!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Cryptocurrency

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Cryptocurrency

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Λεγεών έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:47
Ερμής έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:31 Το ίντερνετ δε θα ήταν αυτό που είναι σήμερα αν δε το χρησιμοποιούσε και η κουτσή Μαρία.
Το είπες και τις προάλλες για τις "εφευρέσεις κάθε 30 χρόνια", αλλά κάπου έχεις μπερδευτεί και συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

Το ίντερνετ ήταν ένα δίκτυο υπολογιστών και μία μέθοδος επικοινωνίας, όχι ένα χρηματιστήριο. Το να μπεις στο ίντερνετ προυπέθετε ένα κεφάλαιο που σου έμενε ως αντικείμενο μέσα στο σπίτι και ήταν μέρος των παγίων εξόδων του σπιτικού, δεν τζόγαρες αυτό το κεφάλαιο αγοράζοντας ανύπαρκτα νομίσματα ελπίζοντας κάποτε να βρεθεί κάποιος να τα πάρει από εσένα με κέρδος.

Το σύγκρινες και με το online banking, αλλά και πάλι δεν έχει νόημα. Αυτό ήταν η ηλεκτρονική εξέλιξη του κλασικού τραπεζικού λογαριασμού, δεν ήταν τζόγος. Τώρα βλέπω το συγκρίνεις με τις online αγορές - πάλι ανόμοια πράγματα. Όταν αγόραζες κάτι από το Άμαζον, ακόμα και 20 χρόνια πριν, δεν το αγόραζες με την ελπίδα να το πουλήσεις περισσότερο μετά από μερικά χρόνια - και αν σου καθόταν μία τέτοια περίπτωση, ΟΚ, αλλά ήταν κάτι απτό, και πολύ πιθανό να το είχες χρησιμοποιήσει πρώτα.

Το μοναδικό με το οποίο μπορείς να συγκρίνεις τα cryptocurrencies τη δεδομένη στιγμή είναι ένα χρηματιστήριο, αλλά ακόμα και εκεί αγοράζεις ολόκληρες μετοχές εταιρειών, όχι υποκομμάτια ενός νομίσματος που δεν ελέγχεται σοβαρά.

Τέλος πάντων, μπορεί να λέω μαλακίες και να σας κουράζω, συγγνώμη αν είναι έτσι.
Όχι δε κουράζεις καθόλου ίσα ίσα είναι εύλογες οι απορίες σου τις οποίες ακόμη έχω και εγώ.
Δεν είναι ακριβώς ανομία πράγματα, το blockchain Είναι κάτι υπαρκτό και πάνω σε αυτή την τεχνολογία έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια επί εκατομμυρίων. Πάνω σε αυτή την τεχνολογία έχουν στηριχθεί και τα κρυπτο.
Το ίντερνετ αν το καλοσκεφτείς είναι κάτι το ανύπαρκτο που έχει συνδέσει όλο τον κόσμο Και μέσω αυτού έχει αλλάξει στην ουσία ο πλούτος της ανθρωπότητας τα τελευταία 30 χρόνια.
Η μορφή σαφέστατα Και δεν είναι ίδια αλλά ποιος θα πίστευε πριν 40 χρόνια ότι θα μπορείς να στείλεις χρήματα στην άλλη άκρη του κόσμου σε 3 μέρες χωρίς να πας σε κατάστημα τραπεζας; Προσωπικά διατηρώ ακόμη τις επιφυλάξεις μου σχετικά αλλά αυτές οι επιφυλάξεις δε θα με κρατήσουν πίσω στην πιθανότητα να μπω σε αυτό το τρένο από τη στιγμή που έχω συναίσθηση πως και να σκάσει όλο αυτό δε θα πεινάσει η οικογένεια μου. Βέβαια όπως έχω ξαναπεί η φάση με τα κρυπτο έχει ανοίξει τόσο πολύ που δε τη βλέπω να μαζεύεται. Και αν σκάσει τότε θα πάρει η μπάλα και αυτούς που δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει το bitcoin. Σκέψου πως η κατάρρευση της Lehmam Brothers επηρέασε όλο τον κόσμο που στην ουσία ήταν ψίχουλα μπροστά στο market cap Που υπάρχει τώρα στα κρυπτονομισματα. Τι θέλω να πω, πως κάποιοι που εύχονται να σκάσει όλο αυτό, θα έχει αντίκτυπο και στη δική τους τσέπη.

