Στην κατάθεσή του ενώπιον του Εισαγγελέα ο ανήλικος δεν παραδέχθηκε την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών - Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα - «Έβαζα φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω φλόγες και καπνό», είπε πριν από ένα 24ωρο ο 14χρονος
Μαλακιες. Μπορει να τον ψαρωσαν στο τμημα παραδεξου το για να σε αφησουμε να δεις τους γονεις σου κλπ. Επαρχιακοι μπατσοι, δεν ειναι να τους εμπιστευεσαι.
Δεν εχουν νομικη αξια οι ομολογιες 14χρονου.
Το φυσιολογικό δεν είναι να τις βάζεις.. Αλλά η φωτιά ως εφηβική φαντασίωση είναι συνήθης.
Συνήθης εφηβική φαντασίωση είναι να σκέφτεσαι καμιά βυζαρού τύπισσα, οχι να βάζεις φωτιές.
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Εδώ ο άλλος στα 80ς ήταν αξιωματικός της πυροσβεστικης, και οπότε πήγαινε σε κάποιο συνέδριο, έβαζε φωτιά σε καταστήματα κατά τη διαδρομή. https://murderpedia.org/male.O/o/orr-john-leonard.htm
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Δηλαδή τι; Θα του πουν δεν πειράζει και θα τον αφήσουν να πάει σπίτι; Το καλύτερο σενάριο ίσως να περιλαμβάνει εγκλεισμό σε ίδρυμα αυτή τη στιγμή.
Αν δεν εχουν στοιχεια οτι αυτος εβαλε τις φωτιες και δεν εχουν βρει πειστηρια, πανε ολα περιπατο
Αφού τον έχουν σε βίντεο από κάμερες να απομακρύνεται με το ποδήλατο του δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσουν οι εστίες φωτιάς.
Και να ήταν μια να πω σύμπτωση ότι έτυχε να περνάει από κει.
Αλλά όταν σε πιάνει η κάμερα 3-4 φορές να φεύγεις δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει η φωτιά κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκιας.
Αν δεν του βρηκαν αναπτηρες, ευφλεκτα υλικα κλπ, αντε γεια. Μαλακιες ειναι αυτα. Και πολυ πιθανο να μην εχει σχεση.
Οταν δε μπορουν να σβησουν φωτιες αρχιζουν να ψαχνουν εμπρηστες
Αλλου ειναι το σαπιο
Αν δεν εχουν στοιχεια οτι αυτος εβαλε τις φωτιες και δεν εχουν βρει πειστηρια, πανε ολα περιπατο
Αφού τον έχουν σε βίντεο από κάμερες να απομακρύνεται με το ποδήλατο του δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσουν οι εστίες φωτιάς.
Αλλά όταν σε πιάνει η κάμερα 3-4 φορές να φεύγεις δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει η φωτιά κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκιας.
Αν δεν του βρηκαν αναπτηρες, ευφλεκτα υλικα κλπ, αντε γεια. Μαλακιες ειναι αυτα. Και πολυ πιθανο να μην εχει σχεση.
Αλλου ειναι το σαπιο
Άμα είχε βάλει τη φωτιά τι να του βρουν πάνω του?
Αλλά όταν σε πιάνει η κάμερα 3-4 φορες δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει η φωτιά στο σημείο δεν είναι ύποπτο?
Δεν είναι μια φορά να πεις α οκ περνούσε το παιδί από εκεί... Πόσες φορές να είναι σύμπτωση?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Αλλου ειναι το σαπιο
Ομολόγησε το σάπιο.
Σε ίδρυμα μέχρι τα 18 και βλέπουμε. Αν ήμουν πυροπαθής της περιοχής, θα έκανα μήνυση στους γονείς να με αποζημιώσουν.
Οι πυροπαθείς της περιοχής πρέπει να πέσουν πάνω τους για αποζημίωση. Όλοι. Να βγει από το ίδρυμα το ζώον και να μην έχει δεύτερο βρακί να αλλάξει γιατί δεν θα μπορούν να του αγοράσουν οι γονείς του.
