφορα, οπως και ο παπαδρακακης στο μοντελο του με τις πλαστικές αρθρωσεις το οποίο φυσικα και δεν κατάλαβες τι προσομοιωνει. Η προενταση για ανακυκλοζομενη φόρτιση είναι μια βλακεία και μισή οπως πολλάκις σου έχει εξηγηθεί. Ναι έλλειψη ευφυΐας, το νομίζουν όλοι οι άλλοι. Δεν πήγανε όλοι στο λάθος ρεύμα, μόνο εσυ
seismic1

Lord Brum έγραψε: 08 Απρ 2024, 19:40
seismic1 έγραψε: 08 Απρ 2024, 17:15
Τα χεις κάνει αχταρμά στο κεφαλι σου. Εσυ σταματας στην ανελαστικη συμεριφορα και προσπαθεις να σχεδιασεις ελαστικα με απολαυστικα αποτελεσματα που προκαλουν γελιο. Εμεις μιανχαρα λαμβανουμε υποψη την ανελαστικη συμπςριφορα, οπως και ο παπαδρακακης στο μοντελο του με τις πλαστικές αρθρωσεις το οποίο φυσικα και δεν κατάλαβες τι προσομοιωνει. Η προενταση για ανακυκλοζομενη φόρτιση είναι μια βλακεία και μισή οπως πολλάκις σου έχει εξηγηθεί. Ναι έλλειψη ευφυΐας, το νομίζουν όλοι οι άλλοι. Δεν πήγανε όλοι στο λάθος ρεύμα, μόνο εσυ
Θέλεις να σου αποδείξω ότι λες βλακείες? Σου είπα ότι εγώ αρχίζω εκεί που εσείς σταματάτε. Δεν μπορείτε να ελέγξετε την ανελαστική μετατόπιση αυτό είναι αλήθεια ναι ή όχι? Απάντησε. Μετά θα σου πω τον τρόπο πως μπορώ εγώ να ελέγξω την ανελαστική μετατόπιση χωρίς ικανοτικό σχεδιασμό πλαστιμότητα και άλλες βλακείες.
seismic1

Ρεζίλια πρόβατα στο μαντρί Δέστε συμπεριφορά απέναντι στην επιστήμη, των Ελλήνων μηχανικών
Δεν μπορούν να με αντιμετωπίσουν μόνο να με συκοφαντήσουν και να μου κλειδώσουν το θέμα. Και μετά μου λέτε ότι όλα αυτά που γίνονται για εμένα χωρίς εμένα δεν είναι κατευθυνόμενα. :011:
Ρε θα τους κάνω ρεζίλι στο εξωτερικό.
https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... %83%CE%B7/
seismic1