Πτολεμαιε είναι έγκλημα να λες στον αλλο να βάλει όλα του τα assets Σε επένδυση ακόμη και αν το κάνεις με τις αγαθοτερες των προθέσεων.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 22 Μαρ 2021, 00:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

Magnus3 έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:59
Δημοκρατικός έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:53
Ερμής έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:42 Μα φυσικά και το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω. Δε πρέπει να βάζεις ούτε μία δραχμή παραπάνω από αυτή που αντέχεις να χάσεις. Είναι έγκλημα. Επενδύεις/ποντάρεις όπως θες πες το, μόνο από το περίσσευμα σου.
Όποιος λέει "χρεώσου για να πάρεις btc ή μετοχή Τέσλα ή ομολογα" είναι εγκληματίας.

Το ίντερνετ δε μοιρασε λεφτα;; :smt005:
Από αγορές domain names μέχρι το ηλεκτρονικό εμπόριο και το web banking
Ίσως είσαι πολύ μικρός και δε θυμάσαι τον κόσμο να λέει "άσε ρε που θα πάω να αγοράσω εγώ από το ίντερνετ, αυτά δε θα περπατήσουν ποτέ"
Όχι, δεν μοίρασε. Τα λεφτά με όλα αυτά που αναφέρεις τα έβγαλαν λίγοι πρωτοπόροι (όπως και με το bitcoin). Το να έχει σήμερα ο κυρ-Τάκης eshop, δεν είναι ακριβώς μοίρασμα λεφτών, ακριβώς όπως δεν είναι επένδυση τα κρυπτονομίσματα την στιγμή που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν απο την Κουτσή Μαρία βάσει φημών ανόδου κλπ.
Αυτό είναι απλά μια υπόθεση όμως που δεν βασίζεται σε κάτι, το ότι είναι εξαιρετικά μεταβλητό το btc δεν σημαίνει ότι δεν είναι επένδυση. Ότι έχει ρίσκο ναι , αλλά αν θα φτάσει τις 100.000 μια χαρά επένδυση είναι ακόμα και τώρα.
Θα ανεβαίνει για πάντα; Θα σταματήσει στις 100.000, στις 50.000;

Kάτι μου λέει ότι και στις 100.000 ακόμη θα μπαίνει ο κοσμάκης γιατί θα κοιτάει τις 200.000
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Magnus3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Magnus3 »

Δημοκρατικός έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:00
Magnus3 έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:59

Όχι, δεν μοίρασε. Τα λεφτά με όλα αυτά που αναφέρεις τα έβγαλαν λίγοι πρωτοπόροι (όπως και με το bitcoin). Το να έχει σήμερα ο κυρ-Τάκης eshop, δεν είναι ακριβώς μοίρασμα λεφτών, ακριβώς όπως δεν είναι επένδυση τα κρυπτονομίσματα την στιγμή που ανεβαίνουν και κατεβαίνουν απο την Κουτσή Μαρία βάσει φημών ανόδου κλπ.
Αυτό είναι απλά μια υπόθεση όμως που δεν βασίζεται σε κάτι, το ότι είναι εξαιρετικά μεταβλητό το btc δεν σημαίνει ότι δεν είναι επένδυση. Ότι έχει ρίσκο ναι , αλλά αν θα φτάσει τις 100.000 μια χαρά επένδυση είναι ακόμα και τώρα.
Θα ανεβαίνει για πάντα; Θα σταματήσει στις 100.000, στις 50.000;

Kάτι μου λέει ότι και στις 100.000 ακόμη θα μπαίνει ο κοσμάκης γιατί θα κοιτάει τις 200.000

Πιθανόν , δεν το ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν θα ανεβαίνει με τους ίδιους ρυθμούς η μετοχή της apple ή αν θα πέσει.
Απλά λέω ότι συμφωνώ ότι έχει μεγαλύτερο ρίσκο, διαφωνώ ότι δεν αποτελεί επένδυση. Εγώ προσωπικά θα επένδυα λίγα και αυτά αν θα έκανε πρώτα μια μεγάλη βουτιά. Ιδανικά κάτω από 30
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

omg kai 3 lol έγραψε: 21 Μαρ 2021, 23:48

η Apple ηδη τοιμαζει το δικο της ψηφιακο νομισμα, το Coinbase που αναφερθηκε προηγουμενως ηδη εχει κανει στρατηγικη συνεργασια με τη Visa και την JP Morgan οπου θα μπορουν οι πελατες της να εξαργυρωνουν κρυπτονομισματα σε απλα νομισματα και το αντιστροφο

ο Ελον πριν 2 μηνες αγορασε 1.4 δις bitcoin, ΕΕ και η Κινα ετοιμαζονται για το δικο τους crypto, τι κανει νιαου-νιαου πλεον λεω εγω..

