!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
- Dwarven Blacksmith
Re: Πόσο άσχημη είναι η ζωή στις ΗΠΑ ?
Πάντως τουλάχιστον τα ξύλινα σπίτια είναι πιο οικολογικά από το τσιμέντο, αυτό πρέπει να το δώσουμε.
- hellegennes
Η ξυλεία είναι πιο οικολογική; Ειδικά όταν έχει μέσο χρόνο ζωής υποπολλαπλάσιο του τσιμέντου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:30 Πάντως τουλάχιστον τα ξύλινα σπίτια είναι πιο οικολογικά από το τσιμέντο, αυτό πρέπει να το δώσουμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Γιατί όχι; Η ξυλεία στις ΗΠΑ δεν προέρχεται από κόψιμο τροπικών δασών. Είναι carbon neutral, αν εξαιρέσεις τα μηχανήματα κοπής. Το τσιμέντο από την άλλη είναι πολύ κακό από άποψη CO2.hellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:35Η ξυλεία είναι πιο οικολογική; Ειδικά όταν έχει μέσο χρόνο ζωής υποπολλαπλάσιο του τσιμέντου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:30 Πάντως τουλάχιστον τα ξύλινα σπίτια είναι πιο οικολογικά από το τσιμέντο, αυτό πρέπει να το δώσουμε.
-
Η φωνή της Αληθειας
Αυτό το λένε crawl space στις ΗΠΑ και είναι σπάνιο. Εδώ οτιδήποτε κάτω από το έδαφος είναι πάντα τσιμέντο και τα πατώματα είναι concrete slab. Από εκεί και πάνω ξυλοκατασκευή συνήθως, εώς δύο ορόφους. Για παραπάνω είναι ατσάλινος σκελετός. Εξωτερικά είναι τούβλα ή siding ή stucco, μέσα γυψοσανίδες. Έχει και εναλλακτικές κατασκευές με CMUs (concrete masonry units). Από μόνωση έχουμε μάλλον το αντίθετο θέμαChilloutbuddy έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:04 Το πρώτο σπίτι που έμεινα, κανονικό οικογενειακό σπίτι χτισμένο το '80 και σε καλό προάστιο κιόλας, είχε ξύλινο πάτωμα. Κάποια φάση ξεκαρφώθηκε λίγο μια σανίδα και έτριζε, βάζω ένα κατσαβίδι και τη σηκώνω εντελώς, και τι βλέπω από κάτω; Μισό μέτρο κενό και μετά η γη κανονικά, το χώμα![]()
Βασικά φαντάσου για να χτίσουν αυτό το σπίτι πήγαν στο οικόπεδο όπως ήταν με τα χορτάρια, σκάψαν καμμιά δεκαριά τρύπες ούτε ένα μέτρο βαθος ίσα για να μπήξουν μέσα από έναν ξύλινο πάσαλο με λίγο τσιμέντο, και πάνω σ'αυτά τα πασαλάκια στήσαν το σκελέτο και στρώσαν το πάτωμα. Αυτά. Θεμέλια κουκουρούκου, μόνωση συγνώμη τι είπατε και λοιπά. Τουλάχιστον τώρα τελευταία απ'ό,τι βλέπω σε οικοδομές ρίχνουνε πρώτα μια στρώση τσιμέντο στο χώμα και μετά πάτωμα. Αλλά ακόμα και σήμερα τα περισσότερα σπίτια για θέρμανση έχουν ένα θεϊκό σύστημα με σώμα έξω από το σπίτι, το οποίο φυσάει ζεστό αέρα προς τα κάτω από κάτι τρύπες στο ταβάνι. Και όπως όλοι ξέρουμε από το δημοτικό πού πάει ο ζεστός αέρας; Πάνωωωωω![]()
Για εξαερισμό, χωρίς κεντρικό air-conditioning δεν επιβιώνεις
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Η φωνή της Αληθειας την 01 Ιούλ 2023, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Η φωνή της Αληθειας
Που το είδες ότι ο χρόνος ζωής είναι υποπολλαπλάσιος του τσιμέντου; Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες παλιά (προπολεμικά) ξύλινα κτήρια σε άριστη κατάσταση. Συντήρηση θέλει και προσοχή να μην μπάζει νερό από κάπου. Αλλιώς δεν έχουν θέμα. Το παλιό μου σπίτι ήταν κατασκευής του 50 και ήταν σαν καινούργιο.hellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:35Η ξυλεία είναι πιο οικολογική; Ειδικά όταν έχει μέσο χρόνο ζωής υποπολλαπλάσιο του τσιμέντου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:30 Πάντως τουλάχιστον τα ξύλινα σπίτια είναι πιο οικολογικά από το τσιμέντο, αυτό πρέπει να το δώσουμε.
