!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic1

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic1 »

Ναύτης έγραψε: 06 Απρ 2024, 20:30 Μου φαίνεται ότι δεν έρχεσαι στο δάσος για να κυνηγήσεις.
Για να κατουρήσω πήγα.
seismic1

Νταγκλης έγραψε: 06 Απρ 2024, 18:15
seismic1 έγραψε: 06 Απρ 2024, 15:36 Μαλάκας είμαι που σου ανοίγω τα μάτια.
Έχεις δικαίωμα να με κρίνεις και εγώ έχω δικαίωμα να μην μου καίγεται καρφί.
Να με βρίζεις δεν έχεις δικαίωμα.
Τεράστια εκκεντρότητα έχω και εγώ, όμως η δική μου εκκεντρότητα είναι αμφίπλευρη λόγο λικνίσματος τι ποιο απλό ρε ούφο?
Η μία εκκεντρότητα δε ακυρώνει την άλλη την ενισχύει
Το ίδιο αμφίπλευρη όπλιση εφαρμόζουν και στον γραμμικό οπλισμό των πλαισίων και των τοιχωμάτων ούφο.
Δεν σε βρίζω φιλαράκι. Την αλήθεια λέω...

Μου δίνεις κάθε δικαίωμα να σε λέω απατεώνα... αλλά θα σε μπουνταλά για να είμαι πιο διακριτικός..

[img]https://i.postimg.cc/MZmH4Zf1/cant ... .png[/img]

[img]https://i.postimg.cc/kGpsQ084/Scre ... .png[/img]

Δύο εκκεντρότητες = κεντρική χάραξη
Μα εγώ δεν ζητάω κάτι πάρα πάνω από θλίψη στην διατομή. Εσείς τι άλλο ζητάτε? Να εξουδετερώσετε την ροπή?
Ο εφελκυσμός η κάμψη η τέμνουσα εξουδετερώνεται από την θλίψη και η ροπή από την πάκτωση στο έδαφος.
Έχουμε έναν ξύλινο όρθιο παραλληλόγραμμο πάνω σε ένα τραπέζι, με δύο οπές στις άκρες και τοποθετούμε μέσα στις οπές στα άκρα δύο διαμπερείς βίδες και βιδώνουμε σφίγγοντας γερά τις βίδες κάνοντας το παραλληλόγραμμο και το τραπέζι ένα και το αυτό σαν σάντουιτς. Δεν θα στερεωθεί γερά με τις δύο βίδες? Η μία βίδα θα εξουδετερώνει την δύναμη της άλλης και ο κορμός του παραλληλόγραμμου θα στραφεί ? Σοβαρευτείτε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 06 Απρ 2024, 21:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Πάλι δέρνετε τον σεισμοπληκτο?

Νομίζω βρήκατε καινούριο παιχνίδι να περνάτε την ώρα σας...
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

George_V έγραψε: 06 Απρ 2024, 20:59 Πάλι δέρνετε τον σεισμοπληκτο?

Αληθές. Η αληθινή βλακεία είναι σπάνια και όταν τη βρεις την απολαμβάνεις
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic1

Lord Brum έγραψε: 06 Απρ 2024, 21:01
George_V έγραψε: 06 Απρ 2024, 20:59 Πάλι δέρνετε τον σεισμοπληκτο?

Αληθές. Η αληθινή βλακεία είναι σπάνια και όταν τη βρεις την απολαμβάνεις
Συμφωνώ. Επιτέλους συμφωνήσαμε σε κάτι!
seismic1

Και για να καταλάβετε ότι έχει γίνει σοβαρή μελέτη για την μέθοδό μου από τον Παναγιώτη Καρύδη σας παραθέτω τους πίνακες με τα αξονικά φορτία που πρέπει να παραλάβουν οι αγκυρώσεις σε έναν μεγάλο σεισμό, καθώς ακόμα και πόσα ακτίνια και μπάρες πρέπει να έχει ο μηχανισμός για να αναλάβει αυτές τις εντάσεις Πλήρης μελέτη χωρίς ...απατεώνες, δεν, μούπα σούπα, κορδελάκια μανταλάκια.
Με εργασία και αγάπη για την επιστήμη κοράκια, χωρίς να πληρώσω τίποτα στον άνθρωπο.
Και σκασμός Παναγιώτης Καρύδης είναι αυτός. http://www.carydis.com/CV_PROF_CARYDIS_GREEK.pdf

ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ
Σύμφωνα με τα σχέδια ( A1 ) ( B1 ) παρέχονται, σε πίνακα, τα αξονικά φορτία N των κατακόρυφων τενόντων για την εξής περίπτωση ιδεατού κτιρίου κατοικίας, προς αντιμετώπιση ενός πολύ δυνατού σεισμού:
Κάτοψη κτιρίου 10.00m × 10.00m, τετραγωνική με εννέα (9) υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Α.1 Ισόγειο ύψος 3.50m
Α.2 Διώροφο, συνολικό ύψος 7.00m
Α.3 Τριώροφο, συνολικό ύψος 10.50m
Α.4 Τετραώροφο, συνολικό ύψος 14.00m
Α.5 Πενταώροφο, συνολικό ύψος 17.50m
Α.6 Εξαώροφο, συνολικό ύψος 21.00m
Και Κάτοψη κτιρίου 20.00m × 20.00m, τετραγωνική με 24 υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Ανάλογα με την ποιότητα του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί είναι και η διατομή του τένοντα.
Οι δυνάμεις και διατομές αντιστοιχούν στην οριακή κατάσταση διαρροής του χάλυβα (χωρίς κανένα συντελεστή ασφαλείας). Αυτά τα στοιχεία είναι για ένα ξεκίνημα. Απομένει ο έλεγχος με πραγματικά στοιχεία εδάφους.

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic1 έγραψε: 06 Απρ 2024, 20:51 Μα εγώ δεν ζητάω κάτι πάρα πάνω από θλίψη στην διατομή.
Όχι βρε μπουνταλά....δεν ζητάς απλά θλίψη! :lol:

Ζητάς θλιπτική τάση μεγαλύτερη από την εφελκυστική τάση της παρειάς.

Με απλά λόγια ζητάς βράχυνση όλου του τοιχώματος μεγαλύτερη ή ίση με την επιμήκυνση της παρειάς. Αυτό ακριβώς είναι η προένταση.

Με τη χρήση αντιροπής (ανάποδο κουρμπάρισμα με απλά λόγια)...η απαιτούμενη δύναμη διατηρείται σε εφικτά επίπεδα. Χωρίς αντιροπή (κεντρική χάραξη)....είναι πρακτικά αδύνατον να ασκήσεις την απαιτούμενη δύναμη.

Μπορεί να σε λέω μπουνταλά...αλλά δεν μπορεί να μην έχεις τη νοημοσύνη να καταλάβεις ότι είναι αδύνατο να βραχύνεις ένα όλοκληρο τοίχωμα με κεντρική θλίψη.

Εσείς τι άλλο ζητάτε? Να εξουδετερώσετε την ροπή?
Εμείς δεν έχουμε απαίτηση βράχυνσης όλου του τοιχώματος ώστε να εξουδετερωθεί η επιμήκυνση της παρειάς :D .
Μέσω της συνάφειας οπλισμού/σκυροδέματος ... το σκυρόδεμα αποκτά την απαιτούμενη πλαστιμότητα ώστε να υποστεί την επιμήκυνση.
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Νταγκλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νταγκλης »

seismic1 έγραψε: 06 Απρ 2024, 23:19 Και για να καταλάβετε ότι έχει γίνει σοβαρή μελέτη για την μέθοδό μου από τον Παναγιώτη Καρύδη σας παραθέτω τους πίνακες με τα αξονικά φορτία που πρέπει να παραλάβουν οι αγκυρώσεις σε έναν μεγάλο σεισμό, καθώς ακόμα και πόσα ακτίνια και μπάρες πρέπει να έχει ο μηχανισμός για να αναλάβει αυτές τις εντάσεις Πλήρης μελέτη χωρίς ...απατεώνες, δεν, μούπα σούπα, κορδελάκια μανταλάκια.
Με εργασία και αγάπη για την επιστήμη κοράκια, χωρίς να πληρώσω τίποτα στον άνθρωπο.
Και σκασμός Παναγιώτης Καρύδης είναι αυτός. http://www.carydis.com/CV_PROF_CARYDIS_GREEK.pdf

ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ
Σύμφωνα με τα σχέδια ( A1 ) ( B1 ) παρέχονται, σε πίνακα, τα αξονικά φορτία N των κατακόρυφων τενόντων για την εξής περίπτωση ιδεατού κτιρίου κατοικίας, προς αντιμετώπιση ενός πολύ δυνατού σεισμού:
Κάτοψη κτιρίου 10.00m × 10.00m, τετραγωνική με εννέα (9) υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Α.1 Ισόγειο ύψος 3.50m
Α.2 Διώροφο, συνολικό ύψος 7.00m
Α.3 Τριώροφο, συνολικό ύψος 10.50m
Α.4 Τετραώροφο, συνολικό ύψος 14.00m
Α.5 Πενταώροφο, συνολικό ύψος 17.50m
Α.6 Εξαώροφο, συνολικό ύψος 21.00m
Και Κάτοψη κτιρίου 20.00m × 20.00m, τετραγωνική με 24 υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Ανάλογα με την ποιότητα του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί είναι και η διατομή του τένοντα.
Οι δυνάμεις και διατομές αντιστοιχούν στην οριακή κατάσταση διαρροής του χάλυβα (χωρίς κανένα συντελεστή ασφαλείας). Αυτά τα στοιχεία είναι για ένα ξεκίνημα. Απομένει ο έλεγχος με πραγματικά στοιχεία εδάφους.

Ωραία...βρες έναν καλό εδαφοτεχνικό ώστε να το τεκμηριώσεις ως μέθοδο βαθειάς θεμελίωσης. Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες..
Beer! That frothy golden nectar of the germanic gods!
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Το καταλαβαίνετε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' όσα του γράφετε, έτσι; Και δεν τα καταλαβαίνει γιατί δεν έχει το απαιτούμενο γνωσιακό υπόβαθρο για να τα καταλάβει και επιπροσθέτως είναι πολύ χαζούλης για να καταλάβει πως δεν καταλαβαίνει. Δοκιμάστε να του τα εξηγήσετε με πακέτα από τσιγάρα, αναπτήρες και κομοδίνα, λόλα να ένα μήλο, ίσως έτσι κάτι να χαμπαρίσει, έστω κι αν δεν το παραδεχτεί.
seismic1

Ναύτης έγραψε: 07 Απρ 2024, 12:30 Το καταλαβαίνετε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' όσα του γράφετε, έτσι; Και δεν τα καταλαβαίνει γιατί δεν έχει το απαιτούμενο γνωσιακό υπόβαθρο για να τα καταλάβει και επιπροσθέτως είναι πολύ χαζούλης για να καταλάβει πως δεν καταλαβαίνει. Δοκιμάστε να του τα εξηγήσετε με πακέτα από τσιγάρα, αναπτήρες και κομοδίνα, λόλα να ένα μήλο, ίσως έτσι κάτι να χαμπαρίσει, έστω κι αν δεν το παραδεχτεί.
Όχι αγορίνα μου θα σου κάνω ανάλυση δυνάμεων για να δείξω στα ούφο και σε εσένα, ότι η διπλή κούρμπα της προέντασης που σχηματίζεται στο τοίχωμα με προένταση των άκρων, είναι καλύτερη από ότι να είναι η μοναδική έκκεντρη προένταση γιατί βοηθάει να πάρει μεγαλύτερη θλίψη το τοίχωμα.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:21
Ναύτης έγραψε: 07 Απρ 2024, 12:30 Το καταλαβαίνετε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα απ' όσα του γράφετε, έτσι; Και δεν τα καταλαβαίνει γιατί δεν έχει το απαιτούμενο γνωσιακό υπόβαθρο για να τα καταλάβει και επιπροσθέτως είναι πολύ χαζούλης για να καταλάβει πως δεν καταλαβαίνει. Δοκιμάστε να του τα εξηγήσετε με πακέτα από τσιγάρα, αναπτήρες και κομοδίνα, λόλα να ένα μήλο, ίσως έτσι κάτι να χαμπαρίσει, έστω κι αν δεν το παραδεχτεί.
Όχι αγορίνα μου θα σου κάνω ανάλυση δυνάμεων για να δείξω στα ούφο και σε εσένα, ότι η διπλή κούρμπα της προέντασης που σχηματίζεται στο τοίχωμα με προένταση των άκρων, είναι καλύτερη από ότι να είναι η μοναδική έκκεντρη προένταση γιατί βοηθάει να πάρει μεγαλύτερη θλίψη το τοίχωμα.
Ποια διπλή κουρμπα ρε άχρηστα? Αφού λέμε η μια εκκεντροτητα ακυρωνειντην άλλη. Και δεν θέλουμε θλίψη στο τοιχωμα. Καραγκιοζη
seismic1