Ομολόγησε το σάπιο.
Σε ίδρυμα μέχρι τα 18 και βλέπουμε. Αν ήμουν πυροπαθής της περιοχής, θα έκανα μήνυση στους γονείς να με αποζημιώσουν.
Οι πυροπαθείς της περιοχής πρέπει να πέσουν πάνω τους για αποζημίωση. Όλοι. Να βγει από το ίδρυμα το ζώον και να μην έχει δεύτερο βρακί να αλλάξει γιατί δεν θα μπορούν να του αγοράσουν οι γονείς του.
Σου ειπα: επαρχιακοι μπατσοι. Μπορει να το ψαρωσανε και να απεσπασαν τις ομολογιες. Αλλα οι ομολογιες του 14χρονου δεν εχουν καμια αξια στα δικαστηρια. Ειναι ληξαν το θεμα αν δεν εχουν αλλα στοιχεια. Ας κοιταξουν να σβησουν καμια φωτια και ας αφησουν τις μαλακιες.
Ήμουν. Ευτυχώς κάποια στιγμή κατάλαβα τη μαλακία που έκανα, και σταμάτησα να στηρίζω ανώμαλους εξουσιομανείς.
Ποτε την κατάλαβες ακριβώς; Γιατί όταν γινοταν πανηγύρι ήσουν εκεί.
Όταν ήρθε ο λογαριασμός το γύρισες στο ψεκαστικό για να παριστάνεις τον "αμόλυντο" πολιτικά, αγκαλιά με τους ζαιους.
Και όταν το ψρκαστικο ξεβρακωθηκε αφού κουτουλησε πάνω στην πραγματικότητα γιατί έπρεπε να κυβερνήσει και τα φτηνά λόγια εκ του ασφαλούς έγιναν σκόνη, πηγες στην ΧΑ, για να παριστάνεις πάλι τον αμόλυντο που δεν δοκιμάστηκε.
Άσε ρε φίλε τώρα.
Ποτε την κατάλαβες ακριβώς;
Όταν έκανε δικαστικό πραξικόπημα για να βάλει φυλακή τη ΧΑ.
Γιατί όταν γινοταν πανηγύρι ήσουν εκεί.
Εχμ, το ξέρω οτι τρώγατε τον άμπακο, αλλά εγώ δεν έφαγα, οπότε δεν ήμουν στο πανηγύρι.
Οπότε κράτα τα σχόλιά σου για τους νυν συνοδοιπόρους σου, δηλαδή άπαν το Σημιτικό πασόκ, ό,τι πιο σιχαμερό και βρωμερό έχει υπάρξει.
Άλλωστε, για κάποιους (τους σιμητικούς πασόκους που στηρίζεις), ο "λογαριασμός" δεν ήρθε ποτέ. Μια χαρά μασουλούσαν, και μια χαρά μασουλάνε.
Αλήθεια, εσύ πώς νιώθεις που είσαι αγκαλιά μ' αυτούς?
George_V έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:06
Αλλά όταν σε πιάνει η κάμερα 3-4 φορες δευτερόλεπτα πριν ξεσπάσει η φωτιά στο σημείο δεν είναι ύποπτο?
Δεν είναι μια φορά να πεις α οκ περνούσε το παιδί από εκεί... Πόσες φορές να είναι σύμπτωση?
Ο δικηγόρος τα γυρίζει. Λέει ότι δεν υπήρξε ομολογία. Δεν το πιστεύω εύκολα. Δεν μπορεί ο Εισαγγελέας να στέλνει παιδί με κακούργημα χωρίς να έχει κάποιο στοιχείο, ιδίως αν καταλαβαίνει ότι παίζει ψυχολογικό πρόβλημα
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Κώστας Ζεκεντές, δικηγόρος του 14χρονου:
«Το παιδί έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες ότι γράφεται και ακούγεται τις τελευταίες ώρες είναι αναληθές ότι ομολόγησε. Δεν είναι αλήθεια. Η μόνη επίσημη κατάθεση είναι αυτή που έδωσε εχτές το μεσημέρι όπου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και θα δώσει αύριο απολογητικό υπόμνημα. Πήραμε μια προθεσμία γιατί η υπόθεση λόγο της βαρύτητας επειδή είναι σ ε κακουργηματική μορφή από τον Εισαγγελέα μας παρέπεμψε στην Ανακρίτρια. Η ανακρίτρια λοιπόν αφού θεώρησε σκόπιμο να μεταφερθεί το παιδί σε παιδοψυχιατρική κλινική που μάλλον έχει ήδη φτάσει για γνωμάτευση γιατί θεωρεί η Εισαγγελέας ότι πρέπει να γίνει και αυτό το διαδικαστικό, από εκεί και πέρα μας έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο στις 12 να δώσουμε το απολογητικό υπόμνημα».