-
Η φωνή της Αληθειας
Όντως, υπάρχουν ειδικά tree farms που καλλιεργούνται δέντρα για ξυλεία αποκλειστικά και ανανεώνονται συνεχώς. Πολλή ξυλεία προέρχεται από τον Καναδά.Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:37Γιατί όχι; Η ξυλεία στις ΗΠΑ δεν προέρχεται από κόψιμο τροπικών δασών. Είναι carbon neutral, αν εξαιρέσεις τα μηχανήματα κοπής. Το τσιμέντο από την άλλη είναι πολύ κακό από άποψη CO2.hellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:35Η ξυλεία είναι πιο οικολογική; Ειδικά όταν έχει μέσο χρόνο ζωής υποπολλαπλάσιο του τσιμέντου;Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:30 Πάντως τουλάχιστον τα ξύλινα σπίτια είναι πιο οικολογικά από το τσιμέντο, αυτό πρέπει να το δώσουμε.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tree_plantation
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Kαλοριφέρ είναι πολύ καλύτερο, μην το ψάχνεις. Κατ'αρχάς τον αέρα μόλις τον σβήσεις κρυώνει κατευθείαν, τα καλοριφέρ συνεχίζουν να εκπέμπουν θέρμανση για πολύ ώρα μέχρι να κρυώσουν. Δεύτερον όσα φίλτρα και να βάλεις αυτοί οι αεραγωγοί μαζεύουν σκόνες την οποία στη φυσάνε μέσα στο σπίτι και την αναπνέεις. Γενικα είναι μια μαλακία που την κάνουν γιατί είναι φτηνότερη, δεν υπάρχει άλλος λόγος.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:43 Για εξαερισμό, χωρίς κεντρικό air-conditioning δεν επιβιώνεις. Δεν ξέρω τι κάνουν οι αυστραλοί, πάντως εδώ ο αέρας βγαίνει από το πάτωμα, στο ταβάνι/ψηλά στους τοίχους είναι το air return. Για θέρμανση, το πάμφθηνο φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Καλοριφέρ μόνο σε vintage κτήρια 80ετιάς θα δεις.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
Αυτά είναι ξεκαρδιστικά γενναιόδωρη ερμηνεία αυτών που λέει ο ρφκτζρ. Επειδή αποδέχτηκες την ψεκ άποψη για τα κοβιντοεμβόλια δεν σημαίνει χρειάζεται να κάνεις white knighting τον κάθε ψεκέμπορα που βγάζει ο ρόγκαν, ότι και καλά έχει legit ανησυχίες για το πως δουλεύουν τα ψυχοφάρμακα αντί απλά να θέλει να πιάσει πελάτες και τους οπλολάγνους.EKPLIKTIKOS έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 14:21 Τα εμβόλια αποδείχθηκαν απο άχρηστα ως και επικίνδυνα για τον γενικό πληθυσμό. Τα προζακοειδη φάρμακα έχουν επιτυχία περίπου placebo ως κ χειρότερα ειδικά για τις περιπτώσεις έως και moderate κατάθλιψης, ενώ δίνονται σαν καραμέλες. Ο δε μηχανισμός της κατάθλιψης σίγουρα δεν είναι τόσο απλός όσο ισχυρίζονται οι φαρμακοβιομηχανιες (muh serotonin) κ στην πραγματικότητα δεν είναι καλά κατανοητός. Όποιος λέει ότι ξέρει, λέει ψέματα. Ότι το wireless ενδεχομένως εγκυμονει κινδύνους για την υγεία δεν είναι καθόλου ψεκασμενη άποψη. Ισχύει για κάθε είδους τέτοια ακτινοβολία. Άλλο τώρα ότι είναι βολική τεχνολογία και τη χρησιμοποιούμε ΠΑΡΑ τους κινδύνους
![]()
Επίσης δεν λέει γενικά και αόριστα ότι το wireless εγκυμονεί κινδύνους, λέει ότι φθείρει τα μιτοχόνδρια και ότι ανοίγει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, πράγματα που οκ πρώτον ελέγξιμα ας μας δείξει πως το συμπέρανε και δεύτερον αν ίσχυε θα είχαμε μυριστεί ότι κάτι συμβαίνει από το αποκαλυπτικό body count.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Είμαι σίγουρος πως είναι καλύτερη από όλη την ΕΕ, γιατί έχεις λεφτά να κάνεις πράγματα...