Lord Brum έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:35
seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:21
Ποια διπλή κουρμπα ρε άχρηστα? Αφού λέμε η μια εκκεντροτητα ακυρωνειντην άλλη. Και δεν θέλουμε θλίψη στο τοιχωμα. Καραγκιοζη
Αρχίδια την ακυρώνει. δημιουργεί διπλό τόξο στην διατομή και τα δύο τόξα διανέμουν την θλίψη σε όλο το πέλμα και όχι μόνο στην άκρη της παρειάς. Η μία κούρμπα κοντράρει πάνω στην άλλη και αυξάνει η δυσκαμψία.
ΕικόναΕικόνα
Και με δυσκαμψία λόγο θλίψης μειώνονται οι εντάσεις σε τέμνουσες και διάτμηση
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic1 την 07 Απρ 2024, 14:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum

seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:47
seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:21 Όχι αγορίνα μου θα σου κάνω ανάλυση δυνάμεων για να δείξω στα ούφο και σε εσένα, ότι η διπλή κούρμπα της προέντασης που σχηματίζεται στο τοίχωμα με προένταση των άκρων, είναι καλύτερη από ότι να είναι η μοναδική έκκεντρη προένταση γιατί βοηθάει να πάρει μεγαλύτερη θλίψη το τοίχωμα.
Αρχίδια την ακυρώνει. δημιουργεί διπλό τόξο στην διατομή και τα δύο τόξα διανέμουν την θλίψη σε όλο το πέλμα και όχι μόνο στην άκρη της παρειάς. Η μία κούρμπα κοντράρει πάνω στην άλλη και αυξάνει η δυσκαμψία.
ΕικόναΕικόνα
Χαχαχαχα. Επειδη ως γνωστόν όταν συμπιέζειςένα στέρεο σώμα αυτό πλευρικά βραχυνεται, δεν επιμημκεινεται. Τρέμε Poisson, άκυρος ο λογος σου. Για να το πω σρη μαστορικη, αν πατήσεις έναν κύλινδρο αυτός δε θα βαρελοποιηθει κατ' εσένα θα γινεινακομα λεπτότερος. Μου αρεσει η απεικόνιση των τάσεων με βελάκια από το στομάχι σου. Τυφλά να.χει το Ansys και το Abaqus
seismic1

Lord Brum έγραψε: 07 Απρ 2024, 14:31
seismic1 έγραψε: 07 Απρ 2024, 13:47
ΕικόναΕικόνα
Χαχαχαχα. Επειδη ως γνωστόν όταν συμπιέζειςένα στέρεο σώμα αυτό πλευρικά βραχυνεται, δεν επιμημκεινεται. Τρέμε Poisson, άκυρος ο λογος σου. Για να το πω σρη μαστορικη, αν πατήσεις έναν κύλινδρο αυτός δε θα βαρελοποιηθει κατ' εσένα θα γινεινακομα λεπτότερος. Μου αρεσει η απεικόνιση των τάσεων με βελάκια από το στομάχι σου. Τυφλά να.χει το Ansys και το Abaqus
Δεν λέω κάτι διαφορετικό Η παρειά που θλίβεται βραχύνεται, αλλά το κέντρο του τοιχώματος έχει τάση επιμήκυνσης και από τις δύο παρειές που θλίβονται. Όμως κατασκευάζω τόξα μια ζωή και ξέρω ότι τα τόξα μόνο θλίβονται και μεταβιβάζουν τις δυνάμεις στα άκρα.
Ο κύλινδρος θα βαρελοποιηθεί το οπλισμένο σκυρόδεμα δύσκολα γιατί έχει οπλισμό περίσφιξης και διατμητικό οπλισμό που συγκρατούν την βαρελοποίηση προς τα έξω.
Όλοι ξέρουμε ότι η προένταση μόνη της χωρίς γραμμικό οπλισμό περίσφιξης δεν είναι δυνατόν να γίνει.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

το εχω κανει εγω. δεν. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”