!!! DEVELOPMENT MODE !!!

στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Крaсная армия
Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας

Re: στρατιωτικές εξελιξεις στην Ουκρανία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Крaсная армия »

Έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα όταν ξεσπάσει πόλεμος με την γείτονα. Οι Κούληδες και οι Άριστοι θα φύγουν και οι μαλάκες θα μείνουν.
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Beria έγραψε: 30 Απρ 2022, 02:04 Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες
Και φτάσαμε ήδη στους δύο μήνες
Θα περίμενα ότι άνθρωπος της ηλικίας σου και με το μορφωτικό σου επιπέδου, άνθρωπος που έχει ζησει περίοδος που για πολέμους δεν μάθαινε ο κόσμος από το CNN ή τα video games, να καταλάβαινε δύο περισσότερα πράγματα και να μην παρασύρονταν από πράγματα που λέγονται είτε για προπαγάνδα, είτε από ενθουσιασμό, είτε από ευκολοπιστία. Η σύγκρουση που γίνεται εκεί ούτε προβλέπονταν να είναι απλή, ούτε είναι απλή υπόθεση. Και από στρατιωτικής και από γενικότερης άποψης.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Maspoli έγραψε: 30 Απρ 2022, 17:48
Beria έγραψε: 30 Απρ 2022, 02:04 Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες
Και φτάσαμε ήδη στους δύο μήνες
Θα περίμενα ότι άνθρωπος της ηλικίας σου και με το μορφωτικό σου επιπέδου, άνθρωπος που έχει ζησει περίοδος που για πολέμους δεν μάθαινε ο κόσμος από το CNN ή τα video games, να καταλάβαινε δύο περισσότερα πράγματα και να μην παρασύρονταν από πράγματα που λέγονται είτε για προπαγάνδα, είτε από ενθουσιασμό, είτε από ευκολοπιστία. Η σύγκρουση που γίνεται εκεί ούτε προβλέπονταν να είναι απλή, ούτε είναι απλή υπόθεση. Και από στρατιωτικής και από γενικότερης άποψης.
Μη βάζεις την απάντησή μου εκτός context, θα σε παρακαλούσα.
Απάντησα στο παρακάτω σχόλιο:
Τις προηγουμενες εβδομαδες, και αφου οι ρωσοι αλλαξαν σχεδιο, οι ουκρανοι εχουν χασει πολυ υλικο, εξοπλισμο, υποδομες, το ηθικο τους εχει πεσει. Καυσιμα δεν υπαρχουν, σημερα περικυκλωθηκαν σε δυο σημεια 1000 ατομα. Τις επομενες μερες θα καταρρεουν
Οπότε όλο το μάθημα περί ευκολοπιστίας ας επιστραφεί στον αποστολέα του
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

Υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια Ρώσοι Ουκρανικής καταγωγής, και οι μισοί Ουκρανοί έχουν συγγενείς στην Ρωσία.
Οι ουκρανοί δεν αποτελούν διαφορετικό έθνος. Το πιο χρησιμοποιούμενο ουκρανικό επώνυμο είναι το Σεβτσένκο, και υπάρχουν πιο πολλοί Σεβτσένκο στην ρωσία από ότι στην Ουκρανία. Το 70% των ουκρανών μιλάει ρωσίκα και το άλλο 30% τα ουκρανικά που αποτελούν οριακά διάλεκτο.
Οι εθνικοί ήρωες της Ουκρανίας είναι οι νεοναζί, γιατί όλοι οι υπόλοιποι ήρωες τους ήταν είτε Ρώσοι Ουκρανοί είτε Σοβιετικοί Ουκρανοί.
Ας τελειώνει το αστείο.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Arisvilla έγραψε: 30 Απρ 2022, 14:26Ρε λελεδες αυτοι οι Ρωσοφωνοι στην Ανατολικη Ουκρανια (που ειναι το 90% του πληθυσμου και βαλε) σαφως και δεν εχουν ολοι ρωσικη συνειδηση. Εχει ομως ενα ποσοστο μπορει και η πλειοψηφια. Παντως πλειοψηφικα φιλορωσικα κομματα και το κομμουνιστικο κομμα ψηφιζαν στο παρελθον, δεν τους κοβω να ειναι και φαν των ουκρανων εθνικιστων.
Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά οι μαχητές του IRA ήταν 100% αγγλόφωνοι.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

