ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 11:03
Αν είναι μία παρέα σε μια άδεια παραλία λύνει το πρόβλημα. Με μια γύρα στην περιοχή, μπορεί να φτιάξει κάποιο κιόσκι. Αυτά λύνονται. Αλλά αν είναι ήδη πολλοί εκεί, με τίποτα. Δεν μπορώ να βλέπω σκηνές στη μέση της παραλίας.
Με 30 - 40 ευρώ παίρνεις μιά τέντα 4Χ4 μ με επικάλυψη αλουμινίου και ορθοστάτες των 2 μέτρων και έχεις σκιά.
Τα ξέρω αυτά. Αλλά δεν μ' αρέσουν οι φλατ επιφάνειες με αλουμίνιο. Προτιμώ κάτι σε δίχτυ γήινου χρώματος. Και στην τελική, ακόμα και οι ψεύτικες φυλλωσιές για βεράντες προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Και είναι πολύ πιο όμορφες.
Ούτως ή άλλως, σημασία έχει η δομή της κάθε παραλίας. Υπάρχουν κάποιες που οι κάθετοι βράχοι στο σωστό ύψος, προσφέρουν από κάποια ώρα και μετά, μεγάλο εύρος σκιάς όλη τη μέρα.
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 11:18
Τα ξέρω αυτά. Αλλά δεν μ' αρέσουν οι φλατ επιφάνειες με αλουμίνιο. Προτιμώ κάτι σε δίχτυ γήινου χρώματος. Και στην τελική, ακόμα και οι ψεύτικες φυλλωσιές για βεράντες προσφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Και είναι πολύ πιο όμορφες.
Η μεγάλη διαφορά είναι άμα ο πέφτει και καμία βροχούλα.
Ίφιδα έγραψε: 25 Μάιος 2019, 23:24
Κι εμείς όταν πάμε για ελεύθερο παίρνουμε το στρώμα απ το 2μισαρι κρεβάτι μας, το φορτώνουμε στον ουρανό του αυτοκινήτου κι εγώ κρατάω τον νιπτήρα στα χέρια, στη θέση του συνοδηγού γιατί περνάμε κι από στροφές, οπότε βολεύει αν ξεράσω επί τοπου. Φεύγοντας τα πετάμε όπου νά ναι, θα πάρουμε καινούργια αφού
αληθες.
εγω βαζω στη θεση της συνοδηγου στη μοτο μια χεστρα, και αυτη καθεται επανω, βολευει και να της ερθει χεσιμο στο δρομο.
Επίσης στο πορτμπαγκαζ βάζουμε τον καναπέ, γιατί τίποτα δε συγκρίνεται με αγνάντεμα ηλιοβασιλέματος καθισμένος στο καναπέ σου. Φεύγοντας τον διαλύουμε σε μικρά κομμάτια ως άνγκερ μάνατζμεντ.
Φέτος θα πάμε με το φορτηγό, θέλω την πολυθρόνα και την τραπεζαρία μαζί μου, να τρώμε σαν άνθρωποι βρε αδερφε. Το τελευταίο βράδυ θα ανάψουμε φωτιά με δαυτα
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 11:18
Η μεγάλη διαφορά είναι άμα ο πέφτει και καμία βροχούλα.
Άμα πέσει καμμιά βροχούλα μπαίνεις μέσα στη σκηνή.
Αν γίνει κατακλυσμός αυτή η τέντα θα καταρρεύσει σε χρόνο μηδέν ή θα βρεθεί στο πέλαγος.
Σιγά μην αντέχουν αέρα και δυνατή βροχή αυτοί οι ορθοστάτες.
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 11:47
Αν γίνει κατακλυσμός αυτή η τέντα θα καταρρεύσει σε χρόνο μηδέν ή θα βρεθεί στο πέλαγος.
Στην βροχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσο δυνατή και να είναι, η φτηνή σκηνή θα έχει μπάσει σίγουρα.
Οι ορθοστάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα αντοχής, το ξέρω γιατί τους έχω. Αλλά επειδή είναι σιδερένιοι έχω και άλλους ελαφρότερους αλουμινένιους.
Ο αέρας μόνο είναι το θέμα και θέλει περισσότερα δεσίματα από τα 4 της φωτογραφίας με μεγάλα πασαλάκια.
Στην βροχή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα όσο δυνατή και να είναι, η φτηνή σκηνή θα έχει μπάσει σίγουρα.
Οι ορθοστάτες δεν έχουν κανένα πρόβλημα αντοχής, το ξέρω γιατί τους έχω. Αλλά επειδή είναι σιδερένιοι έχω και άλλους ελαφρότερους αλουμινένιους.
Ο αέρας μόνο είναι το θέμα και θέλει περισσότερα δεσίματα από τα 4 της φωτογραφίας με μεγάλα πασαλάκια.
Τον πασαλο πως τον στερεωνεις εχω δει και κατι δοχεια που γεμιζεις με νερο για βαρος.
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:13
Το πιο σίγουρο είναι να την κρατάνε με βάρδιες οι κατασκηνωτές από τις τέσσερις άκρες σαν σημαία.
Μια σακούλα ή ένα ύφασμα γεμάτο άμμο, χωμένο μέσα στην άμμο, είναι η καλύτερη ακύρωση.
Το ίδιο κάνουμε και για ακύρωση όταν στήνουμε σκηνή στο χιόνι.
Είναι όλα λυμένα για τους ορειβάτες.
Ε, ας μπάσει και η σκηνή, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Βάζεις τους υπνόσακκους και τα υπόλοιπα πράγματα σε μεγάλες σακκούλες σκουπιδιών (αν δεν έχεις αυτοκίνητο) και περιμένεις να κοπάσει η μπόρα.
Ίφιδα έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:20
Μπουκάλια με χώμα
Και ένα κλαδί θαμμένο στην άμμο κάνει.
Αλλά άμα θέλεις να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ψάχνεις την τελευταία στιγμή, το καλύτερο είναι να έχεις μαζί σου γερές σακούλες που θα γεμίσεις άμμο και θα τις θάψεις.
Βέβαια υπάρχουν και τα πασαλάκια για άμμο και χιόνι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:13
Το πιο σίγουρο είναι να την κρατάνε με βάρδιες οι κατασκηνωτές από τις τέσσερις άκρες σαν σημαία.
Μια σακούλα ή ένα ύφασμα γεμάτο άμμο, χωμένο μέσα στην άμμο, είναι η καλύτερη ακύρωση.
Το ίδιο κάνουμε και για ακύρωση όταν στήνουμε σκηνή στο χιόνι.
Είναι όλα λυμένα για τους ορειβάτες.
Ναι ρε συ, αλλά δεν έχω καταλάβει αν η τέντα θα στηθεί για να καλύπτει τη σκηνή ή ως ανεξάρτητο κιόσκι.
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Μάιος 2019, 12:30
Ναι ρε συ, αλλά δεν έχω καταλάβει αν η τέντα θα στηθεί για να καλύπτει τη σκηνή ή ως ανεξάρτητο κιόσκι.
Για ανεξάρτητο κιόσκι όταν δεν υπάρχουν δέντρα ή τα δέντρα είναι αρκετά μακρυά από την παραλία.
Για όσους κινούνται μόνο με σακίδιο και θέλουν να μεταφέρουν μικρό βάρος, φτάνει μόνο η τέντα και ο υπνόσακος.
Αν ο καιρός δεν είναι καλός κατεβάζεις την τέντα ώστε τα άκρα της να ακουμπήσουν στο έδαφος.