Ο δικηγόρος του 14χρονου, διαψεύδει και το σενάριο που θέλει τον ανήλικο να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα:
«Εγώ όπως του μίλησα του παιδιού 2 μέρες τώρα, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα παιδί που έχει σώας σώας τας φρένας, έχει επίγνωση του τι γίνεται και είναι πολύ στενοχωρημένο και πιεσμένο και πανικοβλημένο, διότι έμεινε χτες με ανθρώπους από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης με πολιτικά και δεν ήξερε ποιοι είναι, ήταν και αστυνομικοί με πολιτικά. Κάθισε πολλές ώρες μόνο του το παιδί. Είναι φοβισμένο».
Για τους γονείς του 14χρονου λέει, ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι:
«Μίλησα με τους γονείς γιατί ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι όμως. Δεν πήγε αυτόφωρη διαδικασία πήγε τακτική δικάσιμος. Οι γονείς είναι μια πολύ καλή οικογένεια με 3 παιδιά και πραγματικά έχει πέσει κεραυνός εν αιθρία. Δεν το πιστεύουν οι άνθρωποι ότι έχει συμβεί αυτό το πράγμα και δεν νομίζουν να έχει συμβεί».
Ποτε την κατάλαβες ακριβώς; Γιατί όταν γινοταν πανηγύρι ήσουν εκεί.
Όταν ήρθε ο λογαριασμός το γύρισες στο ψεκαστικό για να παριστάνεις τον "αμόλυντο" πολιτικά, αγκαλιά με τους ζαιους.
Και όταν το ψρκαστικο ξεβρακωθηκε αφού κουτουλησε πάνω στην πραγματικότητα γιατί έπρεπε να κυβερνήσει και τα φτηνά λόγια εκ του ασφαλούς έγιναν σκόνη, πηγες στην ΧΑ, για να παριστάνεις πάλι τον αμόλυντο που δεν δοκιμάστηκε.
Άσε ρε φίλε τώρα.
Ποτε την κατάλαβες ακριβώς;
Όταν έκανε δικαστικό πραξικόπημα για να βάλει φυλακή τη ΧΑ.
Γιατί όταν γινοταν πανηγύρι ήσουν εκεί.
Εχμ, το ξέρω οτι τρώγατε τον άμπακο, αλλά εγώ δεν έφαγα, οπότε δεν ήμουν στο πανηγύρι.
Οπότε κράτα τα σχόλιά σου για τους νυν συνοδοιπόρους σου, δηλαδή άπαν το Σημιτικό πασόκ, ό,τι πιο σιχαμερό και βρωμερό έχει υπάρξει.
Άλλωστε, για κάποιους (τους σιμητικούς πασόκους που στηρίζεις), ο "λογαριασμός" δεν ήρθε ποτέ. Μια χαρά μασουλούσαν, και μια χαρά μασουλάνε.
Αλήθεια, εσύ πώς νιώθεις που είσαι αγκαλιά μ' αυτούς?