AOC έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:07 Υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια Ρώσοι Ουκρανικής καταγωγής, και οι μισοί Ουκρανοί έχουν συγγενείς στην Ρωσία.
Οι ουκρανοί δεν αποτελούν διαφορετικό έθνος. Το πιο χρησιμοποιούμενο ουκρανικό επώνυμο είναι το Σεβτσένκο, και υπάρχουν πιο πολλοί Σεβτσένκο στην ρωσία από ότι στην Ουκρανία. Το 70% των ουκρανών μιλάει ρωσίκα και το άλλο 30% τα ουκρανικά που αποτελούν οριακά διάλεκτο.
Οι εθνικοί ήρωες της Ουκρανίας είναι οι νεοναζί, γιατί όλοι οι υπόλοιποι ήρωες τους ήταν είτε Ρώσοι Ουκρανοί είτε Σοβιετικοί Ουκρανοί.
Ας τελειώνει το αστείο.
τα ουκρανικά είναι ρωσική διάλεκτος; ρε έχετε ξεφύγει εντελώς;
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Leporello έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:15
Arisvilla έγραψε: 30 Απρ 2022, 14:26Ρε λελεδες αυτοι οι Ρωσοφωνοι στην Ανατολικη Ουκρανια (που ειναι το 90% του πληθυσμου και βαλε) σαφως και δεν εχουν ολοι ρωσικη συνειδηση. Εχει ομως ενα ποσοστο μπορει και η πλειοψηφια. Παντως πλειοψηφικα φιλορωσικα κομματα και το κομμουνιστικο κομμα ψηφιζαν στο παρελθον, δεν τους κοβω να ειναι και φαν των ουκρανων εθνικιστων.
Δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με αυτό που γράφω εγώ. Και κάποιοι από τους μαχητές του IRA ειχαν τα gaelic σαν μητρική γλώσσα. Ηξεραν όμως όλοι Αγγλικά. Οπως και όλοι οι Ουκρανοι ξέρουν Ρώσικα. Απλά οι ανατολικοί Ουκρανοί στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν ή δεν έχουν επαρκή γνωση της ουκρανικής.
Δημοκράτης

Arisvilla έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:27
Leporello έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:15
Δεν θέλω να σε σοκάρω αλλά αυτό είναι εντελώς άσχετο με αυτό που γράφω εγώ. Και κάποιοι από τους μαχητές του IRA ειχαν τα gaelic σαν μητρική γλώσσα. Ηξεραν όμως όλοι Αγγλικά. Οπως και όλοι οι Ουκρανοι ξέρουν Ρώσικα. Απλά οι ανατολικοί Ουκρανοί στην πλειοψηφία τους δεν ξέρουν ή δεν έχουν επαρκή γνωση της ουκρανικής.
δεν ισχύει ούτε το ότι όλοι οι ουκρανοί ξέρουν ρώσικα, ούτε το ότι η πλειοψηφία των ουκρανών της ανατολικής ουκρανίας δεν έχουν επαρκή γνώση της ουκρανικής.
Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι εδώ μέσα βγάζετε πράγματα από τις κεφάλες σας
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Δημοκράτης έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:21
AOC έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:07 Υπάρχουν πάνω από 50 εκατομμύρια Ρώσοι Ουκρανικής καταγωγής, και οι μισοί Ουκρανοί έχουν συγγενείς στην Ρωσία.
Ας τελειώνει το αστείο.
Αν τα ποντιακά και τα κυπριακά είναι διάλεκτοι ελληνικής, τότε είναι και τα ουκρανικά είναι ρωσική διάλεκτος.
Είναι δύσκολο όμως να το καταλάβουν αυτοί που θεωρούν τους άγγλους με τους αυστραλούς, διαφορετικά έθνη.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο Ουκρανών Ρώσων κατ'ουσία. Εχουμε να κάνουμε με εμφύλιο πόλεμο Δυτικοφιλων Σλάβων με Σλάβους που βλέπουν προς την ανατολή. Το να ξεχωρίζεις τους Ουκρανούς από τους Ρώσους πάντα ήταν δύσκολο μετά από τόσους αιώνες κοινής ιστορίας. Οι Μοσχοβίτες Ρώσοι και οι Ρουθηνοί δηλαδή οι Ουκρανοί πρώην Μικρορώσοι και οι Λευκορώσοι είναι ουσιαστικά ένας λαός. Οι μόνοι που είχαν διαχρονικά αντιρρήσεις για αυτό ήταν κάποιοι Δυτικοί Ουκρανοί Εθνικιστές που ανήκαν στην Πολωνία για αιώνες. Αυτούς τους βοήθησαν οι νατοικοί και οι Ευρωπέοι από το 2004 και μετά για τους δικούς τους γεωπολιτικούς λόγους και η άνοδος τους στην εξουσία σε συνδυασμό με την πολιτική του φασίστα ιμπεριαλιστή Πούτιν οδήγησαν στον σημερινό αδελφοκτόνο πόλεμο.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Δημοκράτης έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:30
Arisvilla έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:27
Leporello έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:15 Δεν θέλω να σε σοκάρω, αλλά οι μαχητές του IRA ήταν 100% αγγλόφωνοι.
δεν ισχύει ούτε το ότι όλοι οι ουκρανοί ξέρουν ρώσικα, ούτε το ότι η πλειοψηφία των ουκρανών της ανατολικής ουκρανίας δεν έχουν επαρκή γνώση της ουκρανικής.
Δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιοι εδώ μέσα βγάζετε πράγματα από τις κεφάλες σας
Μπα δεν ισχύει λες? Εδώ ο Ζελές δεν ξέρει καλά ουκρανικά και κομπιάζει οταν μιλάει στα ουκρανικά. Από το μαιντάνι και μετά άρχισε η προσπάθεια να παρουσιάσουν μια ουκρανόφωνη Ουκρανία. Αλλά δεν ισχύει αυτό. Η Ρώσικα μιλάνε οι περισσότεροι όπως στην Ανατολική Ουκρανία (που οι περισσότεροι δεν ξέρουν καλά ουκρανικά) η Ρώσικα και Σουρζουκ (υβρίδιο ρώσικων και ουκρανικών) στην Κεντρική Ουκρανία. Μόνο στη Δυτική μπορείς να βρεις ελάχιστους που ξέρουν μόνο ουκρανικά (και αυτούς σε κάποια χωριά) Ακόμα και στο Λβιβ όλοι ξέρουν και ρώσικα. Αλλά μιλούν Ουκρανικά εκεί σαν πρώτη γλώσσα.
Δημοκράτης