Όποια δουλειά και να κάνεις εκεί, έχεις παραπάνω αγοραστική δύναμη.
Τώρα με τα θέματα υγείας είναι λίγο πολύ μπουρδέλο η κατάσταση, ξέρω ρωσοαμερικανούς που πήγαν στην Μόσχα να κάνουν την εγχείρηση τους τσάμπα πχ αντί να δώσουν 100 χιλιάρικα στις ΗΠΑ. Μιλάμε για τραγικό σύστημα, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα κάνουν ζωάρα.
Δεν γίνεται να ζεις άσχημα στην αυτοκρατορία που καταπίνει τους φυσικούς πόρους όλου του πλανήτη
Τώρα με τα θέματα υγείας είναι λίγο πολύ μπουρδέλο η κατάσταση, ξέρω ρωσοαμερικανούς που πήγαν στην Μόσχα να κάνουν την εγχείρηση τους τσάμπα πχ αντί να δώσουν 100 χιλιάρικα στις ΗΠΑ. Μιλάμε για τραγικό σύστημα, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα κάνουν ζωάρα.
Δεν γίνεται να ζεις άσχημα στην αυτοκρατορία που καταπίνει τους φυσικούς πόρους όλου του πλανήτη
-
Η φωνή της Αληθειας
Το βασικό μείον του καλοριφέρ είναι ότι πιάνει χώρο και είναι αντιαισθητικό. Το καλό με τον κεντρικό εξαερισμό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σύστημα και για θέρμανση και για ψήξη. Ο ζεστός αέρας νομίζω διαχέεται πιο γρήγορα μέσα στο σπίτι. Γιατί τον σβήνεις; Εγώ το σπίτι μου το έχω σε σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο, δεν τον ακουμπάω τον θερμοστάτη. Αυτό με την σκόνη να σου πω δεν το έχω προσέξει ιδιαίτερα, αλλάζω ένα τεράστιο κεντρικό φίλτρο κάθε 4-5 μήνες και συνήθως έχει μαζέψει κάποια σκόνη αλλά όχι τίποτα φοβερό. Γενικά δεν έχουμε πολλή σκόνη, όλα είναι καλυμμένα με γκαζόνChilloutbuddy έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:03Kαλοριφέρ είναι πολύ καλύτερο, μην το ψάχνεις. Κατ'αρχάς τον αέρα μόλις τον σβήσεις κρυώνει κατευθείαν, τα καλοριφέρ συνεχίζουν να εκπέμπουν θέρμανση για πολύ ώρα μέχρι να κρυώσουν. Δεύτερον όσα φίλτρα και να βάλεις αυτοί οι αεραγωγοί μαζεύουν σκόνες την οποία στη φυσάνε μέσα στο σπίτι και την αναπνέεις. Γενικα είναι μια μαλακία που την κάνουν γιατί είναι φτηνότερη, δεν υπάρχει άλλος λόγος.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 15:43 Για εξαερισμό, χωρίς κεντρικό air-conditioning δεν επιβιώνεις. Δεν ξέρω τι κάνουν οι αυστραλοί, πάντως εδώ ο αέρας βγαίνει από το πάτωμα, στο ταβάνι/ψηλά στους τοίχους είναι το air return. Για θέρμανση, το πάμφθηνο φυσικό αέριο είναι μονόδρομος. Καλοριφέρ μόνο σε vintage κτήρια 80ετιάς θα δεις.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