Θα σας πω τι κάνουν οι μηχανικοί και τι κάνω εγώ για να σας δείξω πόσο βλάκες είναι που τόσο καιρό μου πάνε κόντρα.
Η κατασκευές οι πλαισιωτές με υποστυλώματα έχουν μία ελαστική περιοχή που παραμορφώνονται σε μικρούς σεισμούς χωρίς να πάθουν ζημιές.
Σε μεσαίους σεισμούς αρχίζουν και εμφανίζουν ρωγμές. Όταν η κατασκευή εμφανίσει ρωγμές η κατασκευή δεν επανέρχεται στην αρχική της θέση για αυτό και ονομάζεται ανελαστική μετατόπιση. Σε μεγάλους σεισμούς η κατασκευή ή μας έρχεται στο κεφάλι ή θέλει κατεδάφιση.
Εγώ τι κάνω.
Τους λέω.
Σχεδιάσετε όπως καυλώσετε ελαστικά ανελαστικά με ικανοτικό με πλαστιμότητα με γειά σας με χαρά σας.
Λίγο πριν πέσει η κατασκευή που σχεδιάζεται, εγώ σας τοποθετώ ένα ανεξάρτητο φρεάτιο ( χωρίς επαφή με την δική τους μαλακία ) που είναι πακτωμένο στο έδαφος και προεντεταμένο για να στηρίξει την κατασκευή σας πριν καταρρεύσει. Ο δικός τους σχεδιασμός έχει αναλάβει όλες τις καταπονήσεις που αντέχει και το φρεάτιο το δικό μου δεν συμμετέχει σε όλες αυτές τις καταπονήσεις απλά ως ανεξάρτητος φορέας το φρεάτιο στηρίζει την κατασκευή την δική τους να μην ξαπλώσει κάτω και μας σκοτώσει αφού έχει γίνει σμπαράλια.
Στ @@ΚΙΑ ΜΟΥ αν έχασε την εκκεντρότητα το φρεάτιο στα @@κια μου τα στατικά φορτία ( αφού είναι ανεξάρτητος φορέας το φρεάτια πια στατικά φορτία? ) Οπότε φουλ προένταση Άντε βλάκες.
https://www.youtube.com/watch?v=IO6MxxH0lMU
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic1 έγραψε: 08 Απρ 2024, 20:45 Ρεζίλια πρόβατα στο μαντρί Δέστε συμπεριφορά απέναντι στην επιστήμη, των Ελλήνων μηχανικών
Δεν μπορούν να με αντιμετωπίσουν μόνο να με συκοφαντήσουν και να μου κλειδώσουν το θέμα. Και μετά μου λέτε ότι όλα αυτά που γίνονται για εμένα χωρίς εμένα δεν είναι κατευθυνόμενα. :011:
Ρε θα τους κάνω ρεζίλι στο εξωτερικό.
https://www.michanikos.gr/forums/topic/ ... %83%CE%B7/
εμαθες απο δω καινουρια λεξουλα, τα rocking walls, και πηγες να τα πασσαρεις κι εκει.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Καταλάβαμε ρε σεισμίκ, θέλεις να βιδώνεις το κτίριο στο έδαφος και να ασκείς προένταση. Σού έχουν εξηγήσει ένα εκατομμύριο φορές με απολύτως επιστημονικά επιχειρήματα ότι αυτή τη δουλειά την κάνει η πάκτωση και ο οπλισμός του κτιρίου και η μαλακία σου φέρνει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που νομίζεις, χώρια που είναι ανεφάρμοστη.
Μέχρι κι εγώ, που είμαι εντελώς μυρουδιάς στη μηχανική, κάτι έχω σκαμπάσει, εσύ τισταδιάλα, κάρβουνο καις;
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic1 έγραψε: 08 Απρ 2024, 14:59 Τώρα μιλάς σωστά. Αν δουλεύει θα γίνεις εκατομμυριούχος.
Ναι θέλω να λύσουμε έναν φορέα μαζί αλλά με την κάτοψη και την μέθοδο που θα σου δώσω εγώ.
Αν αυτός ο φορέας δουλεύει τότε θα συνεργαστούμε αν θες να τον τοποθετείς παντού αποκλειστικά εσύ.
Δηλαδή όλα τα στατικά θα τα κάνεις αποκλειστικά εσύ.
Δέχεσαι?
Τι να μελετήσω φιλαράκι;

Με μια απλή εφαρμογή του τύπου της προέντασης είναι φανερό ότι η απαιτούμενη δύναμη για την εφαρμογή προέντασης είναι άλλη τάξη μεγέθους από αυτήν που είναι εφικτό να εφαρμοστεί.

Συνεπώς δεν μιλάμε για προένταση....αλλά για rocking walls.

Θέλεις να μελετήσω rocking walls;

Πρώτον δεν νομίζω να σε ενδιαφέρει γιατί δεν είναι δική σου ιδέα....και δεύτερον έχει μελετηθεί μέχρι αηδίας σε όλη τη γη τα τελευταία 30 χρόνια.

Και έχει μελετηθεί και για όλο το εύρος αρχικής θλιπτικής δύναμης. Κάποια αρχική θλιπτική δύναμη στα rocking walls περιορίζει τις μετακινήσεις αλλά αυξάνει τις πιθανότητες θραύσης του πόδα. Όπως ακριβώς σου λέω τόσους μήνες...

Αυτό που με προβληματίζει στα rocking walls είναι ότι ενώ πρόκειται για το πιο μελετημένο στατικό σύστημα με διαφορά τα τελευταία χρόνια....έχει εφαρμοστεί ελάχιστα.
Πολύ φοβάμαι ότι η μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη είναι προβληματική...
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Ρε σεισμίκ, κοίτα τι κάνουν ρε συ αυτά τα γίδια οι Ταϊβανέζοι, βάνουν κάτι μπάλες να κρέμονται μέσα στα κτίρια για αντισεισμική προστασία.
Καλά δεν ξέρουν για την πατέντα σου;

https://youtu.be/k51nFin7Wzc?si=wnF_6DdhdUMnzRE7
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”