EU considers launching its own version of bitcoin
https://www.independent.co.uk/life-styl ... 87451.html
Ναι όμως όλα αυτά τα νέα κρυπτο που θα βγαίνουν λειτουργούν ανταγωνιστικά. Αν το κρύπτο της apple "πιάσει" , o κόσμος θα αρχίσει να παρατάει το bitcoin και να συναλλάσσεται με το νέο καλύτερο κρυπτονόμισμα. Σου είπα και σε άλλο ποστ οτι όλα αυτά τα νομίσματα έχουν αξία μόνο σαν συστήματα συναλλαγών. Αν σταματήσει να το χρησιμοποιεί ο κόσμος δεν θα έχουν καμία αξία.
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

ναι οτι πεις, το boom του internet απλα εβγαλε λεφτα για τους ISPs τους webdevelopers και τους influencers του instagram :lol:
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Όλα τα projects που τρέχουν σε cryptocurrency και τα papers τους είναι όλα διαθέσιμα , καλό διάβασμα , εγώ προσωπικά δεν θα φέρω ούτε ένα παράδειγμα , google.com, διαβάζεις , σαρεσει ; Επενδύεις.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

mao mao έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:06

η Apple ηδη τοιμαζει το δικο της ψηφιακο νομισμα, το Coinbase που αναφερθηκε προηγουμενως ηδη εχει κανει στρατηγικη συνεργασια με τη Visa και την JP Morgan οπου θα μπορουν οι πελατες της να εξαργυρωνουν κρυπτονομισματα σε απλα νομισματα και το αντιστροφο

ο Ελον πριν 2 μηνες αγορασε 1.4 δις bitcoin, ΕΕ και η Κινα ετοιμαζονται για το δικο τους crypto, τι κανει νιαου-νιαου πλεον λεω εγω..

Ναι όμως όλα αυτά τα νέα κρυπτο που θα βγαίνουν λειτουργούν ανταγωνιστικά. Αν το κρύπτο της apple "πιάσει" , o κόσμος θα αρχίσει να παρατάει το bitcoin και να συναλλάσσεται με το νέο καλύτερο κρυπτονόμισμα. Σου είπα και σε άλλο ποστ οτι όλα αυτά τα νομίσματα έχουν αξία μόνο σαν συστήματα συναλλαγών. Αν σταματήσει να το χρησιμοποιεί ο κόσμος δεν θα έχουν καμία αξία.
Άρα αν το χρησιμοποιεί και η κουτσή Μαρία, τότε θα έχουν και θα παραεχουν αξία.
enterprise-psi έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:22 Όλα τα projects που τρέχουν σε cryptocurrency και τα papers τους είναι όλα διαθέσιμα , καλό διάβασμα , εγώ προσωπικά δεν θα φέρω ούτε ένα παράδειγμα , google.com, διαβάζεις , σαρεσει ; Επενδύεις.
Κακώς. Παραδείγματα φέρνεις. Τώρα αν ο καθένας θέλει να ασχοληθεί η οχι είναι δικό του θέμα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
mao mao

Ερμής έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:29

Nαι αυτή τι στιγμή και η κουτσή Μαρία αγοράζει bitcoin. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα συνεχίσει να το αγοράζει ή να το χρησιμοποιεί σε 5 χρόνια; Μπορεί το κρύπτο της απλ να είναι πιο βολικό και να παν όλοι εκεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mao mao την 22 Μαρ 2021, 00:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

enterprise-psi έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:22 Όλα τα projects που τρέχουν σε cryptocurrency και τα papers τους είναι όλα διαθέσιμα , καλό διάβασμα , εγώ προσωπικά δεν θα φέρω ούτε ένα παράδειγμα , google.com, διαβάζεις , σαρεσει ; Επενδύεις.
Άμα κάλυπταν μια υπάρχουσα ανάγκη δεν θα χρειαζόταν να φέρεις πέιπερς. Θα έλεγες "είναι σαν το Χ αλλά καλύτερα επειδή έχουν κι αυτό". Ε αυτό το πολύ απλό πράγμα δεν μπορεί να γίνει με τα κρυπτονομίσματα κι έτσι γίνεται επίκληση σε ανάγκες που θα υπάρχουν στο μέλλον και obscure technodrivel.