κάτω απ'το πάτωμα αν δεν έχεις χώρο, κοστίζει παραπάνω αλλά είναι καύλαΗ φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:17 Το βασικό μείον του καλοριφέρ είναι ότι πιάνει χώρο και είναι αντιαισθητικό. Το καλό με τον κεντρικό εξαερισμό είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο σύστημα και για θέρμανση και για ψήξη. Ο ζεστός αέρας νομίζω διαχέεται πιο γρήγορα μέσα στο σπίτι. Γιατί τον σβήνεις; Εγώ το σπίτι μου το έχω σε σταθερή θερμοκρασία όλο τον χρόνο, δεν τον ακουμπάω τον θερμοστάτη. Αυτό με την σκόνη να σου πω δεν το έχω προσέξει ιδιαίτερα, αλλάζω ένα τεράστιο κεντρικό φίλτρο κάθε 4-5 μήνες και συνήθως έχει μαζέψει κάποια σκόνη αλλά όχι τίποτα φοβερό. Γενικά δεν έχουμε πολλή σκόνη, όλα είναι καλυμμένα με γκαζόν. Πιο πολλή σκόνη έχει το σπίτι μου στην Ελλάδα.

οι σκόνες είναι πραγματικό πρόβλημα, ψάξτο. Πρόσεξε τουλάχιστον να έχεις φίλτρα HEPA, βοηθάνε λίγο.
Tώρα γιατί το σβήνω, τι να σου πώ... γιατί δεν είμαι Αμερικάνος
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
Η φωνή της Αληθειας
Ανασφάλιστοι ή μιλάμε για τίποτα πλαστικές στήθους κτλ που δεν καλύπτονται από ασφάλιση; Αλλιώς, εκτός από κάποια συμμετοχή, το κόστος για τον ασθενή δεν είναι και τόσο μεγάλο. Σίγουρα είναι παραπάνω από μηδέν, αλλά δεν κάνεις εγχείρηση και κάθε μέρα. Δεν αποκλείεται βέβαια το εισιτήριο για Ρωσία να ήταν φθηνότερο από την συμμετοχή, οπότε κάνανε και το ταξιδάκι τους.AOC έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:10 Είμαι σίγουρος πως είναι καλύτερη από όλη την ΕΕ, γιατί έχεις λεφτά να κάνεις πράγματα...
Δεν γίνεται να ζεις άσχημα στην αυτοκρατορία που καταπίνει τους φυσικούς πόρους όλου του πλανήτη![]()
Μεγαλύτερο θέμα είναι η επίσκεψη σε οδοντίατρο. Άμα είναι κάτι σοβαρό, έρχεται φθηνότερα να έρθεις ένα μήνα Ελλάδα διακοπές και να πας σε Έλληνα οδοντίατρο, παρά να πας σε Αμερικάνο
- hellegennes
Εντάξει, νομίζω ότι απλά ψάχνεις να βρεις πράγματα για να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:46Ανασφάλιστοι ή μιλάμε για τίποτα πλαστικές στήθους κτλ που δεν καλύπτονται από ασφάλιση; Αλλιώς, εκτός από κάποια συμμετοχή, το κόστος για τον ασθενή δεν είναι και τόσο μεγάλο. Σίγουρα είναι παραπάνω από μηδέν, αλλά δεν κάνεις εγχείρηση και κάθε μέρα. Δεν αποκλείεται βέβαια το εισιτήριο για Ρωσία να ήταν φθηνότερο από την συμμετοχή, οπότε κάνανε και το ταξιδάκι τους.AOC έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:10 Είμαι σίγουρος πως είναι καλύτερη από όλη την ΕΕ, γιατί έχεις λεφτά να κάνεις πράγματα...