vagabondo έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:34
Ας τελειώνει το αστείο.
Αν τα ποντιακά και τα κυπριακά είναι διάλεκτοι ελληνικής, τότε είναι και τα ουκρανικά είναι ρωσική διάλεκτος.
Είναι δύσκολο όμως να το καταλάβουν αυτοί που θεωρούν τους άγγλους με τους αυστραλούς, διαφορετικά έθνη.
ότι να ναι. Ξέρεις Ρώσικα και Ουκρανικά; Τα ουκρανικά και τα ρώσικα έιναι πιο μακριά μεταξύ τους από ότι τα Ισπανικά και τα Πορτογαλλικά που ένας Ισπανός και ένας Πορτογάλος συνεννοούνται μεταξυ τους στην μητρική τους γλώσσα. Ένας Ουκρανός και ένας Ρώσος δεν συνεννοούνται. Την έχω κάνει αυτή τη συζήτηση με ουκρανούς και ρώσους συναδέλφους πολύ πιον αρχίσει ο πόλεμος. ΓΙα να είμαι πιο ακριβής οι Ρώση ψηλο καταλαβαίνουν ουκρανικά. Δεν ισχύει το ανάποδο. Αυτή τη στιγμή στην ομάδα μου έχω έναν ουκρανό και δύο ρώσους. Από ρώσους δεν έχω ακούσει τις παπαριές που γράφει εδω μέσα ο κάθε άσχετος. Η ρώσικη εκκλησία του άμστερνταμ έβγαλε ανακοίνωση κατά του πολέμου και δήλωσε ότι πλεόν ανήκει στο οικουμενικό, οι Ρώσοι στο άμστερνταμ ντρέπονται για την κατάντια της Ρωσίας και έχεις εδώ κάτι ψέκες να στηρίζουν την εισβολή.
Δημοκράτης

Arisvilla έγραψε: 30 Απρ 2022, 19:36 Δεν έχουμε να κάνουμε με πόλεμο Ουκρανών Ρώσων κατ'ουσία. Εχουμε να κάνουμε με εμφύλιο πόλεμο Δυτικοφιλων Σλάβων με Σλάβους που βλέπουν προς την ανατολή. Το να ξεχωρίζεις τους Ουκρανούς από τους Ρώσους πάντα ήταν δύσκολο μετά από τόσους αιώνες κοινής ιστορίας. Οι Μοσχοβίτες Ρώσοι και οι Ρουθηνοί δηλαδή οι Ουκρανοί πρώην Μικρορώσοι και οι Λευκορώσοι είναι ουσιαστικά ένας λαός. Οι μόνοι που είχαν διαχρονικά αντιρρήσεις για αυτό ήταν κάποιοι Δυτικοί Ουκρανοί Εθνικιστές που ανήκαν στην Πολωνία για αιώνες. Αυτούς τους βοήθησαν οι νατοικοί και οι Ευρωπέοι από το 2004 και μετά για τους δικούς τους γεωπολιτικούς λόγους και η άνοδος τους στην εξουσία σε συνδυασμό με την πολιτική του φασίστα ιμπεριαλιστή Πούτιν οδήγησαν στον σημερινό αδελφοκτόνο πόλεμο.
δεν φταις εσύ η φαντασία σου τα φταίει. Δεν υπάρχει έθνος σλάβων. Τα σλαβικά ειναι γλώσσική ομάδα
Άβαταρ μέλους
Крaсная армия
Phorum.gr user: Μαρίνος Αντύπας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Крaсная армия »

Τι ίδιες μαλακίες λένε και οι Κροάτες, αλλά και οι δύο, μαζί με τους Σέρβους δηλαδή παραδέχονται ότι μετοίκησαν την νότια βαλκανική την ίδια περίοδο.
Для пользы дела мне необходимы военные полномочия. В таком случае я буду сам, без формальностей свергать тех командармов и комиссаров, которые губят дело. Так мне подсказывают интересы дела, и, конечно, отсутствие бумажки от Троцкого меня не остановит.
AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC »

Ας τελειώνει το αστείο.
Πιο κοντά είναι τα ρωσικά με τα ουκρανικά, από ότι τα ελληνικά με τα ποντιακά.
Η γλώσσα και η διάλεκτος καθορίζονται από την στρατιωτική ισχύ του καθενός.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”