Η δε ταύτιση του blockchain με τα κρυπτονομίσματα είναι πάγια τακτική, ενώ στην πραγματικότητα όσο καλό και να είναι το blockchain ως τεχνολογια δε σημαίνει ότι πρέπει να έχεις το ένα ή το άλλο νόμισμα για να το χρησιμοποιήσεις.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
omg kai 3 lol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από omg kai 3 lol »

mao mao έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:32
Ερμής έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:29

Nαι αυτή τι στιγμή και η κουτσή Μαρία αγοράζει bitcoin. Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι θα συνεχίσει να το αγοράζει ή να το χρησιμοποιεί σε 5 χρόνια; Μπορεί το κρύπτο της απλ να είναι πιο βολικό και να παν όλοι εκεί.

η αγορα εφοσον γινει νορμα χωραει πολλα οχι δεκαδες ή εκατονταδες μη μπερδευεσαι δεν ειναι ολα ιδια, τα περισσοτερα εκ κατασκευης τους λειτουργουν υποστηρικτικα σε αλλα

επισης πολυ σημαντικο ειναι ποιον εμπιστευεται καποιος, μια κυβερνηση; μια πολυεθνικη εταιρεια; ή ενα εκ κατασκευης αποκεντρωμενο δικτυο;
mao mao

omg kai 3 lol έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:37

επισης πολυ σημαντικο ειναι ποιον εμπιστευεται καποιος, μια κυβερνηση; μια πολυεθνικη εταιρεια; ή ενα εκ κατασκευης αποκεντρωμενο δικτυο;
τα εμπιστεύομαι με τη σειρά που τα έγραψες. Επίσης το αποκεντρωμένο δίκτυο εξαρτάται από κυβερνήσεις. Πχ το δίκτυο ίντερνετ στο οποίο γίνονται οι συναλλαγές μπιτκοιν, η κυβερνήσεις το έστησαν. Επίσης μπορεί μια μέρα οι κυβερνήσεις να πουν οτι οι συναλλαγές με μπιτκόιν είναι παράνομες ή να βάλουν άλλους περιορισμούς.
Magnus3

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:32
Άμα κάλυπταν μια υπάρχουσα ανάγκη δεν θα χρειαζόταν να φέρεις πέιπερς. Θα έλεγες "είναι σαν το Χ αλλά καλύτερα επειδή έχουν κι αυτό". Ε αυτό το πολύ απλό πράγμα δεν μπορεί να γίνει με τα κρυπτονομίσματα κι έτσι γίνεται επίκληση σε ανάγκες που θα υπάρχουν στο μέλλον και obscure technodrivel.

Η δε ταύτιση του blockchain με τα κρυπτονομίσματα είναι πάγια τακτική, ενώ στην πραγματικότητα όσο καλό και να είναι το blockchain ως τεχνολογια δε σημαίνει ότι πρέπει να έχεις το ένα ή το άλλο νόμισμα για να το χρησιμοποιήσεις.
Brave browser καλύπτει μια υπάρχουσα ανάγκη , είναι σαν το safari ή το chrome αλλά καλύτερο επειδή σου εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα που θες και σε ανταμείβει για την προσοχή σου σε διαφημίσεις.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Magnus3 έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:52

Brave browser καλύπτει μια υπάρχουσα ανάγκη , είναι σαν το safari ή το chrome αλλά καλύτερο επειδή σου εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα που θες και σε ανταμείβει για την προσοχή σου σε διαφημίσεις.
Ωραία. Και γιατί να δώσω ευρώ για να αγοράσω BAT, εξηγείται το ίδιο απλά;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Magnus3

Dwarven Blacksmith έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:55
Magnus3 έγραψε: 22 Μαρ 2021, 00:52

Ωραία. Και γιατί να δώσω ευρώ για να αγοράσω BAT, εξηγείται το ίδιο απλά;
Δεν ξέρω , γιατί να δώσεις ευρώ να πάρεις μετοχές της πειραιως ; Φαντάζομαι επενδύση αν πιστεύεις ότι έχει μέλλον η εφαρμογή.
mao mao

Magnus3 έγραψε: 22 Μαρ 2021, 01:01
Δεν ξέρω , γιατί να δώσεις ευρώ να πάρεις μετοχές της πειραιως ; Φαντάζομαι επενδύση αν πιστεύεις ότι έχει μέλλον η εφαρμογή.
Mπορεί να αγοράσω μετοχή πειραιώς επειδή πιστεύω οτι θα χορηγήσει πολλά υγιή δάνεια, θα έχει κέρδη και θα πάρω μέρισμα. Στο κρυπτονόμισμα σε τι ακριβώς ελπίζω;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Οικονομία”