George_V έγραψε: 19 Αύγ 2021, 20:06
Ο δικηγόρος τα γυρίζει. Λέει ότι δεν υπήρξε ομολογία. Δεν το πιστεύω εύκολα. Δεν μπορεί ο Εισαγγελέας να στέλνει παιδί με κακούργημα χωρίς να έχει κάποιο στοιχείο, ιδίως αν καταλαβαίνει ότι παίζει ψυχολογικό πρόβλημα
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsit.gr ο Κώστας Ζεκεντές, δικηγόρος του 14χρονου:
«Το παιδί έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες ότι γράφεται και ακούγεται τις τελευταίες ώρες είναι αναληθές ότι ομολόγησε. Δεν είναι αλήθεια. Η μόνη επίσημη κατάθεση είναι αυτή που έδωσε εχτές το μεσημέρι όπου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και θα δώσει αύριο απολογητικό υπόμνημα. Πήραμε μια προθεσμία γιατί η υπόθεση λόγο της βαρύτητας επειδή είναι σ ε κακουργηματική μορφή από τον Εισαγγελέα μας παρέπεμψε στην Ανακρίτρια. Η ανακρίτρια λοιπόν αφού θεώρησε σκόπιμο να μεταφερθεί το παιδί σε παιδοψυχιατρική κλινική που μάλλον έχει ήδη φτάσει για γνωμάτευση γιατί θεωρεί η Εισαγγελέας ότι πρέπει να γίνει και αυτό το διαδικαστικό, από εκεί και πέρα μας έδωσε προθεσμία μέχρι αύριο στις 12 να δώσουμε το απολογητικό υπόμνημα».
Ο δικηγόρος του 14χρονου, διαψεύδει και το σενάριο που θέλει τον ανήλικο να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα:
«Εγώ όπως του μίλησα του παιδιού 2 μέρες τώρα, μου δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα παιδί που έχει σώας σώας τας φρένας, έχει επίγνωση του τι γίνεται και είναι πολύ στενοχωρημένο και πιεσμένο και πανικοβλημένο, διότι έμεινε χτες με ανθρώπους από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Αταλάντης με πολιτικά και δεν ήξερε ποιοι είναι, ήταν και αστυνομικοί με πολιτικά. Κάθισε πολλές ώρες μόνο του το παιδί. Είναι φοβισμένο».
Για τους γονείς του 14χρονου λέει, ότι έχουν αφεθεί ελεύθεροι:
«Μίλησα με τους γονείς γιατί ήταν και αυτοί κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι όμως. Δεν πήγε αυτόφωρη διαδικασία πήγε τακτική δικάσιμος. Οι γονείς είναι μια πολύ καλή οικογένεια με 3 παιδιά και πραγματικά έχει πέσει κεραυνός εν αιθρία. Δεν το πιστεύουν οι άνθρωποι ότι έχει συμβεί αυτό το πράγμα και δεν νομίζουν να έχει συμβεί».
Το πιθανότερο είναι να πίστευαν ότι θα πάει για πλημμελημα και για αυτό τα ξέρασε ο μικρός πιστεύοντας ότι θα του κλασουν για πλημμελημα από ανηλικο.
Όταν όμως ο εισαγγελέας είπε ότι τον πάει για κακούργημα από τότε άλλαξε το παραμύθι. Γιατί στο κακούργημα μπορεί να φάει μέχρι 8 χρόνια εκτισιμα (επειδή είναι ανήλικος σε άλλη περίπτωση θα έτρωγε από 10 και πάνω).
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Εξακολουθείς να κοιμάσαι με τα τσαρούχια.
Φιάσκο ήταν το Μάτι, οι πυρκαγιές του 2007, παλαιοτερες πυρκαγιές σε Πεντέλη, Ταύγετο, Μαίναλο,Θασο, και αλλού. Εκεί ο μηχανισμός προσπάθησε -έστω και στα λειψά πλαίσια ή/και με τους λάθος στόχους που υπήρχαν - αλλά απέτυχε.
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι φιάσκο. Εϊναι αυτό ακριβώς που επιδιώκεται.
Έχει αντιστραφεί κάτι πλήρως μέσα σου προς την μεριά της ενσυναίσθησης για απλά με κάνει παιχνιδάκια η διαίσθηση μου;
Και μιά που σε έχω εδώ, ποία είναι η γνώμη σου για τον δόκτωρα Ριχάρδο φον Κούντενχωβ;