Δεν γίνεται να ζεις άσχημα στην αυτοκρατορία που καταπίνει τους φυσικούς πόρους όλου του πλανήτη![]()
Μεγαλύτερο θέμα είναι η επίσκεψη σε οδοντίατρο. Άμα είναι κάτι σοβαρό, έρχεται φθηνότερα να έρθεις ένα μήνα Ελλάδα διακοπές και να πας σε Έλληνα οδοντίατρο, παρά να πας σε Αμερικάνο. Βέβαια δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμες υπηρεσίες, αλλά πάλι η διαφορά παραείναι μεγάλη. Έχοντας εμπειρία και από τους δύο, ο αμερικάνος έχει μερικές κλάσεις παραπάνω ποιοτικό εξοπλισμό/γενικό customer service και γενικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας (η προσωπική μου εμπειρία τουλάχιστον), αλλά ο Έλληνας δεν παύει να είναι 80-90% φθηνότερος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Η φωνή της Αληθειας
Το radiant heating είναι τέλειο, ιδίως σε συνδυασμό με γεωθερμία. HEPA έχω. Είναι ένα περίεργο πράγμα με την σκόνη, δεν έχουμε. Σε μια ακάλυπτη επιφάνεια άμα δεν την πειράξουμε για κανα μήνα, ίσως δεις λιγάκι σκόνη. Και στο φως άμα κοιτάξεις έχει ελάχιστα αιωρούμενα σωματίδια. Έκανε μεγάλη εντύπωση και στην μάνα μου που είναι ζωντανός ανιχνευτής σκόνης. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν έχουμε ακάλυπτο χώμα, είναι πυκνό γρασίδι παντού.Chilloutbuddy έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:34 κάτω απ'το πάτωμα αν δεν έχεις χώρο, κοστίζει παραπάνω αλλά είναι καύλα
οι σκόνες είναι πραγματικό πρόβλημα, ψάξτο. Πρόσεξε τουλάχιστον να έχεις φίλτρα HEPA, βοηθάνε λίγο.
Tώρα γιατί το σβήνω, τι να σου πώ... γιατί δεν είμαι Αμερικάνος![]()
-
Η φωνή της Αληθειας
Ή μπορεί ορισμένα πράγματα απλά να είναι καλύτερα αλλού και εσύ να προσπαθείς να δικαιολογείς την μιζέρια σου μέσα στο μπακάλικοhellegennes έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:53Εντάξει, νομίζω ότι απλά ψάχνεις να βρεις πράγματα για να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια.Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:46Ανασφάλιστοι ή μιλάμε για τίποτα πλαστικές στήθους κτλ που δεν καλύπτονται από ασφάλιση; Αλλιώς, εκτός από κάποια συμμετοχή, το κόστος για τον ασθενή δεν είναι και τόσο μεγάλο. Σίγουρα είναι παραπάνω από μηδέν, αλλά δεν κάνεις εγχείρηση και κάθε μέρα. Δεν αποκλείεται βέβαια το εισιτήριο για Ρωσία να ήταν φθηνότερο από την συμμετοχή, οπότε κάνανε και το ταξιδάκι τους.AOC έγραψε: 01 Ιούλ 2023, 16:10 Είμαι σίγουρος πως είναι καλύτερη από όλη την ΕΕ, γιατί έχεις λεφτά να κάνεις πράγματα...
Μεγαλύτερο θέμα είναι η επίσκεψη σε οδοντίατρο. Άμα είναι κάτι σοβαρό, έρχεται φθηνότερα να έρθεις ένα μήνα Ελλάδα διακοπές και να πας σε Έλληνα οδοντίατρο, παρά να πας σε Αμερικάνο. Βέβαια δεν είναι ακριβώς συγκρίσιμες υπηρεσίες, αλλά πάλι η διαφορά παραείναι μεγάλη. Έχοντας εμπειρία και από τους δύο, ο αμερικάνος έχει μερικές κλάσεις παραπάνω ποιοτικό εξοπλισμό/γενικό customer service και γενικά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας (η προσωπική μου εμπειρία τουλάχιστον), αλλά ο Έλληνας δεν παύει να είναι 80-90% φθηνότερος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 27 Απαντήσεις
- 751 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
-
- 145 Απαντήσεις